FUNDATIA IOAN BARBUS

Multiculturalism şi gaze lacrimogene în Bruxelles

tvbrussels.be:

„De luni de zile poliţia din Bruxelles este suprasolicitată, iar acum au apărut jafurile violente ale bandelor straine de criminali.”

Doi tineri „tineri” au murit luni dimineaţa în Bruxelles fugăriţi de poliţie după un jav violent. Unul dintre ei a fost împuscat mortal de un poliţist iar celălalt s-a rănit mortal încercînd să scape.

„Tineri” este unul din termenii neutrii folosiţi de presa europeană occidentală în astfel de cazuri, pentru a identifica făptaşii. Căluşul corectitudinii politice, pus în gura presei, face practic imposibilă dezvăluirea etniei sau religiei actelor violente tot mai des întîlinite în metropolele europene. În fapt, este general ştiut că „jongens” sau „jeunes”, în Belgia, „Asians” în Marea Britanie, se traduce de fapt prin „musulmani”. Dacă făptaşii nu sînt musulmani, etnia, rasa, şi după caz, religia este dezvăluită fără probleme. Cenzura corectitudinii politice se face simţită doar în cazul musulmanilor.

Ca urmare a morţii celor doi tîlhari, au avut loc revolte violente luni şi marţi seara în cartierele din sudul Bruxelles-ului(Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi cocktail-uri molotov, maşini au fost încendiate de tineri înfuriaţi şi o sinagogă a fost atacată. Statul belgian a alocat 7 milioane de euro special pentru zonele sensibile din Bruxelles. Poliţia din zonă a primit întăriri din celelalte cartiere ale capitalei UE.

Marţi seara 3 incendii au fost stîrnite în suburbiile Sint-Gillis, Anderlecht şi Sint-Jans-Molenbeek. Două maşini şi o sinagogă. Elementul urii musulmane pentru evrei reapare în centrul capitalei europene. Bruxelles şi Antwerpen sînt două oraşe în care în ultimii ani atacurile asupra sinagogilor sînt din ce în ce mai dese.

Dar să vedem părerile oficialităţilor belgiene despre colonizarea progresivă şi tot mai evidentă a capitalei Uniunii Europene:
Annemie Turtelboom (Open VLD), Ministrul de Interne,

Este o problemă socială, în care tinerii preferă o societate criminală în care criminalii sînt eroii lor. Îi apără şi pornesc revolte cînd poliţiştii arestează unul dintre aceşti eroi.

Geniu, geniu pur

Annemie continuă:

Cauza conflictelor sînt două generaţii ce nu au un loc de muncă şi care nu merg la şcoală. Putem chema poliţia, dar ar trebui să abordăm problema şi în profunzime.

Problemele profunde, sînt ca de fiecare dată în viziunea mioapă a elitei politice şi culturale progresiste din Europa, prea puţine subsidii, prea puţini bani aruncaţi spre imigranţi musulmani care detestă ţara şi societatea în care s-au mutat sau născut. „Abordarea problemei profunde” înseamnă de fapt amînarea indefinită a unei soluţii. Problemele profunde sînt puse de fapt de islam şi de faptul că „tinerii” simt că pot face ce doresc fără a se teme de urmări. Există tineri musulmani ce au fost arestaţi de 145 de ori fără a face închisoare.

Primarul Anderlechtului spunea acum două luni despre cartierul lui: „Situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Nu exista locuri în închisori sau în centrele pentru tineri. Practic, trebuie sa îţi ucizi toată familia pentru a fi băgat la închisoare.”

„Des jeunes”, perpetuează tradiţia islamică a victimizării, dau vina pentru toate relele care li se întîmplă şi care le fac pe factori exteriori, aplicînd la literă prescripţiile coranice ce recomandă minciuna pentru apărarea sau răspîndirea islamului, Taqyyia :

Ieri a fost cineva din cartierul nostru, astăzi este prietenul meu, mîine, poate va fi rîndul meu. Poliţia a început un război ucigînd pe unul dintre noi. Scot armele şi încep să tragă fără motiv. Acum nu sînt arme aici, mîine toţi în acest cartier poate avea un Kalaşnikov. Ce se va întîmpla atunci.

de ce este taqyyia ce spune tînărul musulman? – Kalaşnikovul este o armă tot mai des întîlnită în Bruxelles, şi au fost deja folosite împotriva poliţiei.

Taqyyia #2: „Nu noi sîntem problema. Sîntem sătui de poliţie care ne provoacă şi ucide oameni nevinovaţi.”

Taqyyia #3: „Respectăm autorităţile. Judecătorii, poliţia, chiar şi agenţi, nu avem probleme cu ei, atîta timp cînd ne respectă şi se poartă corect cu noi. Numai dacă vor continua să facă aşa cum fac şi să tragă fără motiv, mîine oricine poate fi victimă.”

„Tinerii” sînt urmaşii imigranţilor veniţi acum 3, 4 decenii în Belgia la muncă, predominant din Maroc. Noile generaţii de musulmani au devenit din ce în ce mai radicale, băgînd frica chiar şi în bunicii şi părinţii lor. Zone întregi din Bruxelles sînt parcă rupte din Belgia. În aceste cartiere poliţia nu mai are practic nici un fel autoritate.

sursa: Islam in Europe şi tvbrussels.be

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

17 comentarii

 1. Corneliu
  14 aprilie 2010

  Articol de recomandat lui Hamza, tanarul nostru prieten. Cred ca se va bucura sincer. Poate va trece si el la fapte.

 2. Cătălin Kirk
  14 aprilie 2010

  Deci la lupte de stradă, la guerilla?
  Ohooo… asta mă face să mă gândesc la un alt coleg, originar din Irak, venit încă din ’90 cu familia (a făcut liceul la ICH): în primii doi ani era poreclit „Che Guevara”… A mai sucit-o el, pretindea la un moment dat că se preocupă de Tibet, altădată că se face egiptolog (aici l-am crezut deplin, oricum văd că toţi arabii sunt magnetizaţi de Egipt). Complicat şi ăsta.

 3. vlad
  14 aprilie 2010

  Usama Bin Laden Had a Facebook Page

  Publicația The Sun, anunță că acest cont a fost creat cu aproximativ o lună în urmă și în primele zile a adunat o mie de adepți extremiști.

 4. vlad
  14 aprilie 2010

  2006 South Park Muhammad

  2010 South Park Muahmmad

 5. Cătălin Kirk
  14 aprilie 2010

  Erată la #2: acronimul ar fi ICS – International Computer School.

 6. Cătălin Kirk
  14 aprilie 2010

  Vlad, până şi faza cu „All over the Middle East the Muslims are burning American flags and Family Guy posters” era la „caterincă”…
  Dar e cert că acum producătorii chiar nu ar mai avea tupeul ăla.
  ???? Mel Gibson apare cu capul propriu şi personal în ep din 2010, de ex la momentul 1:37…
  ???? Maaamă, şi jocul de cuvinte cu „fudge packer”…
  Au întors imaginea în oglindă; mă gândesc că arabii nu doar citesc de la dreapta la stânga, în genere ei privesc totul dinspre dreapta spre stânga.

  Mortal!

 7. costin
  14 aprilie 2010

  Vlade, ia uite:
  VIDEO Realizatorii South Park amenintati cu moartea, in urma difuzarii unui episod cu Profetul Mahomed

  Un site ismalic avertizeaza creatorii sitcom-ului animat South Park ca s-ar putea confrunta cu o razbunare violenta, pentru ilustrarea Profetului Mahomed intr-un costum de urs, in timpul unui episod difuzat de Comedy Central saptamana trecuta, anunta FoxNews.

  RevolutionMuslim.com a postat avertismentul, in urma difuzarii celui de-al 200-lea episod South Park, care includea o caricatura a Profetului Mahomed deghizat intr-un costum de urs. Site-ul a postat, de asemenea, o fotografie a lui Theo van Gogh, un regizor olandez, care a fost ucis in 2004, dupa ce a realizat un documentar despre violenta impotriva femeilor musulmane.

  Autorii materialului mentioneaza calitatea de avertisment, si nu de amenintare, in ceea ce-i priveste pe realizatorii serialului. Acestia au declarat ca materialul a fost postat pentru a creste nivelul de constientizare a actiunilor de acest gen si ca fotografia lui van Gogh explica de fapt, severitatea consecintelor ilustrarii lui Mahomed.

  In avertismentul postat de RevolutionMuslim.com se face referire si la posibilitatea ca Parker si Stone sa fie, inclusiv, ucisi pentru ofensa adusa lui Mahomed. Site-ul are, de asemenea, in vedere un protest impotriva show-ului, care l-a infatisat ironic pe Profet si intr-un episod, difuzat pe 4 iulie, 2001.

  Alaturi de avertisment, se afla si o inregistrare audio a unei predici a lui Anwar al- Awlaki- un preot de origine americana, suspectat ca se ascunde in Yemen- care vorbeste despre asasinarea unor persoane care il batjocoresc pe Profetul Mahomed. Postul include si in link cu trimitere catre o poveste din Huffington Post, care da detalii despre conacul detinut de Stone si Parker in Colorado.

  Un purtator de cuvant Comedy Central a declarat pentru FoxNews ca, in prezent, reteaua nu doreste sa comenteze cu privire la acest avertisment.

 8. S
  14 aprilie 2010

  Dar ce articol. Dar ce va mai place sa exagerati. ????

 9. Costin A.
  14 aprilie 2010

  S, noi ca noi, dar uite cum mai exagereaza altii.. http://patrupedbun.net/toleran…..bruxelles/ ce le mai place..

 10. S
  14 aprilie 2010

  sa inteleg ca stau in zona gresita in Bruxelles? ????

 11. calehari
  14 aprilie 2010

  Costin@9si S @8 Anul trecut am dat pe un blog francez peste un articol ( era si un filmulet ) care descria ” masa rotunda”, intrunirea, unor importanti factori de decizie in Bruxelles. Printre ei, la loc de cinste ministrul de interne ( o doamna parca ) primarul si seful politiei. Am retinut declaratia primarului, ceva de genul : ” Nu mai am autoritate asupra a jumatate din oras „. Uluitor era ca seful politiei ii tinea isonul , numai doamna de la interne vorbea alta limba si o scalda corect politic. Acum ma gandesc si eu, ca ala care n-a iesit o viata din Berceni, ca poate S si doamna ministru stau in partea buna a orasului, sunt vecini deci. Zic asta, pentru ca nu-mi vine sa cred ca , aia doi, de primar si seful politiei vorbesc, minteau ca sa ma dezinformeze pe mine. In filmulet , noi cei din Berceni, am putut vedea cum intrau in Bruxellistan, autoritatile belgiene: in tanchete si JP-uri care huruiau pe mijlocul strazii si pe trotuare , unii de la primarie ma gandesc, echipati ca trupele SEAL, cu veste antiglont , casti pe cap si pusti de asalt in maini , mergeau cu ochii pe sus supraveghiind acoperisurile . Acum , cand l-am auzit pe S, spunand ca sunt doar niste exagerari , m-am linistit ????

 12. S
  14 aprilie 2010

  fiecare vede si intelege ce poate. unii de la fata locului, altii de pe internet. cum o fi eu zic ca tot e bine ????

 13. Costin A.
  14 aprilie 2010

  salut S ???? eu le-am vazut si de la fata locului, multumesc, si nu odata ???? ???? ca sa nu mai vorbesc de antwerpen ???? dar nu iti mai arat nimic de pe internet ca tu stii mai bine ca primarii si sefii politiei ???? ???? apropo, ai vaz din cine e citatul de la inceputul articolului? e din ‘internet’, bineinteles, internet care in inconstienta lui il reproduce pe primarul anderlechtului care spune ca situatia e complet scapata de sub control ???? ???? dar nu te ingrijora, fiecare intelege cit poate, nu ne suparam ;))

 14. Mih
  14 aprilie 2010

  „Extremistii islamici vor infiintarea a trei state independente in Marea Britanie, care sa functioneze sub legea shariei
  de V.M. HotNews.ro
  Joi, 7 iulie 2011, 19:33 Actualitate | Internaţional

  Emiratele islamice ale Marii Britanii
  Emiratele islamice ale Marii Britanii
  Foto: Captura muslimsagainstcrusades.com
  Extremistii islamici fac apel la musulmanii britanici pentru crearea, in interiorul Regatului Unit, a trei state independente, care sa functioneze conform legii islamice – sharia, relateaza Daily Mail.

  Cunoscutul grup extremist „Musulmani impotriva Cruciadelor” a anuntat pe site-ul sau lansarea proiectului „Emiratele Islamice”, care presupune campanii de anvergura in enclavele musulmane de pe intreg teritoriul Marii Britanii, cu scopul de a transforma treptat comunitatile musulmane in „emirate islamice”.

  Aceste „emirate” ar functiona ca teritorii autonome, care se vor administra complet in afara legii britanice.

  Grupul extremist a desemnat orasele Bradford si Dewsbury din regiunea Yorkshire si burgul londonez Tower Hamlets drept zonele de testare pentru aplicarea shariei, potrivit unui document publicat pe pagina de internet a grupului.

  „Credem ca e timpul ca zonele in care exista o larga populatie musulmana sa fie declarate emirate, sa se contureze faptul ca musulmanii care locuiesc in aceste zone incearca sa traiasca in conformitate cu sharia pe cat posibil, avand propriile instante si organisme de supraveghere a comunitatii, scoli si chiar comert independent”, spun „Musulmanii impotriva Cruciadelor”.

  Zonele probabile pentru punerea in aplicare a acestor planuri ar putea fi Dewsbury, Bradford sau Tower Hamlets, pentru inceput. (…) In timp, putem preconiza ca intreaga lege sharia ar putea fi intr-o zi implementata, incepand cu aceste enclave”, se mai arata in proiectul extremistilor musulmani.

  Gruparea extremist-islamica „Musulmani impotriva Cruciadelor”, condusa de Abu Assadullah, a fost infiintata anul trecut si a devenit cunoscuta pentru protestele sale violente. „

 15. S
  14 aprilie 2010

  Costin, e bine ca te-ai crizat un pic. Ajuta sa stii ;). Intelege draguta ce vrei tu. Parerea ta va face diferenta cu siguranta :)).

 16. Costin A.
  14 aprilie 2010

  parerea mea ca parerea mea, dar aici nu e vorba de pareri ci de realitati ????

 17. eno
  14 aprilie 2010

  politia din belgia ,afurisiti care au uniforma pe ei iar cand nu o au umbla ca pisicile pe strada de frika sa nu fie ucis ,politia din belgia foarte dar foarte mari rasisti in potriva romanilor mai ales dar rau de tot ,daca nai un act la tine doar ca lai uitat in cealalta geaca acasa te rupe din bataie in arest dar asta numai cu romani se intampla , am patito politia de aci din belgia indiferenta e mare si rasismul in ei ca doara majoritatea as flamanzi iar flamanzi au in ei si sange de nemt ,daca te uiti bn la ei ,rahati imputiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian