FUNDATIA IOAN BARBUS

Cine sîntem și ce vrem, na!

Din protestelor Barladului.
Din protestelor Barladului.

Scandalul mondial de la Pungești dă în clocot din nou. Armatele de bocitoare și răspîn-daci stau în blocstarturi precum colțul ierbii ce-o fumează la vreme de primăvară. Numai extremiștii de serviciu n-au stare (probabil din prostie sau incultură sau ambele). Uite, subsemnatul împreună cu alți nătărăi nu pricepem o chestie… cum să-i zic… ciudată. E clar că explorarea infamelor gaze n-a început încă! Chevron doar a adus niște utilaje, specialiști etc. Solul străbun n-a fost nicicum „violat” – decît poate cu privirea! Paranormal.

Și atunci cum mama naibii, Doamne iartă-mă, toți istericii ăștia, Claudiugherili, Mirceatomi, ErnooughKarnooughi, Rogozeni, latrinanteniști, (ghidați de) vocearusimafioți urlă cît îi țin bojocii și vin cu cifre aiuritoare și strivitoare cu mii de cutremure produse de gazele de țîști. De unde mama lor țîști? Numai din cauză că imperialiștii ăia au aruncat o privire la solul dacului de șapte metri cu rubașcă?

În plus apa! Rămînem fără apă fraților, ne-au otrăvit fîntînile, noi boboru’ grivei poftim să rămînem cu barilu-n puț decît să ni se transforme țărrrrrrrrrișoarrrrrra într-un deșert pustiu și poluat ca în America aia hapsînă care linșează negri (scuze Mr. Hussein Obama, corrrrect e african-americans, era o figură de stil, noi știm că țineți cu vocea rusiei, allah fie lăudat).

Cu apa e exact ca-n seara de 22 decembrie 1989: teroriștii au otrăvit fîntînile. S-a anunțat după două-trei zile (teroriștii omorîseră deja vreo mie de oameni) că „apa e bună de băut în toate județele”. Degeaba, a rămas multă spaimă în urmă, mulți au preferat felurite rachiuri, de la simpli pungeșteni braț la braț cu destoinici oameni atît ONGiști cît și „de presă” (ghilimele necesare) la alcooliții alcoolecologiști ai alcoolonelului Dogaru căci frica păzește bostănăria. În plus știm de la tembelizor că nu-i niciun pericol, numai Băsescu e bețiv. Bea cu fasciștii și agenturile.

Pungeșteni, vă ordon treziți-vă! Și mai cereți una mică. De la peștișorul de aur.

Bibliografie: Ion Creangă – Prostia omeneasca (sau Povestea drobului de sare). Sare pe rană sau sare în ochi, cum preferați!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Andrei Rugina

Andrei Rugina

6 comentarii

 1. Daniel Francesco
  10 aprilie 2014

  Vai Pata’, dar l-ai uitat pe cel care tine sus, sus, tot mai sus steagul rosu, pe tovarisci Vasîli, zis Ernu! Iata ce a postat pe Facebook:

  1908265_10152109607454825_178009543_n

  Stai sa-ti explic “opera”. In planul departat si neintamplator inclinat spre dreapta se vad niste sonde, dar este numai o aparenta, mesajul – pentru ca este un crochiu revolutionar – sublimial este ca avem de-a face cu corporatiile reprezentate de cea mai hada si mai cremenala: Chevron.

 2. Sampalean Corneliu
  10 aprilie 2014

  De vina-i numai Creanga. De pudic ce era, in loc sa-si intituleze pildele: ” Prostia romaneasca”, le-a intitulat “Prostia omeneasca”.
  D-aia pildele sale n-au avut nici un efect asupra mentalului romanesc. D-aia prostii nu s-au prins.

 3. Pataphyl
  10 aprilie 2014

  @Francesco

  Vai, dar Vaska e prezent, de mînuță cu Clod – vezi “ErnooughKarnooughi” – ca (era să scriu demni) reprezentanți ai activ(ist)ei și bizarei liote de “voci” ce izbutesc ciudata performanță de a fi simultan atît Legiune Străină cît și xenofobă. Știma noastră și Mîndrășescu, dacă pot zice așa. Iaca pot!

 4. Daniel Francesco
  10 aprilie 2014

  Scuze, de vina a fost numele frantuzit :)!
  Dar sa revenim la “opera” si la interpretarea ei in cheie avant-89. Trebuie sa spunem ca avem de-a face cu o replica degradata a tabloului “1907” de Octav Bancila. Da, tovarasi, acel Octav Bancila, fratele Sofiei Nadejde, sotia profesorasului Ioan Nadejde, dat afara din invatamant pentru …propaganda marxista. Ma rog, acum agitatorii comunisti tip Ernoouh sunt bine-merci in Romania, ei comanda ce vor si li se face pe plac.

  Corporatia sta in spatele jandarmilor, cam la fel ca aceia pe care-i evoca Partidul Comunistilor din Moldova cand e vorba de Romania. Ei sunt agentii de ordine ai capitalistilor trimisi la Pungesti despre care acelasi Ernu scrie (cu o vadita dragoste de lege si ordine…revolutionara):

  cum se face ca pina la venirea coporatiei jandarmii nu aveau bani de benzina sa vina sa rezolve problemele localnicilor.. iar dupa ce a veit coporatia cu exploatarea si cu binecuvinatera puterii sint janarmi & trupe ca la razboi… deodata s-au gasit bani… oamenii au inteles farte bine cine face si drege in tara asta…. deci…

  Deci, jandarmii lui Ernoouh trag in oameni, cel din planul departat, cam neclar, sau ii bat, cel aflat in urmarirea ultimului taran inca teafar. Deci “jandamii & trupe ca la razboi” trag in oamenii pe care i-a sculat revolutia anti-fractionare hidraulica explicata si pregatita de cadre si individuali scoliti si stipendiati de…, dar sa nu spunem totul dintr-o data!

 5. Dr pepper
  10 aprilie 2014

  Pata, ce-am ris! Chiar si cu tristetea situatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian