FUNDATIA IOAN BARBUS

Marea Fidelizare: PSD mituiește sute de mii de bugetari din banii furați de la dumneavoastră

Lupta de clasă este unul din instrumentele de tristă amintire folosite și azi de urmașul direct al Partidului Comunist Român, pesede. Bugetarii trebuie asmuțiți împotriva mediului privat, și invers, iar pentru asta, sute de mii de angajați la Stat au fost mituiți și trimiși pe banii furați de la dumneavoastră în vacanțe de neuitat.

Sute de milioane de euro oferite cadou de acest guvern plin de penali, din taxele plătite de contribuabili, au fost cheltuiți spre fidelizarea întru pesedism a bugetarilor. Urmașul PCR știe foarte bine ce face. E perfect conștient de faptul că atunci când guvernul infractorilor va pierde puterea, și un alt guvern va începe, inevitabil, să taie din risipă, are terenul pregătit pentru a declanșa marea luptă „antinazistă” împotriva „austerității neobăsiste” (sau cum se va numi). În aplauzele frenetice ale juniloc de la DEMOS, Criticspanac și Sputnik.

Circulă în online investigații detaliate pe acest subiect – „Marea relaxare”, iar Florin Cîțu a publicat un text despre cum ne putem „salva” de asaltul chavist al PSD:

Economia o sa fie praf dupa acesti ani de guvernare neo-comunista.

Totusi, eu zic ca se poate sa ne salvam. Cateva lucruri care sunt importante din punctul meu de vedere pentru a repune economia pe directia corecta- dezvoltare si bunastare pe termen lung.

In primele 24 de ore:

– anulat TVA defalcat
– eliminat supraacciza combustibil
– anulat supraimpozitarea contractelor part time
– plata contributii sociale doar pentru venituri din salariu (eliminarea obligativitatii platii contributiilor pentru veniturile din bonus sau chirii, de exemplu)
– cresterea contributiei de la 3.7% la 6%, in prima faza, la Pilonul II de pensii

Analiza si decizie in primele 30 de zile:

– inghetarea subventiilor si programelor de ajutoare/garantii de stat. daca in urma analizelor se arata ca la un 1 leu chetuit de stat prin aceste programe aduce in economie cel putin 1.1 lei atunci acele programe raman. Altfel, aceste mite electorale finantate din banii contribuabililor dispar.

Repere importante, din punctul meu de vedere, pentru guvernarea PNL:

– Foarte important: retorica pozitiva la adresa antreprenorilor si a investitorilor (adevarati eroi intr-o economie)
– rescrierea de la zero a codului fiscal – cel mult 7 taxe, eliminarea majoritatii deductibilitatilor (principiul TMBM- taxe mici baza mare)
– sistem de pensii bazat DOAR pe contributivitate
– dezvoltarea sistemului de pensii private pentru a prelua majoritatea pensiilor din economie
– cresterea salariului minim corelata cu productivitatea ( eliminarea deciziei politice)
– veniturile din exploatarea resurselor naturale raman la autoritatile locale.
– eliminarea barierelor de intrare pe pietele din Romania ( reducerea numarului de autorizatii, maxim 30 zile pentru eliberare). Inclusiv (sau mai ales) pe piata financiar-bancara.
– schimbarea legii insolventei, iesirea companiilor falimentare de pe piata sa se faca mult mai rapid (astfel resursele din economie, capital, forta de munca nu raman blocate)

Romania trebuie sa devina o economie care ii motiveaza (nu subventioneaza) pe romani sa-si asume riscul si sa devina antreprenori. Iar acesti antreprenori trebuie sa stie ca nu vor mai fi stigmatizati de societate atunci cand dau faliment. Din contra.

Va urma…

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. Rasvan RoceanuSpune:

  Răspunde
  septembrie 4, 2018

  In anii ’90 ambasadorul Frantei in Romania era dl. Bernard Boyer, un diplomat de scoala veche, foarte cordial si foarte relaxat in purtare si in afirmatii , spre deosebite de succesorii sai care sunt simpli funtionari diplomatici.
  La un doment dat el a prezentat la Institutul Francez o conferinta cu tema „Inalta functie publica in Franta”.
  Dupa incheierea expunerii o doamna foarte respectabila si foarte graseiata l-a intrebat ce parrrrere arre deprrre functionarrrri rrrromani corrrrupti.
  La care Bernad Boyer a raspuns zambind: „Sa va fie clar, nu veti avea functionari publici capabili si cinstiti cat timp ii veti plati prost” !

 2. AndreiSpune:

  Răspunde
  septembrie 4, 2018

  Problema este ca acestor funcționari li se dau salarii, cupoane, vacante gratuite ambalate că (pseudo) cursuri s.a.m.d. fara a li se cere performanta ci doar pentru a fi fidelizati politic!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian