FUNDATIA IOAN BARBUS

Internetul îl cenzurează pe Trump. Rezultatul? Nu mai există piatră sub care două râme să nu vorbească despre Trump

Realizați enormitatea? Președintele SUA, cel mai puternic om din lume, cineva care a primit în urmă cu două luni voturile a aproape 75 de milioane de oameni, este interzis și expulzat de pe principalul său mijloc de comunicare cu alegătorii și cu omenirea de o companie angajată activ (două, împreună cu Facebook, trei, împreună cu Google, mai multe, mai jos) în lupta politică din țara condusă încă de Trump, de partea taberei care spune de 4 ani despre același președinte că e un “dictator”.

Asta se întâmplă în timp ce toți satrapii omenirii, de la Rusia, la China sau Iran, postează liniștiți pe Twitter despre cum ar distruge ba una, ba alta, ba America, ba Israelul, ba întreaga omenire. Mai aproape de noi, Rogozin, cel care în urmă cu niște ani amenința că va bombarda România, are contul de Twitter intact, activ și popular.  Președintelui american, în schimb, îi este interzis să folosească serviciile unor companii care au justificat, încurajat și au oferit platformă organizării protestelor violente ale adversarilor aceluiași Trump. Proteste violente întinse pe multe săptămâni, în plină pandemie, care au dus la incendierea a zeci de orașe americane, orașe ținute sub asediu săptămâni la rând, proteste în care au fost atacate zeci de clădiri oficiale (atacul Capitoliului la acea vreme a fost evitat cu ajutorul Garzii Naționale), în care au fost atacați și chiar uciși politiști de culoare sau ghinioniști care s-au nimerit în aburul nebuniei lor.

Poți să zici că nu-ți place Trump, că spune prostii, că uneori, ca deseori prostiile sunt mari, că nu trebuia să îndemne protestatarii să mărșăluiască spre Capitoliu (încurajând un protest care s-a soldat cu victime, tradiție protestatară inaugurată de predecesorul lui și deja continuată de viitorul președinte), poți să zici că a condamnat violențele prea târziu, poți să zici că-i narcisist, că e portocaliu, are freză caraghioasă și mâini mici, dar este omul care a dovedit că atunci când deține puterea, nu abuzează de ea, așa cum o fac deja aliații celor care se pregătesc acum să preia puterea în SUA. Și care, odată ajungi la putere, vor folosi probabil întreaga forța instituțională a Statului pentru a-și cenzura în mod direct adversarii politici, nu prin aliații din mediul privat. Cum a făcut deja Obama.

O diferență fundamentală dintre Stânga și Dreapta, dintre stângiști/”progresiști” (fie ei social-democrați, comuniști, fasciști sau naziști), pe de o parte, și dreptaci (conservatori, liberal-conservatori sau clasic liberali), pe de altă parte, e că primii sunt gata, oricând au puterea, să închidă gura cu pumnul celorlalți – pentru că altfel nu pot câștiga o dezbatere, în timp ce ultimii, cei de dreapta, vor ca primii, stângiștii, să nu tacă, să vorbească, să se arate în toata găunoșenia lor fățarnică, ca să știm de cine trebuie să ne ferim. Ăsta e motivul pentru care primul Amendament din Constituția Americană este detestat de stângiști și conservat de conservatori (de unde și numele). De asta nici unui conservator american nu i-a trecut prin cap să ceară cenzurarea mașinii de mințit și instigat la ură interrasială care umbla sub numele de Barack Obama. După cenzura

Twitter, Facebook, Instagram, Google, Youtube, Apple, TikTok (aplicație controlată de Partidul Comunist Chinez!), Reddit, Snapchat, Spotify, Pinterest sunt doar câteva dintre platformele care au declarat că îi interzic, sau îi restricționează partiați, accesul președintelui american, pentru comportament iresponsabil de care se fac deja vinovați atât predecesorul, cât și succesorul lui.

Citiți și Curtea Supremă a SUA, decizie unanimă: Libertatea de exprimare e garantată fără excepții pentru „hate speech” .

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

 1. asd
  10 ianuarie 2021

  pe mine ma intereseaza de ce mike pence zicea la o intalnire a tinerilor conservatori in florida in decembrie ca se va asigura ca toate voturile ilegale vor fi aruncate si toate cele legale numarate. iar la ultimul miting cand votantii ii strigau de frauda a zis ca “vom avea ziua noastra in congres” . si apoi in timpul discursului lui trump de la washington vine scrisoarea care zice ca nu intoarce niciun elector la legislaturi.
  pai mai, pence, de ce nu ai zis in decembrie ca faci doar dezbatere in congres, ca sa nu se mai agite trumpistii ca se pot schimba electorii. aaa, ai facut-o ca sa fie mobilizati votantii lui trump pentru cei doi senatori din georgia…. poarta si el o parte din vina ca nu a zis mai devreme oficial ca nu mai poate schimba nimic

 2. Stefan
  10 ianuarie 2021

  Excelent articol!
  Trump a adus pace intre Israel si o parte din Arabi si pentru asta, noi israelienii ii vom fi inotdeauna recunoscatori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian