FUNDATIA IOAN BARBUS

La câteva ore după catastrofă, ruşii schimbau becurile care marcau pista de aterizare, susţine un jurnalist bielorus

Presa poloneza prezinta fotografiile pe care un jurnalist bielorus, Siergiej Serebro, spune ca le-a facut la câteva ore dupa prabusirea avionului polonez la Smolensk. Aceste fotografii ii infatiseaza pe militarii rusi schimbând becurile care marcau pista aeroportului militar.

Rzeczpospolita: Procuratura întreaba daca cineva a schimbat becurile
Potrivit Rzeczpospolita, purtatorul de cuvânt al Parchetului Militar, colonelul Zbigniew Rzepa a chestionat partea rusa în legatura cu informatiile potrivit carora nu cu mult timp dupa catastrofa si înainte de sosirea la fata locului a premierului rus Vladimir Putin si a premierului polonez Donald Tusk au fost schimbate becurile de la sistemul de iluminare a pistei aeroportului. Sunt vehiculate informatii potrivit carora înaintea dezastrului este posibil sa nu fi functionat sistemul de iluminare care conduce avionul catre pista.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi