FUNDATIA IOAN BARBUS

Curiosul caz al lui Aurelian Pavelescu, care a parcat ștampila PNȚ în zona rusofilă din șanțul de la marginea politicii românești

La lista propagandiștilor Rusiei care au sprijinit-o pe Viorica Dăncilă, ar mai fi de menționat cazul Pavelescu, nu pentru că personajul ar avea vreo importanță, ci pentru ștampila PNȚCD care a rămas la el și pe care a parcat-o în zona rusofilă din șanțul de la marginea politicii românești, atunci când, în urmă cu trei ani, a afiliat PNȚ la ANR, formațiunea lui Marian Munteanu (detalii despre ANR).  Apoi a parcat-o direct în curtea PSD.

Marian Munteanu Pavelescu PNT

Relația Pavelescu-Rusia e interesantă. El strigă (nefiresc de strident, ca și cum ar avea musca pe căciulă) că nu iubește Rusia. Dar Rusia, în loc să se supere pe el, îl ia în brațe, ca o mamă care nu bagă în seamă mofturile copilului, ci îl vede mult mai moțat decât este, îl laudă, investește în el speranțe…

Iată cum se lepăda Pavelescu de Rusia în 2016:

Sa fie foarte clar! Rusia a fost totdeauna un inamic al Romaniei si un mare pericol. Ruperea Romaniei, prin rapirea Basarabiei, Bucovinei de nord si a Buceacului, precum si Insula Serpilor, furtul tezaurului Romaniei, dar, mai ales, genocidul impotriva elitei romanesti dupa 1945 si sovietizarea tarii, au insemnat si inseamna o adevarata apocalipsa pentru romani! Toate aceste rani sunt si vor ramane deschise multa vreme, pana la momentul in care Romaniei i se vor recunoaste toate drepturile, iar spiritul dreptatii va fi restabilit, indiferent de eforturile pe care le vom face ca popor, de sacrificiile si timpul care va trece!

Nu i-o fi fost frică? Știm că Moscova nu uită și nu iartă!

Dar iată că Moscova nu pare să creadă în lepădarea lui Pavelescu (oare de ce? știe Moscova ceva ce nu știm noi?), iar în vara asta, 2019, prin trompeta sa oficială, Sputnik, il face „reputat”, îl citează reverențios, ca pe o autoritate:

Reputatul avocat și om politic Aurelian Pavelescu, președinte al PNȚCD, trage un semnal de alarmă pe o problemă de mare actualitate …

Și acum, ghici cu cine votează Pavelescu?

https://ro.sputnik.md/politics/20191111/28169450/Aurelian-Pavelescu-presedintele-PNCD-gest-istoric-separare-total-de-liberali.html

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

4 Comments

 1. Sivan
  24 November 2019

  Multumim, Anca Cernea. Incet, incet aflam ca Iuda are multi urmasi ! Acesti Iuda contemporani, vor vinde mama,tata,frati,surori. Pentru ei, TOTUL este negociabil / de vanzare.

 2. Stelian
  24 November 2019

  De ce oare PNT cu sau fara CD nu reuseste sa renasca, iar PNL a facut-o de mai multe ori?

 3. Anca Cernea
  24 November 2019

  Cred că motivul este cel de care vorbeam, PNL a dovedit o elasticitate vertebrală mai mare, așa încât nu a fost nevoie ca vechile structuri sovieto-securiste să se străduiască prea tare să-l elimine.

 4. Stelian
  24 November 2019

  Ce fain suna: elasticitate vertebrala! E de retinut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi