FUNDATIA IOAN BARBUS

Kenya şi expansiunea islamistă în Africa

Articolul e stîrnit de executarea unui grup de creştini kenieni de către vecinii lor musulmani, acuzaţi fiind de vrăjitorie. Una dintre victime era soţia preotului local. (Reportaj Reuters). Imagini de la faţa locului, aici, ultimul video. Atenţie, imagini extrem de violente! (costin)

euNuke:

La o privire superficială poate părea că zona de contact burnt alive keniabeligerant a islamului cu creştinismul se află undeva in Nigeria unde cîteva state deja au adoptat şaria devenind astfel un cap de pod şi un stat in stat in fragila federaţie nigeriană; dar realitatea istorică şi studiul aprofundat al situaţiei din teren dezvăluie o întreagă Africă centrală cuprinsă de război religios aflîndu-se in prima linie a expansiunii islamice, o linie sîngeroasă in continuă mişcare dată fiind presiunea şi revirimentul fără precedent al mişcărilor secesioniste, fundamentaliste, tribal-etnocentriste toate de extracţie islamică. Tipică este organizaţia islamo-nazistă Boko Haram ce luptă activ in Nigeria pe o platformă politică islamistă secesionistă, panarabică, ce promovează purismul şi supremaţia rasială şi religioasă, mişcare ce a intrat pe scena războiului cu doar 8 ani in urmă cu o mînă de oameni ajungînd in prezent să atace armat penitenciarele statului şi forţele de ordine. Este vorba de un pattern. Acelaşi fenomen a putut fi observat şi in Sudan…un partid islamo-fascist cu o aripă paramilitară care treptat, prin presini, agresiuni, asasinate, şantaj reuşeşte să subjuge toată scena politică a unei ţări şi ulterior anihilează orice nucleu nemusulman, religios sau laic. Sudan, Somalia, Niger deja au fost cîştigate, se întîmplă, cu aceleaşi legităţi şi trucuri, ocupaţia silenţioasă a islamului in Etiopia, in Uganda, in Ghana, in Burkina, şi de curînd şi in Kenya, ţara de baştină a prinţişorului Obama.

Primul pas şi in acelaşi timp semn al ocupaţiei este obţinerea prin felurite strategii a statutului legal şi a includerii in legislaţia naţională a şariei, întîi intr-o formă ameliorată şi treptat in plenitudinea ei totalitaristă. deci începutul expansiunii se poate remarca atunci cînd tot mai mulţi musulmani rezidenţi dintr-o ţară încep să militeze [=vocifereze] pentru recunoaşterea din partea autorităţilor statale a compatibilităţii şariei cu constituţia laică şi cu cutumele celorlalte creligii, această campanie neîncetînd pînă cînd nu obţin măcar o frîntură de şarie inclusă in sistemul de drept. Acest pas a fost bifat recent in Kenya, şi merită să menţionăm că a fost realizat şi cu sprijinul neprecupeţit oferit de alesul Husein Alameeriki. De altfel Husein nici nu a protestat prea tare apropo de pretenţiile de rudenie clamate de Railă Opincă, unul din iniţiatorii şi susţinătorii noului proiect constituţional. Da, şaria a fost admisă ca normă de drept in Kenya şi jurisdicţia islamică recunoscută la nivel constituţional in virtutea adoptării prin referendum a noii constituţii pe care aproape toată presa o blagoslovea drept progresistă. iată
Kenya votes „Yes” to new constitution
Kenyans Approve New Constitution
Constituţia introduce textual in sistemul judiciar naţional Curţile Cadiilor, instanţe in care va fi aplicată şaria iniţial pe chestiuni de dreptul familiei in litigii ce privesc deocamdată musulmani. cum in islam dreptul familiei nu există, norma juridică ce priveşte relaţiile casnice fiind similară prin natura sancţiunii celei penale din dreptul european, minciuna compatibilităţii judiciare devine temei oficializat al abuzului viitor.

———————————————————————
Citiţi şi:

redactare: costin

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

3 comentarii

 1. Imperialistu'
  2 octombrie 2010

  Stai, am si replica perfecta pentru un astfel de articol: XENOFOBILOR, cum indrazniti sa vorbiti despre musulmani?” :mrgreen: Am citat bine din clasici?

 2. costin
  2 octombrie 2010

  continuare a discutiei de aici:

  Relatari explicite nu vei vedea aproape niciodata pe cnn, reuters sau nytimes in incindente de genul asta, in care musulmani sint implicati. banuiesc ca sti asta si banuiesc ca sti de ce. tu nu crezi ca daca ar fi fost vorba de crestini care ar arde oameni de vii pentru vrajitorie reuters , cnn, nyt, ar fi atit de vagi?

  Rama, uite un alt caz de crestini arsi de vii de musulmani. De data asta din Pakistan. Nu este o practica atit de neobisnuita pe cit pare..

 3. euNuke
  2 octombrie 2010

  rama, doar nu te-oi fi supărat cu ironia mea acronimică, cu pbbr, respectiv icap.

  euNuke, stai matale linistit ca nu sunt de la Institutul pentru Corectitudinea Activităţilor Politice. Sunt de la Institutul pentru Corectitudinea Afirmatiilor, o organizatie non-partizana. Ai putea sa intri si tu in ea. Numai daca nu ai fi asa de inregimentat… Pacat, altfel esti baiat bun.

  Întîi trebui să mă asigur că membri ICA ţin cu dinţii de corectitudinea propriilor afirmaţii şi discursuri şi că atunci cînd li se dovedeşte punctual că se înşeală într-o chestiune revin cu eleganţă şi retractează, asdmiţînd că au fost luaţi de valul corectitudinii politice.

  Regimentul meu e format din 2 persoane, cu o extensie posibilă la 6 dacă numărăm şi rezerviştii, respectiv familia mea bicefală şi babacii. Cam ăştia sîntem în tranşee, la apărat civilizaţia europeană. Puţini, dar inimoşi şi puternic înarmaţi cu opuri blindate de istorie, cu tratate de geniu ale dreptului şi cu săgeţi îmbibate in filozofie politică şi tare îmi pare rău că un om bun ca tine chibiţează băşcălios de pe o poziţie fragilă de neutralitate in loc să coboare oleacă in vîltoare. poate trăieşti cu impresia că in Elveţia dumitale personală nu o să ajungă războiul. aşa să nădăjduieşti pînă in ultima clipă.

  Revin la subiect, Kenya este deja in colimator, după răzmeriţe şi masacre izolate menite să bage spaima in populaţie şi autorităţi o să urmeze exploziile intifadei in provinciile cu minoritate musulmană bine înşurubată in justiţia locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian