FUNDATIA IOAN BARBUS

George Ripa: CNCD e o instituție ce nu poate fi reformată. Soluția e desființarea

M-au întrebat cei de la Adevărul ce părere am de deciziile politice date de CNCD. Unii vorbesc de reformă, însă în opinia mea nu poți reforma o instituție care își propune să cenzureze libertatea de exprimare.

„Modul în care funcţionează anumite instituţii de control şi de reglementare, iar aici mă gândesc în primul rând la CNA şi la CNCD, ne arată clar că soluţia este una singură: desfiinţarea. Astfel de instituţii au ca rol îngrădirea libertăţii de exprimare şi implicit a libertăţii de gândire, singurul mod în care putem ajunge la descoperirea adevărului. Libertatea de exprimare nu poate fi negociată, nu poate fi limitată, aşa cum nici libertatea nu poate fi negociată sau limitată. Exact acesta este sensul mai multor decizii ale Curţii Supreme din Statele Unite care au arătat că fiecare individ are dreptul absolut la liberă exprimare. Deciziile au venit în contextul dezbaterilor pe aşa numitul „hate speech”, un termen la modă care ascunde de fapt tentativa unei grupări de a-şi impune propriile opţiuni ideologice şi de a reduce la tăcere orice opinie contrară. CNA a amendat recent un site de umor din România pentru o glumă (bună sau proastă, irelevant) care îl ironiza pe Liviu Dragnea, dar consideră în regulă afirmaţiile unui lider politic, întâmplător de la PSD, care insinuează că preşedintele ar avea legătură cu regimul nazist. Nimeni nu poate deci contesta faptul că CNCD face activism politic şi ideologic, iar perpetuarea acestei instituţii va avea ca efect principal construcţia unei societăţi conformiste, servile şi lipsite de libertate”, a precizat Rîpă.

Restul pe site, că trebuie să facă și presa afișări, să mă mai sune și altă dată. Că altfel o să-i auziți doar pe CTP și pe Cristoiu cum o să vă explice că e bine să aveți din ce în ce mai puține drepturi și libertăți. Pentru bine vostru, evident.

SURSA   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

1 Comment

  1. Octavian
    22 May 2020

    Exact ce sustineam de 20 de ani. CNA este o institutie ce nu ar trebui sa existe.
    Sa vedeti ce salarii au trogloditii aia. Mai bine scapam de ei si folosim banii pentru altceva. Sau taiem un impozit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi