Îndrăzneşti să rîzi de talibani?!

  4

  Recent, Hollywoodul a scos pe piaţă o nouă peliculă în care rolul principal e Corectitudinea Politică. Fiind vorba despre o tragedie petrecută într-un context care cere atenţie la protejarea sensibilităţilor culturale si religioase ale anumitor spectatori – răpirea si decapitarea din 2002 a jurnalistului american Daniel Pearl de către un grup de jihadişti pakistanezi – filmul se prezintă bine sterilizat de impurităţi care ar expune publicul la gînduri sau, Darwin păzeşte!, interpretări lipsite de valenţe educative.

  Publicului mai prost (re)educat îi recomand o telenovelă. E vorba tot despre jihadişti si talibani, însă cu accentul pe obiceiurile lor de zi cu zi. Fiind o telenovelă, nu are nici o valoare educativă, e doar o ficţiune de familie cu personaje clişeu si situaţii aberante. Evident, orice asemănare cu realitatea e întîmplătoare şi exagerată. Cine rîde e un ţopîrlan de redneck care nu înţelege nimic din complexitatea lumii în care trăim. Capisci?!

  Nisipurile Pasiunii

  o telenovelă pentru internet şi infideli de Jerry Zucker şi National Banana

  Episodul 1
  Episodul 2
  Episodul 3
  Episodul 4
  Episodul 5
  Episodul 6
  Episodul 7
  Episodul 8
  Episodul 9

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul următorMoschei în Marea Britanie
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  4 COMENTARII

  1. Deci inca n-au scos-o de pe site… Pacat ca nimeni nu are curajul sa incerce un lung metraj. Telenovela asta dovedeste ca se poate face comedie buna cu un astfel de subiect “delicat”, pe bani putini si fara vedete de Hollywood.

  2. cred ca incep sa ma uit la telenovele. mai incepuse una van Gogh dar n-a apucat sa o termine deci sper ca asta sa nu fie facut in Europa sa apuc si seria urmatoare 🙂

  3. Ma bucur ca ai tinut cont de sugestia mea, Costin. Willkommen pe Patrupedbun! Cu ocazia asta m-am uitat si eu la seria asta facuta de NationalBanana. A meritat efortul.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here