FUNDATIA IOAN BARBUS

Inna Shevchenko topless pe baricadele revoluţiei culturale franceze

Agenţia de evaluare Fitch Ratings i-a stricat Franţei frumuseţe de triplu A, luîndu-i A-ul din coadă şi punând în locul lui o cruce! Astfel, Franţa, de acum înainte, va fi evaluată doar cu AA+. Am crezut la început, pentru că nu mă pricep la economie, că AAA este acronimul triplului Axel din patinaj şi mă gândeam să scriu că Franţa a fost notată cu AA plus, dar aflând că este vorba în realitate de o descreştere economică, m-am gândit că la căpătâiul economiei franceze, ţinând cont de situaţia în care se află, mai degrabă ar sta o cruce decât semnul plus.

Surprinzător însă – spun asta pentru că sunt implicaţi cu toate forţele în implementarea revoluţiei culturale şi nu mai au timp de economie; cred că dacă ar fi avut timp, ar fi fost chiar mai rău pentru ea – socialiştii de la Paris au rezolvat rapid problema, înlocuind A-ul pierdut, sau crucea câştigată, cu binecunoscuta ucrainiancă, sextremista Femen, Inna Shevchenko; i-au acordat acesteia azil politic! Recunosc că, în astfel de situaţii, socialiştii sunt geniali: în locul unei cruci pun o tăietoare de cruci… cu drujba! De ce tăietoare de cruci? Pentru că pe 17 august 2012, în plină zi, în plin centrul Kievului, radicala feministă Inna, încălţată cu o pereche de cizme şi îmbrăcată cu nişte pantaloni scurţi, purtând în loc de tricou o drujbă, a tăiat crucea ridicată în memoria victimelor terorii staliniste care a provocat în anii ’30, în Ucraina, moartea a milioane de oameni!

Mă întreb: cum naiba să nu primească azil politic? Chestia asta cu drujba este clar disidenţă politică, chiar şi, sau mai ales, în ochii unui socialist modern ce nutreşte respect faţă de trecutul glorios, ca François Hollande! Doborând cu drujba monumentul aflat în parcul din faţa fostului sediu al NKVD (loc în care au fost torturaţi şi ucişi mii şi mii de ucrainieni), activista de extremă stângă şi-a manifestat astfel solidaritatea cu activistele punk din formaţia Pussy Riot, care urmau să-şi primească sentinţa, chiar în acea zi, la Moscova!

Nu, “disidentele” din Pussy Riot n-au tăiat nici o cruce – n-au avut drujbă! În schimb, profitând de proverbiala lipsă de vigilenţă a băieţilor din FSB (fostul KGB) şi având chitare, au ocupat o biserică din Moscova, şi au cântat o “rugăciune punk” anti –Putin; aici părerile sunt împărţite, unii mai informaţi fiind de părere că acţiunea ar fi fost de fapt în favoarea lui Putin. Nu ştiu dacă versurile i-au plăcut lui Putin (important este că acţiunea a fost în avantajul lui), dar lui Lenin şi Stalin le-ar fi plăcut précis:

Fecioară Maria, te rugăm alungă-l pe Putin
Alungă-l pe Putin! Alungă-l pe Putin!

Fecioară Maria, te rugăm fă-te feministă
Fă-te feministă! Fă-te feministă!

Sfinte căcat, căcat, căcatul lui dumnezeu!
Sfinte căcat, căcat, căcatul lui dumnezeu!

Nu cred că fetele din Pussy Riot au urmărit cursurile de “religie” ţinute prin facultăţi de cunoscutul activist radical Mircea Toma, şi au auzit strigarea acestuia – „Jos Dumnezeu!” – dar cred că lui Toma necredinciosul i-ar prinde bine un training de reciclare la Pussy Riot! E demodat!

Cât despre Femen–Inna, imediat după doborârea monumentului, autorităţile ucrainiene au acuzat-o de huliganism şi au dat-o în urmărire generală, dar prea târziu; surprinzător (?), tovarăşa Shevchenko făcea deja turism în Franţa! Virusul fusese exportat! Sau cum spune cu candoare nuda profesionistă Inna: “cererea de azil a fost o alegere strategică… pentru dezvoltarea mişcării, noi având nevoie de un loc, de o ţară”. Nici o problemă, mai ales atunci când “ambalajul” arată atât de bine şi când la conducerea ţării virusate au venit socialiştii – gazdele perfecte! Femen–istele îşi făcuseră antrenamentul şi-şi transformaseră numele în renume în Ucraina, unde au protestat topless, înfruntând gerul stepei, întâi lângă o toaletă publică din Kiev (cerând mai multe astfel de locuri de protest) şi apoi contra, normal, Campionatului European de fotbal pentru bărbaţi!

Cu “Fuck Euro 2012” pe “tricou”, atacanta Iulia Kovpachik a înşfăcat impresionantul trofeu din argint, dar a fost placată ca la rugby, în ultimul moment, de către personalul de pază! Fuck Euro? Iulia şi îndemnul său au fost, probabil, pe placul birocraţilor de la Bruxelles, care se căznesc de atâta timp să-i facă felul monedei etalon.

Ajunsă în Franţa, Inna Shevchenko a înfiinţat de urgenţă un prim “centru de antrenament” pentru tinerele franţuzoaice dornice să înveţe nu numai doctrina Femen – care combate sexismul, homofobia şi religia – dar şi modul de a fi cât mai ofensive şi eficiente în ţinută topless. Şi al patrulea val feminist – faţă de care reprezentantele primelor două par nişte nevinovate doamne aflate în plin postul Ramadanului – format în îndepărtata Ucraină, şi-a făcut simţită unda de şoc până în Franţa, Belgia şi Tunisia!

În catedrala Notre Dame, şi nu în faţa vreunei toalete publice din Paris, între sânii Innei nu mai era scris “Free Riot” ca la Kiev, ci, ultimativ, “No more Pope” – asta în timp ce discipolele sale izbeau de zor în clopotul aurit vestind: “Pope Game Over”! Acest act nefiind considerat unul de huliganism, ci unul de exprimare a libertăţii de opinie, Inna a fost invitată în studiourile de televiziune franceze, devenind o vedetă intens mediatizată! Drujba îşi făcuse datoria!

La Bruxelles, în incinta Universităţii, elevele sale l-au atacat pe arhiepiscopul Andre Leonard, udându-l cu apă şi acuzându-l de homofobie. “In Gay we trust” – era mesajul transmis de Inna Shevchenko!

În Tunisia, naiva Amina, adeptă Femen, s-a postat pe Facebook nu îmbrăcată în burqa, ci topless, având scris pe piept: “Fuck Your Morals”! Curios, nu a fost invitată în studiourile de televiziune, ci a fost închisă! Oricum, a devenit foarte cunoscută, deşi nimeni n-a mai văzut-o, pentru eliberarea ei activistele Femen declanşând un şir de acţiuni standard, atât în Franţa cât şi în Tunisia; după protestul din Tunisia, feministele topless au fost nevoite să strige în faţa ambasadei tunisiene din Paris nu numai “Amina akbar” şi “Dacă Allah m-a creat, m-a creat imorală”, ci şi “Marguerite, Pauline şi Josephine akbar”! Cele trei militante au fost eliberate din inchisoarea tunisiană, unde fusesera inchise, numai după ce şi-au cerut scuze! Și-au închipuit că sunt la Paris la Bruxelles, numai că, după ce și-au petrecut 22 de zile într-o închisoare tunisiană, cerbicia li s-a înmuiat și și-au cerut spășite iertare.

Până şi importatorul virusului, François Hollande, venit la Salonul aeronautic de la Bourget hotărât să admire fuselajele aeronavelor expuse şi performanţele lor, a fost distras atunci când formele a două Femen i-au obturat câmpul vizual. “Fly away from Islamism” – scria pe “fuselajul” lor!

Dar Inna? Unde este şi ce mai face stratega Inna Shevchenko, feminista topless, cea care, cu “armele” la vedere, încearcă să oblige Franţa să-i urmeze exemplul şi să-şi dezvăluie nurii? O Franţă asemeni Libertăţii lui Delacroix, dar de data asta pe baricadele revoluţiei sexuale!

Inna este pe noul “timbru Marianne”! Timbrul, desenat de cuplul David Kawena – Olivier Chiappa, a fost prezentat duminică la Élysée chiar de François Hollande, care a remarcat că efigia este reprezentarea tinereţii, “prioritatea mandatului său”. Pentru că unii se întreabă cine este Marianne, şi pentru că pe Inna o cunoaştem deja, trebuie să ştiţi că Marianne este simbolul republicii franceze, simbolul patriei mamă, înflăcărată şi razboinică, totodată paşnică, hrănitoare şi protectoare. Iar Oliver Chiappa este un artist homosexual, autorul unei recente expoziţii foto dedicate mariajului homosexual, artist care a dezvăluit marţi marele secret: “Pentru toţi cei ce întreabă, modelul lui Marianne este un amestec din trăsăturile mai multor femei, dar mai ales Inna Schevchenko, fondatoarea Femen”!

Şi doamna Christiane Taubira, ministra de justiţie a Franţei şi promotoarea legii ce permite căsătoriile între homosexuali, a constituit o sursă de inspiraţie pentru cupul de artişti Kawena–Chiappa – trăsăturile ei intrând într-o simbioză de trăire estetică, absolut autentică, cu cele ale demi-nudei revoluţionare Inna Schevchenko – port-drapelul unei revoluţii al cărui slogan e strigat cu mândrie: „Fierté, Egalité, Perversité”!!

Într-o Franţă în care, în programa de învăţământm studiul lui Clovis, Ludovic al XIV –lea şi Napoleon, a fost înlocuit cu studiul dinastiei Qing şi al imperiului Monomotapa, nu mi se pare deplasat ca imaginea lui Marianne – simbolul patriei mamă – să fie gravată de un artist ce le ia drept model pe Taubira şi Schevchenko! Ziua când imaginea lui Marianne va fi cea a unei lesbiene célèbre nu e departe!

În aşteptarea ei, în timp ce adevărata Marianne se sufocă în strânsoarea culturală a eternilor revoluţionari socialişti, Inna Schevchenko constată cu fermecătoarea delicateţe a unei “domnişoare” aflată la locul de muncă, pe centură: “Acum, toţi homofobii, extremiştii şi fasciştii vor trebui să-mi lingă curul când vor dori să trimită o scrisoare”.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

12 comentarii

 1. Andreea P
  17 iulie 2013
 2. Stelian D
  17 iulie 2013

  Marianne, simbolul sanilor fertili, imaginea insasi a satului francez, mai exact, a comunei , concurenta de imagine a vestitei „la vache quie rie” , inlocuita de o ucraineanca produsa de FSB, asta suna a – pardon, cum s-ar zice USL in franceza? – . Stim cum sint francezii, si mi se face greata de sprijinul , cu puternic simbol, pe care prim-ministrul-paiata francez l-a dat , prin vizita lui, idiotului infantil care ne este prim-ministru; Ponta , pe numele lui de bou baltat.
  Socialism, comunism, potato-patata, what’s the difference?
  Cit despre rating-ul Frantei sub Hollande, Bogdan, nu e un secret pentru nimeni caderea clasificarii economiei cind increderea in guvernare e la pamint . Este doar bataie de joc, cind Franta este, real, competitiva la virful economiei globale , sa o fortezi sa scada in clasificari din cauza guvernarii incompetente. Pacat!

 3. John Galt
  17 iulie 2013

  Marianne, simbolul sanilor fertili, imaginea insasi a satului francez, mai exact, a comunei , concurenta de imagine a vestitei “la vache quie rie” , inlocuita de o ucraineanca produsa de FSB

  .. ce nici macar nu are sani.

 4. Bogdan Calehari
  17 iulie 2013

  @Stelian D

  Cum se zice USL in franceza? Raspuns: USL in franceza se zice PS + UMP sau, ca sa eliminam „crucea”, ca e la moda, PSUMP ????

  UMP (Uniunea pentru o miscare populara) ca oricare miscare de „dreapta” sau de centru „dreapta” care se respecta (avem si noi, au si altii), a executat intocmai directivele Stangii, si si-a adus o contributie majora la trecerea prin parlament a legii Taubira – cativa deputati au votat pentru, cativa au lipsit strategic, exact cat a fost nevoie – permitand socialistilor sa bifeze cu mandrie realizarea unui punct important din programul de guvernare.
  Mai mult, atunci cand milioane de francezi manifestau contra acestei legi, taman atunci, politicieni de marca a UMP anuntau ca la revenirea la putere, nu vor scoate aceasta lege, ci, poate, ii vor aduce niste amendamente!!
  In Franta, PSUMP, ca si USLPDL in Romania, functioneaza ireprosabil!

 5. Alex M.
  17 iulie 2013

  Inna sã încerce aceeaşi cascadorie şi într-o moschee. Găseşte destule chiar la Paris. Pe urmă, mai vedem.

 6. Andreea P
  17 iulie 2013

  @4 Asa e, nu degeaba mana Mariannei este inspirata de Roselyne Bachelot si Taubire, dupa spusele „artistului”: „J’ai aussi voulu fusionner les traits de Roselyne Bachelot et de Christiane Taubira. Ça ne rendait rien. Mais je me suis rendu compte que, lorsque ces deux femmes politiques discouraient, elles avaient un geste gracieux de la main. C’est pour cela que j’ai intégré une main de Marianne dans le timbre.” : http://leplus.nouvelobs.com/contribution/907684-le-timbre-marianne-je-l-ai-dessine-a-l-image-des-femen-mais-aussi-de-bachelot-et-taubira.html

  @5 Au incercat la Stockholm, dar cand era moscheea goala ???? : http://www.rtl.fr/actualites/info/international/article/trois-femen-manifestent-seins-nus-dans-une-mosquee-7762754261

 7. Bogdan Calehari
  17 iulie 2013

  @5

  N-o avea Inna prea multe haine, dar minte are! ???? Din cauza asta nu a condus „comandoul Femen” din Tunisia si a stat acasa, la centrul de comanda din Paris, sa coordoneze „trupele”. Membrele comandoului au primit in regim de urgenta o pedeapsa de 4 luni inchisoare, fiecare! Femen a organizat un protest intr-o moschee, dar…era goala ???? Sper si eu ca Inna, in postura de „fecioara din raiul lui Muhammad”, sa viziteze o moschee plina, dar am sa raman cu speranta…din pacate!

 8. Bogdan Calehari
  17 iulie 2013

  @6 Andreea P

  Nu stiam de ce suntem pe aceeasi lungime de unda, dar ce era doar o banuiala s-a transformat in certitudine: vizitam aceleasi moschei ????

 9. Andreea P
  17 iulie 2013

  @ 8 Exact! ????

 10. giani
  17 iulie 2013

  o alta pitipoanca care mai scoate si ea un ban din scandaluri si sexualitate (cat mai multa piele dezvelita). e plina lumea mondena de ele, de aici si de aiurea.

 11. Lucian Vâlsan
  17 iulie 2013

  Stelian D: „Franta este, real, competitiva la virful economiei globale”

  Ăăăh, nu, nu este. Franța este falită. Și e și normal – orice formă de socialism nu poate duce decât fix la asta.

  „Il y a un État, mais c’est un Etat totalement en faillite” (sursa: http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2013/01/27/20002-20130127ARTFIG00150-michel-sapin-evoque-un-etat-totalement-en-faillite.php )

  Ar mai trebui explorată și legătura dintre FEMEN și grupul infracțional organizat Война (Voina), grup care, pe lângă orientarea clar comunistă, nici nu se sfiește să propovăduiască deschis violența împotriva oricui care se opune „progresului”.

  Oricum, bun articol!

  P.S.: din articol: „dar şi modul de a fi cât mai ofensive” – corect este „ofensatoare”.

 12. Bogdan Calehari
  17 iulie 2013

  @11

  Eu m-am gandit cand am scris „ofensive”, la atac, la ofensiva cu pieptul inainte, de pieptul ala dezgolit vorbesc ???? Se pare ca nu am gandit bine, mi se intampla deseori cand scriu, si vad ca am fost deja si atentionat si corectat. O sa incerc sa nu mai gandesc cu capul meu altadata ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian