FUNDATIA IOAN BARBUS

Putin amenință că înarmează terorismul internațional dacă SUA va trimite arme Ucrainei

Dacă SUA vor livra arme letale Ucrainei, militanții ruși care controlează Donbasul vor trimite arme în alte „zone” de conflict, sensibile pentru țările care le crează probleme (respectiv SUA – n.r.), a declarat președintele rus Vladimir Putin potrivit agenției de presă ucrainene UNIAN, citată de Pagina de Rusia.

Vladimir Putin a spus pe 5 septembrie 2017 că „cine are astfel de idei să știe că în republicile autoproclamate sunt destule arme, inclusiv cele capturate de la partea adversă – de la batalioanele naționaliste etc. Și dacă armele americane sunt livrate în zona de conflict, ar fi greu de spus cum vor reacționa „republicile” (din Estul Ucrainei– n.r.). Probabil că și ele vor trimite arme în alte zone de conflict, care sunt sensibile pentru cei care creează probleme pentru ei“, – a spus Putin.

турчинов
Oleksandr Turcinov

„Comentariile isterice ale lui Putin despre inadmisibilitatea unei posibile livrări de arme americane pentru Ucraina este dovadă a dorinței Federației Ruse de continuare a finanțarii demonstrative și asigurării cu arme a teroriștilor la nivel mondial“ a comentat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (CNSAU), Oleksandr Turcinov.

„Președintele (rus) își permite să ameninte SUA și comunitatea internațională afirmând ca în teritoriile ocupate de trupele ruse în Donbas ar fi rămas „suficiente arme” care pot fi trimise în orice loc fiebinte de pe planeta, “sensibil pentru cei care le fac probleme” – adică SUA”, afirma Turcinov. Oficialul a subliniat faptul că în regiunile Donețk și Lugansk, ocupate de către Federația Rusă, nu au existat depozite ucrainene de armament și muniție.

„Toată tehnica militară, muniția și armele sunt livrate forțelor hibride și grupărilor teroriste exclusiv de către Federația Rusă“, – a spus Turcinov, adăugând că granița dintre teritoriul ocupat din Donbas si Rusia este controlată de armata rusă. „De aceea, livrările de arme și echipamente cu care Putin amenință SUA nu pot fi decât rusești”.

Referindu-se la adversarii SUA care ar putea fi recipienții armelor rusești, Turcinov a spus că „astăzi nu există foarte multi. Aceștia sunt organizațiile teroriste internaționale ca ISIS și Al-Qaeda, sau regimul din Coreea de Nord care amenință securitatea internațională cu arme nucleare. Pe aceștia vrea Putin să îi înarmeze azi”. 

„Cu această declarație, liderul rus a confirmat oficial ceea ce susține partea ucraineană: controlul total al Kremlinului al organizațiilor teroriste din „LPR” și „DPR” („republicile” din estul Ucrainei – n.e.), aprovizionarea lor cu arme, plănuirea și implementarea de acțiuni subversive împotriva Ucrainei. Sinceritatea președintelui rus ar trebui să stea la baza întăririi presiunilor economice și politice aplicate Moscovei”, a declarat Irina Friz, membră a parlamentului și a comitetului de securitate și apăreare din Rada ucraineană.

„Militanții din auto-proclamatele „republici” marionetă nu au azi nici resursele necesare, nici potențialul pentru o ofensivă independentă”, a spus Irina Friz, adăugând că „singurul scenariu care ne permite să luăm în considerare extinderea teritoriilor ocupate este o invazie rusă”.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian