FUNDATIA IOAN BARBUS

Dezbaterea Joe Biden – Paul Ryan

Era limpede că Joe Biden avea misiunea de a nu repeta „performanța” penibilă, pasivă, total lipsită de idei a lui Obama de săptămîna trecută. În privința pasivității, a reușit cu asupra de măsură. Și-a întrerupt permanent adversarul (de nu mai puțin de 96 de ori!), s-a hlizit permanent, inclusiv în cele mai nepotrivite momente, mereu cu un aer condescendent-superior, a jucat deseori rolul celui ofensat, prin întreruperi zgomotoase, încurajat și de lamentabila prestație a „moderatoarei” Martha Raddatz, care și ea l-a întrerupt frecvent pe candidatul Republican.

Seninătatea și calmul lui Paul Ryan în aceste condiții au părut ireale! În privința punctelor discutate, primele reacții culese „la cald” indică un echilibru. Ce i se poate reproșa lui Ryan este o oarecare timiditate, manifestată în special în prima oră a dezbaterii. Poate dacă ar fi cerut în mod ferm să nu mai fie întrerupt, ar fi marcat cîteva „puncte”, dar personal mă îndoiesc că ar fi putut schimba atitudinea condescendent-disprețuitoare a lui Biden, poate doar într-un plus de ostilitate furioasă, ori în asemenea situații Biden se descurcă bine. Așadar Ryan a preferat să să comporte ca un om manierat și foarte bine informat.

Din punctul de vedere al impactului asupra electoratului, ambii și-au atins parțial scopul. Agresivitatea lui Biden a delectat fără îndoială baza proprie de stînga, dar i-a nemulțumit sau chiar scandalizat pe mulți alții, în special pe independenți/ indeciși. N-au cum scăpa criticilor opiniei publice minciunile sfruntate din răspunsul său privind scandalul libian (în contradicție cu afirmațiile fără echivoc ale propriului Departament de Stat), explicațiile sale aiuristice în privința avortului, preluarea „pe nemestecate” a platitudinilor debitate de Obama în chestiunile economice, cărora de altfel li s-a acordat insuficient spațiu (fără îndoială, „meritul” aparține moderatoarei), deși reprezentă punctele realmente fierbinți ale actualei campanii electorale.


Poziția lui Biden asupra episodului Libia: minte cu nerușinare sau habar n-are despre ce-i vorba? Niciuna din variante nu inspiră încredere.

De văzut în zilele următoare care va fi impactul asupra sondajelor de opinie și mai ales asupra celei de-a doua dezbateri Obama-Ryan de marți 16 octombrie din New York (consacrată atît politicii interne cît și externe), care, ținînd cont de formatul town hall, în care cetățeni „independenți” pun întrebări candidaților, se poate dovedi mai importantă decît se specula inițial. Mai ales că „profesionalismul” mass-media obediente s-a confirmat pînă acum cu vîrf și-ndesat. Performanța lui Romney trebuie să fie strălucitoare, să sperăm că va fi!

Dezbaterea Joe Biden – Paul Ryan poate fi urmărită mai jos:


Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Andrei Rugina

Andrei Rugina

11 comentarii

 1. Vlad M.
  12 octombrie 2012

  CNN Poll

  Regardless of which candidate you happen to support, who do you think did the best job in the debate – Joe Biden or Paul Ryan?
  Ryan48%
  Biden44%

  Source: CNN/ORC International
  Date conducted: 10/11/2012
  Sample: 381 registered voters who watched the debate
  Margin of error: +/- 5% pts

 2. Vlad M.
  12 octombrie 2012

  Joe Biden in dezbaterea cu Paul Ryan – rezumat.

  Concluzia? „Biden s-a purtat ca un bufon”.

 3. Costin Andrieş
  12 octombrie 2012

  mie biden imi aduce aminte de ernu

  https://inliniedreapta.net/lavedere/mihail-neamtu-si-vasile-ernu-despre-recrudescenta-ideilor-de-stinga-mentalitatea-revolutionara-la-lucru/

  Chriss Wallace

  un sondaj nbc, cea mai apropiata de antena3 tv din sua

 4. Vlad M.
  12 octombrie 2012

  Fara indoiala, Paul Ryan a fost mai bun. Echilibrat, coerent, s-a prezentat mai bine decat Joe Biden. In schimb, mi s-a parut problematica lipsa de viziune in ceea ce priveste Siria, reluarea aceluiasi wishful thinking care il caracterizeaza, de ex., pe John McCain: vai, sirienii care lupta pentru libertate vs. Assad. Asta e science fiction. In locul lor, as gasi alt cale de a critica implicarea administratiei Obama in Siria.

  Macar avem confirmarea din partea lui Biden ca SUA sprijina grupurile rebele siriene in functie de ceea ce spun turcii lui Erdogan, ceea ce este minunat. Islamistii ii invata pe “imperialisti” cui sa trimita arme. GG, Biden!

 5. Costin Andrieş
  12 octombrie 2012

  hotnews nu spune nimic despre “performantele” lui Biden, il citeaza in schimb pe Obama:

  Barack Obama a declarat ca a fost “foarte mandru” de Joe Biden dupa performanta sa in dezbaterea de joi seara contra republicanului Paul Ryan, coechipierul lui Mitt Romney, scrie AFP. “Vreau sa subliniez faptul ca Joe Biden a fost in seara aceasta excelent”, a spus presedintele SUA in timp ce cobora din avionul sau Air Force One, la bordul caruia a urmarit dezbaterea televizata.

  ca de obicei in politica externa, hotnews ramine provincial si rupt de realitate.

 6. Vlad M.
  12 octombrie 2012

  Barack Obama was cordially invited to Martha Raddatz’s wedding

  With ABC News’ Senior Foreign Affairs Correspondent Martha Raddatz selected to moderate the 2012 Vice Presidential debate, it should be noted that Obama attended her wedding back in 1991 and her now ex-husband, Julius Genachowski, was picked by Obama to chair the Federal Communications Commission. Obama and Genachowski, besides being classmates at Harvard Law,were also members of the Harvard Law Review.

  ???? Si Raddatz a fost moderator al dezbaterii! Ce dragut.

 7. TranssylvaniaPhoenix
  12 octombrie 2012

  Ce crede Biden despre…

  Please embed

 8. Mih.
  12 octombrie 2012

  @8
  ???? ???? ???? (ptiu, ca se ia ???? )

  Pe romaneste…rade ca prostu’.
  Un cabotin si o prestatie pe masura.

 9. Titirez
  12 octombrie 2012

  Tactica rasului prostesc si a bombardamentului verbal fara acoperire e bine cunoscuta la Bucuresti!! Oare s-o fi insipirat Biden din modelele autohtone?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian