Mineriada Mică. Dacă ne lăsăm descurajați și cuprinși de lehamite, ca în anii ’90, PSD a învins

  5

  Scopul sălbăticiei jandarmilor de ieri, justificată de provocatori violenți aduși de PSD, nu a fost inducerea fricii sau intimidarea. Nici măcar pesediștii nu sunt atât de proști. Nu am văzut frică sau oameni intimidați aseară în Victoriei, am văzut indignare și revoltă.

  Scopul violențelor este inducere lehamitei, greața profundă și sentimentul că nu mai este nimic de făcut, iar cei care sunt anti-PSD (majoritatea românilor) trebuie ori să tacă, ori să plece din România, pe modelul aplicat cu succes de iliescu la mineriade – care au avut drept scop și principal rezultat un exod al celor mai capabili dintre români.

  Cea mai proastă idee acum este să ne lăsăm descurajați și cuprinși de lehamite.

  Dacă facem asta, PSD a învins.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  5 COMENTARII

  1. Fals, din nou. PSD a ajuns la putere prin votul a 18% dintre romani. E vorba de cel mai disciplinat electorat.

   De vina sunt cei care, din comoditate si lehamite, au stat acasa.

  2. Țara se va sparge.Pesedeu va avea majoritatea în emiratele unite ale olteniei unde în ’90mașinile cu număr de Timiș erau primite cu pietre.Un divorț între o Transilvanie cu capul pe umeri, serioasă și productivă și țara lui laiotă plină de”bolnavi” și”handicapați” cu “personalități”gen pandele& co. e un lucru oarecum firesc.Îmi pare rău de sacrificiul imens făcut de generațiile anterioare dar dacă nu sunt lăsați actualii băștinași să suporte efectele alegerilor lor, vor trage totul în jos și nu se vor deștepta niciodată.

  3. Titlul e greșit. Opozitia nu s-a descurajat deloc după violentele din 13-15 Iunie 1990. Și vorbim de 6 morți oficial și încă vreo 50 facă adăugăm morții “neidentificați” înmormântări la Străulești imediat după mineriada. Vorbim de peste 1000 răniți grav, mutilati, vorbim de peste 1500 arestați ilegal la cazarma de la Măgurele. Vorbim de devastarea sediilor PNȚCD și PNL, de distrugerea redacțiile de ziare, Dreptatea, România Liberă, Baricada sa. Vorbim de atacarea locuinței lui Ion Rațiu și de darea in consemn la frontiera a liderilor opoziției.
   Cu toate acestea am fost neînfricați. Pe 18.06.1990 am blocat iar Piața Universității pentru scurta vreme ca sa arătam ca nu ne temem. Am fost acolo. Ne strânsesem vreo 100 de inși pentru ca teaparuse România Liberă și am făcut coada. Așa ne-am adunat.
   Peste doar o luna, pe 13.07.1990 ne-am adunat la marșul cămășilor albe, cu scopul de a cere eliberarea lui Marian Munteanu, Nica Leon, a celorlalți arestati. A fost cea mai mare mulțime pe care o văzusem pana atunci, vreo 100-200.000 de oameni. Iliescu și ai lui au fost înspăimântătoare. Venise rândul lor sa se teama. In scurta vreme au eliberat arestații pentru a detensiona situația.
   Pe 15.11.1990, cu ocazia aniversării răscoalei de la Brasov, din 1987 am văzut o mulțime și mai mare, chiar de vreo 200.000 oameni. Atunci s-a înființat Alianța Civică.
   Pot continua, dar nu e locul pentru istoria recenta.
   Deosebirile dintre contextul anilor 1990 și 2018 sunt multe.
   De exemplu gradul de credibilitate pe care îl aveau atunci liderii opoziției, Coposu, Rațiu, Doina Cornea, Ana Blandiana, Ticu Dumitrescu, comparativ cu încrederea de care se “bucura” cei de acum, plus ca nici nu se știe clar cine sunt liderii Pieței. Cine ne cheamă la protest?
   In anii 1990 revendicările erau simple și clare, toată lumea știa de ce se afla in strada, pe când acum e neclar ce se dorește, singura certitudine fiind respingerea PSD.

  4. Aaa…sa nu uit, dați-i ban lui Iola. Inclusiv din cauza unor indivizi ca el sunt oameni reticenți fata de proteste. Și mu înțeleg ce caita pe un site de dreapta instigări la dezmembrarea României.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here