FUNDATIA IOAN BARBUS

La 30 de ani de la Duminica Orbului, CTP e tot acolo, iar românii încă plătesc pensii speciale torționarilor comuniști

Azi se împlinesc exact 30 de ani de la primele alegeri libere de după Revoluție, alegeri câștigate detașat de FSN-ul lui Ion Iliescu, FSN-ul în care se adunaseră eșaloanele 2 și 3 din Partidul Comunist și din Securitatea comunistă.

Tot azi se împlinesc 30 de ani de când Adevărul lui CTP deschidea ziarul cu o pagină albă pe care era trecut, jos, sloganul de campanie al FSN și al lui Ion Iliescu.

Jurnalistul CTP a debutat în democrație ca jurnalist de casă al fostei Securități și al fostului partid comunist. Nu s-a dezis niciodată iar activitatea lui în tot acest timp a fost predictibilă și liniară.

Rezultatul votului din 20 mai a făcut ca sute de mii de oameni, majoritatea tineri, să părăsească România. A fost primul val masiv de români care își părăsesc țara.

România de atunci nu mai e aceeași. Pe atunci eram conduși de un FSN-PSD legat de Moscova, azi suntem o țară liberă, membră NATO și UE. Azi ne bucurăm de drepturi și libertăți, de oportunități și de o deschidere către lume, către cunoaștere, către informare, de neimaginat în urmă cu 30 de ani. Cu toate astea, am rămas la fel de ușor de manipulat și chiar ne-am prostit ca nație, dacă ne uităm al un studiu recent.

Statul nu s-a schimbat radical și multe din nenorocirile acelor ani au supraviețuit și astăzi. Cea mai bună dovadă: românii plătesc azi pensii speciale torționarilor comuniști.

Cum va arăta România peste 30 de ani? Nimeni nu știe. Eu mi-aș dori un singur lucru: românii să fie totuși măcar puțin mai liberi.

George Rîpă

George Rîpă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

"Dacă Putin câștigă războiul din Ucraina, el va considera că a câștigat un război cu NATO și nimic nu-l mai poate opri pentru că va fi demonstrat astfel lașitatea Occidentului și impotența liderilor politici occidentali", a declarat Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, duminică la B1TV. Acesta a vorbit despre invazia rusă …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian