FUNDATIA IOAN BARBUS

Polonia: Vladimir Putin îl va testa pe Donald Trump. Dacă SUA va răspunde hotărât, Rusia va da înapoi

“Sper că Donald Trump va asculta mai mult de vocea militarilor de la Pentagon”, spune politologul Przemyslaw Zurawski vel Grajewski, consilier al președintelui polonez Andrzej Duda, citat de fronda.pl.

Președinția lui Donald Trump poate fi foarte impredictibilă, spune Zurawski vel Grajewski, și este foarte probabil ca Vladimir Putin să profite de acest lucru. “În lunile care vin, Putin îl va testa pe Trump, să vadă cât de departe poate să meargă. Dacă reacția Casei Albe va fi fermă, Putin va da înapoi, dar în absența unei reacții decisive, Putin va merge mai departe.”

Przemyslaw Zurawski vel Grajewski

Politologul polonez a avertizat și în privința intensificării activităților militare rusești în anul care urmează. “Există pericolul real ca Vladimir Putin să încerce destabilizarea scenei politice din Europa. În opinia mea, ne așteaptă o intensificare a activităților militare ale Rusiei în perioada dintre alegerile, din primăvară, din Franța, și cele din toamnă, în Germania.”

În timpul discursului de inaugurare de azi, Donal Trump nu a menționat Rusia; s-a plâns, în schimb, de banii cheltuiți de SUA pentru apărarea altor țări. Câteva secunde mai târziu, Trump pare să se contrazică, spunând că va intări alianțele SUA și va crea altele noi.

Pe de altă parte, Generalul James Mattis, cel care va ocupa poziția de Secretary of Defense în Administrația Trump (echivalentul Ministrului Apărării), este un foarte hotărât susținator al NATO. În timpul audierilor de confirmare din 12 ianuarie 2017, Gen. Mattis a declarat că dacă NATO nu ar exista azi, ar trebui inventat. Întrebat care sunt principalele amenințări la adresa Statelor Unite și a aliaților Americii, Gen. Mattis a spus că Rusia este principala amenințare.

Articole de Przemyslaw Zurawski vel Grajewski pe ILD:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Un comentariu

  1. Emil
    20 ianuarie 2017

    “The policy and practice of the Russian Government has always been to push forward its encroachments as fast and as far as the apathy or want of firmness of other Governments would allow it to go, but always to stop and retire when it met with decided resistance and then to wait for the next favorable opportunity.” Lordul Palmerston în 1855

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian