FUNDATIA IOAN BARBUS

Conservatorul Juan Manuel Santos câştigă detaşat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Columbia

Juan Manuel Santos, candidatul sprijinit de presedintele conservator Alvaro Uribe, a castigat zdrobitor primul tur al alegerilor prezidentiale din Columbia, desfasurat fara incidente duminica trecuta. Santos a obtinut 46,57% din voturi, dupa o campanie in care a promis columbienilor ca va continua cu aceeasi determinare politica presedintelui Uribe, deosebit de apreciata de cetateni, in primul rand in ceea ce priveste combaterea terorismului FARC. Desi s-a apropiat mult de procentul necesar pentru a obtine victoria din primul tur, Santos nu l-a atins din cauza dispersarii voturilor dreptei intre mai multi candidati.

Juan Manuel Santos a fost ministru al Apararii si a coordonat cu succes lupta contra narco-teroristilor marxisti din FARC (o analiza in acest sens in Revista 22: Infrangerea FARC si perspective de viitor)

Urmatorul plasat, omul stangii, verdele Antanas Mockus, a obtinut doar 21,5%.

Mockus, un candidat ciudat, pe care nu il deranjeaza sa fie considerat favoritul lui Hugo Chavez, a fost rasfatat de institutele de sondaj (iata un articol TOTB scris in cel mai lemnos limbaj eco-marxist: Columbia ar putea alege primul presedinte „verde” din lume), beneficiind de procente umflate grosolan in campanie, care, insa nu s-au confirmat la urne. Evident, sprijinitorii lui Mockus se plang ca de frauda (lor le place sa fie lucrurile clare, ca in Cuba, Venezuela, Iran, unde castiga cine trebuie, cu 99%, fara atata suspans).

Organizatia terorista FARC il sprijina pe Mockus in cel de-al doilea tur al alegerilor.

Anca Cernea

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian