FUNDATIA IOAN BARBUS

Premierul girează violența împotriva presei

foto: puterea.ro
foto: puterea.ro

Protestul de ieri, generat de condamnarea la 10 ani de închisoare a turnătorului Dan Felix Voiculescu, pentru fraudarea statului cu aproximativ 60 de milioane de euro, ne-a demonstrat că o parte a societății românești a rămas captivă anului 1990.

Vestea bună este însă că numărul acelor oameni nu este foarte mare. Este indecent să te sperii de o astfel de adunătură pestriță, formată din sute de angajați ai trustului Intact, din sute de oameni aduși cu autocarul de partidul corupților și din câteva sute de pensionari veniți să-l atingă pe pastorul Gîdea. De fapt, cele trei – patru mii de persoane care au protestat ieri față de condamnarea unui penal arată mai degrabă limitele decât forța Antenei 3. În 1990, în lipsa internetului, în lipsa ”timpilor de antenă” la televiziunea publică și doar cu ajutorul unor ziare hăituite precum România Liberă, opoziția scotea în stradă sute de mii de oameni. Astăzi, după 10 ani de propagandă și după ce lamentările, minciuna și manipularea au atins un punct maxim în ultimele zile, Antena 3 a reușit să adune, pe bune, maxim două mii de persoane.

Așadar, orice s-ar spune, nu există niciun motiv pentru care trebuie să fim îngrijorați de ”forța” Antena 3. Majoritatea românilor înțelege că este imoral să protestezi în favoarea unui condamnat la 10 ani de închisoare.

Reacția premierului la mitingul organizat pentru salvarea unui penal este însă cea mai proastă veste pe care o putea primi un român care crede în valorile statului de drept. Astfel, deși trei jurnaliști au fost bătuți, împinși, înjurați și scuipați de neaderthalienii lui Gîdea, Victor Ponta a ținut de cuviință sa salute acest atac la libertatea presei. Ce trebuie să știe orice român este că faptele salutate de Gîdea se încadrează la art. 397 din Codul Penal.

Cod Penal : Art. 397 – Actiuni impotriva ordinii constitutionale:

(2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Într-un mesaj postat pe contul său oficial de facebook, Victor Ponta salută mitingul de ieri și postează chiar două fotografii cu persoanele care au fost la mitingul organizat de Antena 3. Este pentru prima dată de la mineriada din 1990, când un oficial atât de important al statului român salută faptul că trei jurnaliști au fost bătuți de un grup organizat. Și atunci, ca și acum, ”protestatarii” au fost aduși la fața locului, după ce în prealabil fuseseră victimele unei manipulări grosolane. Și atunci, ca și acum, instituțiile statului au participat de partea celor care încălcau legea. Din foarte multe puncte de vedere ne-am întors în 1990. Pentru asta trebuie să le mulțumim nu doar sclavilor lui Gîdea ci și instituțiilor statului ce se află sub coordonarea Guvernului sau a primului-ministru.

Ca sfat, recomand tututor să ia o hârtie și să noteze numele tuturor celor care merg la slujbele ținute de pastorii lui Felix de când acesta a fost condamnat. Posteritatea îi va reține ca cei mai abjecți dintre abjecții acestei perioade istorice. Ceea ce nu e puțin deloc.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

2 comentarii

 1. Stelian
  11 august 2014

  Poza e mortala! Cred ca e campioana la rubrica „Administratorul loveste din nou”.
  Trecind la serios : urmatoarele mascarade de acest tip nu vor avea mai mult de 10-20, hai, 100 de analfabeti agresivi ca participanti activi, cred. Mi se pare ca macac-ul care a agresat-o pe domnisoara de la B1 seamana cu cel care l-a imbrincit pe dl. Marian , ceva timp in urma.
  Incluzind pe cei 4-5 pastori adventisti si comentatori de presa – nu dau nume, ca mi-e greata – vor avea loc pe trotuare, linga maidanezi, si vom avea libertate de circulatie ca sa muncim si pentru ei, ca au nevoie , sarmanii…

 2. dan
  11 august 2014

  D-le Ripa,aveti posibilitatea sa le dati „la cap” si celor care din buna credinta au fost la „plimbare”.Pentru ceilalti Dumnezeu cu mila si jandarmeria cu legea,dupa retragerea cocotei din varful lor! Va rog sa solicitati de la ANAF lamuriri xespre sumele datorate de vajnicul luptator pentru „libertate” ,pe numele sau Badea ,si ce suma datoreaza si Alifantis . Probabil ca doar asa vor intelege si persoanele care chiar i-au crezut pe cei de la A3 si i-au sustinut. Sumele au fost stabilite de ANAF,ulterior Curtea de Conturi a dezvaluit ca numitul Badea Mircea nu si-a platit datoriile fata de stat din 2007,suma ridicandu-se la 70.000 euro,ori Curtea de Conturi zice ca este vorba de o suma mai mare. Zic ca puteti solicita oficial date si atunci se va intelege mai bine apetitul de luptator pentru „libertate” al d-lui Badea et comp.
  In rest sa se retina ca A3 a devenit o adevarata baricada antidemocratica,antieuropeana si antiamericana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian