FUNDATIA IOAN BARBUS

DIVERSIUNE? Un batalion de români s-ar fi pus în slujba teroriștilor lui Putin din Donețk

Platforma rusească LifeNews.ru susține că un batalion de români din București ar fi depus jurământ de credință către „republica populară” Donețk.

Oricând suntem gata să mergem pe front

ar fi spus unul dintre recruți.

Nu e exclus să fie o diversiune. Știre originală o găsiți aici https://lifenews.ru/news/140539

Recunoașteți pe careva?

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

7 comentarii

 1. Vlad M.
  14 septembrie 2014

  Nu sunt sigur ca ar fi trebuit sa ii bagam in seama. O boaba in romaneste nu am auzit de la „romanii” astia. „Sa traiasca” nu se pune. ????

 2. Ion Ionescu
  14 septembrie 2014

  Propaganda.Sunt rusi/rusofili destui care vorbesc nitica limba romana in Moldova si Transnistria

 3. Anca Cernea
  14 septembrie 2014

  Mda. Nu că n-ar fi aici destui omuleți verzi sau roșii din care s-au putea alcătui o formațiune, dar ei au altceva de executat.
  Pe lângă asta, nu prea îi văd pe unii gen Ernu și Capsali chiar punându-și pielea în băț pentru convingerile lor. Din gură pot să dea, dar la chestii mai dure se trimit trupe, nu telectuali.

 4. Vlad M.
  14 septembrie 2014

  Nici formularea nu mi se pare potrivita. „Sa traiasca…” nu prea auzi. „Traiasca…” da, dar „sa traiasca” chiar nu. Au luat si ei niscaiva baieti la filmat si apoi l-au invatat pe unul sa spuna ceva pe romaneste. Nici nu e greu, dat fiind ca am trait atata vreme printre slavi.

 5. Emil
  14 septembrie 2014

  Este o mizerie atât de grosolană încât nici măcar nu merită pomenită. În aceeași logică a lui „calomniaţi, calomniaţi, ceva tot va rămâne”, diseminarea unor asemenea rahaturi pe așa ceva se bazează, pe sădirea seminţelor îndoielii. Nişte trolli nenorociţi, are dreptate Vlad M. când se îndoieşte că ar fi trebuit băgaţi în seamă. Cea mai eficientă reacţie la aşa ceva este ignorarea.

 6. Alex
  14 septembrie 2014

  Cat de josnici si scarbosi au devenit rusii. Isi scot la iveala toate hidrele raului si ale urii care zace in ei de foarte multi ani si secole. Va mai amintiti cand televiziunea publica rusa emitea la o ora de maxima audienta faptul ca o fetita rusoaica ar fi fost decapitata de ucrainieni ? ca uncrainienii bombardeaza intentionat biserici ruse ? propaganda care te face sa vomiti ! atunci de ce ne miram ca ei scornesc si regizeaza asa ceva ? aruncati-va ochii prin blogosfera ‘ortodoxa’ de la noi sa vedeti cat de multi ”preoti si credinciosi” care fac inchinaciuni maicii Rusia indemnind internautii la blestemarea occidentului si slava desarta a Rusiei. Cine nu cunoaste ce se intampla si citeste gogomaniile trolilor, ar crede ca toata suflarea ortodoxa din Romania vrea in bratele Rusiei. Iar tu care nu esti de acord ,trebuie sa te simti vinovat de ”tradarea” fratilor ortodocsi.In fapt, este vorba tot de troli care posteaza in preoti sau credinciosi ortodocsi romani. Exact la fel si in clipul de fata.
  Ps : ar fi foarte interesant de aflat cine sunt cei care administreaza principalul blog de propaganda putinista din blogosfera noastra, blog ce se autointituleaza parca ironic (deveghepatriei). Citeam acum cateva zile ca in tari precum Danemarca de exemplu, au inceput sa fie identificate si anihilate (inchise) retelele virtuale de trolli rusi care au invadat online-ul lor, considerand aceasta problema a fi chiar una de siguranta nationala. La noi in schimb, trolli astia nenorociti circula nestingheriti si isi fac de cap mai ceva ca in centrul Siberiei. Si opinia publica tace sau se face ca habar nu are. Nici un blog, nici un sit nu ia masuri ci ii lasa sa-si faca de cap, nimeni nu sesizeaza organele de siguranta nationala. Pare ca propagandistii rusi din tara noastra au paralizat cu spray dughinist intreaga societate romaneasca. Dupa 50 de ani de teroare comunista, societatea romaneasca nu a invatat lectia bolsevismului. Nici americanii si nici occidentalii nu ne-or iubi prea mult sau deloc, ii intereseaza doar profitul de la noi si resursele. Dar naimitii rusi ne vor si sufletele.

 7. Costin Andrieş
  14 septembrie 2014

  Gelu, „stirea” a aparut si pe un site ecologist putinist din arad

  Dupa ce mai mult de jumatate din popoarele europene au luptatori in Ucraina, voluntari sau mercenari, intr-una din cele doua tabere inamice, iata ca a venit si randul romanilor dornici de senzatii tari de a lua parte la conflict.
  Un escadron de voluntari romani a ajuns in Donbas pentru a lupta de partea separatistilor din estul tarii.
  Unul dintre soldați români a declarat catre LifeNews, că un întreg batalion din București a intrat în componenta fortelor armate ale DNR- Republica Populara Donetsk.

  http://www.infocivic.ro/video-voluntari-romani-au-depus-juramantul-fata-de-novorusia/

  revolutionarii furios care detin site-ul sunt cei din a treia poza de aici http://inliniedreapta.net/implicarea-rusiei-in-protestele-de-la-pungesti-3-faza-pe-ong-uri/

  prietenul capsali e incantat https://www.facebook.com/groups/demnitate.nationala/permalink/541495172619923/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian