FUNDATIA IOAN BARBUS

De ce contează Curtea Supremă a SUA? (Podcast Jaaz Talks)

Odată cu decesul lui Ruth Bader Ginsburg, s-a reaprins dialogul în jurul Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite. Însă în ciuda aparențelor, discuția despre această instituție ne privește și pe noi, chiar și în România, dar nu doar atunci când decid canalele de știri.

Ultimele decenii au adus în fața acestei curți procese al căror verdict a stârnit valuri în întreaga națiune, dar nu de puține ori chiar în lumea întreagă. Vă propun să ne uităm la elementele de bază ale Curții Supreme a SUA, la câteva cazuri celebre și la modul în care deciziile Curții au dat drumul unor schimbări culturale majore în lumea occidentală și chiar la noi.

Tocmai de aceea discuția despre următoarea nominalizare și efectele acesteia este o una care, indiferent că ne dăm sau nu seama, s-ar putea să ne privească în mod profund pe fiecare dintre noi.

Notă: Acest material nu este o interpretare legislativă a instituției Curții Supreme și nici o analiză juridică a cazurilor prezentate.
__
Pentru a nu rata episoadele următoare nu uita să dai Subscribe.

Follow JaazTalks on Facebook: facebook.com/JaazTalks

Pentru că în conversația aceasta globală în care ne-am trezit toți antrenați în ultima vreme este din ce în ce mai greu să distingi ce este realitate și ce e mai degrabă propagandă, te invit să-ți faci timp să îți recalibrezi modul în care îți iei informația și cum o digeri. JaazTalks este o platformă în care ne uităm la ce se întâmplă în jurul nostru cu scepticism, nu-i lăsăm pe alții să interpreteze știrile în locul nostru și ne ascuțim mintea, încercând să discutăm „informația” cu care suntem bombardați, privind lucrurile din cât mai multe unghiuri, dar mai ales gândind cu propria minte. Dialogăm liber, dar civilizat. Nu cenzurăm, dar nici nu lăsăm aerul să devină irespirabil. Nu ranforsăm convingeri, dar nici nu ne este rușine de ceea ce credem. JaazTalks – conversații care să te pună pe gânduri.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Matei Blaj

Matei Blaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian