FUNDATIA IOAN BARBUS

Lech Kaczynski vinovat, sau reducerea disonanţei cognitive

Am gasit asta pe un blog polonez:

Cea mai populara bârfa despre cauza dezastrului de la Smolensk poate parea versiunea conform careia insusi Lech Kaczynski i-a ordonat pilotului aterizarea, ignorând contraindicatiile, si, în consecinta, conducând la accident..

De-a lungul anilor o mare parte a mass-mediei, simplu si necomplicat, a explicat ca Lech Kaczynski este de-a dreptul prost, rau si mai ales ridicol. Dupa dezastru, aceleasi media, aceiasi ziaristi îl prezinta pe Kaczynski în cu totul alta lumina. In mod firesc, la multe persoane se iveste o oarecare disonanta cognitiva, ceea ce în sine este neplacut. Imediat intervine tendinta de a se descarca de aceasta stare, iar teoria cu Kaczynski silindu-i pe piloti sa aterizeze constituie o vindecare de-a dreptul nimerita, adica asa-numita reducere. 

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian