FUNDATIA IOAN BARBUS

Dorin Chirtoacă rămâne în politica de la Chișinău și își va reface popularitatea de altă dată

Dacă ar fi ceva de zis, ar fi de zis așa:

– Dorin Chirtoacă, prin numărul de voturi pe care l-a luat, demonstrează că va rămâne în politica noastră și își va reface popularitatea de cândva.

– Omul e departe de a fi perfect, dar în comparație cu ceilalți, inclusiv dintre ”ai noștri”, reprezintă, poate, unicul politician cu discurs articulat cap-coadă, logic, cu substanță, și capabil să reprezinte CEVA. Acel ”ceva” a făcut pentru Chișinău între 2007-2017 mai mult decât oricare alt primar de când Republica Moldova este independentă.

– Mai mult decât orice, acesta este un rezultat pentru viitor – votul acordat lui Dorin Chirtoacă în prezent îi oferă suficientă legitimitate pentru a se constitui într-un nucleu în jurul căruia vor trebui să se coaguleze forțele noastre. Iar el va fi liderul acestor forțe. Știu că multora nu le va plăcea ce spun eu aici, dar POPORUL A VORBIT. Altul nu există. Toate eforturile unor clovni ridicoli, inclusiv a unora care încă nu și-au șters cașul de la gură dar se pretind experți, de a-l demoniza pe Dorin Chirtoacă s-au soldat cu eșec. Zece la sută la nivelul Chișinăului poate reprezenta baza pentru reprezentarea în parlament a oricărui partid la următoarele alegeri parlamentare. La cum se prezintă situația în prezent, coagularea va trebui să se facă în jurul lui Dorin Chirtoacă și a Partidului Liberal. Din nou. Așa spune vocea rațiunii.

– Dacă ceilalți politicieni care se consideră unioniști au măcar un dram de instinct politic, vor acționa anume așa. Altfel, vom rămâne acolo unde suntem.

– Și sunt absolut convins că și Dorin Chirtoacă a învățat ceva din experiențele ultimilor ani și nu va mai permite nimănui, nici propriului unchi, să-l folosească și să-i creeze o imagine de marionetă.

Încă o dată, pentru toți liderii de formațiuni unioniste, românești, pro-europene, pro-occidentale: rezultatele acestui vot din Chișinău vă obligă să vă călcați pe rânză și să inițiați discuții de coalizare cu Dorin Chirtoacă.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Dan Nicu

Dan Nicu

Un comentariu

  1. Dorin
    22 octombrie 2019

    Tocmai acolo, cu „călcatul pe rânză”, e problema la orice român care se crede politican !! Și asta pentru că, mai ales la Chișinău, politicianul „recent” apare din neant cu o agendă de discurs și cu una ascunsă – perfect secretizată, totdeauna prima de executat, veșnic pro-rusească !!

    Confirm cele sesizate în articol despre câte s-au făcut în capitala rep. Moldova sub Dorin Chirtoacă: vizitat azi-primăvară, orașul mi-a lăsat o impresie foarte favorabilă, diferența de „puls” și „lumină” față de Cernăuți / Camenița / Odesa este remarcabilă ! Mult succes lui Dorin, prin bunul fler al alegătorilor !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian