FUNDATIA IOAN BARBUS

Băsescu vrea să distragă atenţia de la Bercea Mondialul

Preşedintele PNL a comentat pentru cititorii inliniedreapta verdictul ÎCCJ, care a stabilit că prietenul, colegul de alianţă şi gazda sa de fiecare seară, Dan Voiculescu, a colaborat cu Securitatea.

-Domnule Antonescu, rămâneţi în alianţa cu PC, după ce ÎCCJ a stabilit, definitiv, că Dan Voiculescu (foto) a făcut poliţie politică?
– Dar Băsescu ce credeţi că a făcut la Bruxelles (ton insinuator)?
– Bine, dar la Traian Băsescu nu există indicii, la Voiculescu avem decizia Curţii şi dovezile aduse de rudele sale, pe care le-a turnat la Securitate …
– Păi normal, Băsescu şi-a distrus dosarul (grav).
– Şi totuşi cum comentaţi decizia Curţii?
– Să fim sinceri, cred că Traian Băsescu încearcă să distragă atenţia de la Bercea Mondialul. O să-l sun şi pe Victor, dar cred că şi el crede la fel.
– Veţi merge la CEDO să faceţi un zid, după modelul Nicolescu?
– Aici trebuie să ne consultăm cu colegii noştri din PSD, ei au experienţă în această zonă de luptă de gherilă cu Traian Băsescu.
– Cum se împacă discursul anti-comunist al PNL cu decizia de a păstra alianţa cu Dan Voiculescu?
– Păi ce, Băsescu n-a fost aliat cu PSD?
– Domnul Cioroianu a zis că nu sunteţi liberal ci penelist. V-aţi supărat?
– Domnul Cioroianu ar trebui să se alăture luptei pe care o ducem noi cu dictatorul Traian Băsescu, care a distrus ţara, a tăiat salarii, a … (ochii i se îneacă în lacrimi) …
– Dar pe Marius Oprea nu v-aţi supărat?
– Domnul Oprea ar trebui să-şi amintească că a fost înlăturat de la conducerea Institutului de omul lui Traian Băsescu (şi-a revenit).
– Dinu Patriciu a criticat PNL pentru discursul de stânga cu care aţi primit Codul Muncii. De ce?
– Nici eu nu-mi explic, că doar nici domnia sa nu îl place pe Traian Băsescu (oftează).

– De Mona Muscă vă mai amintiţi? Aţi executat-o în partid pentru că avea semnat un angajament cu securitatea. O aduceţi înapoi?
– Nu, niciodată. Problema la doamna Muscă era apropierea de Traian Băsescu (se ridică pe vârfuri pentru a-şi vedea chipul într-o oglindă. Pare nemulţumit).
– În 2006 declaraţi despre Mona Muscă că “dacă a fost turnatoare cu acte în regulă, cu angajament şi cu nume conspirativ (…) nu mai poate fi membru al PNL”. Cu Voiculescu cum faceţi?
– Noi am făcut o alianţă cu PC şi nu cu Voiculescu, personal. V-a pus Băsescu să puneţi întrebarea asta?
– Pe aceeaşi logică aţi fi putut face o alianţă cu PDL, şi nu cu Traian Băsescu.
– Nu, pentru că PDL este un partid de securişti, pentru că este partidul lui Băsescu, despre care ştim noi că a făcut poliţie politică la Strasbourg (ne face cu ochiul, fotoreporterul nu susprinde însă momentul).
– Anvers. Şi totuşi, ce nu vă place la Codul Muncii?
– (îşi umflă părul cu mâna şi o stare de linişte i se întipăreşte pe faţă) Domnule, Traian Băsescu vrea să ne pună pe toţi să muncim, ceea ce este inacceptabil într-un stat social-liberal. Ar trebui ca lumea să aibă posibilitatea să stea acasă dacă doreşte. (Deschide telefonul, citeşte un SMS de la Ponta şi continuă): Statul trebuie să îşi protejeze cetăţenii.
– Continuaţi revoluţia bunului-simţ?
– Evident, într-o ţară condusă de Traian Băsescu este nevoie de o reformă morală. Am vorbit şi cu domnul Quintus şi cu domnul Patriciu, am susţinerea lor totală (mândru).
– Domnule Antonescu, aţi colaborat vreodată cu Securitatea?
– Mă jigniţi. Nu faceţi decât să vă plimbaţi în gură cu tezele lui Traian Băsescu.
– Văd că aţi preluat şi discursul lui Adrian Năstase. Cum vă înţelegeţi cu el?
– Foarte bine, este un aliat de nădejde în lupta pe care o ducem cu justiţia controlată de Traian Băsescu.
– Despre Traian Băsescu ce ne puteţi spune?
– Vă spun deseară, la Antena 3.

Acest interviu nu este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

25 de comentarii

 1. filadel
  10 martie 2011

  Hai, fii sincer GD, cînd și-a întrerupt Chrin Antenescu o sesiune de coafor pentru un interviu cu blogherii? ???? ????

  Și pare mult mai inteligent! Cred că din cauza reporterului.

 2. George Daniel
  10 martie 2011

  Filadel, esti rau cu domnul Antonescu :)) Pana la urma, SPA-ul si coaforul fac parte din viata unui om politic de succes.

 3. calehari
  10 martie 2011

  Excelent interviul , pe masura interventia lui Filadel : ” Si pare mult mai inteligent ! Cred ca din cauza reporterului ” ????

 4. Teacheru
  10 martie 2011

  Nimic surprinzator pe fronul de Est. O singura dilema in ceea ce-i priveste pe „specialistii in stiri”:e in fisa postului sau o fac din dedicatie pentru angajator?
  http://teacheru.blogspot.com/2011/03/limba-specialistilor-in-stiri-de-la.html

 5. calehari
  10 martie 2011

  Delir de 8,9 pe scara Richter- CNA la Realitatea TV. Tatulici urla ragusit : ” Cutremurul lipseste din strategia nationala . Cel mai mare adversar al Romaniei este Cutremurul nu Presa care este inclusa in strategia de siguranta nationala ”
  Tsunamiul Basescu loveste Romania !

 6. George Daniel
  10 martie 2011

  Crin, declaratie aproape pe bune, pentru ca nimic din ce zice nu poate fi luat oricum prea in serios. Deci, Partidul Naţional Liberal nu va cădea victima propagandei „unui om care nu a clarificat raporturile sale cu Securitatea”. Adica e vina lui Basescu, ce nu e clar aici? :))

  Si apropo, ca nu cumva sa existe confuzii: „PNL va continua să colaboreze cu PC, inclusiv cu Dan Voiculescu„.

  http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/55539-Crin-Antonescu-PNL-va-continua-sa-colaboreze-cu-PC-inclusiv-cu-Dan-Voiculescu.html

 7. Am ajuns pe acest blog azi dintr-o intamplare: Pe Islam-watch.com era postat un filmulet cu Allen West, dau o cautare pe youtube (sincer, spre rusinea mea, pana azi nu am stiut de existenta acestui ex-marines) si-i urmaresc intreventiile, prelegerile, interviurile, etc. Prins in frenezia cautarii ajung si pe kitmantv.blogspot.com. Wow! Aproape ca vroiam sa plec in cruciada de unul singur impotriva intregii lumi musulmane si a celor ce pun botu’ la banii lor pentru a prezenta islamul intr-o lumina cat mai favorabila. La sectiunea full index, de pe blogul amintit, vad titlul „Counter-Jihad Documentaries” urmat de o lista de documentare pe respectiva tema. Din pura intamplare vad „generation jihad” un documentar pe care l-am vazut anul trecut si care mi-a confirmat o parte din ideile mele despre ce se intampla in lumea musulmana si in disapora ei (o adevarata coloana a V-a). Mare mi-a fost mirarea cand in josul filmului era si un comentariu semnat Costin! Al doilea WOW!! (mai mare decat primul) zic mai sunt si romani anti-islam si ne anti-americani? Si pe deasupra mai scriu si de bine despre Israel!?? Zic nu nu se poate, asa ceva nu exista! Prim urmare m-am apucat sa citesc cu multa placere articolele, si ca un bun cititor am luat-o cu inceputul, adica din 2007, chiar am pus blogul la bookmarks ca sa ramana intiparit in memoria browserului (mare prostie, trebuia sa fac ca in scoala generala cand citeam finalul ca sa vad cum se termina)
  Din nefericire ajung si la ultima postare cea prezenta; sincer initial nu am inteles despre ce e vorba, asa ca am recitit si rerecit…. brusc tot universul meu s-a prabusit, nu mai plec in cruciada, nu mai lupt cu europenii socialisti care nu vad cum sunt cuceriti fara lupta de cohortele de musulmani. Fiindca din pacate traiesc in tara lui TB si TB e bun, TB trebuie slujit, TB e divin, TB trebuie pupat in partea anatomica cu care se aseaja. Dintr-o curiozitate condescendenta imi mai arunc un ochi sa vad cine scrie si-l desecopar pe TRU! Insulta mai mare nici ca nu puteam suporta si totusi inliniedreapta a vrut sa-mi arate ca se poate: Ionut Popescu! marele … (fiecare sa completeze pe linia puncata ce vrea, cei pro base, ca e om bun, iar „produsii antenelor” (tare expresia) idem)
  Pur si simplu nu am inteles cum un blog care parea promitator a reusit, si chiar cu brio sa ma prosteasca, prim a-mi vinde in final propaganda basista de joasa speta. Din nefericire nu am gasit o poza cu Hannah Reich cand se prosterneaza in fata lui Hitler in momentul cand este premiat de acesta, privirea si atitudinea acesteia am intalnit-o de curand la Rodica Culcer in timp ce-l intampina pe base la TVR (vroiam sa fac o poza cu telefonul dar un SPP-ist (cu salariul redus) mi-a blocat imaginea.
  Ce sa zic?, cine sunt oamenii care il slujesc pe base? Insi obedienti, servili, cu capul plecat, privind cu admiratie la marele conducator, si care incerca din rasputeri (gratis si din proprie initiativa) sa faca pe un profan detractor ca mine, sa priceapa ca base exista si in varianta sublima.

  PS – Pentru suita de slugoi basisti, din punctul meu de vedere base este un dictator de sec 21 asemeni lui putin, chavez, etc, si da!, vrea sa distraga atentia de la bercea, dupa cum a distras atentia de la toate celelalte chestii ex. vanzarea de arme a lui mircea base – arestarea lui becali. Da!, base vrea sa-si aserveasca intreaga presa dupa cum ilustrul lui coleg kgb-ist putin a reusit in rusikkka! Si e deranjat ca exista unu’ care nu-l pupa – Voiculescu zis si Felix, si vrea sa faca tot posibilul ca sa-i astupe gura, poate o sa reusesaca, cine stie, poate one day islam will dominate the world?!
  http://loganswarning.com/wp-content/uploads/2010/08/islam_will_dominate_world1.jpg

 8. dr pepper
  10 martie 2011

  Pai DMD – poate explici asemanarea dintre Basescu pe de’o parte si Putin, Chavez etc pe de alta parte.
  Daca se poate fara epitete de genul slugoi basisti sau metafore de genul propaganda basista de joasa speta; TB trebuie pupat in partea anatomica cu care se aseaja.
  Simpatia mea pentru Basescu o explic ca fiind singurul cu ceva idei de dreapta din toata Romania, daca mai ai exemple de oameni politici cu pareri de dreapta – ni le poti arata cu un limbaj mai adecvat – politicos si civilizat.

 9. emil b.
  10 martie 2011

  DMD. Te rog sa enumeri concret cateva acte dictatoriale ale lui Basescu. De exemplu:

  Venezuela’s Government has approved amendments to the electoral charter to allow President Hugo Chavez to run for re-election indefinitely, in a move that could keep the socialist President in power for years to come.

  Allies of Mr Chavez, who hold a large majority in the 167-seat National Assembly, voted overwhelmingly in favour of lifting term limits for all elected officials, the final step before the proposal goes before voters in a referendum.

  Juan Molina, one of the assembly’s few opposition-aligned lawmakers, called the proposal undemocratic.

  „Indefinite re-election is contrary to democratic principles,” said Mr Molina.
  2009 – Changes to Venezuela constitution could keep Hugo Chavez in power for years

  Venezuelan President Hugo Chavez vowed to „radicalize” his socialist revolution even further after legislative elections that gave the opposition one of its strongest showings during his more than 11 years in power.

  He started on Sunday by announcing the expropriation of land owned by the Venezuelan agricultural company Agroislena and vowing to hasten the nationalization of land held by the British meat products company Vestey Foods Group.

  2010 – Chavez vows to radicalize after Venezuela election

  Daca tot il echivalezi pe Basescu cu Chavez, sigur iti va fi usor sa numesti acte dictatoriale de genul celor de mai sus. Spor.

 10. Vlad M.
  10 martie 2011

  Dragos Manuel Draghici> Ar fi atat de simplu sa coboram stacheta la cuvinte precum „basisti”, de aceea refuz sa o fac. Blogul asta se ocupa cu lucruri mult mai importante decat politica romaneasca, asa ca nu vad cum pozitia noastra fata de Basescu afecteaza cumva ce scriem despre Islam, Europa, America, Israel sau oricare alta tema pe care o abordam de cativa ani. Este dreptul nostru de a avea o politica editoriala, dupa cum este dreptul cititorilor de a fi in dezacord cu noi pe de-a intregul sau punctual. Scriem si propunem puncte de vedere – unele sunt ale noastre, altele nu. Nu obligam pe nimeni sa ne adopte pozitiile, nici sa ne respecte pentru ele, doar suntem oameni maturi, cu capul pe umeri si nu traim pentru aplauze. Suntem de dreapta, Dragos, nu traim pentru a fi placuti. Daca ne-am fi propus sa fim placuti, am fi fost socialisti multi-culti.

 11. Costin A.
  10 martie 2011

  Dragos, sint flatat si in acelasi timp dezamagit. imunitatea la iradierea socialista venita de la citeva tari distanta, vad ca nu iti ofera protectie si la cea dimboviteana. piesa de mai sus ar fi trebuit sa faca sa rada pe cineva chiar daca e pro sau anti basescu. in schimb nu va parea amuzanta cuiva care il uraste visceral. daca nu ai observat, personajul central e crin.

 12. para
  10 martie 2011

  Totuşi, ar trebui precizat că textul este un pamflet. Convenţia ar trebui păstrată, într-o treabă serioasă.

 13. para
  10 martie 2011

  Nu e neapărat pamflet, cît o ficţiune foarte credibilă.

 14. George Daniel
  10 martie 2011

  @DMD
  Haideti sa va spun o poveste, sper ca nu foarte lunga. In universitatile americane exista un sistem de notare la testele grila, ce nu cred ca v-ar atrage insa.
  Sa va explic. Avem de exemplu un test grila cu 10 intrebari. Puteti lua nota maxima chiar daca la prima intrebare ati raspuns cu A sau cu B. Sper ca v-am atras atentia, deci sa continuam. Asadar, puteti lua nota maxima daca raspundeti cu A, in schimb la urmatoarele 9 intrebari alegeti varianta (oricare dintre A, B, C, D) care se potriveste cu primul A. Tot asa, daca ati ales B la prima intrebare, daca veti alege urmatoarele 9 raspunsuri, astfel incat sa se potriveasca cu acea optiune B, luati nota maxima. Evident, dupa cum probabil ati inteles, trebuie sa gasiti o „cheie”. Pentru a face asta, trebuie sa raspundeti, in zece cazuri diferite, conform constiintei dumneavoastra. Acest test ar arata nu doar ca ati tocit cateva carti, ci si ca aveti o idee clara despre relatiile internationale. Puteti lua o nota maxima, fie ca alegeti sa intelegeti relatiile internationale intr-o cheie wilsoniana, jacksoniana, etc..
  Daca ati inteles ce am scris pana aici, inseamna ca ati inteles si ca ati picat testul.

 15. dr pepper
  10 martie 2011

  e cel putin ciudat, pentru ca daca iti place discursul colonelului west e cam ca nuca in perete sa crezi ca felix e un cruciat in ale libertatii.
  individuale sau de altfel.

 16. dr pepper
  10 martie 2011

  iar daca cineva mi’ar cere parerea ( stiu ca nu e cazul) as raspunde ca in linie dreapta se afla sub asediu stangist, plecand de la sueta care este un mare fan carvahlo insa are oaresce obiectii, trecand pe la nicolae care numai de comunist nu poate fi acuzat si ajungand la DMD caruia discursul colonelului l’a lasat paf insa e dezgustat de propaganda ( culmea!) parerea mea ( pe care nimeni nu a cerut’o) este ca site-ul se afla sub asediu stangist.

 17. Pataphyl
  10 martie 2011

  doc

  Din două una, ori cu emanații Rivuluției USLIme, ori cu emanațiile tiranului Băsescu. Plus’că motanul felix cică nu-i stîngist, ci conservator. Poate cîntă și la vioară – cu un crin la subțioară…

 18. GMT
  10 martie 2011

  GD, realitatea depaseste fictiunea, adevarul e ca este greu sa cuprinzi cu mintea or sa cercetezi stiintific resursele inepuizabile care alimenteaza paranoia antibasista a lui Crin Antenescu. Asa ca ai putea sa-ti actualizezi postarea. Ai putea sa o rafinezi putin, sa pui variante de raspuns, cu a), b),c), din care fanaticii USLaşi să-şi aleagă variata care corespunde sensibilităţii fiecăruia dintre luptatori, doar e „diversitate in cadrul Frontului” dupa cum a teoretizat fondatorul uslaş Ion Iliescu în ianuarie 1990:

  „Ţipete ascuţite scoate şi doamna Săftoiu. Altă femeie pedistă, actualmente PNL, moralistă second-hand achiziţionată pe vremea «Dinu Patriciu şi Călin Popescu-Tăriceanu » sau invers, n-are importanţă. Doamna Săftoiu îmi spune mie că trecutul contează. Nu mai spuneţi doamna Săftoiu, mie îmi spuneţi? Dumneavoastră îmi spuneţi? Trecutul contează. Poţi să spui că nu contează? Nu poţi!”

  „Din punctul meu de vedere, lucrurile nu au mers din 1990 cum am vrut. Nu sunt dispus azi nici să fac pe prostul, nici să mă las victima propagandei unui om care nu a clarificat raporturile sale cu Securitatea nici măcar căt le-a clarificat CNSAS în cazul Voiculescu.”

 19. Vlad M.
  10 martie 2011

  Doctore, exagerezi.

 20. George Daniel
  10 martie 2011

  GMT, ei isi inchipuie ca notele pe care le primesc la A3RTV sunt si corecte. Din pacate, se pare ca noi suntem aia bolnavi care nu intelegem deloc grila propusa de Iliescu, Nastase, Ponta, Crin, Felix, Nus, Patriciu, s.a. Oamenii saracii incearca sa ne bage seara de seara in cap noua „reforma a invatamantului” si noi nu si nu. Ca niste reactionari extremisti, refuzam sa ne incolonam cuminti in spatele USL – aceasta formatiune faraonica ce inglobeaza toate doctrinele politice posibile si imposibile.

  Revenind totusi la subiectul interviului semi-imaginar, sa retinem si ca domnul Crin Antonescu musca puternic din mana celui care l-a pus presedinte PeNeLe, aceeasi persoana care a sustinut-o pe sotia sa pe listele PNL la europarlamentare, aceeasi persoana care plateste lunar familiei Antonescu-Valean mii de euro, pentru servicii de consultanta inexistente. Ca te certi cu Sica, e una. Ca mai dai si in Saftoiu, hai sa zicem ca mai merge. Dar sa te iei de Dinu deja suna a declaratie de independenta fata de mogul libertarian. Dar na, asa se face cand intri in solda mogului cu antene, te lipsesti de adevar(ul).
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Contre_intre_Dinu_Patriciu_si_Crin_Antonescu_pe_tema_Codului_Muncii_0_442156379.html

  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Patriciu_catre_Antonescu-_O_sa-i_trimit_la_birou_cateva_carti_esentiale_0_442156374.html

  Dinu ar face bine sa ne spuna ce carti doreste sa-i trimita, poate ne bagam si noi la proiectul asta.

 21. calehari
  10 martie 2011

  Descalecatorul ( pe blog ) Dragos este pro american , pro Allen West , pro Israel , anti Islam , anti socialist si ……… anti Basescu ( care si el este pro american , pro Israel , anti socialist ) , anti TRU ( pro american , pro Israel , antisocialist , anti Islam ). In schimb Dragos este cu pro Voiculescu , Ponta , Iliescu , Crin etc. care sunt pro rusi , pro socialisti . Mare este Gradina lui Dumnezeu ! Imi aduc aminte de ” dreapta care este ” , care spunea : ” Lumea este diversa „. A mai aparut un Divers .

 22. dr pepper
  10 martie 2011

  Imp, tot ce se poate.

 23. Vlad M.
  10 martie 2011

  Calehari

  Descalecatorul ( pe blog ) Dragos este pro american , pro Allen West , pro Israel , anti Islam , anti socialist si ……… anti Basescu ( care si el este pro american , pro Israel , anti socialist ) , anti TRU ( pro american , pro Israel , antisocialist , anti Islam ). In schimb Dragos este cu pro Voiculescu , Ponta , Iliescu , Crin etc. care sunt pro rusi , pro socialisti . Mare este Gradina lui Dumnezeu !

  Coudln’t have said it better myself. ???? Nu e nimic de inteles.

 24. dr pepper
  10 martie 2011

  asta e de „citate celebre” ????

  Din două una, ori cu emanații Rivuluției USLIme, ori cu emanațiile tiranului Băsescu. Plus’că motanul felix cică nu-i stîngist, ci conservator. Poate cîntă și la vioară – cu un crin la subțioară…

 25. dr pepper
  10 martie 2011

  Aduceam pe undeva aminte de „conservatoarea” Merkel…

  A New Biofuel Shakes Germany’s Eco Cred

  A few years ago, Germany’s Angela Merkel earned herself the nickname The Climate Chancellor after she put global warming at the top of her agenda

  O „conservatoare” careia ii plac supertaxele prin frauda si stimulusurile pe banii platitori de taxe germani catre tari cu simpatii comuniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian