FUNDATIA IOAN BARBUS

Rusia n-are aliați, ci argați

– În martie, Putin îl lăsa pe Erdogan să facă anticamera, într-o încăpere cu tablouri ale unor comandanți și lideri ruși care i-au bătut pe turci în războaie. Așteptarea a fost înregistrată, i s-a pus cronometru și a fost difuzată la televiziunea națională.

– Acum trei ani, Assad a încercat să se apropie de Putin. A fost luat de aripă și oprit de un bodyguard al celovekului, ca într-un film cu Acest local are dreptul să-și selecteze clientela. S-a întâmplat pe teritoriul sirian.

– În urmă cu vreo săptămână, Vucic al Serbiei a mers la Casa Albă, pentru o negociere cu kosovarii. Nu i-o fi picat bine lui Putin, obișnuit cu fotografiile în care Vucic își cocoșează cu zâmbet larg cei 2 metri la fiecare strângere de mână dintre ei. Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Min. de Externe rus, a postat o poză cu sârbul stând pe scaun în fața lui Trump și alături o secvență celebră cu Sharon Stone tot pe un scaun. Greu de crezut că Zaharova și-ar fi permis să facă de capul ei o așa glumă de neamuri proaste cu unul pe care Putin vrea să-l țină aproape. Zilele trecute, Putin și-o fi făcut însă niște calcule cu vestul Balcanilor și i-a cerut scuze sârbului.

– De ani de zile, Lukașenko al Belarusului, zis și Lukașescu, face pontuțe la adresa lui Putin ca să-l creadă fraierii din Vest că a rupt lanțul Kremlinului. Pe 15 septembrie, Lukașenko a fost la Putin și după cum se vede în poză, mai avea puțin și îi explica glumele în genunchi.

Cu chinezul parcă Putin nu și-a permis astfel de aroganțe probabil pentru că își dă seama că a doua zi, Winnie the Pooh de la Beijing și-ar muta granița la Urali, ca tot omul în căutare de spațiu pentru vreun miliard și jumătate de concetățeni.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi