FUNDATIA IOAN BARBUS

Kaczynski şi Băsescu

In data de 7 octombrie presedintii Kacinski si Basescu au semnat Parteneriatul strategic dintre România si Polonia. In 11 aprilie 2010, Presedintele Basescu participa la Sfâta Liturghie de la Catedrala Sfântul Iosif, în memoria liderilor polonezi care au pierit la Smolensk.
Doua fotografii de pe site-ul Administratiei Prezidentiale (autor Sorin Lupsa).

În discutiile pe care le-am avut cu domnul Presedinte, am constatat abordari comune, atât în ceea ce priveste intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, cât si în ceea ce priveste viitoarea structura a Comisiei. (Traian Basescu)

 Am discutat problemele legate de noile functii ale Uniunii Europene. Ce este drept trebuie sa tinem cont ca s-a modificat oarecum si politica aliatilor nostri americani fata de tarile noastre, din aceasta zona. Nu am evitat tema Ucrainei. Nu am evitat problema Turciei. Convorbirile noastre vor fi continuate în timpul dineului. Este a treia noastra întâlnire oficiala, desi ne-am mai întâlnit si cu alte prilejuri. (Lech Kacinski)


Am primit cu profunda tristete vestea tragediei aviatice în care si-a pierdut viata Presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, alaturi de numerosi demnitari si cetateni polonezi.
Comemorarea a 70 de ani de la Masacrul de la Katyn, ceremonie la care urma sa participe astazi Presedintele Poloniei, adauga o dimensiune istorica si simbolica tragediei prin care trece astazi poporul prieten polonez.
În acest moment de durere profunda, poporul român si eu însumi ne alaturam doliului poporului polonez.
Dumnezeu sa-i odihneasca în pace!
(Traian Basescu)

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian