FUNDATIA IOAN BARBUS

Data viitoare, avionul lui Rogozin va fi doborât

Rogozin a scris sambata pe contul sau de Twitter ca, la solicitarea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul sau. „La solicitarea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu ma lasa din nou sa trec. Data viitoare voi zbura la bordul (aeronavei) TU-160”, a scris pe contul sau de Twitter, in limba engleza, Dmitri Rogozin, care se afla de vineri intr-o vizita in Transnistria, necoordonata cu autoritatile Republicii Moldova.

hotnews

Dacă vicepremierul Federației Ruse Rogozin se ține de cuvânt și vine cu bombardierul, nu cu vreo linie low cost, el nu va fi doar obligat să se întoarcă. Va fi doborât.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Comentarii

 1. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  mai 11, 2014

  poate îi întreabă cineva pe candidatul Capsali, dimpreună cu fețele bisericești care îl sprijină, cum se poziționează față de declarațiile astea ale lui Rogozin?

 2. Bogdan CalehariSpune:

  Răspunde
  mai 11, 2014

  „Inaltele fete” ale Bisericii Ortodoxe Romane cred ca si-ar dori sa pogoare (nu sa fie doborate) din inaltul cerului cat mai multe avioane pravoslavnice, care sa raspandeasca si la noi „adevarata credinta” a kaghebistilor din BORusa, si a „sfiintilor” ei : Stalin, Beria si Putin. De pozitionat se vor pozitiona in genunchi, ca pe vremea lui Ceausescu, chiar daca acum pe „mantuitori” ii va chema Putin sau Rogozin.

 3. Mihaela BărbuşSpune:

  Răspunde
  mai 11, 2014

  Dacă vii cu bombardierul, vei fi doborît!
  Sever Voinescu
  http://www.evz.ro/daca-vii-cu-bombardierul-vei-fi-doborit.html
  .. prin 2009 sau 2010, șefii delegațiilor parlamentare la Adunarea Parlamentară NATO, printre care mă număram, au avut o întîlnire cu el. Tema întîlnirii era o evaluare de ambele părți a relației NATO – Rusia. Cînd mi-a venit rîndul, l-am interpelat pe Rogozin despre situația trupelor ruse din Transnistria. Nu reiau aici întreaga istorie, știți cum au ajuns acolo, ce fac acolo, de ce sînt acolo, cum a promis Yelțîn în 1999 că le retrage, cum nu s-au retras niciodată, fiind trupe de ocupație după toate regulile. Răspunsul lui Rogozin a fost stupefiant! A zis așa: ”Trupele ruse se află acolo ca să protejeze populația de un pericol foarte mare. În Transnistria există imense depozite de armament vechi, foste depozite al armatei roșii, care adăpostesc o muniție de război deja expirată și învechită, inutilizabilă azi, dar foarte periculoasă în continuare pentru populația civilă dacă nu este atent păzită.

  În Transnistria sînt mulți șobolani și aceștia umblă nestingheriți prin depozitele vechi de armament, blana lor se impregnează de praf de pușcă și apoi merg prin orașe și sate, prin gospodării sau prin locuri publice ca nișlte veritabile dinamite vii. Vă imaginați ce dezastru se poate întîmpla acolo în fiecare minut? E de-ajuns să-și aprindă un transnistrean țigara și gata, bum! Soldații ruși sînt în Transnistria ca să ferească populația civilă de așa ceva.” Mi-amintesc reacțiile spontane ale colegilor mei din Marea Britanie și Olanda care s-au declarat indignați de ceea ce ei au numit ”răspunsul sfidător pe care l-ați dat întrebării legitime a colegului nostru român”. Și eu am replicat, dar nu despre mine e vorba acum, ci despre Rogozin, care era foarte bine dispus și mîndru de replicile sale insolente. Și e corect să vă spun că eu nu am avut un tratament special. Reprezentanții tuturor țărilor NATO au avut parte de același gen de replici din partea sa.

  Nu vreau să închei acest mic text fără să formulez o întîmpinare. Există și părerea că ar trebui să fim cuminți. Să tăcem din gură cînd ne înjură boierul, că e mai înțelept și mai diplomatic așa. Că sîntem mici și neputincioși, că ne zdrobesc rușii cînd vor și că ne taie gazele etc. Am o singură replică la asta, indicînd exemple. Polonia (pe care tocmai o dau de exemplu europofilii analitici de pe la noi) e Polonia pentru că s-au opus cu ce aveau tăvălugului rus. Rușii i-au învins – le-au ras țara de pe hartă și, după al doilea război, i-au ocupat. Dar, s-au opus! Asemenea gesturi construiesc, în istorie, reputație și caracter. Iar Polonia e Polonia în Uniunea Europeană tocmai pentru că are reputație și caracter…

 4. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  mai 11, 2014

  o slugă nespălată de-a lui Rogozin a lăsat aici un comentariu spre a întări amenințările cretine ale șefului său (care tocmai a fost prins cu rața în gură și șutuit)

  mă văd nevoită să le ajut celor doi neuroni – unul al lui Rogozin, unul al slugii – să facă sinapsă:

  Când va îndrăzni maimuțoiul de Rogozin să zboare cu rabla aia rusească pe ultimul drum, ghici ce se va întâmpla cu slugile lui?
  De fapt, nici nu-i nevoie să-l așteptăm pe maimuțoi, cu slugile s-ar putea să se întâmple chiar mult mai devreme.

 5. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  mai 11, 2014

  iată cum a picat cel mai tare satelit al Rusiei, singur, fără să-l doborâm noi

  să vezi că și bombardierul lui Rogozin pică singur
  mă rog, merge și așa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian