FUNDATIA IOAN BARBUS

Hitler adulat în Suedia anului 1932 2009

Duminică 25 februarie în oraşul cu populaţie musulmană în proporţie de peste 25%, Malmö din Suedia, a avut loc o demonstrație pro-Israel. Demonstrația, autorizată, deci legală, a fost întreruptă la scurt timp de un grup de protestatari musulmani anti-israelieni. Protestul acestora nu fusese autorizat, şi deşi legea suedeză nu permite întreruperea unei demonstraţii legale, musulmanilor li s-a permis să stea la doar 20 de metri de primul grup. În grupul pro-Israel s-a aruncat cu ouă, pietre şi sticle şi doar norocul a făcut ca nimeni să nu fie grav rănit.
Ce a făcut poliţia? Conform celui care a filmat clipul de mai jos, nimic. Ba mai mult de atît, a forţat grupul israelian să se retragă din piaţă şi le-a cerut să nu mai filmeze ca să nu provoace pe musulmani. Grupul care avea autorizaţie de protest a fost evacuat în timp ce grupul violent nu a fost întrerupt. Poliţia suedeză cedează în faţa violenţelor jihadiştilor suedezi.

În secvenţă se poate auzi clar: „Hitler! Hitler! Hitler!”

.

Pentru mai multe detalii de la autorul clipului vizitați: Swedish Police Chief Allows Antisemitic Stonethrowing Mob To Attack Demonstrators

Vedeţi şi*:
Hitler! Hitler! Hitler!
E 1932 în Europa – “Heil Hitler!” în Danemarca
Suporterii Hamas în Los Angeles: Trăiască Hitler! Evreii în cuptoare!

*Veţi observa că multe din clipuri nu mai merg. Au fost şterse de Youtube. Este cunoscut că Youtube face asta de mult timp, eliminând periodic clipurile video anti-islamiste. Le voi reposta cu timpul.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

105 Comments

 1. costin
  26 January 2009

  Cele 3 saptamini de razboi din Gaza care a facut intre 500 si 1300 de victime, razboi pornit de Israel dupa ani de zile de atacuri cu rachete asupra civililor israelieni, mai are si altfel de consecinte in Suedia. Se pune tot mai des semn de egalitate intre acest razboi si Holocaust, si nu numai de protestatarii de sus ci si de cea ce s-ar numi „elitele” suedeze, reprezentanti ai elitelor. Astfel, Gates of Vienna are doua traduceri din doua ziare suedeze.
  Primul articol este din Helsingborgs Dagblad si este despre un regizor de teatru, Björn Melin, care s-a retras dintr-o piesa de teatru despre experienta unui evrei italian intr-un lagar de concentrare nazist.
  Björn Melin a motivat zicind:

  Povestea lui Primo Levi este adevarata. Dar ma supar si ma imbolnavesc cind vad cum palestinienii sint masacrati in Gaza. Este pur macel

  Al doilea articol vine din Dagen despre anularea a doua evenimente anuale de comemorare a Holocaustului organizate de biserica Luterana si serviciul municipal de imigratie din Luleå: slujba de comemorare de la biserica Luterana si din frica contra-demonstratiilor, o procesiune organizata in fiecare an, in care se aprindea o torta.
  Preotul bisericii luterane din Luleå, care a anulat cele doua evenimente, intrabat daca Holocaustul si Gaza sint doua evenimente separate, a raspuns:

  Da, Holocaustul este ceva in intregime diferit. Dar sint unele asocieri care pot parea ofensive. Ce se intimpla acum in Gaza intuneca spiritul de comemorare si este pur si simplu inconfortabil sa o facem acum.

  Interesant este comentariul traducatorului celor doua articole:

  I think this article is worth commenting on. It’s part of the anti-Semitic trend in society today, in Sweden and elsewhere — and often enough in churches. It’s not that surprising, I’m sad to say, to hear anti-Semitic statements from the Lutheran Church, and it’s a growing trend.

  The thing to note is the blatant equation of the Holocaust with the Gaza war. A war that has cost 500 to 1300 lives. That is apparently as bad as the planned and meticulously executed extermination of an entire race of people, with 6 million victims. That is how deep he’s sunk and how far this man has removed himself from a humane stance. I say that he is a disgrace to the Christian church. But history and the present show him to be in league with plenty of people.

  Another thing about this horrendous equation is the fact that Israel’s actions came after years of bombardments of its civilians and as a defense of those civilians, and with caution to minimize civilian casualties among the Palestinians. The Nazis, on the other hand, did their best to kill any and all Jews. The Jewish state asks pardon for the dead Palestinians; the Nazis and their supporters asked pardon of Hitler for not being able to kill more Jews. Among those supporters are many Hamas members, the same Hamas that targets Israeli civilians.

  So, Bo Nordin is right: The Holocaust and Gaza war have a hard time being on good terms with each other. But not in the way he figures.

  In addition he says there will be a procession next year, no mater what! My question is, why not this year then? Or does Israel’s action not matter during the rest of 2009? When was the last time a government got a carte blanche like that?

  My praise goes out to Miriam Mozel Öström and all those participating in this year’s commemoration. Just one question: Is it really worth the effort to do next year’s commemoration with a diocese that has such a low view of decency?

 2. Francesco
  26 January 2009

  YouTube „îşi aduce aportul” la promovarea imaginii obsesiv pozitive pentru o anume religie, pentru a nu pierde din contractele de publicitate. Scot şi ei ce pot, filtrează, selectează, că aşa se dovedeşte deschiderea pentru …dialog.

 3. Thor
  26 January 2009

  …Si acest sait este unul pro-evreiesc 100%.
  Detestand in mod egal ambele tabere (evreiasca si araba) pot sa spun ca demonstratia de la Malmo a fost oprita din motive evidente. Politia nu era pregatita sa faca fata demonstrantilor arabi & musulmani. Pur si simplu politia suedeza este depasita de „militiile” islamiste de pe teritoriul ei. Ma faceti sa rad cand spuneti ca fac asta din prea multa corectitudine politica. :)) Suedia i-ar pupa in c*** pe iudei de 100 de ori pe zi, dar se teme de de radicalii islamisti. Eh, aduc si ei ceva bun in europa. O opozitie fata de lobbyul proisraelian.

 4. Thor
  26 January 2009

  Francesco,
  Sa nu stii tu oare ca porecla foarte cunoscuta de userii saitului este…JEWTube???

 5. Imperialistu'
  26 January 2009

  YouTube este orice, dar nu pro-evreiesc, fiind dominat de gherilele stangiste care sunt antisemite, pro-arabe si pro-musulmane oricat ai nega asta. Cat despre iudei si lobby-ul pro-israelian, n-am chef in weekendul asta.

  O ultima observatie: site-ul putea sa fie si pro-martieni; e facut de noi si nu este nimeni obligat sa ne urmareasca. Nu iti convine, n-ai decat sa intri pe Indymedia, l’avantgarde si alte mizerii stangiste.

 6. Thor
  26 January 2009

  Eu sunt nationalist. Nu servesc stangistii decat la protap. Nimeni nu a zis ca ma obliga sa intru aici, dar nici nu imi plac manipularile astea grosolane si daca tot nu cenzurati (sau ba?) macar sa va si zic…
  JewTube e JewTube wtf?? Cam cate clipuri v-au sters? Cred ca mie unuia mi-au fost sterse mai multe clipuri anti-evreiesti decat toate clipurile postate de echipa voastra impreuna pe toate temele…

 7. Imperialistu'
  26 January 2009

  Iti spune Costin cand intra pe blog – niscaiva conturi cu foarte multe clipuri.

  Stai linistit, Thor, daca vreun grup beneficiaza de protectie din partea YouTube, acela nu este cel evreiesc si tocmai de aceea nu as numi-o manipulare grosolana din partea noastra – corectitudinea politica este cat se poate de reala si pro-islamica.

  Adu-ti aminte de 2006 si demonstratiile anti-evreiesti din intregul Occident, mitinguri la care s-a strigat pro Hamas, Hamas fiind o organizatie islamista ce uraste crestinii si europenii. Heh, chiar si cea mai mare parte a presei a fost impotriva Israelului, denaturand grosolan cauzele si desfasurarea evenimentelor (falsurile de la Reuters sunt cel mai bun exemplu).

  Stangistul 1968 a fost un an bun, se pare – el ne-a dat presa si clasa politica din prezent.

 8. costin
  26 January 2009

  Thor,

  politia suedeza este depasita de “militiile” islamiste de pe teritoriul ei. Ma faceti sa rad cand spuneti ca fac asta din prea multa corectitudine politica.

  Asa este, politia este depasita de situatie, multumita corectitudinii politice, pentru ca daca dementilor alora li se raspunde mai ferm, vor ceda foarte repede. Ce vrei sa spun cu corectitudine politica care leaga politistii de miini? Uite un interviu cu un grup de politisti din Rosengard. Fii atent la cum vorbesc ei:

  Pentru mai multe detalii despre cei care au facut interviul si de ce:
  Counterjihad Copenhagen, Part 1: A Safari to Malmö

  Apoi, jewtube ar putea foarte bine fi numit si jihadtube. eu aveam acum un an un canal pe youtube in care postam imagini cu revoltele musulmane din europa stirnite in perioada incursiunii IDF-ului in Gaza de iarna trecuta. Canalul se numea VasileOmFrumos si incepuse sa fie cunoscut de situri mai din Europa si America, care postau clipuri puse de mine acolo. Uite citeva detalii de pe blogul unui american care are o serie de filme documentare scurte foarte bune facut de el : Valuable counterjihad video resource shut down on YouTube. La citva timp dupa stergere am facut vasileOmFrumos2: Will YouTube ban vasileOmFrumos for a second time???.
  jihadtube lucreaza in felul urmator: prima oara primesti avestismente, ca clipul cutare a fost revendicat pt drepturi de autor de nu stiu cine , sau chestii aberante de genul asta. apoi incep sa stearga clipurile, iar la 3 clipuri sterse, canalul este sters cu totul. vasileomfrumos2 are deja 2 clipuri sterse si nu stiu cite de avertismente. si este mult mai mic si mai obscur ca vasileomfrumos, pentru ca youtube mi-a taiat elanul oarecum. dar nu definitiv ( youtube.com/user/patrupedbun )
  Ei bine, povesti din astestiu multe, cu canale mult mai mari ca ale mele, oameni care au avut sterse zeci de conturi, romani inclusiv. uite, vezi povestea astuia: http://www.youtube.com/user/islamsicretinism

 9. Provincial View
  26 January 2009

  Dragi prieteni,

  Imaginile de mai sus nu pot decat sa ma infioare… Nu ma infioara atat de mult comportarea pro-palestinienilor, cat tupeul celor care au realizat filmul (folosesc pluralul pentru ca sunt convins ca au fost mai multe minti si dorinte implicate). Nu poti sa faci colaje de acest fel… E un gest neprofesionist!!!

  1. Pro-israelienii pe care ii vedem in imagine cantand si dand din maini fac parte din populatia accepta a celei tari, au statut social, merg la scoli bune, sunt pupati in cur de statalitate. Au case frumoase si program de lucru normal. Ei se gandesc la Israel ca la un iubit loc de vacanta … unde pasesc pe urmele strabunilor in incercarea de a retrai Torah-ul. Desi strabunii lor sunt de prin Caucaz si isi spun Ashkenazimi (nu Safarzi, asa cum se auto-numesc acei iudei tuciurii, care sunt cu adevarat izvorati din Orientul Mijlociu!!!).

  2. Trogloditii pro-palestinieni, pe care ii vedem in imagini sunt o masa de oameni inculti si usor de manipulat de cateva „elemente perturbatoare”. Sunt reprezentantii unei clase de imigranti recenti, cu surse minime de venit si cu locuri de munca infecte. Nu au sanse la educatie si muncesc doar pentru a trai … sau stau la mila statului din moment ce nimeni nu angajeaza „teroristi”. Daca ar fi si ei ca si cei de mai sus (cu burtile si conturile „linistite”) ar fi si ei pasnici si nu s-ar mai gandi la tara lor de origine cu atata patos. Dar cum tara adoptiva se arata de multe ori a fi un fel de „dura mater”, e normal sa se gandeasca la patria pierduta asa cum nordicii viseaza la viitoarea Valhaala!!!

  E clar ca cine a facut filmul l-a facut cu intentie! E clar ca se cladeste o antiteza falsa: „cerebralii si pasnicii” iudei vs. „incultii si barbarii” arabi. E clar ca Youtube este (macar in acest caz) o unealta de manipulare in masa … in special a celor care se cred pasnici si nu pot sustine puseurile de violenta sociala pornite din gatlejuri arabe!!!

  Draga domnule Imperialist, va rog sa nu uitati (atunci cand negati voalat cenzura pro-israeliteana) de Jewish Internet Defence Force (JIDF), care se joaca cu focul de fiecare data cand isi ia libertatea de a sabota (din tainitele Mossadului) site-uri libere care arata si partile de adevar care nu convin puterii actuale a Israelului. Am prieteni care au fost trecuti pe liste de „anti-semiti” de catre aceasta organizatie ilegala, au fost persecutati virtual si li s-au sters articole de pe bloguri (care sunt proprietate intelectuala privata, by the way!) doar pentru ca au putut demonstra pertinent dpdv istoric niste inadvertente in „poesisul” popular neo-evreiesc!!!

  Adevarata problema nu e daca sunt pro-israelitean sau pro-palestinian … problema e daca sunt pro-adevar sau pro-falsitate; daca sunt pro-realitate sau pro-fictiune!!!

  E usor sa iubesc evreii care platesc taxe (si nu se mai incapataneaza sa stea in ghetto la departare de noi, Goimii capcauni, asa cum faceau atunci cand se insurau doar intre ei!!!) atata vreme cat rachetele lor nu-mi omoara familia sau atata vreme cat nu-mi pierd pamantul (muncit de sute de ani de tot neamul meu) in favoarea unor grefe coloniale nerealiste social si istoric!!!

  E usor sa urasc palestinienii pentru ca sunt inculti si barbari ( Dumneavoastra cum ati fi daca v-ati naste, ati trai si ati fugi/muri in zone barbare de conflict???), pentru ca vin in tarile noastre si-si creaza ghetto-uri, pentru ca nu stiu de lege si pentru ca stau la mila statului (si asa destul de saracit de clasele politice inculte si hapsane)!!!

  Ca intotdeauna, insa, e mai greu sa intelegem adevarul din spatele adevarului … E mai greu sa facem fata pastilei rosii dupa ingerare (de multe ori ne dorim sa fim ales albastru … ca dulce-i „somnul ratiunii”!)

  Trebuie sa incepem prin a cere Israelului sa se opreasca din ce face acum. Sa incercam sa anulam „lobby-ul” de ambele parti ale sarmei ghimpate!!! Le ajunge un teritoriu asa cum e cel de azi … si sincer cred ca le ajunge si unul mult mai mic, pentru ca sunt din ce in ce mai putini „boii” care colonizeraza pamanturile ancestrale ale altora la umbra F-urilor si dronelor donate de SUA!!!

  Trebuie mai apoi sa incercam a intelege ca drama acestor imigranti prosti si periculosi incepe nu la momentul intrarii lor in tarile noastre ci la momentul in care puterile coloniale i-au scos din matca (din antichitate pana azi)… Drama lor incepe la momentul in care familiile le sunt abrutizate, scolile distruse si cultura religioasa (puternic liant social) le este atrasa spre razboi, ca ultima reduta in fata tavalugului nemilos al istoriei. Incepe atunci cand este folosita calea coercitiva pentru a razbuna cine stie ce ofensa adusa unui popor care nici nu are ce cauta acolo (De ce nu lupta Ashkenazimii pentru Caucazul natal???)… de multe ori creata de propriile servicii secrete (Nu doar FSB-ul a pornit razboiul din Cecenia, you know… there are others!!!)

  Ganditi-va acum va rog la Romania, la situatia noastra istorica si sociala (de acum si din secolele trecute), la numarul mare de romani ce locuiesc in afara granitelor tarii in situatii abjecte si nedemne de un asa popor … Voi nu ati fi suparati? Voi ati pupa deznationalizarea in partile dorsale? Voi ati putea accepta valurile de violenta pornite impotriva romanilor in tari asa-zis crestine si surori (Italia, Franta, Spania)???

 10. euNuke
  26 January 2009

  Suedia este unul din statele cele mai islamofobe, atat prin comportamentul autoritatilor publice cat si prin mentalitatea propriilor cetateni. practic acest popor nordic si’a bagat capul in nisipul lui inghetat si accepta fara cracnire lovitura dupa lovitura din partea islamului jihadizat. Declaratiile acelui primar suedez sunt de’a dreptul umilitoare pentru orice natiune ce se pretinde libera si democratica, si nu au legatura cu conflictul dintre arabi si statul Israel, ci cu incapacitatea patologica de a recunoaste, de a admite o situatie grava pe propriul teritoriu, in propria administratie, si de o incercare de a dezinforma proprii cetatenii in legatura cu sursa tensiunilor locale indicata mai mult sau mai putin voalat in conflictul istoric arabo-israelian.

  orice om dreapta ar trebui sa fie stanjenit de asemenea lepadaturi socialiste care isi tradeaza cetatenii si natiunea la fiecare pas, cu fiecare cuvant si cu fiecare masura luata.

 11. Provincial View
  26 January 2009

  Nu vroiam sa mai lungesc vorba… dar cred ca gresiti atunci cand aruncati vina doar in carca jihadistilor.

  Jihadistii rectuteaza de cele mai multe ori oameni care refuza valorile societatii in care locuiesc sau in care sau nascut fara a se identifica cu ‘filonul central comun’. [E o tactica cunoscuta a serviciilor secrete aceea de a mirosi nemultumirile… pentru ca o nemultumire comuna poate deveni cale de parteneriat!] De aceasta pleava se folosesc jihadistii, care de cele mai multe ori nu sunt altceva decat ofiterii de informatii ce urmaresc sa intensifice terorismul cunoscut sub denumirea de „terorism statal” in defavoarea unora sau altora dintre vecini sau dintre dusmanii aflati la distante uriase(dupa cum o dicteaza ratiunile de stat: economice, sociale, geo-politice, etc.)!!!

  Daca primii jihadisti foloseau substante psihotrope si halucinogene pentru a-si indemna soldatii la barbarism extrem [Istoria ne spune ca si gruparile de elita antice, medievale, etc. foloseau astfel de metode de manipulare a realitatii razboinicilor lor. Inclusiv vikingii foloseau ciuperci halucinogene inainte de lupta, si exemplele pot continua!], inginerii social de azi nu au nevoie decat de minti tulburate si maleabile, de oameni fara radacina, de nemultumitii cronici si rareori de dependentii de heroina sau de alte droguri orientale.

  Eu cred ca principalul vinovat al situatiei de fata este lipsa de interes real din partea autoritatilor statale vis-a-vis de imigrantii cu probleme… E clar ca trebuie sa investesti mult pana ii aduci macar la nivelul paturii de jos a societatii tale!!! Ori cum poti sa investesti in ceva ce esti prea imbecil sa intelegi? Cum poti sa investesti in ceva ce privesti de la prea mare inaltime, fara o palpare prealabila? Cum poti investi impotriva dorintelor economice ale sponsorilor tai de campanie?

  Vedeti cumva un om politic care sa ia partea imigrantilor straini in afara atacurilor din campaniile electorale? Cate scoli si cate cartiere de acomodare sociala vedeti sa fie construite de cei care se lauda la TV ca ne scapa de morbul imigratiei clandestine?

  Vrei mana de lucru ieftina si ii atragi aici pe horopsitii de la mii de kilometrii? Nu poti sa-i primesti doar pentru ai folosi la negru, trebuie sa le insufli si anumite obligatii si drepturi sociale!!!

  Din pacate suntem prea ipocriti ca sa recunoastem ca asa cum ei vin la noi cu gunoi socio-cultural (sau cu idei pe care ne este greu sa le ingeram) si noi ii poluam pe altii!!! Vrem sa avem o soarta buna in tarile spre care emigram, dar nu credem ca e necesar sa le oferim imigrantilor ce ne ‘asalteaza’ de cand am devenit „comunitari” un minim de respect si o mana de ajutor.

  Nu o sa pot uita niciodata cum au fost tratati acei chinezi in Bucurestiul inceputului de an 2009… Am vazut o parte monstruoasa a neputintei statului balcano-romanesc. Am vazut insa si marinimia multor romani care stiu cum e cu munca (la negru aceptata de stat) prin tari straine!!! S-a vazut lipsa unor locatii adecvate pentru imigranti, s-a vazut lipsa de interes a unor obezi si incompetenti politicieni, generali si functionari publici… Cred ca si pe vremea lui Cesca nu se intampla asa!!!!

  De ce sa ajutam imigrantii aflati la greu? Mai bine ajutam mafia chinezeasca sa-i asupreasca prin „chinezarii” (atelierele ilegale si clandestine create de triade sau de alte grupari cu acceptul tacit al marilor corporatii ai al jucatorilor politici corupti) pe transfugii ilegali, pe cei ce viasu la o viata mai buna! Mai bine lasam triadele sa-i tina la respect si facem trocuri cu ele pentru zonele de liniste si pace … lasandu-le lor zonele infecte. Daca maine China uraste Romania, si vrea sa schimbe puterea politica de la noi, de cine credeti ca se va folosi? Va spun eu, de triadele pe care le pupam in cur! O sa avem atentate si atacuri mafiote pana o sa destabilizeze puterea … apoi cu bani o sa cumpere opozitia si o sa o ajurte sa preia fraiele natiunii!!! (Desi Romania e departe inca de un asa scenariu!)

  Simplu! Nu toti ce ne viziteaza sau ne aleg pentru imigrare sunt rai … Statul trebuie sa cearna neghina de grau si sa planteze graul la loc bun, sa nu faca asemeni semanatorul „neatent” din Pilda Semanatorului (Matei 13). Statul trebuie sa creeze statutul legal precum si parghiile sociale care sa ajute noii cetateni in incercarea de a alege calea comuna a societatii in sanul careia au sosit. Statul trebuie sa scoata in afara legii neghina si sa investeasca in metode cat mai bune de selectare a recoltei…inadaptatii social trebuie expulzati fara regrete!!!

  Se stie ca atat in cazul 9/11 cat si in cazul metroului londonez statul stia si chiar a ajutat atentatorii pentru ca mai apoi a folosit terorismul ca mijloc de coercitie impotriva propriei natiuni si mai ales ca si mijloc de manipulare in masa, manipulare ce a venit ca si preludiu pentru doua razboaie crancene (ce ne sacatuiesc bugetele si ne ucid soldatii si azi, la multi ani de la incepere).

  Dragilor, desi am incercat sa nu ma lungesc cu vorba am ajuns tot acolo … daca constituie motiv de lapidare, ma resemnez ca si Stefan si astept verdictul, punandu-mi frazele la picioarele voastre pentru a le pazi cum facea Saul din Tars cu hainele dreptului!

 12. Provincial View
  26 January 2009

  euNuke are dreptate …. se pare ca si un eunuc poate da dovada ca mai are organele democratiei puternic ancorate in partea mediana a corpului ???? (Gluma!!!)

  Bravo, lumea are nevoie de oameni care sa vada dincolo de lascivitatea discursului politic. Daca am ales democratia (desi e un sistem departe de a fi perfect!) … sa o alegem pana la capat! Curvele si molaii nu pot tine stafeta!

 13. Provincial View
  26 January 2009

  Mama ei de politica! Cum sa nu te atace animalul pe care il tii in cusca, fara prea multe concesii si te incapatanezi sa-l tot agiti cu batul sau cu vorba?

 14. costin
  26 January 2009

  Provincial view. Oamenii astia vin dintr-o cultura care i-a tinut inapoiati. Europa nu a ajuns ceea ce este (sau a fost odata) decit prin fortele ei, prin munca si prin respectul pentru om. Cultura din care vin acesti oameni produce pe banda rulanta specimene ca cele din filmul de sus, care nu este o manipulare cum ai lasat sa se intealeaga. Scopul filmului este insasi de a arata manifestarile acelor oameni.
  Sint oameni la fel ca noi, deci poarta respnsabilitatea pentru ceea ce sint si ceea ce fac. Nu poti da vina pe lobbyurile evreiesti sau pe actiunile Israelului, sau chiar existenta lui, pentru starea de inapoiere in care se gaseste toata lumea musulmana. Acesti oameni nu sint produsul occidentului ci al Coranului.

  O imagine din zona Rosengard. Zona locuita in proportie de aprox 90% de musulmani, in care politia nu prea are ce cauta.


  View Larger Map

  Folositi cu incredere butoanele. Nu este o imagine statica, este o panorama la 360 de grade.

 15. Provincial View
  26 January 2009

  Scopul filmului e unul subversiv atata vreme cat arata cat de pasnici sunt unii si cat de razboinici sunt altii … e partizanat vizual daca vreti. Cand faci o antiteza e clar ce parte sustii in fata miilor de vizualizatori casnici non-violenti!!!

  Una era cand se aratau imagini cu tinerii care fac rau in numele Islamului, (fara ca politia sa-i poata opri, sau sa incerce sa-i opreasca!!!) si alta e cand la acele imagini adaugi alte imagini cu niste oameni care fac exces de zel public pentru a sprijini o cauza creata artificial, si asta chiar intr-un cartier cu 25% potentiali dusmani!!! Mesajul e clar! Uite ce pasnici sunt evreii si ce barbari sunt islamistii! Uite de ce va cerem ajutorul sa avem si noi statul nostru!

  De ce nu au facut mitingul intr-o zona a evreilor bogati, a finantistilor de orice neam? Va spun eu de ce … pentru ca aia au nevoie de liniste!!!

  Propaganda iudaica este puternica si cred ca nu o poti contesta Dumneavoastra atata vreme cat sunt oameni ‘sus-pusi’ care o scot la lumina atunci cand se simt amenintati de acest flagel ocult. (realist desi vine de la extremisti: http://www.youtube.com/watch?v=9qixcv8PT0U)

  Mai mult, e cat se poate de clar ca cei care nu erau constransi de stupide legi ecleziale cum ar fi legile bisericilor catolice si ortodoxe impotriva camatariei, puteau acumula capital si mai apoi puteau da la troc capitalul in schimbul puterii, pentru ca mai apoi sa foloseasca puterea in acumularea unor capitaluri si mai mari! E istorie pura! … Nici macar presedintele Israelului nu se sfieste sa spuna pe cine a cumparat cu bani. E celebru videoclipul in care Perez se lauda cu ce state au mai reusit sa puna cu botul pe labe(inclusiv Romania)!http://www.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8&feature=PlayList&p=D6DFF781D23BA87B&playnext=1&playnext_from=PL&index=41

  Domnule Costin poti sa crezi ce vrei…. dar nu pune cuvinte in gura mea, sau mai bine zis ‘litere noi la tastatura pe care o folosesc’…

  „Nu poti da vina pe lobbyurile evreiesti sau pe actiunile Israelului, sau chiar existenta lui, pentru starea de inapoiere in care se gaseste toata lumea musulmana.”

  Eu nu am spus asta… Am spus ca starea de inapoiere musulmana este PASTRATA din varii motive inca din antichitate, facand insa o analogie cu propaganda iudaica. Imi pare rau ca textul meu e prost inteles. Sau e voit interpretat gresit pentru a ne apropia de una dintre cunoscutele tehnici de manipulare a discursului: Cineva se leaga de particularitatile din discurs pentru a generaliza, ca intr-un final sa-ti declare discursul FALS!!! (Apropos, am ceva gene evreiesti in sange … asadar nu pot sa fiu anti-semit! Dar pot sa fiu realist!)

  Nu mai am 4 ani si stiu ce scriu, sau stiu ce gandesc atunci cand scriu. Stiu ca lupta asta anti-islamica se naste din varii surse. Unele subiective, altele obiective si altele pur virtuale!!! Se naste din surse statale la fel de bine ca si din surse nestatale; din frica sau din ura nascute din neintelegere sau din pur rasism si eugenie!

  Iertati-ma pentru ca sriu mult dar nu-mi place sa fac lucrurile cu jumatate de masura!

  1. Imaginile pe care le-ati postat sunt si neconcludente si rau intentionate… Un colt de strada pe care sunt cativa tineri adunati la o masina nu-mi spune nimic despre identitatea lor religioasa sau sociala. Mai mult, imaginile acestea sunt nimicuri pe langa mizeria, violurile, bataile si talhariile din zonele numite generic „Catanga” in orasele de provincie din vestul Romaniei. Si tiganii nu sunt Islamisti, sunt doar inculti si necivilizati!

  [Eu, ca un bun caucazian roman cu ochii albastri, am crescut cu frica de tigani si evitam zonele in care se adunau ei pe la colturi. Totul pana cand am crescut si am inceput sa profit de zonele de liber-schimb pe care tiganii le prolifereaza la marginea societatii. „Frate, aia au de toate pentru toti” … asa ca am mers, am vazut, si (trebuie sa recunosc spasit) ca am ajutat si eu moral la furturile din Occident prin achizitionarea de aparate la „juma’da pret” de la conationali tuciurii! Dar cine mai era ca mine la faculta cand aveam telefoane pe care nici copiii ‘de bani gata’ nu-si-le permiteau fara rugaminti fierbinti la pusculitele lor ambulante! Eu muncitor in fabrica si student sarac imi puteam permite un laptop ‘la second’ care fusese ‘imprumutat’ de pe masa vre-unui gura-casca din Paris sau Londra…si era OK!]

  Asemeni cartierelor colcaind de ‘tiganii’ de la noi, si Ghetto-urile straine sunt acolo pentru ca politia si statul nu fac nimic. Sunt locuri din care fratiile masonice sau politico-mafiote isi cumpara sclavii industriali, materialul pentru sacrificii, curvele, drogurile, etc. Sunt locuri de liber-schimb informational pentru serviciile de informatii. Mai mult e stiut faptul ca ghetto-urile (sub varii denumiri) exista inca de la fondarea primelor orase, si sunt create pe aceleasi mecanisme in orice etapa istorica le-am afla (Fie ca vorbim de Fanar in Constantinopol sau de Castro Area in San Francisco-ul de azi)!!!

  2. Imigrantii e normal sa fie priviti cu reticienta deoarece nu fac parte din acele ipocrite coltisoare de rai in care chipurile traim noi… (pana cand tatal o surprinde pe mama cu vecinul si-i macelareste cu barda in fata copiilor!!!) Ei nu se ascund dupa acele picket-fences asa cum facem noi, in primul rand pentru ca nu le au, in al doilea rand pentru ca sunt izbiti de duhoarea societatii noastre puritane si sunt socati de schizofrenia in care se gaseste occidentul la care visasera dupa lecturarea unor materiale de propaganda (ciudat le parasutam filme si material publicitar fara sa le spunem adevarul despre dezastrele economice si sociale de la noi… le vindem o imagine falsa prin Media si prin Hollywood)!!!

  3. „Sint oameni la fel ca noi, deci poarta respnsabilitatea pentru ceea ce sint si ceea ce fac.[…] Acesti oameni nu sint produsul occidentului ci al Coranului.” Gresit!!! Acesti oameni sunt chair produsul societatilor occidentale care duc o politica de dumping in defavoarea unor politici de lunga durata! Masinile second duse pe vapor in Africa, fabricile de textile din tarile lumii a treia, sunt rezultatul nesimtirii unor capitalisti verosi care se folosesc de occidentul inlantuit in cutume pentru a acapara cat pot mai mult! A vazut cineva dintre Domniile Voastre reactia lui Phil Knight la intrebarile lui Michael Moore? (http://www.youtube.com/watch?v=cOI0V4kRCIQ) Jenant!!!

  4. „Acesti oameni nu sint produsul occidentului ci al Coranului.” Imi pare mie sau dati vina pe o carte pentru felul in care traiesc acesti oameni???? Ei nu sunt produsul Coranului…Coranul este produsul lor!!! Coranul ca si carte razboinica e raspunsul lor la anii de genocid acerb.

  [Sunt descoperiri arheologice recente care au scos la iveala variante vechi ale Coranului care nu sunt atat de belicoase precum cele pe care le citim azi.]

  In acest rationament falit putem da vina pe Torrah pentru toate masacrele si decimarile prezente in Cartile Sacre evreiesti, si mai nou in coloniile palestiniene, sau in atacuri asupra Siriei, Egiptului, Libanului. Putem acuza Istoria Romanilor a lui Densusianu de partizanat social in defavoarea ungurilor cotropitori, etc, etc…

  5. „O imagine din zona Rosengard. Zona locuita in proportie de aprox 90% de musulmani, in care politia nu prea are ce cauta.” Dupa cum vedeti ati reusit de unul singur sa gasiti acul lui Pepelea in rationamentul propriu… Pai ce sa caute politia intr-o zona atat de curata? Cred ca ar putea veni aici pentru un kebab sau poate pentru alte delicatese, in nici un caz pentru a face ordine… Ordo ab Chao!!!

  Sper ca nu am reusit sa deturnez aceasta dezbatere intr-o lupta personala a posesorilor (de drept si de facto, ai) blogului. Nu incerc sa va destabilizez rationamentul… Islamul este o problema serioasa a acestui veac pseudo-religios si fanatic!!! Dar, de aici si pana la a folosi rationamente false, fie si pentru sprijinirea unei cauze nobile este mult prea josnic…

  Nu avem dreptul sa uitam ca si noi avem bube-n cap prin tarile pe unde mergem… Ca si noi suntem un tragic produs al erei comuniste si al intereselor internationale inalte. Nu avem dreptul sa uitam ca am fost nationalisti ‘pasoptisti’ doar pentru ca lojele straine ne invatau asta in incercarea lor de a crea statul national. Desi au pornit de la dorinta noastra legitima de a avea o limba, o credinta si un teritoriu condus de noi (asa cum a tot visat popor’ saracu’ de la Burebista incoace), ne-au condus in plasa nationalismului habotnic si in bratele comunite de dupa Yalta.

  Nu avem dreptul sa uitam ca generalizarea e mama tuturor relelor! Si nu putem uita ca fiecare situatie are viata ei proprie si propria cheie de rezolvare. Undeva in dilema aceasta se afla si raspunsul… dar nu-l vom afla daca lasam frica si xenofobia sa ne intunece rationamentul!!! Se stie ca o persoana care iubeste pasional se aseamana unei persoane care uraste pasional … amandoua sunt susceptibile de manipulare (fie ea voita sau conjuncturala)!!!

 16. Provincial View
  26 January 2009

  „Sint oameni la fel ca noi, deci poarta respnsabilitatea pentru ceea ce sint si ceea ce fac.” Extrem de adevarat!!!

  Si ei nu-si pot stapanii copiii vrajiti de aceleasi chestii socio-culturale gresite asa cum patesc si parintii caucazieni. Si ei au probleme cu cei care ii fura sau ii pun la munci abjecte doar pentru a se imbogatii de pe spinarea celor ce muncesc. Si ei au probleme cand se minte deschis despre ei … asa cum au si Romanii din Italia, sau Polonezii din Germania, sau Ucrainenii din toata Europa!!!

  Cand statul nu face fata la incercarile socio-culturale prin care trece, cand e atacat din toate partile … dar mai ales de propria birocratie incompetenta … atunci face uz de politici sociale de coercitie sau minte deliberat pornind de la cliseele sociale.

  E usor sa spui ca ai pierdut alegerile pentru ca asa a vrut lobby-ul israelitean si nu ca asa te-au votat cei pe care nu ai reusit sa-i mobilizezi! E usor sa afirmam ca Turcii, Polonezii si Tiganii au pus Germania cu botul pe labe cand stim ca de fapt necesitatea unei Uniuni Europene a dus la subjugarea economiei Germaniei (profitand ca se impovarase cu ‘luptele’ de inglobare si ridicare a estului subdezvoltat)!

  E usor sa afirmam ca doar imigrantilor le place de noi … cand si ei ne plac noua: prostitutie, comert ilicit, sclavie umana, etc. Cu cine ne-am mai spala pacatele in fata alegatorilor? Incompetenta noastra nu ne face mai breji!!!

 17. vlad
  26 January 2009

  nu am citit integral mesajele si replicile, pentru ca nu am starea necesara, a fost o zi lunga… dar, vreau sa spun ca sunt de acord cu cei doi sceptici (Thor, PV). nu le spun chiar antisemiti, sper ca nu au ajuns sa merite titulatura aceasta. vorba inteleptului nostru: „nu pot fi antisemit, sa fim seriosi, Hristos nu e din Falticeni” (cam asa suna).

  pe scurt, cum vad situatia: lumea e terenul de dribling-uri a celor sus-pusi si, nu in ultimul rand, a intrigantilor si a speculantilor. cand cele doua „jumatati” ale terenului/lumii intra in coliziune, things start to look bad. in prima „echipa” (sus-pusii) ii avem fara dubii pe finantistii lumii – evreii. in a doua „echipa” (intrigati/speculanti/gainari, de regula) conduc detasat musulmanii sau exponenti/partizani ai culturii islamice.

  Imperialistule, ma suprinde sa aud ca stangisti sunt doar antisemitii. doua exemple imi vin la ora asta: revolutia bolsevica si nazismul – in ambele cazuri au fost sustineri concrete ale finantistilor evrei. sa nu uitam ca termenul de „antisemit”, prin care te eticheteaza evreii la cele mai mici aluzii ireverentioase, si l-au apropriat destul de abuzim, pentru ca si arabii sunt semiti.

  apoi… se tot face observatia, perfect adevarata, ca a avea calitatea de musulman implica notiunea de etnie. este la fel de adevarat si in ceea ce priveste calitatea de a fi evreu. faci parte din poporul ales in momentul in care te-ai convertit la mozaism, nu mai conteaza ca esti polonez,roman etc.

  stati asa si nu sariti ????
  evident, trebuie sa distingem intre manifestarile evreilor si ale musulmanilor. unii te includ in clubul celor alesi, tinand cont de consimtamantul personal, iar ceilalti nici nu inteleg conceptul de free-will – te includ in clubul celor alesi cu forta, prin teroare, sau iti iau gatul. you’re better off dead

  ma intreb: sunt oare mai putini vinovati cei ce calca vietile oamenilor prin sustinerea mai mult sau mai putin discreta a omuciderii, decat barbarii unei culturi demonice?
  multe din campaniile dovedite a fi minciuni grosolane ascund finantari ce duc aproape inevitabil catre evrei. cat sunt de implicati ei ca exponenti ai iudaismului, e f discutabil. vreau sa observ aici doar faptul ca acestia se afla intr-un background. de asta cei care nu au incredere in sus-pusii evreimii, au partea lor de legitimitate. evreii nu au ajuns intamplator sa conduca lumea (asta fac avand finantele lumii in mana). asa cum balcanicii au profilul lor, cred ca si evreii au dezvoltat un reflex de a se purta duplicitar. istoria lor agitata cu persecutii interminabile, mai ales intr-o mare islamica, ar putea fi, cred, o explicatie coerenta.
  acum insa, avand fooooarte multe parghii in mana, mai fac si pe nebunii. acei Sfinti crestini care au vorbit pe alocuri si ceva mai violent la adresa lor (comparandu-i chiar cu fiii inselaciunii, deci ai satanei – tatal minciunii), aveau motivele lor s-o faca. multi erau ei insisi evrei increstinati, deci cunosteau neamul acesta. pentru noi ar fi suficient sa lecturam TALMUDUL ca sa ne ingrozim si sa vedem cat de bigoti si formalisti puteau deveni in practicarea cultului – de aici putem intelege muuult mai limpede aberatiile formaliste musulmane. Robert Spencer si-a facut Doctoratul pe izvoarele doctrinei islamice. Mohamed a fost influentat de iudaism si de un crestinism mult denaturat, caci in peninsula arabica ajunsesera sectele crestine excomunicate de catre sinoade. formalismul iudaic (vezi ablutiunea, de ex) si lapidarea sunt deprinderile cele mai imbratisate de catre Islam. Mila si iubirea crestina au inteles-o foarte bizar (cat a putut intelege profetul dintr-un crestinism trunchiat de eretici), caci acestea se revarsa practic doar asupra celor de aceeasi credinta. Talmudul nu e o gluma, o realitate la fel de lugubra precum Coranul, daca e sa stam de partea Adevarului si sa-l graim.

  incredibil ce m-am lungit. doresc doar sa ma fac bine inteles.
  dupa mine, a participa activ la ucidere (jihadistii), sau doar a finanta din umbra o actiune criminala comporta acelasi demonism.
  rabinii habotnici (cu Talmudul in mana) nu sunt pentru mine mai prejos de jihadistii cu Coranul in mana. diferenta este ca rabinii nu ucid cu mana lor, dar sunt povatuitori spirituali a multor evrei sus-pusi, care se uita la acesti rabini ca la gurusi.

  fratilor, eu cred asa: Europa are o sansa NUMAI DACA acesti evrei potentati ai lumii occidentale (si nu numai) vor rabufni si se vor mobiliza impotriva musulmanilor prin campanii si politici. din pacate, aceasta mobilizare intarzie, iar explicatia cred ca este curentul puternic de secularizare/de-spiritualizare a lumii. nu vad campanii agresive pro-iudaism (doar ici si colo cate un ghiont), ceea ce ma face sa cred ca evreii potentati vor secularizarea (fie pentru ca nu isi reneaga religia, fie pentru ca, fiind cei alesi, nu au ce pierde de-spiritualizandu-i pe ceilalti).

  nu stau acum sa meditez la motivatiile lor, doar am observat in mare niste aspecte

  Poate ca nu trebuie uitat ca Templul din Ierusalim trebuie reconstruit. Pentru asta Al-Aqsa trebuie sa dispara. Iar asta nu ii priveste doar pe evrei si pe musulmani, ci angreneaza tabere partizane ce presupun, in fond, lumea intreaga (pro/anti Israel/Palestina)

  Ok, am fost destul de dezlanat la ora asta, deci foarte posibil sa fi comis incoerente. let me know.
  Ca idee: nu sunt antisemit (Tutea a sintetizat de ce), dar nici manipulat de niste „isteti” odiosi nu-mi surade a fi. Lumea devine, din ce in ce mai mult, arena de lupte a iudaismului si a islamului. Intre ele sta crestinismul, Hristos, cu bratele larg deschise ca rastignit pana la sfarsitul veacului si asteapta sa ne trezim din manipularea mediatica a primilor si din animalitatea umana promovata cu sarg de ceilalti.

 18. Provincial View
  26 January 2009

  Cu atat mai mult in societatile noastre falimentare emotiv … (si nu vreau sa ma intelegeti gresit!!!) Islamul habotnic si pus pe terorism este o reala problema a noastra a tuturor! Recrutorii serviciilor secrete si ‘inginerii sociali’ se folosesc de copiii ‘lor’ asa cum se folosesc si de ‘ai nostri’ pentru a crea doua tabere care se ciocnesc necontenit, ascunzand cu harmalaia lor ceva cu mult mai macabru … lipsa de solutii reale la provocarile globalizarii galopante!!!

  Dar de aici si pana la a-i face tapi ispasitori pentru neputintele noastre e cale lunga…

  Sunt periculosi in masura in care ii provocam necontenit… Se stie ca in vremuri de criza, cu cat mai mult creste nesiguranta si nivelul de depresie sociala, cu atat mai mult cresc si miscarile de mase. E normal ca unii dintre strainii unei tari sa piarda controlul propriei ratiuni si sa se uneasca (asa cum magistral reflecta Gustave Le Bon) in jurul unor aparitii epifanice sau in jurul unor personaje carismatice si oportuniste.

  Nu stim daca Roma a fost incendiata de proto-crestini … dar stim ca un Claudius Neron i-a persecutat pentru asta in jurul anului 68 e.n.!!!

  Cine are ochi de citit sa citeasca … cine are probleme cu dioptriile sa ceara o a doua parere!!! ????

 19. vlad
  26 January 2009

  pana am postat eu au mai aparut comentarii ????

  PV, ia-o incet, nu te aprinde. la ce ne-ar ajuta? dezbatem. te asigur ca nu facem parte din sustinatotii NEconditionati ai niciunei „grupari”, in afara de anti-islamism. fapt pentru care, privim cotidianul in „cheie” anti-islamica. este o „stare de urgenta” pentru noi, daca vrei. Europa sucomba sub veneticii astia, iar cei mai loviti sunt dusmanii lor de moarte: evreii. este firesc sa le tinem partea. poporul evreu nu are nicio vina.

 20. Provincial View
  26 January 2009

  Frumos scris Vlad! Felicitari pentru ‘dezlanarea’ de care dai dovada la oboseala!!!

  P.S.
  Nu sunt antisemit … dar stiu de unde vin si incotro ma indrept! Sunt Roman si crestin ortodox si asta e tot ce trebuie sa stiu pentru a invinge!!!

 21. Provincial View
  26 January 2009

  Apropos, Vlad asta se numeste pathos nu „aprindere” … clar? ????

 22. vlad
  26 January 2009

  PV, clar ???? dar nu uita ca pathos este radacina pentru patima. m-ai inteles, nu? ????

 23. Provincial View
  26 January 2009

  Nu neaparat… Poate fi o parte a triadei persuasiunii alaturi de Ethos si Logos si poate sa aiba ca si radacina grecescul sinonim al „experientei, trairii, suferintei” (nu l-am inventat acum … promit;)!

  Deh romana are multe calambururi! Si intortocheate sunt caile limbii in palatul bucal!

 24. Imperialistu'
  26 January 2009

  Vlade, nici nu stiu cu ce sa incep. Cum nu am timp, ma voi margini la atat

  Imperialistule, ma suprinde sa aud ca stangisti sunt doar antisemitii. doua exemple imi vin la ora asta: revolutia bolsevica si nazismul – in ambele cazuri au fost sustineri concrete ale finantistilor evrei. sa nu uitam ca termenul de “antisemit”, prin care te eticheteaza evreii la cele mai mici aluzii ireverentioase, si l-au apropriat destul de abuzim, pentru ca si arabii sunt semiti.

  Nu pricep ce te surprinde. Nazismul e stangist, bolsevismul e stangist si da, nazismul era profund antisemit si bolsevismul a avut destule faze antisemite. Cat despre termenul „antisemit”, ai putea sa lasi retorica arabo-progresista la o parte: in limba romana, antisemitism = ura fata de evrei. Nu va convine, faceti o plangere la Academie, poate o convingeti sa fie corecta politic si sa ii schimbe sensul ca sa se simta arabetii inclusi si nu discriminati.

 25. dr pepper
  26 January 2009

  e la fel ca si termenul antiamerican.
  se refera numai la cei ce locuiesc in statele unite nu si in canada, mexic, cuba, venezuela samd.
  pana si wiki explica termenul de antisemit care se refera strict la evrei.
  eu sunt curios cum dau oamenii astia peste oaza asta de normalitate a bipezilor.

 26. ws
  26 January 2009

  @vlad #17

  nu stiu in numele cui vorbesti. si eu sunt crestin ortodox, dar nu ma imbie nimic din ce ai scris tu.

  uite o fraza care m-a dat pe spate:

  „revolutia bolsevica si nazismul – in ambele cazuri au fost sustineri concrete ale finantistilor evrei.”

  adevarul e ca nu ai cum sa contesti asa ceva. al treilea reich si republica sovietelor au fost creatia finantistilor evrei. nu mai e nimic de zis.

  se pare ca degeaba se scriu mii de carti despre nazism si despre comunism, totul ar trebui scris intr-o carte in care sa ni se explice cum evreii rotschild (or some random jewish family) au sponsorizat atat nazismul cat si stalinismul.

  prima oara cand ti-am citit mesajul m-am simtit stanjenit. apoi mi-am adus aminte de bancul cu evreul care se convertise si era intr-o biserica in timpul lui hitler. si preotul ii da in sus si in jos cu evreii care fac si dreg. la care evreul nostru se duce la o statuie de-a lui Iisus si ii zice „auzi, noi ar trebui sa plecam de aici ca nu-i pentru noi”.

  ws

 27. Thor
  26 January 2009

  Stai linistit, Thor, daca vreun grup beneficiaza de protectie din partea YouTube, acela nu este cel evreiesc

  Iti dau cateva adrese jewtube ale unor prieteni carora le-au fost sterse conturile http://www.youtube.com/user/soldatulpolitic88 http://www.youtube.com/user/silviu88 http://www.youtube.com/user/wpww1488 http://www.youtube.com/user/ainaskin si pot continua la nesfarsit. toate au fost inchise pentru antisemitism, mai exact pentru mesaje anti-evreiesti.
  Mie mi-au sters 4 conturi (nu sunt printre cele de mai sus). Fara avertismente si alte chestii de genul asta. Acum am doua pe care postez foarte rar si am ramas numai pe saiturile ‘de profil’. (gen podblanc, wntube)

 28. Thor
  26 January 2009

  Nazismul e stangist

  Sa ma sparg de ras. =)) Tu chiar crezi ca national-socialismul poate fi comparat cu „alte socialisme” Pai NS-ul are diferita pana si definitia societatii. Diferita radical. Dar ce sa mai zic?! Aici propaganda pro-evreiasca e mai ceva ca pe saitul ADL.
  Si adevarul este ca semiti sunt cei ce sunt descendentii lui Sem. Deci mai putin evreii de azi care sunt 90% askenazini!! Pe cand arabii sunt semiti. Deci Academia Romana ESTE CORECTA POLITIC cand da definitia aberanta din DEX.
  Se va cenzura si mesajul asta??

 29. Imperialistu'
  26 January 2009

  Nu e vina mea ca te ia Akismetul, asa ca mai usor cu teoriile conspiratiei. Nu te-a cenzurat nimeni. Cat despre nazism, daca national-SOCIALISMUL tie iti miroase a dreapta, te anunt ca nu sunt vinovat cu nimic ca te incurci in concepte politice fundamentale. Ai ascultat macar cuvintele din cantecul lui Horst Wessel? E un cantec tipic socialist si tipic revolutionar, adica stangist. Iacobinism de secol XX, imbinat cu limbaj comunist-tovarasesc. Reactionari, tovarasi si toate cele, intr-un cocktail hitlerist. In caz ca nu stiai, Hitler i-a admirat pe Marx si Lenin si a zis ca un bun comunist poate sa fie un bun nazist, spre deosebire de un social-democrat. ???? Da’ vezi Doamne, Hitler era un right-winger periculos. Mai usor pe scari cu propaganda stalinista (propaganda sovietica a vopsit fascismul si nazismul in ideologii de dreapta*).

  „Antisemit” exista de la inceputul secolului, pe vremea cand corectitudinea politica nici nu fusese inventata de Vladimir Ilici Lenin, asa ca recunoasteti, fratilor: vreti ca limba romana sa se modifice numai pentru ca aveti un dinte impotriva evreilor. Ca bine era, ma, sa fi venit arabii cu miile prin Romania, tare mult bine, da las’ ca o sa vedeti in viitor, o sa va iasa filo-arabismul islamist pe nas.

  * Dreapta este, prin definitie, a-ideologica si conservatoare. Ideologiile sunt toate, fara exceptie, stangiste.

 30. Thor
  26 January 2009

  National-socialismul este o teorie politica orientata impotriva celor doua extreme : stanga si dreapta. Cand am timp, te iau la clasa mea si iti dau o lectie de national-socialism si o sa vezi ca nu are nimic stangist, maestre imperialistu.
  Ti-am spus ca nu sunt folo-arab chiar din primul mesaj cred. Ii detest pe arabi si evrei deopotriva. Adica sunt anti-semit in adevaratul sens al cuvantului. ????
  Judeci ideologiile in ‘stanga’ si ‘dreapta’ conform teoriilor de la 1789, ceea ce e… depasit rau de tot. De atunci au aparut conceptii politice total diferite fata de perioada aceea. Prin urmare nu orice revolutie e de stanga. Nationalismul de exemplu, nu poate fi asociat in vecii vecilor cu stanga, indiferent cat ar incerca unii nerozi sa faca national-bolsevism, national-comunism si alte egalitarisme idioate. Probabil nu ai citit Mein kampf de scrii toate aberatiile despre ns.

 31. vlad
  26 January 2009

  @PV,
  ai ajuns departe duhovniceste, daca reusesti sa aplici triada, fara sa te manii sau sa te mandresti, atunci cand aplici judecati. poate e mai prudent sa ne pastram rezervati in acuzatii. unele sunt evidente, altele sunt extrapolate asupra nevinovatilor.

  @ws,
  si acum eu ce ar trebui sa-ti spun? tu insuti admiti implicarea evreilor in cele mai mari atrocitati ale secXX. ce vrei, sa-i perii? sau sa mint/indulcesc realitatea prin omisiune? n-am s-o fac. si nici politic corect n-am sa fiu. cand popii gresesc flagrant, sunt pentru caterisirea lor pentru ca sunt pusi sa fie modele, nu sa sminteasca lumea. datori suntem sa rostim Adevarul. asta incerc sa fac atat cat ma duce capul. si cred ca asta am facut in mesajul anterior. nu am denaturat nici istoria, nici duhul in care par a se situa nu de putine ori, cand spuneam ca este unul demonic, fie ca ucizi cu mana ta, fie ca ajuti las din umbra, la proliferarea atrocitatilor.
  inca ceva, te intrebai in numele cui vorbesc. al meu si numai al meu. de asta apare scris deasupra: vlad. nu ma substitui nimanui, n-am cum si nici nu as vrea. abia ma descurc cu propria persoana.

  @Imperialistule,
  inteleg sa suflam si in iaurt, este un reflex firesc, atunci cand e vorba de politicaly correctness, dar chiar asa? care retorica? ai fost elegant neacuzandu-ma de sofism ???? am afirmat o realitate lingvistica si istorica. nu tin sa te conving ca evreii au mare parte din vina pentru cum arata lumea azi (ca sa fiu mai exact si mai corect: negustorii si camataria lor), mi-e egal. nu ma stiu revolutionar. apropo de plangere, s-a facut. si se vor mai face. cum am spus: abuziv apropriat! si s-a ajuns ca nu-i mai poti atinge cu o floare. s-a cazut intr-o ideologie. cand am facut in calitatea de crestini expozitia itineranta de la Iasi: Destine de martiri, despre Sfintii inchisorilor (cei ce au murit in inchisorile comuniste pentru ca nu au vrut sa se dezica de Hristos) s-au sesizat stalpii veghetori ai evreimii si au cerut interzicerea ei. au si obtinut-o. nu ne mai putem cinsti martirii, ca suntem legionari. cred ca acuzatia de PC ai indreptat-o total aiurea.

  da, stangisti sunt si musulmanii si evreii. primii o demonstreaza zilnic prin intelectul redus si prin atitudine de „Che”, iar ceilalti „la patru ace”, prin sofisme de salon obamiene. ce as mai putea sa adaug, chiar suferim de miopie? au finanta „revolutiile” socialiste cele mai criminale. nu inteleg ce este obscur si dialectic in toata evidenta asta

 32. costin
  26 January 2009

  thor,
  eu unul cred ca youtube sterge tot felul de clipuri, nu doar cele uberincorecte politic, dar depinde si ce contineau clipurile de pe conturile sterse tie.

  pe contul meu erau chestii de genul:


  si


  Vezi mai multe video din Politica

  nu am postat decapitari sau chestii care erau prea violente pentru youtube, nici elucubratii facut de unul sau altul.
  spun ca depinde, ca daca in clipurile tale apareau domni carismatici si mesianici ca el…

  bine, nu personaje semite ca asta, pentru ca tu zici ca dispretuiesti toti semitii, personaje cu cravata si barbierite, care iti explica intr-o limba corect vorbita ca holocaustul nu a existat, ca israelul e un stat terorist, sau alte grozavii si mai mari.

  in rest, ce spui tu acolo… te las cu imperialistu

 33. bugsy
  26 January 2009

  @Thor: Antisemit – „Termenul – desi eronat din punct de vedere semantic (v. Semiti) -, semnifica ostilitatea fata de evrei, fundamentata pe discriminare religioasa sau rasiala. Semnificatia termenului deriva din teoriile rasismului biologic al secolului al XIX-lea care viza combaterea „rasei” semite pentru apararea civilizatiei „rasei” ariene sau indo-europene. Istoric: termenul, de origine germana (Antisemitismus), s-a raspandit incepand cu anul 1879, dupa crearea Partidului social-crestin de pastorul Adolf Stoker in Imperiul german in timpul imparatului Wilhelm I (1871-1888) si cancelarului Otto von Bismarck (1871-1890). Printre sursele „traditionale” ale antisemitismului, in literatura de specialitate, sunt analizate : originile catolice (acuzatiile aduse de Parintii Bisericii, in secolul I poporului evreu pentru rastignirea lui Iisus – popor deicid), violentele Inchizitiei secolelor XIII-XV, violentele teologilor secolului al XVI-lea – avandu-l ca exponent pe Martin Luther, violentele hatmanului Bogdan Hmelnitki si pogromurile cazacilor sai in Ucraina (1648-1649), Polonia si Moldova (1653), primele „caricaturi ale evreului” care au aparut in gravurile satirice in a doua jumatate a secolului al XVII-lea, elaborarea „statutului international al evreilor din Evul Mediu” care a fost perfectionat pana in secolul al XVIII-lea s.a. Acestora li s-a adaugat in secolul al XIX-lea determinismul rasial fundamentat de Joseph Gobineau (1853, in „Eseu asupra inegalitatii raselor umane”).

  – nazismul este comunism asezonat cu Ondin,Walhalla, Madamme Blavatsky si, of course, Supraomul inventat/creat de un filozof debil din punct de vedere al sanatatii!

 34. vlad
  26 January 2009

  Thor,

  nu stiu de ce „clasa a ta” vorbesti. sper din suflet ca nu esti profesor. procedez precum Costin, te las cu Imperialistu’. daca il prinzi in forma o sa-ti spuna ce trebuie. daca nu, your loss

  Nationalismul de exemplu, nu poate fi asociat in vecii vecilor cu stanga, indiferent cat ar incerca unii nerozi sa faca national-bolsevism, national-comunism si alte egalitarisme idioate.

  mari nerozi aia de vad in Stalin, in Mao niste nationalisti. Stalin urmarea infratirea popoarelor, nicidecum dominatia. hai ca aberezi cu gratie deja

 35. Imperialistu'
  26 January 2009

  Thor

  National-socialismul este o teorie politica orientata impotriva celor doua extreme : stanga si dreapta. Cand am timp, te iau la clasa mea si iti dau o lectie de national-socialism si o sa vezi ca nu are nimic stangist, maestre imperialistu.

  Judeci ideologiile in ’stanga’ si ‘dreapta’ conform teoriilor de la 1789, ceea ce e… depasit rau de tot. De atunci au aparut conceptii politice total diferite fata de perioada aceea. Prin urmare nu orice revolutie e de stanga. Nationalismul de exemplu, nu poate fi asociat in vecii vecilor cu stanga, indiferent cat ar incerca unii nerozi sa faca national-bolsevism, national-comunism si alte egalitarisme idioate.

  Nimic nou, scuza-ma, cunosc retorica celei de-a treia cai, cea care teoretic nu e nici stanga, nici dreapta. Toate miscarile revolutionare din interbelic au sustinut ca sunt dincolo de distinctia „perimata” dintre stanga si dreapta, deasupra lor, dar problema e ca nu e de ajuns sa te clamezi intr-un fel pentru a si fi. Nu, Thor, nationalismul nu este o ideologie in sine, iar a treia cale este, de cele mai multe ori, una din caile batute deja de prea mult mers.

  Astept cu interes stiintific demonstratia ta de a transforma national-socialismul in altceva decat o ideologie (evident, de stanga). O sa fie interesant de demonstrat cum revolutia poate fi altfel decat left-wing. Cat despre „egalitarismele alea idioate”, sper ca nu traiesti cu impresia ca nazismul maselor este in vreun fel aristocrato-meritocratic.

  Vlad

  Am afirmat o realitate lingvistica si istorica.

  Realitatea lingvistica este cea descrisa de bugsy. In ceea ce priveste realitatea istorica, Lenin nu a fost trimis in Rusia de evrei, ci de Imperiul German, iar Hitler nu a castigat puterea gratie evreilor, ci deciziilor nefericite ale elitei germane, cea care l-a subevaluat pe frustratul caporal din Austria. Cam asta-i cu realitatea istorica, din pacate.

  cred ca acuzatia de PC ai indreptat-o total aiurea.

  Termenul de antisemit a aparut intr-un context istoric, are un inteles si in prezent se incearca redefinirea lui pentru ca suntem complexati de complexele unor evrei fata cu care, fie vorba intre noi, cam multi au ceva de impartit, de multe ori fara motiv. Bietii arabi care sunt si ei semiti si sunt discriminati de folosirea discriminatorie a termenului de antisemit… cand ar trebui sa se foloseasca pentru toti semitii, nu numai pentru evreii astia cam intriganti (din cate inteleg de la tine). Unde nu e corectitudinea politica in toata afacerea asta?

  Corectitudinea politica nu trebuie privita selectiv: e rea cand se ia de noi, dar buna cand se ia de altii. Nu. Asa cum isteriile unor evrei sunt nocive pentru libertate, asa si isteriile anti-evreiesti sunt la fel de daunatoare si inacceptabile pentru un om liber.

 36. emil
  26 January 2009

  Vlad, n-ar strica sa citesti lucrarea lui Theodore Herzl – The Jewish State (1896)
  Cuprinde argumentele sale pentru crearea unui stat evreu si pe parcurs expune „problema evreiasca” a secolului 19. S-ar putea sa intelegi mai bine unele lucruri.

  In ce priveste evreii si comunismul, evreul polonez Stanisław Krajewski are un articol in care prezinta perspectiva sa:
  Jews, Communism, and the Jewish Communists

 37. Thor
  26 January 2009

  @vladut,
  Nu aberez. Stalin voia sa domine alte popoare in numele egalitarismului marxist si in niciun caz in numele unor aspiratii si ambitii nationaliste. El nefiind altceva decat un homo sovieticus lipsit de identitate nationala. Aberant ar fi sa consideram ca sunt nationalisti toti cei ce au incercat sa cucereasca o alta tara, sa domine o alta natiune. Exista nenumarate alte ratiuni. De regula sunt pofte materiale, glorie, ambitii politice INTERNATIONALISTE etc.

 38. Thor
  26 January 2009

  inca ceva vlad. Sigla ta din profil este a unui grup politic corect: noii golani.

 39. vlad
  26 January 2009

  @thor,

  nu stiam ca si-au inregistrat marca, mersi de info

 40. vlad
  26 January 2009

  @emil,

  daca vei gasi putin timp si chef, puncteaza te rog, pe scurt, la ce faci referire, cand spui ca as intelege mai bine anumite lucruri. nu contest, sunt doar f curios la ce te referi iar momentan nu dispun de prea mult timp pentru o noua lectura (vad ca este o scriere din sec XIX, iar eu punctam inmplicatiile directe in conflagratia mondiala si pe urma in varfurile financiare mondiale – micul stat evreu nu rezista de capul lui intr-un ocean musulman)

 41. vlad
  26 January 2009

  inca ceva THOR,

  gasesti o delectare anume in a-ti diminutiva partenerii de discutie, sau ti-a scapat o ”grimasa”? sa stiu cum s-o iau: o micime umana sau doar o slabiciune de moment

 42. vlad
  26 January 2009

  Aberant ar fi sa consideram ca sunt nationalisti toti cei ce au incercat sa cucereasca o alta tara, sa domine o alta natiune. Exista nenumarate alte ratiuni. De regula sunt pofte materiale, glorie, ambitii politice INTERNATIONALISTE

  buna dimineata! intotdeauna exista si motivatia financiara, dar nu vei gasi niciun agresor cu dorinta de a se instapani asupra teritoriului asaltat, care sa nu considere ca poporul lui e cu o treapta deasupra, doar el insusi este creatia acestui popor. nu conteaza cat de elaborata este doctrina, poate sa se reflecte prin simple privilegii. da, nu la toti functioneaza aceeasi ierarhie. pentru unii mai importante sunt finantele si abia apoi filosofia gaunoasa a celor ”mai indreptatiti la o viata decenta”, pentru altii este exact invers. chiar te rog sa-mi dai exemple de dominatie fara o filosofie/doctrina nationalista care sa le justifice actul de agresiune sau pur si simplu sa le ofere un confort psihologic

 43. bugsy
  26 January 2009

  @Vlad, pe scurt: Sionismul este micarea de emancipare a evreilor. A fost gandita si expus ca atare de Th. Herzl, jurnalist evreu nascut in Budapesta. Ideea acestei miscari de emancipare i/a venit in timp ce relata, ca jurnalist acreditat din parte unui ziar austriac, de la Paris, Procesul ofiterului Dreyfus (Afacerea Dreyfus). Atunci, acolo, a inteles ca evreii sunt oprimati doar pentru ca sunt …evrei. Asa s/a nascut sionismul. Ideea centrala a miscarii de emancipare era necesitaea stabilirii unui camin al tutror evreilor, un stat evreu! ISRAEL!

  Cu siguranta, Emil iti va oferi mult mai multe si mai competente informatii.

  „micul stat evreu nu rezista de capul lui intr-un ocean musulman” – nu as spune ca rezista, ci ca domina oceanul musulman. Prin tehnologie, democratie, eficienta si ….intelligence!

 44. vlad
  26 January 2009

  @Imperialistu

  realitatea lingvistica prezentata de bugsy este ceea ce tine de originarea termenului, dar realitatea terminologica nu se limiteaza la cine a folosit primul sau l-a conceput primul. realitatea unui termen se constituie si din ”viata” lui, din ce si cat acopera el in real. chiar nu inteleg neintelegerea, ca sa zic asa. semiti nu sunt doar evreii. ca la origine s-a referit doar la ei, nu-l face corect nici lingvistic, nici ca realitate istorica. e ca si cand as declara ca monoteistii sunt absurzi, facand referire directa DOAR la musulmani. asta nu inseamna ca am fost riguros in exprimare sau ca istoric doar ei sunt monoteisti, cei vizati de conceptul meu.
  adevarat, termenul s-a incetatenit astfel. ce spuneam eu, este ca le convine de minune. insinuezi ca le-as fi plans cumva de mila bietilor musulmani ca nu se bucura de acelasi termen. era doar o paranteaza problematica semantica. pe mine ma deranjeaza ca iti sar in cap cu aceasta acuzatie si daca-i atingi cu o floare. atat

  In ceea ce priveste realitatea istorica, Lenin nu a fost trimis in Rusia de evrei, ci de Imperiul German, iar Hitler nu a castigat puterea gratie evreilor, ci deciziilor nefericite ale elitei germane, cea care l-a subevaluat pe frustratul caporal din Austria. Cam asta-i cu realitatea istorica, din pacate.

  sigur, Lenin nu a fost pus de evrei, nici Hitler. nici nu cred ca am sustinut asa ceva. poate de asta ma si mira precizarea ta. spuneam doar ca au fost sprijiniti financiari si inca masiv. este un fapt istoric foarte bine stiut. cei doi nu au ajuns in frunte prin evrei, dar s-au mentinut in pozitie si datorita lor.

  se pare ca dezbaterea asta ma va scoate antisemit. mai spun o data: au jucat un rol in mentinerea ororilor acelor dominatii (fie ca le-au prelungit cu un an, doi sau mai putin – sprijinul este clar), iar pentru mine acei evrei nu sunt mai putin vinovati decat musulmanii care azi o fac pe fata. nu fac decat sa reafirm un fapt istoric concret. asta nu ma face antisemit. evident, in ochii lor sunt (am fost si incercand sa cinstesc memoria unor martiri crestini -ASTA ESTE PC!)
  ma infioara gandul ca as deveni si in ochii celor de aici, doar pentru ca rostesc un adevar, nu o speculatie.

  reiau invitatia de a se citi TALMUDUL

 45. emil
  26 January 2009

  Pomeneai la un moment dat despre evrei si camatarie. Herzl are citeva pasaje despre asta si alte aspecte.

  No one can deny the gravity of the situation of the Jews. Wherever they live in perceptible numbers, they are more or less persecuted. Their equality before the law, granted by statute, has become practically a dead letter. They are debarred from filling even moderately high positions, either in the army, or in any public or private capacity. And attempts are made to thrust them out of business also: „Don’t buy from Jews!”

  The common people have not, and indeed cannot have, any historic comprehension. They do not know that the sins of the Middle Ages are now being visited on the nations of Europe. We are what the Ghetto made us. We have attained pre-eminence in finance, because mediaeval conditions drove us to it. The same process is now being repeated. We are again being forced into finance, now it is the stock exchange, by being kept out of other branches of economic activity. Being on the stock exchange, we are consequently exposed afresh to contempt. At the same time we continue to produce an abundance of mediocre intellects who find no outlet, and this endangers our social position as much as does our increasing wealth. Educated Jews without means are now rapidly becoming Socialists. Hence we are certain to suffer very severely in the struggle between classes, because we stand in the most exposed position in the camps of both Socialists and capitalists.

  …..

  Modern Anti-Semitism is not to be confounded with the religious persecution of the Jews of former times. It does occasionally take a religious bias in some countries, but the main current of the aggressive movement has now changed. In the principal countries where Anti-Semitism prevails, it does so as a result of the emancipation of the Jews. When civilized nations awoke to the inhumanity of discriminatory legislation and enfranchised us, our enfranchisernent came too late. It was no longer possible to remove our disabilities in our old homes. For we had, curiously enough, developed while in the Ghetto into a bourgeois people, and we stepped out of it only to enter into fierce competition with the middle classes. Hence, our emancipation set us suddenly within this middle-class circle, where we have a double pressure to sustain, from within and from without.

  Cine au fost finantatorii evrei ai lui Lenin si ai lui Hitler? Da-mi si niste surse, te rog.
  Eu iti dau o sursa din NYT, 1921:
  Disclosure of Financing of Lenin Endorsed by Kerensky
  De asemenea, un amanunt despre evreimea americana si Hitler: prima a initiat un boicot economic al Germaniei naziste la doar citeva saptamini dupa venirea la putere a lui Hitler.
  Could We Have Stopped Hitler?

 46. vlad
  26 January 2009

  mersi Emil de raspuns.
  intentionez sa pregatesc un articol in care sa ating mai multe puncte, e prea vast si prea intortocheat, mai ales intr-o cultura in care perfidia/juramantul fals fata de necredinciosi (”goimi” – cei care nu sunt evrei) este legiferat si ingaduit de Talmud. hmmm, oare unde am mai auzit asta? este motivul pentru care nu ma consum prea mult cu evreii si musulmanii. practic este imposibil, in asemenea conditii ale minciunii si falsului legiferat prin decret divin, sa dibuim adevarul gol-golut. cat de mare este vina lor in atrocitatile sec XX? greu de spus, dar cert este ca nu sunt straini de ele. tatucul Marx, chiar daca dezis de iudaism, crescuse ca iudeu. as zice ca avea in sange stiinta pseudo-realului, iar scrierile sale ne confirma aceasta abilitate a sa prin monumentalitatea sofismului practicat. camataria se aseaza de minune in acest climat al perfidiei fata de ”goimi”.
  atat cat pot voi incerca sa realizez un articol cu trimiteri credibile.
  sursele indicate de tine sunt doar dinspre viziunea evreiasca, de asta voi incerca o contrapondere.

  scurt exemplu de verticalitate de la o constiinta nobelista:
  Ellie Wiesel a declarat la o televiziune franceză în anii ’80 că, „în aprilie 1944, la Sighet, familia îi fusese arestată, trimisă la Auschwitz de către…jandarmii români„. Intr-un alt context, Eugen Ionesco i-a atras atenţia că Transilvania de Nord, unde se găsea şi Sighetul, „fusese, între 30 septembrie 1940 şi primăvara anului 1945 (corect: 5 septembrie 1940 şi sfârşitul lunii octombrie 1944) sub ocupaţie maghiară” , şi că jandarmii nu erau români, ci unguri, „Wiesel răspunde vesel, cu un zâmbet pişicher, că nu contează amănuntul, oricum, francezii tot nu cunosc istorie

  de ce nu ne intrebam, totusi, din moment ce sursele de inspiratie ale Islamului au fost iudaismul si acel crestinism eretic refugiat in Arabia, carei parti i se cuvine ce si cat din chipul Islamului. pai sa vedem pe scurt din TALMUD (voi desfasura mai mult in articol):

  am pomenit deja de o cultura a perfidiei, a contrafacerii, a inselaciunii, pe scurt a minciunii in interese personale si comunitare

  sperjurul

  ”Akhiba rabinul a jurat, dar in suflet si-a zis ca nu este un juramant valabil”. din cate retin de Iom Kipur se spune chiar o rugaciune speciala prin care te dezlegi de toate juramintele savarsite.

  necredinciosii

  un ne-evreu ce studiaza Torah merita moartea, pentru ca sta scris – Moise ne-a lasat o lege, pe care s-o mostenim; este mostenirea noastra, nu a lor”. (Sanhedrin 59a)

  despre camata

  ”sa imprumuti pe ne-evrei fara camata, este oprit”
  Avodah-Zarah

  sta scris sa nu faci paguba fratelui tau, sa nu-i iei camata, dar nu unui ne-evreu, caci acela nu este fratele tau (cartile Baba-Metzia, Megilah si Sanhedrin)

  stiu ca exista si un pasaj referitor la sexul ingaduit cu fetite nu mai mici de trei ani.
  n-are sens sa merg mai departe fara trimiterile necesare. voi incerca sa revin asupra subiectului, chiar daca e extrem de vast, plus ca e haos total si pe net cu sursele. multe, chiar pe sacred-texts, sunt postate fara numerotarea clasica, ceea ce iar imi ridica semne de intrebare la interventia asupra lor. evreii sunt cei mai formalisti oameni, la ei fiecare litera este pastrata, nimic adaugat, nimic scos din Lege. literele fiecarui pasaj, capitol sunt numarate. asa ca nu inteleg cum se explica haosul documentarii online a unei asemenea mosteniri cultural-spirituale? e vorba de vreo 63/67 de volume, daca se considera alte 4 carti.

  Enciclopedia iudaica” este o alta lucrare sinistra, cu fragmente din rostirile rabinilor, un soi de carti Hadith.
  printre altele insa se gasesc si referiri la iudeo-marxist.
  voi incepe sa adun material. sper sa gasesc surse de prima mana.

 47. dr pepper
  26 January 2009

  de unde tot apar astia? ca parca nu se mai termina.
  vezi poate dai printre susele tale de torah de o sa te alerge mossadu sa indeplineasca porunca.

 48. bugsy
  26 January 2009

  @Vlad: „”Enciclopedia iudaica” este o alta lucrare sinistra” – de unde ai scos/o si pe asta? Ma intreb, daca ai vazut un volum din celebra lucrare?

  Succes la munca ta, dar nu/i intelg rostul. Ce vrei tu sa demonstrezi, de fapt? Ca iudaism = mahomedanism? Nu uita un lucru esential, din iudaism s/a nascut crestinismul, asa ca ai grija sa nu/ti tai craca de sub tine.

  Imi permit un sfat! Decat sa/ti strici ochii pe ecranul computerului cautand surse pentru marea ta lucrare de „demascare” a iudaismului ca religie „rea”, mergi in Israel! Acolo poti gasi raspunsuri la multe din intrebarile tale! Exista bineinteles si un risc: s/ar putea sa/ti placa ce vezi&gasesti acolo si sa intri astfel intr/o mare dilema existentiala!

 49. Imperialistu'
  26 January 2009

  Singura mea intrebare pentru Vlad este asta: cum iti explici, stimabile, dat fiind ca evreii sunt atat de rai si intriganti, ca sunt mai oameni decat multi asa-zisi crestini? Care o fi explicatia savanta pentru acest fenomen? Cum de nu fac sex cu fete de 3 ani, cum de nu omoara goimi, cum de nu le beau sangele?

  Wiesel e cu pacatul lui. Ce facem aici, pacate la randul nostru? Mai lipseste sa spunem ca Wiesel fiind un idiot, toti evreii sunt idioti. Cu ce este asta mai diferit de „romani, unguri, tot aia” nu stiu.

 50. F
  26 January 2009

  Foarte pe scurt: toate aceste probleme se ivesc din cauza stirbirii dreptului la critica petrecut in Europa. Fara dreptul de a critica a europenilor Europa deja a luat calea regresului. Progresul continuu in istorie a fost exclusiv european, iar asta pentru ca critica a fost mereu tolerata (inclusiv in Europa ecleziocentrica/cratica exista de pilda un Voltaire). Corectitudinea politica ne-a invins!

 51. vlad
  26 January 2009

  mda, dupa cum presupuneam, lumea se va inflama si-mi voi auzi multe. ce mi se pare trist este ca o faceti nu pentru ca ma angajez in speculatii, ci pentru ca am amintit cateva lucruri concrete. este problema fiecaruia dintre voi daca va deranjeaza asa ceva. nu comentenez mai multe despre ce-mi denota asta cu privire la cautarea sincera. in fine:

  @bugsy,

  iudaism=mahomedanism? vorbeam de surse busgy, nu fi opac. semnul egalitatii rezista in masura in care al doilea a fost inspirat de primul. am fost destul de clar, spun eu, cand am disociat cele doua culturi si implicare lor in anumite atrocitati: unii la patru ace, altii animalic. spuneam ca as dori sa fac un articol mai documentat pentru ca este limpede din modul de viata a evreilor ca doar o parte a lor f restransa (cum ii numeam: sus-pusii lumii) se dedau la mizerii. cred ca as fi antisemit daca as acuza un popor intreg doar pentru faptul ca sunt antisemiti. eu am spus aici, dar retineti doar ce va frapeaza si comentati emotional: cultural talmudica a favorizat de-a lungul secolelor anumite tipare umane nu mai putin vinovate prin impactul lor asupra celorlalti. si ca sa vezi cat sunt de antisemit, afirm si asa ceva: bravo lor celor care au prostit lumea si o fac in continuare. le merge mintea brici. asa meriti sa conduci lumea, daca ceilalti dorm. din pacate unii s-au vandut total banului si nu mai au niciun scrupul. ei bine, nu acelasi lucru pot sa-l zic despre musulmani, care sunt niste indobitociti si-si cultiva unii altora animalitatea din ei. ei vor sa conduca lumea, spre deosebire de primii, prin legea cutitului.
  ma trimiti sa vizitez Israel. am facut-o in 2008, din Galilea pana la Marea Moarta, iar pe coasta mediteraneana de la Haifa la Yafo (Tel-Aviv). dilema existentiala? nu, n-am intrat, deoarece disociez intre rabinii talmudici de langa Zidul Plangerii si cei occidentalizati. si daca tot m-ai provocat cu amintiri din Tara Sfanta (apropo, pentru mine chiar asa este – te rog sa nu intri in dileme existentialiste. da pot sa afirm si negru si alb, daca exista o coexistenta a lor, eu nu fac decat sa spun despre ea, nu o construiesc), hai sa-ti evoca ceva:

  dupa ce am trecut in partea palestiniana pentru a ma inchina la locul nasterii lui Hristos (Bethleem), am revenit pentru Biserica Invierii sau a Sfantului Mormant. acum, judeca tu/voi care sunt diferentele educationale/pedagogice dintre cei doi dusmani de moarte. cum isi ”inspira” unii copiii si cum o fac ceilalti: pe strazi gloate de copii (cam de generala) se joaca si alearga in vacarm cu replici de pusti si pistoale in mana. autocarele de cresini sunt f multe, mai ales in Ierusalim. practic din toata lumea. am intalnit grupuri de japonezi si de brazilieni (ca sa iti dau doua extreme). ok. exista si un grup de romani (sau poate mai multe, nu stiu) si unul din MD. pe cei din acest ultim grup i-am cunoscut stand la Mormant si asteptand sa ma pot inchina. asa le-am auzit graiul moldovenesc. dupa cum spuneam, autocarele crestinilor trec f des pe strazile Ierusalimului si nu numai pe acolo. acesti pusti cu replicile armelor in mana le vantura si alearga dupa autocarele cu cruce pentru a le scuipa, iar apoi se iau chiar de preoti. unul dintre preotii din MD a fost scuipat pe strada, pentru ca era crestin in sutana. ce ma frapeaza pe mine este: de unde stiu de la o varsta asa frageda sa se comporte astfel cu crestinii? din ce am vazut, se intampla doar la autocare, unde ii recunosteau dupa cruce si din cate aud, li se intampla preotilor pe strada, pentru ca au straiele distinctive.
  evreii in general sunt fffff primitori. cu precadere, cei de pe langa locasurile de pelerinaj, unde se intrec in generozitate si-ti ofera suveniruri si chiar tot kibutzul lor… daca-l platesti. atentie, am spus ”cu precadere”, s-ar putea sa intelegi ca ii reduc pe toti la acestia.

  eu am spus ce am trait, voi sunteti liberi sa fiti analistii impresiilor mele. ca sa inchei cu subiectul vizitei: Israel este pamantul in care m-as reintoarce oricand. de cand am sosit de acolo, astept ocazia reintoarcerii. si sper ca cel mult in doi ani sa se produca. pentru mine este Tara Sfanta si poporul evreu este alesul dintre neamuri al lui Dumnezeu,de cand Patriarhii au dat ascultare. teritoriul apartine istoric si moral acestui popor fara doar si poate.

  @Imperialistule,
  daca cele prezentate de mine din Talmud erau noi pentru tine si te-au socat, atunci da, inteleg reactia ta si tonul. cu atat mai mult diversiunea acelei unice intrebari catre mine: pasezi retoric o problema culturala a unora (in speta a evreilor) in contul altora (a crestinilor)
  daca evreii asa si pe dincolo…. atunci cum de crestinii…
  frumoasa cauzalitate (sunt elegant cum ai fost tu cu mine la #31)
  te mira ca nu auzi de atrocitatile din Talmud. poate explicatia ”savanta” ar fi secolele de interferenta cu Europa si implicarea lor puternica in cultura occidentala. spre deosebire de musulmani, care s-au incapsulat in lumea lor si au avut doar sporadic un schimb deschis de influente cu Europa. si acelea nu foarte de substanta. poate asta este explicatia. pe langa asta, incearca sa mai adaugi in secolele din urma ocultarea sporita a propriei identitati (apreciaza ca nu am numit-o taqyia). s-au ferit de crestini si au devenit secretosi pentru ca i-au urat de la bun inceput. ce au produs Hristos si Apostolii in sanul comunitatii credinciosilor de la Templu a fost cel putin scandalos. au luat-o ca pe un atac din interior asupra credintei si era firesc sa nu mai permita accesul la scrierile lor inspirate, pentru a nu se mai trezi vreo factiune, care sa jongleze cum vrea cu interpretarile, dupa cum opinau despre crestini. asta ca sa vedem de unde s-a pornit cu resentimentul, atunci cand acuzam primii crestini ca s-au inversunat impotriva evreilor. oare cat de senin sa iei uciderea Invatatorului tau, cu atat mai mult cu cat pentru tine este insusi Dumnezeu. firea omului si-a spus cuvantul, acei primi crestini s-au revoltat pe gestul rabinilor (inteleptii Scripturilor care ar fi trebuit sa inteleaga profetiile! tocmai ei sa le faca una ca asta?). de atunci a urmat avalansa de ura, pe care o cunoastem dinspre ambele tabere. vroiam doar sa punctez inca o data originea conflictului (ca tot stam toata ziua cu PC in gura).
  bun, daca ai inteles de aici ca incerc o legitimare a urii fata de evrei, ca de regula asta-i placa atunci cand amintesti de originarea conflictului – uciderea lui Hristos – atunci nu mai enunta si asta. m-am saturat de teze mult mai complexe si mai interesante, darmite de asta.

  Mai lipseste sa spunem ca Wiesel fiind un idiot, toti evreii sunt idioti.

  iar te-ai iritat. regret, nu faceam decat sa amintesc un episod relatat de E. Ionesco. mi s-a parut relevant pentru ca este vorba de o instanta morala a lor. de aici sa deduca mai departe fiecare dupa cum il ajuta capul si dupa cum ii suporta stomacul, dar nu extrapola in halul asta. de cate ori sa repet (oare???) ca nu-i vad pe evrei la comun (ca in cazul lumii islamice). este absurd, aberant sa-i vedem atat de uniform, pentru ca nu sunt deloc asa. cei mai multi sunt caldicei in credinta, din ce-mi povestea un evreu din Ierusalim, dar care a trait in Occident (avea peste 60 de ani si se stabilise in Israel). el spunea: aici nu prea conteaza cultul, dar cand eram in diaspora nu lipseam o zi de la sinagoga (un reflex de autoconservare a diasporei, zic eu, firesc). pe de alta parte, sunt EDUCATI, CIVILIZATI. cu alte cuvinte, gandesc, spre deosebire de turma islamica

  @bugsy,
  poate ai dreptate in ce priveste pierderea de timp cu articolul. incep sa ma conving si eu de asta. dupa ce m-as stradui sa prezint mai mult din Talmud si din istoria lor controversata… ar fi rejectat totul prin iritari juvenile. o carte de cult este un pilon al culturii respective. de ce va irita? nu am scris-o eu, ma jur (si nu stramb). toti cei care va iritati pentru ca prezint, in definitiv, un document fondator, faceti figura de partizani fara cauza. va priveste. nu va mai tulburati pentru aberatiile ”mele”, n-are sens. putem inchide topicul oricand bine-voiti.

 52. Provincial View
  26 January 2009

  Dragilor,

  Vad ca frica de Corectitudine Politica va transforma in vanatori de vrajitoare sau de cartite, sau va intuneca judecata… Vad ca e mai bine sa proliferati neadevaruri sau maculatura pro sau contra ceva decat sa imbratisati adevaruri de netagaduit, realitati socio-culturale si istorice.

  Imi pare rau sa citesc din partea unora postari sub nivelul Dumnealor. Si imi pare rau sa citesc din partea altora postari fara cap si far’ de coada…

  Aberati aici si va luptati fara noima in numele unui singur daimon: eul propriu interpretat megalomanic… Asemeni tuturor romanilor care posteaza mai nou pe net intr-o frenezie de nuante si metafore, si Domniile Voastre cadeti in capcana de a va considerati omniscienti, strategi neintrecuti in tastare, cunoscatori ai tainelor oculte ale lumii etc. Cand problema nu are nici o legatura cu noi, monadele!!!

  Ati reusit sa denaturati subiectul principal adus in discutie de imaginile postate de dl.Costin: lipsa de putere sau/si de interes a statelor occidentale in fata unitatii de fronda a minoritatilor!!!! Nu e vorba doar de evrei si arabi, nu e vorba doar de Sionism si Jihad. Nu e vorba doar de finantare oculta si faliment statal. E vorba de mult mai mult!!! Chiar si Samuel P . Huntington scria Clash of Civilizations la indemnul cuiva si cu un motiv anume, nu credeti? Nu cumva asta e political correctness? Va amintiti de Divide et Impera?

  Domnilor, ati reusit sa dati discutiilor de aici aceeasi tenta pe care ne-o ofera societatea romaneasca de 20 de ani: „rosu aprins de lupta fratricida”. Ati reusit sa faceti din dezbaterile de aici un razboi personal, in care utilizati pe post de armament si munitie elemente de cultura semidocta in tirade stupide (pe care la o mai buna – a doua/a treia – lectura cred ca le-ati eutanasia cu propriile maini, ca pe niste avortoni monstruosi)…

  P.S.
  Acum „aplic judecati” Domnule Vlad… si nu pentru ca am ajuns departe duhovniceste, ci pentru ca-mi stiu Calea, iubesc Adevarul si am ales Viata!!!

  P.S.2
  Ca si defect profesional, am lecturat majoritatea cartilor sacre ale lumii … si concluzia la care am ajuns e una foarte simpla: Popoarele au creat carti … si cartile au robit popoare!
  Fiecare scriere sacra are partea ei de propaganda fidei in detrimentul altora, si ciudat este ca manipularea majoritatii se face adesea pornind de la idealuri umane inalte!!!

  P.S.3
  Nu cred ca mai are rost sa postez aici… E clar ca am demonstrat quod erat demonstrandum: societatea moderna are o perfida putere de deculpabilizare si de gasire a „tapilor ispasitori”, atunci cand establishmentul politico-economic nu face fata situatiei, sau cand devine falimentar…
  Din pacate acesti tapi ispasitori nu sunt cei trimisi de iudei lui Azazel in pustiu…sunt oameni asemeni noua, care trebuie sa se bucure de aceleasi libertati democratice la care tanjim si noi!
  Sper ca cei ce agita apele de la o vreme incoace, exacerband particularitati pentru a le da calitatea de dogma, sa se inece in propriul vartej… sau sa-si lege o piatra de moara de gat si sa se arunce in mare!!!

 53. bugsy
  26 January 2009

  @Vlad: Ma bucur tare mult ca ai fost in Israel si/ti urez din toata inima sa mergi din nou si din nou. Ma bucura si mai mult cuvintele frumoase pe care le/ai spus : ” de cand am sosit de acolo, astept ocazia reintoarcerii. si sper ca cel mult in doi ani sa se produca. pentru mine este Tara Sfanta si poporul evreu este alesul dintre neamuri al lui Dumnezeu,de cand Patriarhii au dat ascultare. teritoriul apartine istoric si moral acestui popor fara doar si poate”. Aceasta era dilema existentiala de care/ti pomeneam intr/o postare anterioara, anume ca sentimentul pe care il ai cand pui piciorul in Tara Sfanta este ca vii ACASA!

  Am fost de nenumartae ori in Israel si , implicit, la Iersualim, dar niciodata nu am intalnit situatii de care amintesti tu cu copii care scuipa autocare cu insemne crestine.
  Este posibil, da, ca un autiocar sa circule in ziua de Sabbath in cartier locuit de evreii ortodoxi si atunci poate nu doar scuipa , ci arunca si cu pitere. Dar la acest tir sunt supuse si masinile inmatriculate in ISR. Din toata inima , iti urez sa mergi din nou in ISR si de vei ajunge iti recomand sa mergi sa vezi si Massada, si cetatea port Akko, si micutul oras Zychron Yakov de langa Haifa (acolo vei descoperi excelentele vinuri e Carmel dar ….si faptul ca aceasta localitate e infiintata de colonisti veniti din Romnaia, de la Boldesti Scaieni, adusi de Baronul de Rothchild in sec. XIX). Mergi apoi pana in sud, la Askelon, langa granita cu Gaza si uita/te cum arat campurile in kibbutzurile de langa granita si cum arata aceleasi campuri, doar la cateva sute de metri, in zona administrata de Hamas.

 54. Imperialistu'
  26 January 2009

  N-ai inteles, Vlade.

  Scrie ce vrei, abia astept. It’ll make my day.

 55. costin
  26 January 2009

  vlad,
  nu stiu ce relevanta are totusi faptul ca niste copii arunca cu pietre sau scuipa crestini sau martieni ???? vorbesti de educatia primita de la parinti. nu stiu.. dementi sint peste tot, dar eu unul am o pasiune pentru aia care se arunca in aer. cei care scuipa autocare ma plictisesc. imi amintesti putin de saccsiv ????

 56. dr pepper
  26 January 2009

  imperialistul # 49:

  Wiesel e cu pacatul lui. Ce facem aici, pacate la randul nostru? Mai lipseste sa spunem ca Wiesel fiind un idiot, toti evreii sunt idioti. Cu ce este asta mai diferit de “romani, unguri, tot aia” nu stiu.

  asta imi aduce aminte de bancul:

  intr’o cafenea stateau la mese separate un evreun si un chinez.
  la un moment dat se ridica evreul furios si ii trage o palma chinezului.
  c: – ce’ai domne, de ce dai?
  e: – asta a fost pentru ca ati atacat pearl harbor!
  c: – pai bine domne da’ aia au fost japonezi, eu sunt chinez.
  e: – japonezi, chinezi, tot dracu’ ala.

  dupa cinci minute se ridica chinezul si ii arde o palma evreului.
  e: – ce’ai domne, de ce dai?
  c: – asta a fost pentru ca ati scufundat titanicul!
  e: – pai bine domne’ dar ala a fost un iceberg!
  c: – iceberg…. goldenberg… tot aia.

 57. costin
  26 January 2009

  pepper, tare bancul ???? ????
  care Wiesel, vlad? asta?


  Anturajul preşedintelui Iranului strigă “SIO-NAZISTUL” unui supravieţuitor al Holocaustului la Durban II
  avid in vedere imaginile de mai sus si contextul,nu ma intereseaza senilitatile lui de mos.

 58. vlad
  26 January 2009

  @Costin,
  i-am amintit pentru ca faceam aluzie la educatie si pentru ca este destul de creepy sa te afli in mijlocul lor. am avut senzatia pe unele stradute ca sunt in partea palestiniana, nu evreiasca: vacarmul, atitudinea, gesturile obstene catre noi, toate astea au creat o atmosfera mai mult de tara araba, decat de tara care dezaproba apucaturile musulmanilor. in fine, o fi specific orientului. oricum m-a obosit asa-zisa dezbatere. cu arogante si expedieri de genul ”n-ai inteles…It’ll make my day” (deja unii detin adevarul cu tot cu nuante). ce sa spun? fericiti cei care au inteles si au somnul linistit. de la bun inceput am subliniat ca nu tin sa acuz sau sa conving pe cineva de ceva, caci eu insumi sunt destul de rezervat cu privire la multe informatii. am amintit totusi o sursa de mentalitate pur evreiasca si generatoare secole la rand de cult si cultura, pe marginea careia se putea discuta matur, se puteau face interpretari. putea iesi un exercitiu de interogatii mature si o alternativa la ”maculatura” antisemita lipsita de referinte, care circula pe net. eh, n-a fost sa fie. reactia? aroganțe. aveam senzatia ca sunt pe patruped, my bad.

  @PV, nu stiu cine esti, ce experiente ai etc etc. pur si simplu am obosit sa mai dau replici care fie nu sunt citite, dar expediate dintr-o grimasa, fie sunt eticheta antisemite de la prima propozitie, iar intelegerea mesajului este compromisa. e mai confortabila viziunea lumii in alb/negru. sa fiu eu incuiatul. adevarul e ca experientele directe conving cel mai mult, nu lecturile singure si cu atat mai putin cei care iti spun cum ”stau de fapt lucrurile” din spatele monitorului.

  @bugsy,
  asa este. eu am trait acel sentiment de ”ACASA” imediat dupa ce m-am inchinat la Bethleem, de altfel prima mea oprire. de atunci nu m-a parasit sentimentul pe toata durata sederii in Israel. Mosada am vazut-o in zare, din masina, fiind in trecere catre Sinai. oricum este pe lista urmatoarei vizite.
  crede-ma, nu inventez situatii ca sa-mi sustin anumite afirmatii. ce am spus, am trait.
  am experiente minunate din Israel alaturi de oameni cunoscuti abia acolo si total straini inainte. imi propui o comparatie. am vazut si tari islamice. diferentele sunt clare.

 59. costin
  26 January 2009

  vlad, nu stiu de ce dar simteam ca se va ajunge aici mai devreme sau mai tirziu. nu crede nimeni ca evreii ar fi niste sfinti. cum nu sint prea religios, pentru mine nu sint nici macar „poporul ales”.
  ai dat citatele din Talmud.. nu inteleg ce relevanta au? ce daca spune sa nu imprumuti unui neevreu fara dobinda?

  apoi citatul cu nonevreul care studiaza Torah.. nu am auzit in viata mea de asa ceva, si nu numai pentru ca nu am studiat Talmudul, ci pentru ca citatul asta nu are urmari in lumea reala. iar ce se intimpla in lumea in care traim e ceea ce ma intereseaza, nu chestiile ingropate in Talmud.. si nici macar ce e scris in Coran nu m-ar interesa daca ar ramane ingropat acolo. probabil nu as stii despre Coran decit ca e un fel de Biblie. evreii/masonii/pitestenii care conduc lumea, finantatorii modiali, perfizii pamintului.. nu imi plac formularile de genu’.
  dar pe bune vlad, nu cred ca e cazul sa ne suparam.

 60. costin
  26 January 2009

  aaa.. si imperialistu’, whatch your language ca te cirpesc! ????

 61. vlad
  26 January 2009

  @costin

  nu e vorba ca m-as fi suparat. pur si simplu am realizat ca incerc in zadar sa incropesc o dezbatere matura pe marginea Talmudului. ma lasasem purtat de discutie, argumentari si chiar am facut eroarea sa cred ca lumea este interesata de mai mult info.

  relevanta? parca emil intrebase de camata, de asta am cautat in documente acel fragment.

  si ai perfecta dreptate cu faptul ca Talmudul este ingropat ca aplicatie in viata cotidiana. este ceea ce-i deosebeste de arabi, de cultura si civilizatia lor. faptul ca si-au ingropat aceasta carte de conduita. o amintisem ca radacina a iudaismului si ca influenta directa a violentei din Coran. chiar cred ca putea iesi o dezbatere interesanta cu referinte, trimiteri, istorie. ajungeam inevitabil si la geneza islamului, caci daca evreii si-au suprimat aberatiile talmudice si au inteles sa-si foloseasca mai degraba inteligenta, au avut grija musulmanii sa le invie si sa si le adapteze dupa mintea lor sucita. formalismul iudaic este cel care a nascut formalismul islamic, n-am sa obosesc sa spun asta, tocmai pentru ca nu-mi apartine. este un ”bun” istoric.

 62. bugsy
  26 January 2009

  @Vlad, uite ce sfat iti dau eu. Ai fost in Israel, inteleg ca ti/a placut acolo, ai vazut diferenta intre cele doua lumi, evrei si arabi, te/ai simtit „acasa” acolo. In loc sa te apuci sa muncesti la acea lucrare de care aminteai prin care vrei sa demonstrezi ….you know what, mai bine incearca sa/ti convingi un coleg/prieten/vecin/ cu idei si prejudecati despre Israel si poporul evreu (sa le zicem „antisemiti din ignoranta”) ca altfel stau lucrurile in Israel. Povesteste/le ce ai vazut acolo, cum se traieste acolo, cum se calatoreste pe strazile din Israel, cum si ce sa mananca, etc!
  Ajuta/i pe cei de langa tine sa deschida ochii! Gandeste/te, cati dusmani au Israelul si poporul evreu in lume. Crezi ca unul plus ar conta? In schimb, un prieten in plus, da, conteza!

 63. emil
  26 January 2009

  Vlad, nu e nicio problema in a fi critic la adresa evreilor. Eu unul incerc sa inteleg mai bine argumentul tau. Am retinut ca „… as dori sa fac un articol mai documentat pentru ca este limpede din modul de viata a evreilor ca doar o parte a lor f restransa (cum ii numeam: sus-pusii lumii) se dedau la mizerii.” Desigur, fa acest articol. Deocamdata am observat citeva directii:

  (1) Talmudul/Deuteronomul – ai oferit o serie de citate. Intr-o vreme au mai fost polemici pe aceasta tema (in ce masura iti sint folositoare, vezi si tu):
  aici
  aici
  aici
  aici
  aici

  (2) „Lenin nu a fost pus de evrei, nici Hitler… spuneam doar ca au fost sprijiniti financiari si inca masiv.”
  Te-am intrebat concret, cine si cit. Ma rog, te rog sa investighezi. De exemplu, ti-am aratat finantarea data lui Lenin din partea guvernului german. Aici devine interesant: a fost guvernul german compus din evrei? au fost virate sume din partea unor bancheri evrei particulari? a fost banca germana condusa de evrei? daca da, are vreo importanta? (mai important este cine a luat decizia finantarii lui Lenin)
  In ce-l priveste pe Hitler, chiar sint curios daca si cit de masiv a fost finantat de evrei. Mai ales pentru partea a doua, este necesara o comparatie cu finantarea din surse ne-evreiesti.

  (3) Evreii si camataria/finantele. Iata un sumar istoric:
  BANKING AND BANKERS

  (4) Evreii si comunismul. Speculatia ta referitoare la rolul iudaismului in filozofia lui Marx mi se pare irelevanta. Originea ebraica a lui Marx a avut o influenta aproape nula in elaborarea operei sale. Pe de alta parte, este adevarat ca numerosi intelectuali evrei au sustinut diverse cauze stingiste si revolutionare, la fel cum este adevarat si faptul ca o serie de lideri comunisti din Estul Europei au fost evrei. Ti-am trimis acel articol al polonezului.

  Firele, asa cum le-am observat, sint putin dezlinate. Defineste mai clar si mai unitar tema pe care ti-o propui.

 64. vlad
  26 January 2009

  @Emil,
  voi incerca sa conturez mai bine si cu referinte legatura iudaismului cu ideologia stangista. pe terenul Talmudului nu mai intru. e un non-sens sa demonstrez ca acesta chiar exista. eu l-am citit in engleza, deci cu siguranta este accesibil oricui. nu stiu cum si cat este tradus in romana.

 65. dr pepper
  26 January 2009

  ufff, mi’am luat o piatra de pe inima.
  am crezut ca l’ai citit in ivrit.
  mossadu’ stie?

 66. Imperialistu'
  26 January 2009

  Vlad

  pe marginea careia se putea discuta matur, se puteau face interpretari. putea iesi un exercitiu de interogatii mature

  Da, interogatii mature cu exemple puerile gen „copiii au aruncat cu pietre in mine” si teorii despre finantele evreiesti si modul dubios in care evreii domina lumea, la tot acest cocktail adaugandu-se problematica Talmudului care, vai, deodata este punctul de pornire al islamismului. Curios, n-ai zice ca Torah e inclusa in Biblie, da’ ce stiu eu?

  Nu vad maturitatea si nu m-am nascut ieri – am mai vazut discutii „mature” de acest tip.

 67. vlad
  26 January 2009

  Imperialistule,
  exact interogatii mature, numai ca din cate observ te pricepi la a deturna randuri intregi printr-o singura fraza, aruncand totul in derizoriu.
  e bine ca sti de Torah, ar fi fost mai grozav sa stii si de Talmud. atunci chiar aveam ce discuta.

 68. Imperialistu'
  26 January 2009

  Randuri intregi de interogatii „mature”.

 69. vlad
  26 January 2009

  inchide ca te sun eu

 70. Provincial View
  26 January 2009

  Draga Domnule Vlad,

  Ma bucur ca identitatea mea va este necunoscuta, pentru ca altfel mi-ar fi teama pentru siguranta mea (yeah, wright!). Ori nu intelegeti discutia de fond ori va faceti ca sunteti atacat atunci cand cineva va atinge cu ADEVARUL pe la nas!!!!!!!!!

  1. Cred ca nu ati citit cu atentie postarile mele (in care chiar laudam postari scrise de D-voastra)… sau nu le-ati inteles si in loc sa cereti lamuriri emiteti bruiaj!!!

  2. Nu cred ca un ortodox roman autentic ar fi atat de pornit impotriva musulmanilor (sau a oricarui altui neam)… pentru ca ortodocsii romani de sute de ani se lupta doar cu pacatele lor, se lupta pentru cei slabi si lupta cu lipsa de iubire din lume!!!

  3. Pentru cazul in care traiti intr-o lume paralela cu a noastra (in care nu postati aici folosind calculator!) tin sa va reamintesc ca noi toti, cei ce am postat aici, lansam virtual („din spatele monitorului”) mesajele pe care le avem si in care credem … dar cred ca nici audio-vizual nu m-as da inapoi de la o confruntare fatisa cu D-voastra.

  4. Nu cred ca niste excursii ghidate prin tarile Orientului Mijlociu va fac expert in problemele acelei parti de lume…

  5. Lecturile mele solitare se pare ca au avut efect atunci cand am putut dialoga face to face cu oameni din toate colturile lumii (prin prisma job-ului actual), in incercarea de a invata despre ei si locurile de unde vin (punand intrebarile cele mai deranjante). Am dialogat cu invinsi si cu invingatori … ce-i drept pe teren neutru, nu in tarile de bastina unde aveau ratiunea injectata pentru somn!

  5. Cred ca sunteti un om lovit de cecitate care crede ca lumea e doar asa cu o experimenteaza el … asta daca nu cumva sunteti un simplu energumen al altor constiinte si un instrument perturbator!!!

  6. Daca ati gasit cu cale sa-mi scrieti cateva cuvinte in tot razboiul pe care am vazut ca-l purtati cu alti scriitori anonimi de pe aici (sacrificand astfel minute pretioase din viata D-voastra) … e clar ca ce am scris v-a atins in vre-un fel, ma multumesc si cu atat!

 71. vlad
  26 January 2009

  nu te superi daca nu voi citi tot, nu? prea prolix.
  asta e riscul cand mergi la fata locului, schimbi perspectiva si devii orb pentru cei care n-au beneficiat decat de informatia scrisa pe o problematica (evident, viziunea altora). un risc asumat. nu e primul si nici ultimul exemplu de o astfel de schimbare de perpectiva.
  in schimb, hey, nu descuraja, aveti instrumentarul ironiei, in lipsa celuilalt.

 72. panseluta
  26 January 2009

  Provincial View la # 70:

  1. Musulmanii nu sunt un „neam”, ci o comunitate religioasa formata din multe „neamuri”, ca si crestinii.

  2. Impenetrabila propozitia ta cum ca „ortodocsii romani de sute de ani se lupta doar cu pacatele lor, se lupta pentru cei slabi si lupta cu lipsa de iubire din lume!!!”
  Ori se lupta cu doar cu pacatele lor, ori se lupta cu lipsa de iubire din lume
  Poate explici cum vine chestia asta.
  Poate explici care e specificul ortodox romanesc in privinta asta, fata de ortodoxismul sirb, de un par exemplu.

  3. „Nu cred ca un ortodox roman autentic ar fi atat de pornit impotriva musulmanilor…”
  a) Ce intelegi prin „ortodox roman autentic”? Ai o definitie valida a „autenticitatii” in ortodoxia romana? Daca da. poate ne arati si noua care e si pe ce autoritate te bazezi.
  b) Ce inseamna a „fi atit de pornit impotriva musulmanilor”?
  Care ar fi varianta logic opusa, „mai putin pornit”? Si, din nou, de ce doar un ortodox roman ar trebui sa fie mai „putin pornit” fata de musulmani in raport cu oricare alt ortodox din lume? N-am cunostinta de nici un statut canonic al BOR impunind un statut preferential mahomedanilor printre cei care nu sunt de dreapta credinta, adica cea ortodoxa.

  4. Inteleg ca faci apel la dragostea crestineasca de persoana umana, in sacralitatea sa, indiferent de ce neam/rasa/religie/tip de pacat demonstreaza individul … ceea ce e perfect adevarat. In acelasi timp, Crestinismul are un set de valori care impun o analiza si o critica a individului ca si a lumii care nu impartaseste aceleasi valori, ca mahomedanismul, care e evident, declarat, ostila si dusmana ab initio. Mahomed s-a declarat dusmanul evreilor, crestinilor si paginilor de la inceputul carierei de „Profet”, si i-a casapit intr-o nebunie deliranta, de la Vest la Est. Carnajul si pofta de singe continua oriunde in lume unde traisec mostenitorii spirituali ai Coranului, in acte subumane de violenta si teroare extrema, unde poti fi sigur ca cel putin unul, daca nu toti, poarta numele de Mahomed (in diverse variante regionale). Nu Iisus.

  In rest, la toate celalte puncte, despre audio-vizual si calculator si o anume lume paralela in care am trai, mii de scuze, dar n-am inteles nimic.

 73. Pataphyl
  26 January 2009

  @panseluța

  Eu cred că am înțeles că D-l (D-na?) PV doreste să se delimiteze în puritatea și profunzimea dumisale de flecarii ce scriu pe acest blog, foarte probabil și de mărunții cititori ca mine sau ca altul, care se abțin să facă formulări înțelepte în formă de bîtă în baltă. Oricum, oameni sîntem, poate mai puțin umblați… la nivel planetar vreau să zic ????

 74. Provincial View
  26 January 2009

  Panseluta draga…

  1.Musulmanii sunt „un neam” indiferent de radacinile genetice personale … asa sunt si evreii (si, din pacate, asa nu mai sunt crestinii). Nu cred ca generalizarea mea ii va stingheri cu ceva.

  2.Cuvintele pe care le-ai blamat dumneata acolo, asemeni unui ‘rabin’ formalist, erau parte a unei insiruiri (era o virgula pe acolo + conjunctia ‘si’). Afirmam printre altele ca luptam ‘numai’ (doar) cu pacatele noastre…nu luptam cu pacatele celorlalti intr-un gest de obsesivitate mesianica. Noi ne vedem de calea noastra si incercam sa dam exemple bune… Ne aparam saracia, si nevoile si neamul…
  Sarbii sunt ortodocsi prozeliti, uneori habotnici, ortodoxismul lor se confunda cu nationalismul dincolo de limita acceptata in Romania (sa nu uitam Srebrenica – 1995). La fel de militanti sunt si grecii care tanjesc la supunerea canonica a tuturor celorlalte natii ortodoxe. Despre rusi sa nu mai vorbim…
  Ca fapt divers, patriarhul bisericii ortodoxe romane este invesmantat in intregime in alb datorita starii de puritate dogmatica a BOR. Chiar si in vremuri tulburi nu ne-am pierdut in intregime glasul chiar daca asta a insemnat reeducarea prin penitenciarele comuniste.

  3. a) Noi, otodocsii romani „autentici” (adica cei ce ne stim asa din tata-n fiu, de generatii intregi) nu suntem habotnicii pe care ii vezi la TV, nespalati si neingrijiti, antisociali si porniti impotriva codurilor de bare si a pasapoartelor biometrice. Ortodoxismul autentic este acel otodoxism binecuvantat cu carte multa, cu rugaciune din inima, cu munca dezinteresata pentru societate…si martorii pe care ii avem in fata lumii sunt „Sfintii inchisorilor”!!!
  Una dintre definitiile ortodoxismului autentic (orto = drept / doxa = marire,cinstire,slava) o da Sf. Ap. Pavel in epistola sa catre Corinteni la cap.13, cand ne invata cum sa iubim!!!
  b) Daca ai fi citit poezia „Atat de frageda” a lui Eminescu, ai fi vazut ca un superlativ popular foloseste mereu formatul ‘atat de …’ pentru a crea un grad de comparatie cu nuante complexe. „Atat de pornit” in utilizarea mea avea insa o tenta ironica pentru ca domnul caruia i se adresa poza intr-un ortodox autentic, lovind in acelasi timp in bazele morale ale ortodoxiei… Si de aici dumneata incepi sa-ti pierzi petalele pe aratura, si incepi sa faci presupuneri exaltate…

  Statutele canonice ale BOR nu inlocuiesc dogmatismul BOR… Dreptul canonic ortodox (pe care l-am studiat la scoala) este o colectie de hotarari sinodale, care incepe cu ‘legislatia’ apostolica si se incheie cu hotararile bisericilor regionale (cum ar fi BOR). Nu este pregatit de lupte doctrinare decat in masura generala…orice eretic este eretic indiferent de vesmintele arborate si de numele pe care il poarta. Teologia dogmatica e cea care coordoneaza insa luptele doctrinare. Dar, pana si dogmatismul nu poate uita ca „vantul sufla unde voieste”, si ca „nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească şi parte femeiască”, pentru că noi toţi devenim un tot unitar în urma jertfei lui Hristos. Toti am fost rascumparati fie ca stim sau ignoram acest fapt, fie ca vrem sau nu sa recunoastem…

  4. <Crestinismul are un set de valori care impun o analiza si o critica a individului ca si a lumii care nu impartaseste aceleasi valori, ca mahomedanismul, care e evident, declarat, ostila si dusmana ab initio.> Dupa afirmatia asta ar trebui sa te intreb daca esti crestina sau nu… Nu o sa gasesti nici in Biblie si nici in orice alta hotarare sinodala a bisericii orientale ortodoxe vre-un cuvant impotriva evreilor sau mahomedanilor, in afara de obisnuitele anateme si de lucrarea Ad iudeorum. O sa vezi ca Parintii Bisericii luptau cu boala aparuta din interior: montanismul, arianismul, iconoclasmul, etc. O sa vezi ca ,in viziunea ei universalista (catolicos), doar biserica Romei se simtea responsabila in secolele IX-XIII cu increstinarea populatiilor arabe. Si in furia cruciadelor cuceresc pana si Constantinopulul ortodox… Domnitorii nostri romani erau la polul opus; ei luptau pentru ca erau nevoiti sa lupte. Crezi ca Stefan cel Mare construia biserici ortodoxe dupa batalii doar ca sa zideasca ceva? Era crestin si spera sa-si vada poporul izbavit moral de atrocitatile pe care era obligat sa le faca in vreme de razboi.

  Nu o sa ma vezi urand pe cineva doar pentru ca e de alta parere… Mai mult nu o sa cad in capcana creata de cei care nutresc razboi, pentru a-si ingrosa conturile din afaceri cu statul. Azi se razboiesc cu arabii si maine se razboiesc cu noi cand nu le mai sustinem politicile imbecile. E la moda sa fi islamofob cum e la moda sa fi romanofob… Doar pentru ca unii arabi sunt instabili emotional si se arunca in aer nu trebuie sa-i bag in aceeasi oala pe toti – cum nu pot sa pun pe aceeasi linie romanii harnici plecati in strainatate cu rromii si cu borfasii plecati tot din Romania.

  <Mahomed s-a declarat dusmanul evreilor, crestinilor si paginilor de la inceputul carierei de “Profet”, si i-a casapit intr-o nebunie deliranta, de la Vest la Est. Carnajul si pofta de singe continua oriunde in lume unde traisec mostenitorii spirituali ai Coranului, in acte subumane de violenta si teroare extrema, unde poti fi sigur ca cel putin unul, daca nu toti, poarta numele de Mahomed (in diverse variante regionale). Nu Iisus.> Esti sigura de asta??? Mahomed a inceput doar o reforma politica a triburilor de beduini din peninsula arabica. A inceput prin introducerea monoteismului la Mecca, in locul zecilor de zei totemici tribali, doar ca liant politic. Mai mult decat atat nu a fost asa de barbar cu crestinii si cu evreii (pe cat tot lalaie unii pe la TV si pe net). La inceput chiar a ajutat la refugierea unor secte proto-crestine persecutate (cum ar fi secta Urmasilor lui Ioan Botezatorul) si a profitat de pe urma negustorilor evrei din cetatile dezvoltate comercial. Mahomed nu a oferit lumii porunci in olograf… Primii califi sunt cei care au folosit simbolul „Mahomed” si au scris sure care mai de care mai belicoase. Ei sunt cei care au pornit luptele de cucerire in nordul Africii si in Orientul Mijlociu. Califii Abu Bahr si Omar aveau nevoie de cat mai multi tampiti care sa-i urmeze in campaniile lor grandioase… iar atunci cand incalcau Coranul, inventau interpretari noi… povestea a continuat pana astazi!!!

  <In rest, la toate celalte puncte, despre audio-vizual si calculator si o anume lume paralela in care am trai, mii de scuze, dar n-am inteles nimic.> Nu-i nimik… doar sunt „fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor”. De ce sa-ti stresezi creierasul tau plapand cu grosolaniile scrise de mine? In lume e nevoie si de naivi, si de victime sigure si de carne de tun… si vorba lui Basescu – avem prea multi filosofi!!!

 75. Provincial View
  26 January 2009

  Pataphyl

  dl. Provincial View iti spune sa nu mai crezi fara sa cercetezi… Nu am scris aici din ipocrizie si ca sa ma dau destept. Am scris aici pentru ca nu puteam sa suport gogomaniile scrise de alti comentatori.

  Am folosit un limbaj mai colorat ce-i drept si poate prea tributar ocupatiilor mele zilnice… dar de aici si pana la a afirma ca am dat cu batul in balta e mult!!! Daca ai ceva de comentat spune pe fata…doar esti liber sa ma contrazici cat poftesti. Insa daca nu ai inteles lucrurile scrise de mine nu cred ca e vina mea… cred ca vina se afla undeva in carentele dumitale!!!

 76. Provincial View
  26 January 2009

  Ca sa fim intelesi… nu slavesc Coranul care mi se pare o compilatie de prost gust!!! Nu ridic in slavi mahomedanii, cum nu ridic in slavi nici evreii sau pe oricine altcineva…

  Dar nici nu ma pot afla aici doar ca simplu spectator al unui spectacol xenofob si al unei cascade de gargara. Unele lucruri nu pot fi trecute cu vederea… Un partizanat de prost gust care aduce marturi subiective si care prezinta voit distorsionat adevarul stiintific (sociologic, psihologic, teologic) nu poate face cinste nici comentatorilor care se folosesc de falsitate pentru a apara o cauza justa si nici cauzei in sine.

  Discutiile aberante si compromise ideologic la care am asistat mai sus ma lasa cu un gust amar. Toti am divagat de la subiect doar pentru a ne linisti egourile supraponderale. Ce e clar ca postul initial al lui Costin trebuia sa trezeasca ceva reactii…si e natural sa nu gandim la fel. Dar in loc sa comentam pe incapacitatea statelor vestice de a face fata acestui razboi mediatic, noi ne legam de ce mai scrie unu sau altul gresit, de probleme semantice si semiotice.

  E clar ca statele moderne dorm pe ele cand e vorba de o buna coordonare a imigratiei masive dinspre tari si continente care nu detin scarile noastre axiologice, etice… E mai usor sa-i lasi sa se bata in strada decat sa cladesti o adevarata „Europa a Neamurilor”.

  Cine si-a dat aprobarea pentru un miting intr-un cartier cu 25% posibili dusmani ori e nebun ori e malefic. Nu poti sa permiti lucruri de genul intr-o tara care are buget serios pentru securitatea nationala.

  De ce nu mai vedem in Franta rabufniri ale comunitatilor arabe??? Simplu… pentru ca nu-i mai provoaca nimeni. Sarkozy ii provoca doar cand avea nevoie de un bau-bau pentru a ajunge la putere. Acum cand are puterea lasa viesparul in pace!!!

 77. costin
  26 January 2009

  De ce nu mai vedem in Franta rabufniri ale comunitatilor arabe??? Simplu… pentru ca nu-i mai provoaca nimeni. Sarkozy ii provoca doar cand avea nevoie de un bau-bau pentru a ajunge la putere. Acum cand are puterea lasa viesparul in pace!!!

  Există, conform guvernului, 751 de “zones sensibles” în Franţa, prin “zone sensibile” se înţelege zone în care poliţia, forţele de ordine, pompierii şi salvarea intră riscînd să fie atacate de tineri musulmani.

  în 2006 poliţia franceză a declarat că se află într-o “continuă intifada”, o luptă continuă cu imigranţii musulmani din cele “751 de zone sensibile”

  Ongoing ‘intifada’ in France has injured 2,500 police in 2006
  si de revelion au fost arse 1137 de masini, au fost mobilizati 45.000 de politisti siau fost facute 549 de arestari. http://patrupedbun.net/revelion-a-la-francaise-editia-2009-un-nou-an-de-calm-relativ/

  PV, este fix problema ta ca nu auzi aceste lucruri? Realitatea nu se sinchiseste (nici) de ce crezi tu

 78. Transsylvania Phoenix
  26 January 2009

  Provincial View

  De ce nu mai vedem in Franta rabufniri ale comunitatilor arabe??? Simplu… pentru ca nu-i mai provoaca nimeni.

  Aha. Sa inteleg ca in scoala primara dumneata erai tipul de copil speriat care se incovoia si ascundea in cele mai intunecoase unghere din scoala numai ca sa nu atragi atentia batausilor clasei?
  Cum ti-a mers cu strategia asta?

 79. Irina
  26 January 2009

  Domnule Provincial View mi-am permis sa rescriu mai jos citeva fraze ale Dvs. Lasati sa se inteleaga c-ati terminat teologia.Nu pot sa va spun decit ca sint teribil de trista si cred ca asa ar trebui sa fiti si Dvs dupa ce va recititi frazele.

  Pe primele doua locuri in clasamentul „institutiilor” ce primesc increderea romanilor se afla biserica si armata… Despre cea de-a doua nu-mi permit sa vorbesc. In rest poate ne meritam soarta…

  „Ca fapt divers, patriarhul bisericii ortodoxe romane este invesmantat in intregime in alb datorita starii de puritate dogmatica a BOR.”

  „Noi, otodocsii romani “autentici” (adica cei ce ne stim asa din tata-n fiu, de generatii intregi) nu suntem habotnicii pe care ii vezi la TV, nespalati si neingrijiti, antisociali si porniti impotriva codurilor de bare si a pasapoartelor biometrice.”

  „Califii Abu Bahr si Omar aveau nevoie de cat mai multi tampiti care sa-i urmeze in campaniile lor grandioase… iar atunci cand incalcau Coranul, inventau interpretari noi… povestea a continuat pana astazi!!!”

  „Sa inteleg ca in scoala primara dumneata erai tipul de copil speriat care se incovoia si ascundea in cele mai intunecoase unghere din scoala numai ca sa nu atragi atentia batausilor clasei?”

  „Nu-i nimik… doar sunt “fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor”. De ce sa-ti stresezi creierasul tau plapand cu grosolaniile scrise de mine? In lume e nevoie si de naivi, si de victime sigure si de carne de tun… si vorba lui Basescu – avem prea multi filosofi!!!”

  „Am folosit un limbaj mai colorat ce-i drept si poate prea tributar ocupatiilor mele zilnice… dar de aici si pana la a afirma ca am dat cu batul in balta e mult!!! Daca ai ceva de comentat spune pe fata…doar esti liber sa ma contrazici cat poftesti. Insa daca nu ai inteles lucrurile scrise de mine nu cred ca e vina mea… cred ca vina se afla undeva in carentele dumitale!!!”

  „Ma bucur ca identitatea mea va este necunoscuta, pentru ca altfel mi-ar fi teama pentru siguranta mea (yeah, wright!). Ori nu intelegeti discutia de fond ori va faceti ca sunteti atacat atunci cand cineva va atinge cu ADEVARUL pe la nas!!!!!!!!!”

 80. Provincial View
  26 January 2009

  @ Irina

  Nu las sa se inteleaga nimic…eu ma exprim cat se poate de clar in postarile mele ???? Mai mult nu am „terminat teologia”, am studiat pret de 9 ani Teologie !!!

  Nu inteleg de unde atata tristete cand cititi postarile mele… Se trage de la Logosul meu ‘teandric’? Sau de la intelegerea adevarurilor pe care le evidentiaza?

  Vad ca faceti ce face orice propovaduitor modern de Biblie…scoateti din context fragmente carora le dati viata proprie… Cu toate astea ma asteptam la final sa ma ocarati , aratandu-mi cat de mult gresesc, etc. Dar, cum vad ca va limitati doar la a expune niste texte de-ale mele, imi rezerv dreptul de a nu mai intelege rostul demersului Dumneavoastra… Va rog sa-mi oferiti satisfactia de a va explica !!!

  Intaresc ce am scris:

  “Am folosit un limbaj mai colorat ce-i drept si poate prea tributar ocupatiilor mele zilnice… dar de aici si pana la a afirma ca am dat cu batul in balta e mult!!! Daca ai ceva de comentat spune pe fata…doar esti liber sa ma contrazici cat poftesti. Insa daca nu ai inteles lucrurile scrise de mine nu cred ca e vina mea… cred ca vina se afla undeva in carentele dumitale!!!”

  Cu respect pentru cei care privesc dincolo de aparente …

 81. Provincial View
  26 January 2009

  @ Irina

  Nu inteleg fragmentul asta din scriitura de mai sus…

  ” Pe primele doua locuri in clasamentul “institutiilor” ce primesc increderea romanilor se afla biserica si armata… Despre cea de-a doua nu-mi permit sa vorbesc. In rest poate ne meritam soarta… ”

  Am pregatit un set de intrebari pentru a-mi face intelegerea mai usoara…

  Prima mea intrebare: rezidati in Romania sau va urmariti visele pe coclauri straine?
  A doua intrebare: stiti cum si-au castigat armata si biserica aceste drepturi?
  A treia intrebare: de ce va permiteti sa vorbiti doar despre prima (biserica), dar nu va permiteti sa vorbiti despre cea de-a doua?
  A patra intrebare: ce doriti sa spuneti prin folosirea propozitiei finale?

 82. Provincial View
  26 January 2009

  @ Irina

  Apropo, fragmentul asta este din postarea Nr. 78, si nu-mi apartine mie…

  “Sa inteleg ca in scoala primara dumneata erai tipul de copil speriat care se incovoia si ascundea in cele mai intunecoase unghere din scoala numai ca sa nu atragi atentia batausilor clasei?”

  Atentie la citirea posturilor…nu lasa ‘ura’ sa intunece ratiunea!!!

 83. Vlad M.
  26 January 2009

  Mai mult nu o sa cad in capcana creata de cei care nutresc razboi, pentru a-si ingrosa conturile din afaceri cu statul. Azi se razboiesc cu arabii si maine se razboiesc cu noi cand nu le mai sustinem politicile imbecile. E la moda sa fi islamofob cum e la moda sa fi romanofob… Doar pentru ca unii arabi sunt instabili emotional si se arunca in aer nu trebuie sa-i bag in aceeasi oala pe toti – cum nu pot sa pun pe aceeasi linie romanii harnici plecati in strainatate cu rromii si cu borfasii plecati tot din Romania.

  Unii arabi, vai, unii arabi. Unii musulmani, unii arabi, minoritatea extremista, nu-i asa? Restul sunt pasnici, iubitori si toleranti, iar vinovati sunt tot aialalti, nicidecum muslimii Sabiei Profetului. Hai ca esti simpatic, bai, Provincial View. Ce ar fi sa te iei de manuta cu fratele Tariq (hai ca stii cine e) si sa dansati un frumos Kum-ba-ya in jurul focului?

  Esti sigura de asta??? Mahomed a inceput doar o reforma politica a triburilor de beduini din peninsula arabica. A inceput prin introducerea monoteismului la Mecca, in locul zecilor de zei totemici tribali, doar ca liant politic. Mai mult decat atat nu a fost asa de barbar cu crestinii si cu evreii (pe cat tot lalaie unii pe la TV si pe net). La inceput chiar a ajutat la refugierea unor secte proto-crestine persecutate (cum ar fi secta Urmasilor lui Ioan Botezatorul) si a profitat de pe urma negustorilor evrei din cetatile dezvoltate comercial. Mahomed nu a oferit lumii porunci in olograf… Primii califi sunt cei care au folosit simbolul “Mahomed” si au scris sure care mai de care mai belicoase. Ei sunt cei care au pornit luptele de cucerire in nordul Africii si in Orientul Mijlociu. Califii Abu Bahr si Omar aveau nevoie de cat mai multi tampiti care sa-i urmeze in campaniile lor grandioase… iar atunci cand incalcau Coranul, inventau interpretari noi… povestea a continuat pana astazi!!!

  Ecspertu’ in teologie ortodoxa il apara pe pedofilul ucigas. Tare. Cum ar veni, s-a diluat mesajul profetului imaculat, iubitor de oameni si tolerant, progresist. Asta e esenta mesajelor provincialului asta. Este doar un amarat de apologet al Religiei Sabiei, reintors ca sa-si apere onoarea de progresist pro-islamist.

  Tov. Provincial View, astept cu interes dezvinovatirea pedofiliei lu’ nea Mahomed. Daca se poate, as dori explicatii urmate de imagini, ca sa pricep si eu de ce penisul unui barbat de peste 50 de ani trebuie sa patrunda in vaginul unei fete de 9. Noi, islamofobii, avem o idee tampita cum ca este o dovada de boala mintala sau demonism, dar probabil ca ne inselam si aici, dupa cum ne inselam in ceea ce priveste Religia Sabiei si mesajul pacifist al decapitatorului de evrei pre nume Mahomed (piss be upon him).

 84. Provincial View
  26 January 2009

  @ Costin

  Sper ca stii ca la postarea nr.77 nu dai nici un ‘remediu’ … doar m-ai atacat ???? Am cunostinta de lucrurile pe care le evidentiezi, prin prisma studiilor (altele decat cele de Teologie) si prin prisma colaborarilor internationale pe care sunt norocos si bucuros sa le fructific. Mai mult, cred ca REALITATEA mea e cea care conteaza pentru mine…nu ma intereseaza realitatile facute in photoshop de orice Oculta nabadaioasa !!!

  Ca fapt divers, problema Frantei este in realitatea socio-istorica, faptul ca o super-putere mondiala se afla intr-o arena a leilor in continua confruntare. Franta prin prisma trecutului ei colonial este o destinatie ideala pentru cei ce fug de saracie: insulari, magrebieni, arabi.

  Nu trebuie sa uitam de asemenea ca Franta sub de Gaulle a avut parte de o noua sansa in lupta cu hegemonia SUA, dar ca lucrul asta a adus inceputul sfarsitului pentru democratia franceza a secolului trecut. Republica a V-a a fost redusa la un stat marioneta, cu sforile la Washington DC, in perioada Pompidou, iar „coup de grace” fiind intr-un final aducerea la putere a lui Sarkozy (la scolirea caruia si-a adus aportul si Frank Wisner Jr. / CIA) …

  Nu mai e de mirare insa ca o tara ca Franta a avut ca si ministru de interne (care are atributii de coordonare si asupra serviciilor de informatii si asupra prefecturilor de politie) un personaj dubios ca si Sarkozy, care a crescut la umbra unor ‘personaje’ din lumea mafiei corsicane si din lumea CIA-lui american: http://www.voltairenet.org/article157821.html

  Problema e ca Franta lui Sarkozy are nevoie de un bau-bau credibil…are nevoie de un tap ispasitor pentru a merge in Irak si Afganistan, dupa ce fratii americani le cereau impetuos sa-si convinga populatia (din pacate „smarter than the average bear„). Pe scurt, Franta are nevoie de politicile pe care le urmeaza si Washington-ul… Din pacate daca azi sunt Arabii Islamisti, maine pot fi Romanii ‘Tigani’ ????

  CIA spune ca Franta se imparte religios astfel: „Roman Catholic 83%-88%, Protestant 2%, Jewish 1%, Muslim 5%-10%, unaffiliated 4%” ( https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/fr.html )… Inca mai crezi ca avand 85% populatie urbana, asa cum are Franta, un cult de 5-10% are vre-o sansa sa faca schimbari majore atata vreme cat nu i se permite?

  De asta va tot repet ca ce faceti voi aici e fie propaganda platita, fie e islamo-fobie dusa la extreme. Voi veniti cu texte concepute pe truisme (texte care daca sunt analizate putin se dovedesc a fi lipsite de realism), si nu va sinchisiti sa mergeti spre fondul problemei…

  Dupa cum mai afirmam pe aici si cu alte ocazii, atunci cand prezinti situatia doar de maniera asta, in care o faceti voi, o faci fie constient (pentru bani sau beneficii), fie inconstient (daca ai carente de cultura sau de arta a dezbaterii). Eu insa cred ca voi o faceti orchestrat si inteligent, pentru ca nu e o simpla pasiune sa prezinti intr-o astfel de maniera superficiala problema revoltelor de strada din Franta (de exemplu), cand stii ca orice miscare sociala are parghii profunde. Nu e de vina doar culoarea pielii sau crezul cuiva pentru o revolutie…sunt diversi factori care se pun cap la cap, asemeni unei parghii, pentru a rasturna situatia.

  Vreti dezbatere? Pai, dezbaterea implica o actiune de brain storming … Trebuie sa vii cu argumente de naturi diferite, sa dai ocazia creierului pe care ‘il asediezi’ sa asimileze ca fiind naturala realitatea ta. Nu e normal ca in secolul 21 sa prezinti aceleasi imagini triste la nesfarsit, ca intr-o sesiune de ‘spalare de creiere’ facuta de MK-Ultra anilor 50, fara sa nuantezi problema. Ce incercati voi sa faceti se cheama INOCULARE…si asta da de cele mai multe ori reactii adverse!!!

  E clar ca Musulmanii habotnici sunt o problema…dar si crestinii habotnici, si economistii habotnici, si politicienii habotnici, si militarii habotnici sunt niste probleme la fel de mari ale zilelor noastre. Nu mi-e clar insa de ce aici inoculati ura rasiala si islamo-fobia in loc sa aflati prin dezbatere radacina mult mai complexa a raului (vazuta cu ochii tuturor celor ce posteaza aici, avand avantajul pozitiilor diferite de vedere asupra problemei discutate).

  Sper ca imi veti dovedi ca gresesc … aveti sanse sa faceti ceva bun cu initiativa asta, nu o duceti in derizoriu… Bafta in tot ce faceti!

 85. Vlad M.
  26 January 2009

  Mai mult, cred ca REALITATEA mea e cea care conteaza pentru mine…nu ma intereseaza realitatile facute in photoshop de orice Oculta nabadaioasa !!!

  Corect! Realitatea ta, nu realitatea. Adevarul tau, nu Adevarul. Asa si este, nu esti interesat defel de ce se intampla cu adevarat, ci de continuarea vietuirii in lumea fantasy in care te-ai refugiat, un trist anti-american de duzina. ????

  Nu trebuie sa uitam de asemenea ca Franta sub de Gaulle a avut parte de o noua sansa in lupta cu hegemonia SUA, dar ca lucrul asta a adus inceputul sfarsitului pentru democratia franceza a secolului trecut. Republica a V-a a fost redusa la un stat marioneta, cu sforile la Washington DC, in perioada Pompidou, iar “coup de grace” fiind intr-un final aducerea la putere a lui Sarkozy (la scolirea caruia si-a adus aportul si Frank Wisner Jr. / CIA) …

  Nu mai e de mirare insa ca o tara ca Franta a avut ca si ministru de interne (care are atributii de coordonare si asupra serviciilor de informatii si asupra prefecturilor de politie) un personaj dubios ca si Sarkozy, care a crescut la umbra unor ‘personaje’ din lumea mafiei corsicane si din lumea CIA-lui american: http://www.voltairenet.org/article157821.html

  Problema e ca Franta lui Sarkozy are nevoie de un bau-bau credibil…are nevoie de un tap ispasitor pentru a merge in Irak si Afganistan, dupa ce fratii americani le cereau impetuos sa-si convinga populatia (din pacate “smarter than the average bear“). Pe scurt, Franta are nevoie de politicile pe care le urmeaza si Washington-ul… Din pacate daca azi sunt Arabii Islamisti, maine pot fi Romanii ‘Tigani’

  Ce naiba mai poti sa zici cand gasesti asemenea baliverne? ???? Cine e mai dubios, tov. Provincial View: un ministru de interne care incearca sa isi faca treaba sau un idiot util care isi dedica timpul liber propagandei antiamericane si apararii Religiei Sabiei? Ia spune, provincialule, care-i mai dubios? Eu zic ca antiamericanul. Tu ce spui?

  CIA spune ca Franta se imparte religios astfel: “Roman Catholic 83%-88%, Protestant 2%, Jewish 1%, Muslim 5%-10%, unaffiliated 4%” ( https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/fr.html )… Inca mai crezi ca avand 85% populatie urbana, asa cum are Franta, un cult de 5-10% are vre-o sansa sa faca schimbari majore atata vreme cat nu i se permite?

  Franta are 33% atei declarati. 27% cred intr-o „forta si doar 34% au religie crestina. Asta ca sa stii si tu despre ce vorbesti. Cat despre intrebarea ta, raspunsul este da. Francezii nu au vointa sau curajul de a li se opune, dovada ca au cel putin 751 de „zone urbane sensibile” asupra carora nu mai au nici un control.

  De asta va tot repet ca ce faceti voi aici e fie propaganda platita, fie e islamo-fobie dusa la extreme. Voi veniti cu texte concepute pe truisme (texte care daca sunt analizate putin se dovedesc a fi lipsite de realism), si nu va sinchisiti sa mergeti spre fondul problemei…

  1. Nu ne intereseaza defel parerea unui progresist. Politica site-ului nu se schimba pentru a-i acomoda pe aparatorii lui Mahomed, Profetul Sabiei.
  2. Fondul problemei nu este cel indicat de tine. Combinatia dintre multiculturalism si islamism este pur si simplu toxica – asta este fondul problemei. ????

  E clar ca Musulmanii habotnici sunt o problema…dar si crestinii habotnici, si economistii habotnici, si politicienii habotnici, si militarii habotnici sunt niste probleme la fel de mari ale zilelor noastre. Nu mi-e clar insa de ce aici inoculati ura rasiala si islamo-fobia in loc sa aflati prin dezbatere radacina mult mai complexa a raului (vazuta cu ochii tuturor celor ce posteaza aici, avand avantajul pozitiilor diferite de vedere asupra problemei discutate).

  ???? ???? ???? Da, ma, crestinii habotnici lovesc avioane de cladiri, se arunca in aer in autobuz si metrou, deschid focul in piete libere si injunghie copii de cativa ani. Hai, cauta-ne in alta parte, ne-ai plictisit destul cu lozincile tale de Indymedia.

 86. Provincial View
  26 January 2009

  @ Vlad M.

  Acum chiar ca m-am enervat … spuse vlad cel mic sorbind o gura din semidoctismul interior.” (Vezi? Si eu pot crea povesti…)

  Draga domnule Vlad, fie trebuie sa te duci la cei ce te platesc sa scrii pe aici si sa le dai banii inapoi (pentru ca ai scris tampenii mai mari decat egoul dumitale), fie trebuie sa te duci la un control (daca islamo-fobia e patologica), fie trebuie sa mai citesti si in biblioteca, nu doar online, pentru a te culturaliza.

  Citeste cu atentie postarile mele anterioare, intra pe profilul meu de facebook pe care v-am mai ‘deranjat’ cand postati pe langa subiect pe site-ul ala de socializare, vino la Resita ca sa ma cunosti (dar pana in aprilie, ca pe urma sunt iarasi plecat pe coclauri vre-o luna), si pe urma poti sa ma califici… pana atunci esti doar un ‘vorbitor in punga’, un ‘zgarie taste’ (Vezi? Si eu pot sa ma pronunt despre dumneata in fel si chip…)

  „Ecspertu’ in teologie ortodoxa” pe care il ataci (cred in nestiinta de cauza, nu vreau sa ma gandesc ca o faci din micime sau rautate) este mandru ca altii il catalogheaza altfel, si ignora rautatile pornite din inimi impietrite in ura… Pentru mine are valoare ce pot construi, nu ce pot darama…

  Nu ma cobor la nivelul dumitale … nu am ce onoare sa-mi apar pe aici, voi sunteti cei care va faceti de rusine online, postand bazaconii, truisme si rautati… Poate progresist sunt, dar pro-islamist chiar nu sunt. Nu m-ai atins aici!

  Sunt Ortodox Roman, si nu am alt motiv sa scriu aici decat bunul simt, care ma obliga sa va trag de maneca (asa cum faceam cu elevii la scoala) cand umblati pe aratura.

  Si eu am insatisfactiile mele, dar eu, spre deosebire de unii de pe aici, caut sa depasesc primul stadiu al bolii: ura fata de ceilalti. Caut sa vad care sunt ramificatiile profunde ale problemei prin care trec, nu caut tapi ispasitori. Nu sunt mandru de calea laxa pe care umbla Romania si implicit B.O.R. in ultima vreme, dar de asta lupt ca sa devin un roman, un crestin practicant si un teolog mai bun, nu dau vina pe cei 40 de ani de comunism (evreiesc, sovietic si ateu), nu dau vina pe amaratii de arabi care au fost tinuti la distanta de cultura cu sutele de ani, nu dau vina pe iudeo-masonii poponari si pedofili si axati pe castig…

  Acuz pe cei care se lasa prostiti asa de usor sa urasca (stiind ca ura asemeni dragostei este un sentiment profund uman, stiind ca ura afecteaza chimia scoartei cerebrale de pe partea inferioara a lobilor frontali, facand omul mai permisiv la manipulare…)! Acuz incultii care se erijeaza in a da sfaturi si predictii apocaliptice cand toate datele sugereaza altceva! Acuz nefericitii politruci care folosesc truismul pentru a duce sufletele in Iad (si iadul poate fi de mai multe feluri dupa cum stim cu totii)! Acuz, oamenii sfertodocti care se ridica sa propovaduiasca multimii din micimea si idiotenia lor!

  (par example: cum poti spune ca Franta e in pericol de islamizare cand populatia tarii e preponderent urbana – 85%, si doar intre 5 si 10% din populatie este de orientare musulmana, cand ai catolicismul la 83-88% – citeste la https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/fr.html)

  J’accuse!

 87. Vlad M.
  26 January 2009

  Catolicism la 88% din populatia, in Franta! Tu confuzi botezatii cu identitatea religioasa. ???? Eurobarometrul este rezultatul unui studiu stiintific. Nu-ti convine, treaba ta, dar nu ma lua pe mine cu 88% catolici in FRANTA, e ridicol.

  Acum, despre persoana dumitale: ma lasa rece. Nu ma pasioneaza catusi de putin si nu am de gand sa-mi pierd vremea cautand mai multe informatii. Citatele de mai sus sunt din tine si nu sunt scoase din context. Vezi tu, provincialule, am avut de a face cu multi ca tine si am capatat ceva indemanare in a va citi repede. Poate ca va place sa credeti ca sunteti unici si interesanti, dar va gasesc pe toate drumurile. La fiecare colt de strada e cate un „teolog” ca tine, intotdeauna gata sa bata campii cu gratie despre „amaratii de arabi” si distorsionare mesajului propavaduit de „profetul” Mahomed (cum ramane, dom’le, cu sexul cu fete de 9 ani?), un simpatic decapitator de evrei si alti „infideli”.

  Islamofobia, rasismul, intoleranta, ura – a se slabi, plictisesc teribil. Iti acuz ignoranta, antiamericanismul primitiv si conspirationismul si nu ma intereseaza catusi de putin daca ne vizitezi, ne citesti ori ne respecti. Din punctul meu de vedere, esti o pierdere de timp.

 88. Provincial View
  26 January 2009

  @ Vlad

  Nu sunt anti-American, am rude si prieteni in SUA (pe care probabil acum ii veti cauta prin mossad ???? ), am colaboratori in SUA, ma gandeam sa emigrez spre SUA… dar asta nu ma impiedica sa-mi amintesc istoria recenta europeana! Asta nu ma impiedica sa vad cum la paravanul unor politici de dezbinare, SUA, ca si promotor al democratiei globale, au incalcat flagrant democratia pe care o propovaduiesc… ai repetate dovezi de transgresiuni inumane si imorale petrecute in ultimul secol (gasesti in libraries o gramada de tomuri de istorie documentata…please read them)!!!

  Ma repet, sunt ROMAN (si am rezistat ispitei de a-mi parasi meleagurile stramosesti pentru a-mi reface viata / pun capul in pamant si lucrez si mai mult cu societatea asta parsiva creata in ultimii 20 de ani in ‘Romanica’), sunt mandru ca sunt ROMAN (tara mea nu a asuprit pe altii si a fost un mediu tolerant si puternic culturalizat), sunt mandru ca sunt ORTODOX ( religia mea a dat sfintii inchisorilor, si monumente umane de acceptare sociala)…

  Nu apar ISLAMUL, doar combat cretinismul unora ce posteaza pe aici… Cred ca Islamul e la fel de nociv ca si propaganda pro-sionista pe care o faceti voi aici !!! Din fericire pentru noi (ROMANII) sunteti si unii si altii prea putini ca sa contati la noi in tara… si sper sa va alungam pasnic, prin rezistenta aia ancestrala, (cu rautatile voastre cu tot) de pe meleagurile astea sacralizate de sudoarea si de sangele inaintasilor !!!

  Ce e vant ca vantul trece… si vremea voastra apune! Ce va veti face cand va trebui sa dati cu pietre in Romanismul din voi???? O sa va biciuiti stradal in fata celor care va vor cere socoteala pentru vorba, pentru port??? Acum ii pupati in cur pe sionistii cu bani, aceiasi care uita azi de exemplu ca taticutul unui general american care azi face crime in masa (ce-i drept doar pe plansa din camera de razboi) in Orient, facea crime in masa in Transilvania anului 41… Pe cine veti pupa maine, cand arabii nu vor mai conta in politicile lor mediatice??? Sau maine veti trata si Romanii din ‘peninsule’ cum tratati arabii azi, dar o veti face pentru alti stapani cu bani… Mi-e mila de voi !!! O sa ma rog pentru sufletele voastre!

  P.S.

  Enclavele frantuzesti de care vorbesti n-au la baza altceva decat CRIMA ORGANIZATA… sunt zone in care si albii si negrii, si ateii si musulmanii se comporta la fel. Du-te dupa lasatul serii in Arondismentul 18 din Paris, aia nu te intreaba daca esti crestin sau islamist, aia te intreaba pe cine cunosti, si daca nu cunosti pe nimeni te jefuiesc (asta in cel mai bun caz), sau te vand pentru organe (caz intamplat unui cunoscut din Timisoara, l-au adus pe bucati acasa…)

  Aburelile pe care le scrieti voi pot prinde la aia dusi cu pluta, sau la aia care pleaca la excursii in grup (pe care eu le urasc de cand am inceput sa lucrez in turism ca sa fac un ban), la oamenii care au ceva cultura globalista nu tin…

  Stim cu totii ca Islamul este barbar, stim cu totii ca Mahomed a fost un reformator statal si pe urma unul religios, si stim ca unii s-au folosit de imaginea lui post-mortem ca sa treaca prin sabie nordul african, si cum sa faca asta daca nu prin manipulare religioasa…

  Ce nu stim e cum se creaza o alternativa viabila pentru populatiile acestea pierdute intr-o religie pagana??? Ce fac efectiv statele zis civilizate si democratice pentru minoritatile etnice si religioase? (in afara de a folosi ca si bau-bau imaginea lor din media pentru scopurile lor meschine?)

  P.S.2

  Eu ti-am dat o statistica a CIA…daca nici asta nu e de ajuns atunci poate iti da Mossadul una mai buna!!!

 89. Provincial View
  26 January 2009

  @ Vlad

  Eu sunt o pierdere de timp doar pentru tine… pentru ca nu ma intelegi sau te incapatanezi sa nu ma intelegi! Si iarta-ma dar n-as da unu ca mine pe 20 ca voi… si mai mult nu cred ca mai gasesti teologi ca mine pe toate drumurile…noi astia suntem o rasa aparte, ca am facut studiu fara bani, si cu nopti nedormite

  Cred ca intr-o discutie face to face nu mi-ai rezista nici 10 minute… pentru ca eu imi folosesc cunostintele adunate in minim o decada, pe cand dumneata folosesti cunostintele pe care ti le baga altii pe gat…

  Si ce tot o dai cu pedofilia? Preotii catolici nu o fac? Ce are Maria cu palaria si cu primaria??? Crezi ca Islamul se rezuma doar la asta? Esti crestin? Eu cred ca esti un prefacut de evreu ratat care se da crestin ca sa mai puna o piatra la temelia manipularii mediatice facute impotriva iudeilor… Stim si noi astia analistii romani, asa saraci si rupti in cur cum suntem ca ati inceput sa faceti gargara si in romana ca sa starniti ura in societatea romaneasca… stiti de ce nu va merge?

  1. noi am facut scoala serioasa candva … si generatiile astea pe care le prostiti voi o sa vina la putere doar dupa ce noi o sa imbatranim
  2. romanul e sarac si se gandeste la munca si la mancare mai mult decat la aberatiile voastre apocaliptice… mai bine merge la munca decat sa citeasca idiotiile unuia sau altuia (inclusiv ale mele)
  3. oricine vine ca sa scoata romanul in strada va fi ignorat de marea majoritate… aia ce si-au luat teapa la fiecare iesire in strada pentru fiecare ESCU care ne-a condus!
  4. pana una alta islamistii nu si-au pus sef de SIE in Romania… Mossadul a facut-o!

  HAI SICTIR INCULTULE!

  Sictireste-i pe altii. Te-am dat afara de pe acest blog.

  Admin

 90. Vlad M.
  26 January 2009

  4. pana una alta islamistii nu si-au pus sef de SIE in Romania… Mossadul a facut-o!

  HAI SICTIR INCULTULE!

  Ho-paaaa, cred ca ti-a picat masca. :mrgreen:

 91. Costin A.
  26 January 2009

  eu nu inteleg de ce il mai bagi in seama pe provincial. mai ales ca are un punct de vedere provincial,cum spune si el

 92. Vlad M.
  26 January 2009

  Uite cat de distractiv e! ????

 93. calehari
  26 January 2009

  De la J’acusse! (@86) la HAI SICTIR INCULTULE! (@89) , doua borne, ale unei ” culturi globaliste „(@88), intre care teologul resitean evolueaza cu o nonsalanta si naturalete siderante . Acest ” monument uman de acceptare sociala ” se gandea sa paraseasca ” meleagurile astea sacralizate de sudoarea si sangele inaintasilor „(@88) pentru a emigra ” spre SUA ” , pentru a deveni astfel concetatean cu generalul american ” care ” azi face crime in masa ( ce-i drept doar pe plansa din camera de razboi ) ” !! ????
  ” Poate progresist sunt dar pro-islamist chiar nu sunt ” , declara aiuritor ” teologul ” ortodox , dupa care se dezlantuie rabic contra CIA , Mossad , ” iudeo-masonilor poponari si pedofili axati pe castig „(@86) , latrand balos la ” un prefacut de evreu ratat „. Curat comportament de crestin si teolog pe deasupra , care cauta sa depaseasca primul stadiu al bolii ” ura fata de ceilalti ” (@86).
  ” Ura afecteaza chimia scoartei cerebrale de pe partea inferioara a lobilor frontali ” , remarca fostul profesor resitean , sigur ca nu-i are, asa ca , normal , el nu poate uri. Poate insa , folosindu-si creerul reptilian , sa violeze tastatura , semanad on-line , spermatozoizii muribunzi ce-i tin loc de circumvolutiuni .

 94. ion rebreanu
  26 January 2009

  Cred ca pierdeti prea mult timp cu astfel de oameni! Rabdare prea mare este! Daca esti prost cred ca poti studia oricati ani ceva si tot nu intelegi…

 95. Vlad M.
  26 January 2009

  Ion, asta este unul din riscurile pe care le presupune o politica mai deschisa privind comentariile. ???? Tinem la ea si credem ca avem mai mult de castigat decat de pierdut.

 96. Silvapro
  26 January 2009

  Cite aberatii s-au spus aici de unii, sa ne fereasca D-zeu!

  Al treilea reich – tot evreii sint responsabili si pentru Nazisti?! Asta-i culmea!
  Tot aici pe site s-a adus platforma partidului Nazist – „Programul NSDAP a fost proclamat pe 2 febuarie 1920 de Adolf Hitler, cu ocazia primei mari întruniri a Partidului, la München”. Cum sa sustina evreii asa o platforma, unde dicriminarea evreilor e asa de evidenta si pronuntata? Ati observat, e vorba de anul 1920!!! Destul de devreme ca sa vada cu cine au de-aface.

  Iar problema cu musulmanii este ca sint inculti si saraci? Bine-ar fi numai astea sa le fie metehnele. Bunica mea, femeie de la tara, nu numai ca era inculta, era chiar analfabeta total, nu stia nici o litera, si ramasese si saraca complet dupa ce comunistii le luasera toate paminturile si animalele, absolut tot, ba mai trebuiau sa dea si o cotizatie. Asta nu o impiedica sa fie om de omenie, sa iubeasca aproapele, sa aiba bun simt rar intilnit, sa nu fie rasista sau antisemita nici cit negru sub unghie, samd. Nu o ura nimenea, ba din contra, toata lumea o iubea si aprecia, chit ca era analfabeta. Dar nu era saraca cu duhul, asta e important.

  Iar tatal meu, jidanul profitor, proaspat inginer cu citeva sute de lei pe luna, isi impartea tot salariul la: familia mamei (socotiti chiaburi) de care vorbeam sus, parintii lui, mamei mele ca studenta (nu avea ce minca, nu avea bursa, nu avea dreptul la cantina) , fratelui mamei mele care avea TBC si era spitalizat, unei surori ale lui. Lui tata nu-i mai raminea nimic, avea o singura pereche de pantaloni rupti in fund, pe care ii tot cirpea mama. Asa ca lasati-o balta cu stereotipizarile (ma refer numai la comentatorii care au facut afirmatii in aceste sensuri)!

 97. Anca Cernea
  26 January 2009

  @94, @96

  Aveti foarte multa dreptate! Dureros de multa dreptate!
  Sa nu credeti ca noi nu ne gandim la asta; si eu ma plang adesea de excesul de rabdare pe care il avem cu unii comentatori, care vin si umplu spatiul cu tot felul de prostii, manipulari, etc, si nu sunt in stare sa comunice in chip civilizat.
  Blogul nostru nu este o „platforma a diversitatii”, nu e un microfon impartial pus la dispozitia tuturor orientarilor in mod egal.
  Dar asemenea prezentze, precum cea a individului de mai sus, au si un rol de exponat muzeal. De aceea a fost lasat sa se „produca”, pana si-a dat in petec in modul cel mai evident si mai explicit.
  Si in acest caz, ca si in altele, astfel de voluntari contribuie in mod neasteptat si deosebit de graitor la confirmarea articolelor postate de noi.
  Nu ne facem iluzii prea mari ca am putea sa lamurim un astfel de personaj si sa-i risipim prostiile din cap, sa-i suplinim lipsa celor 7 ani de-acasa, etc.
  Dar spectacolul e lasat sa se desfasoare o vreme, chiar daca ne costa pe toti timp si nervi, pentru ca are rolul sau lamuritor pentru cititorii normali, aceia care intra la noi cu ganduri bune, chiar daca nu toti iau parte la discutie si nu toti sunt familiarizati cu tema discutata.

 98. Silvapro
  26 January 2009

  Anca Cernea,
  Deoarece se putea intelege gresit, in propozitia „Cite aberatii s-au spus aici de unii, sa ne fereasca D-zeu!” eu nu intentionam sa aduc critica la site si nu era scris ca o continuare la comentariul $94. Nici ceea ce urmeaza:

  Alt motiv pentru care este absurd sa se sustina ca evreii sint de vina si cu urcarea Nazistilor la putere si si cu a comunistilor. Numai mintile tendentioase si posesoare de idei fixe antisemitice pot ajunge la asemenea concluzii. Si chiar daca presupunem ca ar fi avut niste evrei un oarecare rol in ceea ce priveste nazistii (sa spunem ca ar fi vazut in ei un „rau mai mic” sau ca opozitie la instaurarea comunismului), oricum nu e vorba de aceeasi evrei si colo si dincolo. Din psihologie sau sociologie: ca o grupa sa fie considerata ca ceva aparte este necesar sa fie in unison la punctele respective mai mult decit alte grupuri.
  Deci sint tot felul de evrei, cu diferentieri ca la oricare popoare. Populatia germana, care erau crestini sint cei care au votata partidul nazist. Acum pentru ca germanii crestini au adus la putere pe nazisti, putem da vina pe crestini in general? Sau pe crestini in general pentru ca rusii crestini au iesit la revolutia comunista? Chiar daca au fost evrei implicati in ideologia comunista, ar fi putut ei oare singuri sa instaureze comunismul?

  Si pentru ca tot s-a amintit de Sabra si Shatila – Sharon a iesit intr-o noapte si a ucis cu miinile lui 2000 de musulmani cu copii cu tot? El nici macar n-a dat acest ordin. El poate fi invinuit ca n-a supravegeat cu destula vigilenta. Dar in constiinta oamenilor prin spalare de creieri utila, ramine imprimata ideea ca Zionistii agresori au pe miini singele ucisilor, ca si cum n-ar fi existat faptasii in sine.

 99. Anca Cernea
  26 January 2009

  Silvapro,
  Aveai dreptate la @96. Am inteles si am apreciat ce spuneai acolo. Ma bucur ca ai spus, si ca ramane aici comentariul tau, dupa ce, mai sus, acel vizitator cu idei putine-dar fixe, lasase atatea aberatii.
  La ceea cele spuse de tine la @96 eu pot sa adaug marturia mea, de ne-evreica, despre bunatatea si nobletea cu care s-au purtat cu mama prietenele ei evreice.
  In anii 50, mama avea putin peste 20 de ani, deja fusese arestata de doua ori si tinuta in inchisoare cateva luni, fara proces; la fel si mama ei, bunica mea. Bunicul, tatal mamei, era condamnat politic si s-a intors acasa abia dupa 15 ani. Tata, cu care mama era pe atunci logodita, a facut 17 ani de inchisoare sub comunisti. Toti erau „dusmani ai poporului” pentru ca au activat in PNT.
  Cu asemenea Cv si asemenea dosar, mama era un fel de paria, ii era imposibil sa gaseasca un serviciu stabil, tot mereu era data afara, de studii nici nu se punea problema sa i se permita, si se lupta cu saracia si cu necazurile, mereu la limita foamei, in permanenta urmarita de securitate. Rudele si prietenii de familie erau mai toti inchisi, iar altii cativa se reorientasera, de frica sau din oportunism, si nu o mai salutau pe mama nici cand ii intalnea pe strada.
  In acei ani, foarte putini colegi de serviciu avea curajul sa vorbeasca in pauza cu mama, cu exceptia a doua bune prietene, dintre care una era evreica. Cineva le-a turnat pe toate trei ca vorbeau intre ele despre Psalmi si despre Biblie. Am gasit acum in arhiva CNSAS ca, din cauza ca a fost vazuta vorbind cu mama, aceasta prietena evreica a mamei a intrat si ea in vizorul securitatii, de atunci i-au facut si ei dosar. Dar ea a ramas buna prietena cu mama pana anul trecut, cand a trecut in vesnicie, Domnul sa-i rasplateasca dragostea si bunatatea extraordinara pe care o avea fata de mama si de noi.
  Mai tarziu, la alt serviciu (cum spuneam, mama era epurata de peste tot), s-a imprietenit cu alte doua colege, tot evreice, mai in varsta decat mama; dupa o vreme, amandoua au emigrat, dar au continuat sa-i scrie mamei si sa-i trimita pachete cu mancare si haine, timp de zeci de ani – desi aveau si ele destule necazuri, si nu erau bogate. Dupa ce ele nu au mai fost, fiica uneia dintre ele a continuat sa ne ajute, pe mama si pe noi. Mai toate papusile si jucariile pe care le-am avut eu si sora mea au fost de la ele. Erau ani de mare saracie si de mari greutati pentru parintii mei; nu stiu cum s-ar fi descurcat cu doi copii, daca nu primeau acest ajutor. Nu am cuvinte sa vorbesc despre caldura si generozitatea acestor prietene ale mamei si despre cat le datoram. Nu e zi sa nu le pomenesc in rugaciune.
  Am povestit doar pe scurt, cateva amintiri; sper ca e destul de clar, si de aici, si din alte locuri, ca nu pot fi suspectata de prea multa simpatie pentru comunism.
  Va spun deci, din perspectiva mea anticomunista-viscerala: este absurd ca Anna Pauker si Nicolschi sa fie considerati ca evrei reprezentativi, cand este evident ca se lepadasera de Biblie si de moralitatea Decalogului, si, in schimb, atatia evrei cu inima curata, buni, generosi, dezinteresati, (nu mai zic ce draguti si simpatici erau toti) sa nu fie considerati reprezentativi.
  Mai am multe alte exemple de dat aici, dar nu voi lungi vorba. Ne gandeam cu colegii de pe blog sa facem cumva, sa dedicam undeva un spatiu pentru marturii personale privind relatiile iudeo-crestine. Sunt sigura ca si altii mai au multe de spus.

 100. Anca Cernea
  26 January 2009

  Silvapro @98
  Este nu numai o lipsa de realism, este chiar de-a dreptul delirant sa creada cineva ca evreii au cu totii fix aceleasi pareri politice, aceleasi dorinte, aceleasi proiecte, etc. Si totusi multi sunt cei care cred asemenea aberatie.
  Asa ceva nu este posibil, e o chestie care face parte din realitatea pamanteasca de dupa pacatul lui Adam: nici un grup uman nu poate fi cu totul uniform si coordonat.
  Chiar si intre oamenii rai si vicleni, care se asociaza cu scopul de a face rau cat mai eficient – in PCUS, NSDAP, organizatiile teroriste, mafii, au fost si sunt conflicte, chiar deosebit de dure si de sangeroase.
  Chiar si intre oamenii bine intentionati, care tin unii la altii, sunt solidari si doritori sa faca lucruri bune, apar discutii; si la noi pe blog, si in familie, si in manastiri, etc.
  Asa e firea omeneasca, nu suntem masini.
  Daca e adevarat ca printre marii stangisti cu proiecte de dominatie globala exista si persoane de origine evreiasca, alaturi de – mult mai multe – persoane de origine crestina,
  este tot atat de adevarat ca ei toti actioneaza impotriva Israelului. Altfel, cum se explica faptul ca ONU a pus la colt Israelul de atatea ori, mass media internationala toata vremea acuza Israelul, etc, toata stanga mondiala, incepand cu rusii si terminand cu idiotii utili din Occident tzin partea islamismului, etc?
  Iar Israelul insusi e o societate pluralista, in care se exprima in public puncte de vedere cat se poate de diferite, inclusiv pro-arabe si anti-israeliene.
  In orice caz, Israelul este un obstacol in calea proiectelor globaliste; despre asta vorbeste Olavo de Carvahlo in inregistrarea postata de noi saptamana trecuta http://inliniedreapta.net/olavo-vs-dughin-sua-%C8%99i-noua-ordine-interna%C8%9Bionala/.
  Eu speram ca, la comentariile de acolo, sa avem ocazia de a aprofunda aceste realitati, pentru ca despre asta circula foarte multe aberatii si manipulari; din pacate, discutia respectiva a fost deviata spre un alt articol, care avea sau nu legatura cu tema, si s-a pierdut din vedere mesajul despre Israel si despre situatia sa fata de planurile globaliste.

 101. Silvapro
  26 January 2009

  Anca Cernea,
  Povestea familei tale cu comunistii e mult mai grava si mai trista decit a famiilor mele. Imi pare sincer rau de aceste suferinte greu de conceput – atitia membrii de familie in inchisori plus condamnati la saracie si exitenta asa de grea. Despagubirile de la stat am inteles ca n-au fost reale si substantiale.

  La ai mei (crestini si evrei) era vorba mai mult de saracie lucie, plus etichetarea de chiaburi, care, de ex., a inluentat drumul profesional al mamei – singura optie deschisa pentru ea a ramas Institutul Maxim Gorki, pe cind pornirea ei era spre chimie.

  Ma bucur Anca ca ai avut experiente pozitive cu evrei.

  Sa sti ca si in Israel exista f. multe voluntariate, care tot arata ceva despre populatie.

  Ideea de a dedica spatiu pentru marturii personale privind relatiile Iudeo-Crestine, la care te-ai gindit impreuna cu colegii de pe blog e EXCELENTA! Din toate punctele de vedere – in primul rind pentru cauza de a consolida relatiile dintre religii. Apoi, ca cistig lateral, mai poate contribui si la o cunoastere mai personala ce va rezulta si intr-o apropiere dintre noi.

 102. Silvapro
  26 January 2009

  Rectific – am mincat din neatentie doua cuvinte la sfirsit „Intr-o apropiere mai mare intre noi.

  Ca deja apropiere exista.

 103. Silvapro
  26 January 2009

  #99 Anca Cernea,

  Exista si alte pareri despre evrei, mai ales despre evreice… sau teoria camilei.
  .

  http://downwithjugears.blogspot.com/2005/11/jewish-women.html

  Si comentariile sint revelatoare.

 104. Silvapro
  26 January 2009

  Asta o adevarat?

  Despre Stalini si prigonirea evreilor:

  http://www.jewishmag.com/65mag/stalin/stalin.htm

 105. Terorismul islamic nu dispare din Europa[necredincioasa!] si din intreaga lume civilizata decat odata cu disparitia ultimului retardat care se ploconeste spre Mecac,orasul Satanei[allah-zeul lunii],asa ca trebuie expulzati in tigania lor din Asia si Africa[unde se traieste in mizerie si inapoiere mintala,mai rau ca-n evul mediu!]absolut toti babuinii si gorilele harapo-mahomedane…primitivii urmasi ai destrabalatului talhar pedofil mahomed,impostorul criminal anticrestin arab…”profetul” terorismului islamic,care dupa ce se inmultesc ca sobolanii in desert si in jungla,invadeaza cu milioanele Europa,infestand-o cu cel mai pervers si periculos virus din lume…ideologia diabolica,criminala,inventia satanica a sifiliticului terorist arab…care la peste 600 de ani dupa Cristos,dupa ce plagiaza cate ceva din Biblia iudeo-crestina,scrisa de evrei[si care descrie de fapt istoria si religia multimilenara a poporului evreu,fara nicio legatura cu impostorii primitivi arabi!]inventeaza versetele satanice[quranus]in care se da drept urmas al tuturor regilor,prorocilor si-a celorlalti conducatori descrisi de Biblie,care erau cu totii evrei…dar pe care impostorul pedofil arab ii declara…musulmani?!?inclusiv pe Iisus Cristos[culmea blasfemiei!]iar apoi,printr-o groaznica teroare[violuri,crime,talharii]a istituit primul sat islamic[satanic!]din lume in peninsula inapoiatilor arabi…fanatici retaradati care au plecat apoi sa cucereasca intreaga lume in numele lui Satan[allah-zeul lunii]invadand in numele lui Scaraoschi teritoriile altor popoare din intregul nord al Africii si orientul mijlociu,inclusiv Palestina[patria evreilor!]si stopand totodata raspandirea crestinismului in orientul mijlociu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi