FUNDATIA IOAN BARBUS

Comunismul și nazismul, două ideologii complementare. Argument pentru scoaterea în afara legii a comunismului

Cele două extreme sunt de sorginte socialistă. Nu provin din exacerbarea „stângii” şi „dreptei” democrate ~ LIBERALĂ, respectiv, CONSERVATOARE.

Marxist-leniniştii îi consideră de „stânga”numai pe cei care neagă proprietatea privată. Ceilalţi sunt consideraţi de „dreapta”. Inclusiv social-democraţia (laburismul).

Cât timp vor mai exista, comunism, nazism (naţional-socialism) şi fascism, democraţia fa fi permanent în pericol.

Cei ce consideră scoaterea comunismului, duşmanul de moarte al democraţiei, în afara Legii, un act nedemocraic, sunt cel putin de reacredinţă.

A crede că pentru garantarea democraţiei este suficientă scoaterea în afara Legii doar a nazismului şi a fascismului, este totuna cu a crede că cineva va putea fi vindecat de un cancer, prin extirparea numai a unei jumătăţi de tumoră.

Cât timp va dăinui comunismul, va exista şi nazismul.
Aceste două ideologii sunt complementare.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Corneliu Sâmpălean

Corneliu Sâmpălean

7 comentarii

 1. Vlad M.
  24 octombrie 2012

  Lucian Boia – In cautarea extremei drepte

  Nu vorbesc însă decât prin pură convenţie de o „extremă dreapta”, a doua chestiune fiind tocmai aceea de a şti dacă extrema dreaptă înseamnă pur şi simplu o dreaptă extremă (altfel zis, dacă cuvântul exprimă o realitate sau dacă nu cumva, invers, o anumită realitate a fost construită printr-un cuvânt).

 2. Costin Andrieş
  24 octombrie 2012


  meme (presque) ideologie, meme horreur, meme sequelles, meme combat… (Devis Grebu)

 3. Costin Andrieş
  24 octombrie 2012

  inca o discutie din care reiese ca inliniedreapta este un blog “conservator, deci fascist” pentru ca indrazneste sa spuna ca nazismul este in aceeasi masura de criminal ca si comunismul. Sau vorba lui Razvan Petrescu, “noroc ca exista extremism de stinga care sa lupta cu extremistii de la inliniedreapta”. Ce noroc! https://www.facebook.com/freija.vanir/posts/359520050805430

  am reusit cumva sa salvez conversatia ca pdf

  Extremele se pupa – comunismul, fascismul si nazismul se pupa pentru ca sint toate de stinga.

 4. Anca Cernea
  24 octombrie 2012

 5. emil borcean
  24 octombrie 2012

  Costin. Alternativ, poți să atragi atenția lui Razvan Petrescu si altora ca el să răsfoiască mai atent albumul de familie:

 6. Costin Andrieş
  24 octombrie 2012

  Emil, Anca, cercul s-a inchis. Le-am dedicat imaginea cu albumul de familie, si dupa ce ieri Razvan Petrescu spunea ca noroc cu comunistii, ca daca nu, ne mincau nazistii, azi, un alt prieten al Frijei, Bogdan nu-stiu-cum (https://www.facebook.com/cimmerian.whirlwind ), ne spune ca noroc cu nazistii, ca daca nu, ne mincau comunistii (comentariul la care Freija a dat “like”).

  in loc sa ne spuna, asa cum le-am cerut, cit de fasciste sint doamnele mamele dumnealor, prietenii Frijei se bucura de binecuvintarile naziste si comuniste.

 7. Bleen
  24 octombrie 2012

  Legea compensației. Morții de o parte se scad din morții de cealaltă parte, nu? Astfel, dacă nazismul a ucis 25 de milioane de oameni iar comunismul a ucis, în compensație, 100 de milioane de oameni, putem spune că avem -75 de milioane de morți. Deci, sîntem pe plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian