FUNDATIA IOAN BARBUS

George Ripa: CNCD e o instituție ce nu poate fi reformată. Soluția e desființarea

M-au întrebat cei de la Adevărul ce părere am de deciziile politice date de CNCD. Unii vorbesc de reformă, însă în opinia mea nu poți reforma o instituție care își propune să cenzureze libertatea de exprimare.

„Modul în care funcţionează anumite instituţii de control şi de reglementare, iar aici mă gândesc în primul rând la CNA şi la CNCD, ne arată clar că soluţia este una singură: desfiinţarea. Astfel de instituţii au ca rol îngrădirea libertăţii de exprimare şi implicit a libertăţii de gândire, singurul mod în care putem ajunge la descoperirea adevărului. Libertatea de exprimare nu poate fi negociată, nu poate fi limitată, aşa cum nici libertatea nu poate fi negociată sau limitată. Exact acesta este sensul mai multor decizii ale Curţii Supreme din Statele Unite care au arătat că fiecare individ are dreptul absolut la liberă exprimare. Deciziile au venit în contextul dezbaterilor pe aşa numitul „hate speech”, un termen la modă care ascunde de fapt tentativa unei grupări de a-şi impune propriile opţiuni ideologice şi de a reduce la tăcere orice opinie contrară. CNA a amendat recent un site de umor din România pentru o glumă (bună sau proastă, irelevant) care îl ironiza pe Liviu Dragnea, dar consideră în regulă afirmaţiile unui lider politic, întâmplător de la PSD, care insinuează că preşedintele ar avea legătură cu regimul nazist. Nimeni nu poate deci contesta faptul că CNCD face activism politic şi ideologic, iar perpetuarea acestei instituţii va avea ca efect principal construcţia unei societăţi conformiste, servile şi lipsite de libertate”, a precizat Rîpă.

Restul pe site, că trebuie să facă și presa afișări, să mă mai sune și altă dată. Că altfel o să-i auziți doar pe CTP și pe Cristoiu cum o să vă explice că e bine să aveți din ce în ce mai puține drepturi și libertăți. Pentru bine vostru, evident.

SURSA   Facebook

George Rîpă

George Rîpă

Un comentariu

  1. Octavian
    22 mai 2020

    Exact ce sustineam de 20 de ani. CNA este o institutie ce nu ar trebui sa existe.
    Sa vedeti ce salarii au trogloditii aia. Mai bine scapam de ei si folosim banii pentru altceva. Sau taiem un impozit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian