FUNDATIA IOAN BARBUS

La 30 de ani de la Duminica Orbului, CTP e tot acolo, iar românii încă plătesc pensii speciale torționarilor comuniști

Azi se împlinesc exact 30 de ani de la primele alegeri libere de după Revoluție, alegeri câștigate detașat de FSN-ul lui Ion Iliescu, FSN-ul în care se adunaseră eșaloanele 2 și 3 din Partidul Comunist și din Securitatea comunistă.

Tot azi se împlinesc 30 de ani de când Adevărul lui CTP deschidea ziarul cu o pagină albă pe care era trecut, jos, sloganul de campanie al FSN și al lui Ion Iliescu.

Jurnalistul CTP a debutat în democrație ca jurnalist de casă al fostei Securități și al fostului partid comunist. Nu s-a dezis niciodată iar activitatea lui în tot acest timp a fost predictibilă și liniară.

Rezultatul votului din 20 mai a făcut ca sute de mii de oameni, majoritatea tineri, să părăsească România. A fost primul val masiv de români care își părăsesc țara.

România de atunci nu mai e aceeași. Pe atunci eram conduși de un FSN-PSD legat de Moscova, azi suntem o țară liberă, membră NATO și UE. Azi ne bucurăm de drepturi și libertăți, de oportunități și de o deschidere către lume, către cunoaștere, către informare, de neimaginat în urmă cu 30 de ani. Cu toate astea, am rămas la fel de ușor de manipulat și chiar ne-am prostit ca nație, dacă ne uităm al un studiu recent.

Statul nu s-a schimbat radical și multe din nenorocirile acelor ani au supraviețuit și astăzi. Cea mai bună dovadă: românii plătesc azi pensii speciale torționarilor comuniști.

Cum va arăta România peste 30 de ani? Nimeni nu știe. Eu mi-aș dori un singur lucru: românii să fie totuși măcar puțin mai liberi.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian