FUNDATIA IOAN BARBUS

Reactia stangii „progresiste” la protestele anticoruptie: „Propaganda comunista era mic copil”

Stanga „progresista” ne spune in aceste zile ca protestele anti-PSD si anticoruptie din Romania sunt rezultatul unei „spalari pe creier” fata de care „propaganda comunista era mic copil”.

In cuvintele Victoriei Stoiciu, fost colaborator, timp de mai multi ani, al platformei pro-comuniste si pro-ruse criticatac.ro, si coordonator de programe la fundatia afiliata socialistilor germani, Friedrich Ebert Foundation Romania, scrie azi pe Facebook, despre participantii la protestele din ultimul an:

Și totuși, sunt de dreapta și principala lor problemă sunt legile justiției. Te doare mintea! Propaganda comunistă era mic copil pe lângă spălarea pe creier a Hotnews-ului și Digi.

In postare, dna Stoiciu ne atrage atentia asupra unui sondaj realizat la protestul anticoruptie din 10 decembrie 2017 de catre  Centrul de Studii in Idei Politice – CeSIP, un ONG de stanga afiliat SNSPA.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 125 de subiecti, participanti la protest, iar rezultatele prezentate ne spun ca 62% dintre participanti s-au declarat de „dreapta”, 30%, de „centru”, iar 8%, de „stanga”. Cf. CeSIP, „sondajul are o marja de eroare de +/- 8,6% cu un nivel de probabilitate de 95%.”

Concluzia sondajului este, astfel, ca majoritatea covarsitoare a protestatarilor din 10 decembrie 2017 se declara de „dreapta” (ceea ce ar putea indica ceva si despre participantii la protestul de sambata, 20 ianuarie 2018), de unde si principalul motiv al prezentei la protest: lupta anticoruptie.

Victoria Stoiciu mai atrage atentia, nu intamplator, asupra faptului ca „doar 16% dintre respondenți au participat la protestele pt Roșia Montana.”

In timpul primei zi a protestelor „Rosia Montana”, 1 septembrie 2013 (foto sus), Victoria Stoiciu a fost in primul rand alaturi de Vasile Ernu, de pe lista lui Dughin, Mihail Bumbes, care in aceste zile ridiculizeaza componenta anticoruptie a protestelor si acuza PSD, nu de socialism si coruptie, ci de „neoliberalism„(traducere: deficit de socialism), Mircea Kivu (turnator la Securitate) etc.

click pentru sursa imagine

Observatie:
– CeSIP a dat cifra de aproximativ 5.000 de participanti;
– PRO TV a dat cifra de „aproximativ 10.000 de oameni”, participanti la protestul din 10 decembrie 2017;
– Gandul, „În jur de 10.000 de persoane”;
– Realitatea.NET, „Aproximativ 10.000 de oameni”;
– chiar si pro-mafia pesedista Cotidianul a dat cifra de „În jur de 10.000 de persoane”;
– HotNews.ro a dat cifra de „peste 15.000 de oameni”.

Cu totii, niste „spalati pe creier” fata de care „propaganda comunista era mic copil”.

O linie de mesaj care se potriveste pana la identificare nu doar cu propaganda PSD, dar si cu propaganda ruseasca. 

P.S. si una de la Vasile:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

  1. Vasile C
    22 ianuarie 2018

    Vicoria Stoiciu sufera de lipsa de logica elementara. O coada de topor, de lemn la cap. Cred ca nu-si da seama ce grozavii scrie si cum intra in noroi.
    Ernu e un golan batran, un tap pervers platit de propaganda rusa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian