FUNDATIA IOAN BARBUS

Rusia n-are aliați, ci argați

– În martie, Putin îl lăsa pe Erdogan să facă anticamera, într-o încăpere cu tablouri ale unor comandanți și lideri ruși care i-au bătut pe turci în războaie. Așteptarea a fost înregistrată, i s-a pus cronometru și a fost difuzată la televiziunea națională.

– Acum trei ani, Assad a încercat să se apropie de Putin. A fost luat de aripă și oprit de un bodyguard al celovekului, ca într-un film cu Acest local are dreptul să-și selecteze clientela. S-a întâmplat pe teritoriul sirian.

– În urmă cu vreo săptămână, Vucic al Serbiei a mers la Casa Albă, pentru o negociere cu kosovarii. Nu i-o fi picat bine lui Putin, obișnuit cu fotografiile în care Vucic își cocoșează cu zâmbet larg cei 2 metri la fiecare strângere de mână dintre ei. Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Min. de Externe rus, a postat o poză cu sârbul stând pe scaun în fața lui Trump și alături o secvență celebră cu Sharon Stone tot pe un scaun. Greu de crezut că Zaharova și-ar fi permis să facă de capul ei o așa glumă de neamuri proaste cu unul pe care Putin vrea să-l țină aproape. Zilele trecute, Putin și-o fi făcut însă niște calcule cu vestul Balcanilor și i-a cerut scuze sârbului.

– De ani de zile, Lukașenko al Belarusului, zis și Lukașescu, face pontuțe la adresa lui Putin ca să-l creadă fraierii din Vest că a rupt lanțul Kremlinului. Pe 15 septembrie, Lukașenko a fost la Putin și după cum se vede în poză, mai avea puțin și îi explica glumele în genunchi.

Cu chinezul parcă Putin nu și-a permis astfel de aroganțe probabil pentru că își dă seama că a doua zi, Winnie the Pooh de la Beijing și-ar muta granița la Urali, ca tot omul în căutare de spațiu pentru vreun miliard și jumătate de concetățeni.

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian