FUNDATIA IOAN BARBUS

Mother Russia Today is watching you! Cum au sărbătorit Pungeştii Ziua Mondială anti-Fracking după ora Moscovei

Motto:

„… să găsim coloana a cincea, să formăm și să promovăm oamenii noștri, să-i aducem la putere în Europa, să-i consolidăm, de exemplu, prin cumpărarea pe banii Gazpromului a celor mai importante birouri ale agențiilor de publicitate din presa europeană, ele sunt cele care au influență asupra presei … ”

Aleksandr Dughin

[pullquote]Cine are, cât de cât, habar de felul cum funcționa KGB-ul în secolul XX, știe că, printre altele, acesta a împânzit Lumea Liberă de ONG-uri ecologiste – ca să militeze pentru menținerea dependenței Occidentului de resursele energetice din URSS și din țările arabe, aflate în sfera de influență a sovieticilor. [/pullquote]

Articolul lui Costin despre Implicarea Rusiei în protestele de la Pungești ne-a adus numeroși vizitatori. Mulți dintre ei în misiune. La aceștia se remarcau unul sau două clișee repetitive, cum ar fi acela că, dat fiind faptul că proteste asemănătoare au avut loc și în alte țări din lume, Rusia nu are cum să fie implicată.

Desigur, asta nu ține ca argument.

Cine are, cât de cât, habar de felul cum funcționa KGB-ul în secolul XX, știe că, printre altele, acesta a împânzit Lumea Liberă de ONG-uri ecologiste – ca să militeze pentru menținerea dependenței Occidentului de resursele energetice din URSS și din țările arabe, aflate în sfera de influență a sovieticilor. Cine vrea să se documenteze, găsește nenumărate resurse pe net și biblioteci întregi de cărți pe această temă. Aici ne rezumăm să sugerăm, pentru cei care doresc să înceapă această cercetare, o expunere cât se poate de clară, făcută de un fost ofițer KGB care a ales libertatea în anii 80, Yuri Bezmenov.

[pullquote]Folosindu-se de extinsele contacte externe, de tehnica din dotare – internet, mail, facebook, skype, telefoane celulare, comunicații prin satelit, precum și de fluența lor în diferite limbi străine, nea Costică Spiridon și tovarăşii săi și-au coordonat in real time protestul și happening-urile aferente acestui event cu ecologiști de pe tot întinsul planetei, nea Costică leşinând chiar de Fracking Day.[/pullquote]

Amintiți-vă câte mii de manifestanți scoteau pacifiștii KGB-inspired, împotriva centralelor nucleare, împotriva bazelor americane care asigurau libertatea Europei de Vest, împotriva Inițiativei de Apărare Strategică, datorită căreia Ronald Reagan a câștigat (o etapă importantă din) Războiului Rece. După „dizolvarea URSS”, nu avem nicio dovadă că aceste mecanisme kaghebiste ar fi încetat să acționeze. Dimpotrivă.

Faptul că protestele anti-fracking au loc simultan în mai multe țări din lume e un argument în favoarea unei anumite coordonări. Moscova are interesul (vital și disperat) și mijloacele pentru a asigura această coordonare, fără să se expună prea mult. De fapt, chiar se și expune, destul cât să i se vadă coada.

Vom lua astăzi spre studiu relatările de pe site-ul postului de televiziune RT (Russia Today, tv rusească ce emite în engleză) despre „Global Fracking Protest”, ziua internațională anti-gaz-de-șist, care a fost alaltăieri, 19 octombrie.

În această minunată zi, au avut loc proteste în cele mai diverse zone ale globului, desigur, la ore diferite, din cauza fusurilor orare, dar perfect sincronizate și bucurându-se de o generoasă reflectare pe site-ul RT.

Da, „bătălia de la Pungești” s-a nimerit în zi mare, în ziua când ecologiștii din toate țările uniți-vă se mobilizau într-un singur duh/glas.

Se vede treaba că, folosindu-se de extinsele lor contactele internaționale, de tehnica din dotare – internet, mail, facebook, skype, telefoane celulare, comunicații prin satelit, tot tacâmul, precum și de fluența lor în diferite limbi străine, de experiența acumulată în PR și media la CAP-ul din comună și utilizând cu pricepere the Event Planning Guide, din Activist Toolkit de pe www.globalfrackdown.org, (că altfel nu se explică succesul deplin al acțiunii) nea Costică Spiridon și colegii lui, ecologiștii din Pungești, și-au coordonat in real time protestul și happening-urile aferente acestui event cu ecologiști de pe tot întinsul planetei
– avec les gars de Montelimar – France,
– with the folks from US in Roseland – New Jersey, Buffalo – New York, Greenfield – Ohio, Pittsburgh – Pennsylvania, Raritan River – New Jersey, Ballona Creek, Oakland– California, Gloucester county NJ, Philadelphia PA, New York City, Palms – North Carolina
– Canada: Rexton – New Brunswick, Yellowknife – Northwest Territories,
– Scotland
– North Ireland
– Kerch, Ucraina
– London, Manchester, UK

E interesant faptul că în cea de-a doua postare RT, cea cu updates, există multe poze, dar un singur clip video. Doar de la Pungesti, Vaslui. Reporterii Russia Today au fost trimiși acolo, nu și în celelalte locații din SUA, Franta, Canada. Nici măcar în Ucraina.

Dupa criteriul prezenței reporterilor RT, Pungești pare cel mai important pentru Mother Russia today.

Dar dacă protestul era spontan, dacă rușii n-au nicio treabă cu gazul de șist din România, ce căuta tocmai acolo echipa de la Russia Today, cine i-a chemat? Cum de a făcut nea Costică Spiridon din Pungești miting sincronizat cu tot mapamondul, ce spontaneitate e asta?

Un alt detaliu interesant e că, spre deosebire de pozele statice, de grup (de grupuleț, mai bine spus), postate de RT din toate celelalte puncte de lucru de pe glob, numai cel de la Pungești se remarcă prin dinamica acțiunii. Uitați-vă atent și vedeți că mai toate pozele sunt de tip “family picture”, din acelea pe care le fac ONG-urile ca să le trimită sponsorului, să justifice banii. Numai pungeștenii par să facă exces de zel, sau li s-o fi spus ca la ei vine și televiziunea Russia Today să-i filmeze… I-or fi dat semnal lui nea Costică Spiridon pe meseenger: Action! Mother Russia Today is watching you.

***
Mulțumiri prietenilor ILD care ne transmit, în aceste zile, informații din toată lumea.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

11 Comments

 1. Costin Andrieş
  21 October 2013

  Anca, ia uite, ce parere ai de popa Laiu, eroul de la Barlad/Pungesti de mai bine de un an?

  siturile stangiste sunt pline de poze cu el. uite-l cum vorbeste, privirea e cea mai interesanta, ca discursul e iliescist:

 2. Anca Cernea
  21 October 2013

  Da, e și asta o temă de studiu interesantă, infiltrarea Bisericii cu propagandă rusească. E un fenomen care se manifestă deosebit de puternic în Serbia și Bulgaria, dar se văd simptome, pe ici, pe colo, și prin BOR.
  Nu mai zic de „blogosfera ortodoxă”. Desigur, e greu de spus cât sunt, de fapt, de ortodoxe blogurile care se intitulează astfel. Nu ai cum să le cauți în vreun catalog de bloguri certificate drept ortodoxe de către ierarhii BOR. Dar ceva influență au, în orice caz.
  Și sunt pline de propagandă antioccidentală, mai ales antiamericană, evident, cât se poate de antisemită, care ghici cui folosește? Rușilor.

  Observăm și dinamica dughinistă a jocului de scenă dintre neoleniniștii de tip criticspanac și fascistoizii de tip legionaro-rusofil.
  Unii susțin chestii ca LGBT rights, revoluția sexuală, etc, ceilalți urlă că astea vin din Occidentul putred, și ambele voci se îmbină armonios într-o polifonie de cor rusesc bine dirijat. Iar în scena imediat următoare, îi vedem pe toți alături, la „jos Băsescu”, „jos gazele de șist”. Bolșevicii au nevoie de fascistoizi, iar fascistoizii de bolșevici, într-o unitate dialectică, exact cum zicea Dughin.

  În fața acestui spectacol Balșoi, ce face „dreapta” prooccidentală de la noi?
  Aruncă, fără discernământ, BOR în întregime, cu tot „poporul pupător de moaște”, în aceeași oală cu blogurile „ortodoxe” dughinist-legionaroide susmenționate, cf. clișeului stângist binecunoscut, „creștinism=reacțiune=fascism”. Se pune pe combătut ortodoxia și creștinismul în general, religia din școli și icoanele din spațiul public. Pe sprijinit căsătoria homosexualilor și pe combătut „homofobia”.
  Lasă astfel pe seama dughiniștilor apărarea creștinismului, iar ei se pun exact în postura cerută de scenariu, a „prooccidentalilor decadenți”. (La fel fac și cu patriotismul, în general, și cu problema Basarabiei în mod deosebit).

  Poporul român e totuși în majoritatea sa covârșitoare creștin, și nelegionar.
  Doar că, în clasa politică și analistică, nu are cine să-l reprezinte ca atare.

  De aceea, dughiniștii iau, cu ajutorul „dreptei decente” proporții pe care altfel nu le-ar fi visat, locul lor fiind în șanțul de la periferia politicii normale.

  O altă deșteptăciune recentă a „dreptei” de la noi a fost încercarea de a se lipi de manifestațiile antiroșmontaniste, angajandu-se pe post de tovarăși de drum lângă neobolșevicii criticspanaci. Faptul că protestele au beneficiat de girul unor personalități cunoscute ale acestei „drepte”, a reușit să propulseze fringe-ul neobolșevic mai spre mainstream. Astfel, și criticspanacii tind să iasă, datorită eforturilor „dreptei” prooccidentale, din șanțul de canalizare peri-politic unde ar fi trebuit să rămână lipiți.

  E timpul totuși ca dreapta noastră să pună mâna să citească, să vadă că Lumea Liberă a fost construită pe religia creștină, nu pe ONG-uri gramsciste. Că atacurile împotriva creștinismului, patriotismului, și disprețul elitist față de poporul cel prost nu îi vor aduce voturi. Iar reverențele făcute rușilor și stângii sunt răsplătite de aceștia cu cea mai profundă scârbă și răsplătite de istorie cu extincția fraierilor utili.

  Inconștiența dreptei a contribuit însă la situația de pericol în care este pusă acum exploatarea gazelor de șist din România – exploatare care este în interesul vital al țării noastre. Nu pierde numai dreapta, pierde România.

 3. Costin Andrieş
  21 October 2013

  Popa Laiu pe unul dintre cele mai demente situri ortodoxiste (antioccidentale, anticapitaliste, antisemite, anti-toti inamicii pe care ii are si fost securitate http://www.apologeticum.ro/2013/10/parintele-protopop-vasile-laiu-model-de-demnitate-si-marturisire-pentru-oamenii-bisericii/

  Popa Laiu pe situl care promoveaza dictatori comunisti, pt ca sunt “ecologisti” http://totb.ro/va-rog-nu-ma-omorati-mii-de-barladeni-au-protestat-ieri-impotriva-gazelor-de-sist/

  Criticspanac http://www.criticatac.ro/22159/protopopul-liu-din-barlad-aa-ar-putea-asemna-armat-invadatoare-cu-unele-corporaii-strine/

  saccsiv, un blog si mai si decat apologeticum http://saccsiv.wordpress.com/2012/03/23/ungureanu-basescu-si-goimii-barlad-mii-de-oameni-protesteaza-impotriva-exploatarii-de-catre-chevron-a-gazelor-de-sist-prin-metoda-fractionarii-hidraulice-reactie-guvern-chevron-primeste-unda-verd/ care e administrat de vasile vieru, un baiat urmarit de politie ani de zile http://www.ziartop.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=32615:pitetean-urmrit-general-prins-la-bucureti&catid=4:fapt-divers&Itemid=5 ( prieten cu un alt tacanit, mihai rapcea http://rapcea.ro/2012/07/02/pareri-de-rau-pentru-saccsiv/ , cel care a organizat un protest propalestinian acum un an la bucuresti, aici https://inliniedreapta.net/feministele-se-alatura-activistilor-din-hamas-in-lupta-cu-nazismul-evreiesc/#comment-71114

  nu cred ca exista un tacanit, un comunist sau legionar in tara asta sa nu il aiba ca erou pe popa laiu ????

 4. Anca Cernea
  21 October 2013

  Mda. Aici s-ar parcă s-ar cuveni și ceva reacții instituționale, ca să zic așa. Ar fi bine să se ocupe puțin de Popa Laiu superiorii săi ierarhici. Și poate și serviciile laice ar face bine dacă s-ar interesa de conexiunile lui.

 5. Ray Inferno
  21 October 2013

  Sustin punctul de vedere sustinut de Anca. Este foarte interesanta lipsa de reactie a BOR in cazul popei Laiu. As fi si eu foarte curios de conexiunile acestui individ!

 6. Ray Inferno
  21 October 2013

  Iata cam ce doreste sa conserve popa Laiu si indivizi precum Mircea Platon: http://m.gandul.info/stiri/vasluian-arestat-dupa-ce-si-a-legat-mama-de-maini-si-picioare-i-a-pus-scotch-la-gura-si-a-violat-o-11545981

  O intrebare pentru postacii pro-rusi care se agita p-aici de cateva zile: Si voi faceti la fel cu mamele voastre?

 7. Costin Andrieş
  21 October 2013

  nu am citit articolul, nu stiu daca o sa il citesc, dar vlad e unul dintre principalii autori de pe casajurnalistului.ro, colaboratori ai asociatiei vira, militia, activewatch. un tip cu talent la scris, dar expu in problema gazelor de sist doar la varianta gazprom, intr-o forma sau alta

  vedeti si asta, e un soi de dosar despre gazele de sist, realizat in ultimul an si ceva, am impresia, perioada in care a calatorit si in sua ca sa documenteze casele in care apa de la robinet ia foc etc.

 8. Costin Andrieş
  21 October 2013

  acum vad ca in reportajul lui VUrsulean este pomenint (ca nominalizat la oscar) Gasland, filmul eco-apocaliptic finantat de Gazprom

  Lui John McIntyre nu-i venea sa creada ca se poate intampla asa ceva. Atunci s-a apucat sa caute pe Internet si a descoperit ca exista mii de familii care au patit chestii similare. Cel mai celebru caz, care a aparut si in documentarul nominalizat la Oscar, Gasland, e oraselul Dimock, in care explodau fantani si apa de la robinet lua foc. In urma scandalului, compania a fost amendata, pusa sa plateasca despagubiri si data afara din orasel, dar agentia de mediu a evitat sa confirme public legatura intre exploatarea gazelor de sist si contaminare (o confirma, insa, un raport intern).

  http://fracking.casajurnalistului.ro/americanii-fara-apa/

  articolul lui VU a inceput a fie rulat pe situri SRS- iste http://www.bzi.ro/dezvaluiri-socante-mii-de-familii-de-americani-nenorocite-de-chevron-foto-396897

  ”Ducem o batalie impotriva Satanei“, zice Jim Hamilton, un pastor mustacios, la o intalnire a cetatenilor ingrijorati de exploatarea gazelor de sist din orasul Beaver, la jumatate de ora distanta de Woodlands. Tresar, pentru un moment am senzatia ca sunt la Barlad, la o slujba anti-fracking tinuta de parintele Laiu. Bisericile din zona au o reactie similara cu cele din Vaslui. Doar ca aici faptul este implinit, asa ca se concentreaza pe ajutorarea celor care nu mai au apa.

 9. elis
  21 October 2013

  Anca,
  am vazut la Cernica intr-o curte, mai precis pe terenul din spatele casei (fosta gradina din fundul curtii) o biserica construita intr-o groapa. Nu stiu ce fel de cult ortodox mai e si ala care construieste biserici in fundul unei gropi, turla venind la nivelul solului !!
  Numai bine, E.N.

 10. Costin Andrieş
  21 October 2013

  Va mai amintiti de nea mos spiridon costache, mortul inviat de vreo 2 ori in genocidul american de la pungesti? situl putinist fronpress, preia un alt site putinist, buciumul, apartinand, din cate am putut sa imi dau seama, de partidul putinist “totul pentru tara” (mother russia), in care evenimentele si mortii de la kiev sunt folositi pentru a incuraja puturosii la revolutia cea mare impotriva yankeilor de la pungesti:

  “Să nu fiu înteleasă greşit, sunt solidară cu ce petrece in Ucraina, cu protestatarii de pe EuroMaidan, deoarece este o luptă disproporţionată între doua tabere aflate pe poziţii diferite de forţă, în care tabăra aflată încă la putere face uz de muniţie de război pentru a anihila cetăţeni ai propriei ţări, care de trei luni doresc o schimbare de regim politic, însă sunt mai solidară cu Spiridon Costache din Pungeşti pentru că lupta dânsului mă priveşte direct si personal si e mai mult decât o schimbare de direcţie politică.”

  http://www.frontpress.ro/2014/02/check-in-online-la-kiev-pentru-ca-e-mai-simplu-decat-live-la-pungesti.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi