FUNDATIA IOAN BARBUS

Statul Islamic a ajuns la Prut prin influenţa rusească

Abdullah Al-Moldovi

Serviciul de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova (SIS) a confirmat că reprezentantul Statului Islamic prezentat recent pe o înregistrare video de către un site islamist este cetăţean al Republicii Moldova. Teroristul moldovean s-a prezentat cu “nome de guerre” Abdullah Al-Moldovi. SIS a dezvăluit însă că respectivul se numeşte Alexandru “X” şi este din Cahul, un oraş situat pe malul Prutului, în amonte 40 Km de oraşul Galaţi. Cahul este punct de trecere a frontierei cu România (PCTF Cahul-Oancea) şi găzduieşte şi un Consulat General al României.

Din informarea SIS nu rezultă dacă Abdullah-Alexandru este etnic român sau rusofon, dar un forumist care a vizionat caseta cu diatribele teroristului împotriva rivalilor talibani, exprimate în limba rusă, a apreciat că respectivul nu este rusofon, ci are accent românesc. Nu rezultă nici dacă teroristul deţine şi cetăţenia română, deşi din punct de vedere circumstanţial este o mare probabilitate, având în vedere posibila origine etnică românească şi grupa de vârstă.

În presa internaţională au apărut informaţii despre un presupus cetăţean al Republicii Moldova care face parte din gruparea teroristă Statul Islamic. Potrivit agenţiei Mediafax, islamistul care se prezintă drept cetăţean moldovean este membru al grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIS). Acesta oferă justificări, într-o înregistrare video difuzată de centrul media Al-Hayat, în favoarea creării unui califat islamic – conform Institutului SITE care monitorizează site-urile fundamentaliste.

Abdullah-Alexandru contestă pretenţiile rebelilor talibani afgani privind instituirea propriului califat, argumentând că singurul califat legitim este cel creat în Siria şi Irak de grupul terorist sunnit Stat Islamic. “Grupul terorist Stat Islamic întruneşte condiţiile pentru instituirea unui califat, pentru că este gardianul doctrinei islamice şi administratorul afacerilor globale, nerecunoscând frontierele necredincioşilor şi declanşând jihadul”, afirmă Abdullah al-Moldovi, un combatant al grupului terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant – SI/SIIS/SIIL). “Statul islamic este o obligaţie a musulmanilor. Sharia este singura lege a acestui stat”.

Putin – noul calif

În spaţiul ex-sovietic islamizarea creştinilor a luat amploare inclusiv datorită încurajării Islamului de către regimul lui Putin, apartenenţa şi chiar convertirea la această religie devenind parte a “mainstreamului” rusesc. Se apreciază că peste 100.000 etnici ruşi s-au convertit la Islam.

În Rusia peste 20% dintre cetăţeni sunt musulmani, în republici autonome ca Cecenia, Tatarstan sau Daghestan acestora adăugându-li-se milioane de emigranţi din statele Asiei Centrale, cum ar fi uzbecii sau tadjicii. Astfel, Moscova devine cel mai mare oraş musulman din Europa (cu excepţia Istanbulului), cu 1,5 milioane musulmani.

Sărbătoarea Kurban Bairam la Moscova
Sărbătoarea Kurban Bairam la Moscova

Când e cazul, de exemplu când comite atrocităţi în Caucazul de Nord, Rusia se prezintă ca o luptătoare împotriva “terorismului islamic”, dar lucrurile sunt mult mai nuanţate.

În Rusia islamiştii sunt de două feluri, cei răi, care sunt împotriva lui Putin şi cei buni, care îl susţin, cum ar fi dictatorul cecen Kadîrov, care la alegerile prezidenţiale a reuşit să obţină în Republica Cecenă peste 100% din voturi pentru candidatul V.V. Putin.

Putin este un susţinător al Islamului din Rusia şi sub conducerea sa Federaţia Rusă a devenit membru observator al Organizaţiei Conferinţei Islamice. În armata rusă, alături de instituţia episcopului armatei şi capelanilor ortodocşi a fost introdusă şi instituţia muftiatului. De altfel, numeroşi dintre teroriştii ce activează în estul Ucrainei sunt musulmani, ceceni în cea mai mare parte. La Moscova a fost înfiinţată Universitatea Islamică Rusă.

Putin se descalţă la intrarea în moscheea din Groznîi, capitala Ceceniei, cea mai mare moschee din Europa, ce poate găzdui 10.000 persoane. În dreapta sa, dictatorul megaloman cecen Ramzan Kadîrov.
Putin se descalţă la intrarea în moscheea din Groznîi, capitala Ceceniei, cea mai mare moschee din Europa, ce poate găzdui 10.000 persoane. În dreapta sa, dictatorul megaloman cecen Ramzan Kadîrov.

Pe lângă faptul că Islamul a devenit ceva frecventabil în Rusia şi asocierea cu acesta nu stârneşte teama cetăţenilor ca în perioada sovietică, convertirea ruşilor se datorează şi relativismului moral şi ateismului promovate de bolşevici timp de 70 de ani. Astfel, în cele 8.000 moschei din Rusia se duc mai mulţi practicanţi ai cultului musulman decât creștini în bisericile ortodoxe ruse. Fenomenul se întâlneşte şi în Marea Britanie, unde vizitatorii moscheilor îi depăşesc pe cei ai bisericilor anglicane.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Dumitru

George Dumitru

6 comentarii

 1. Mihaela Bărbuş
  7 ianuarie 2015

  Mulțumesc George! Sper să rețină Puric și Capsali: Moscova devine cel mai mare oraş musulman din Europa (cu excepţia Istanbulului), cu 1,5 milioane musulmani… În armata rusă, alături de instituţia episcopului armatei şi capelanilor ortodocşi a fost introdusă şi instituţia muftiatului… În cele 8.000 moschei din Rusia se duc mai mulţi practicanţi ai cultului musulman decât creștini în bisericile ortodoxe ruse.

 2. Marco
  7 ianuarie 2015

  Prima problema a europenilor este numarul scazut de copii, iar societatea nu a gasit sau nu a vrut sa gaseasca solutii care ar exista daca se vor gasite. (nu banii si nu tehnologi este problema ci vointa de a identifica si rezolva probleme cu durata lunga )

  O societate care nu face copii se sinucide incet, nu conteaza ca este trib sau oras modern.

  Multe familii isi doresc alt copil dar un parinte trebuie sa lase munca, statul putea gandi unele locuinte pt. familli tinere ca pe niste mici cartiere in stilul coloniilor evreiesti cu doua randuri de garduri, unde copii mici puteau sa fie infinit mai protejati daca raman in fata blocului, mai ales daca micul cartier angaja si un supraveghetor stil educatoare de gradinita. Asa parintii puteau munci mai linistiti.

  In epoci trecute parintii isi luau copii la munca campului gratis, ba chiar ajutau, daca acum nu se poate trebuia inventat ceva alternativ, sigur si ieftin. Am inventat modernitate fara sa tinem seama de nevoile speciei pe durata lunga, iar in viata orice actiune are si consecinte.

 3. Daniel
  7 ianuarie 2015

  @ Marco: nu mai repetati ineptia asta. Europa este suprapopulata. Avem nevoie de stoparea imigratiei din tarile africane si deportarea tuturor celor care nu imparatasesc valori europene. Ce se petrece acum e dovada ca suntem multi dar prosti cata vreme cultura europeana scrisa si arhitecturala a fost produsa intr-o perioada in care Europa nu avea nici macar jumatate din populatia actuala cu Rusia inclusiv. Aberatia asta cu facutul copiilor a fost inventata de socialistii europeni pentru a justifica immigratia legala sau ilegala din Africa. In orice caz studiile cele mai pesimiste dau un numar de 500 de milioane de europeni (EU) prin 2100, din nou mult mai multi decat cei care au construit Europa. A World Caliphate nu se va intampla niciodata. Mai degraba puterile lumii vor plonja cu toata forta asupra acestor indivizi cu rezultatul usor de ghicit.

 4. Emil Borcean
  7 ianuarie 2015

  Daniel.

  Avem nevoie de stoparea imigratiei din tarile africane si deportarea tuturor celor care nu imparatasesc valori europene.

  Serios, deportare?! Si cum determini aderenta la “valorile europene”? Examen oral, scris, tragere la sorti?

 5. DanC
  7 ianuarie 2015

  @#4 ???? Mai ales ca musulmanii au sa semneze orice, pentru ei e ok sa minti “infidelii” aka taqiyya.

 6. Emil
  7 ianuarie 2015

  Nu ” intra” ei imigrantii de capul lor in Europa.
  Coruptia endemica in vami, in structurile de paza a frontierelor si nu in cele din urma in structurile guvernelor europene , sunt elemente certe si definitorii pentru incapacitatea politicilor in fata valului de imigranti.
  Problema cea mai mare vine de la faptul ca filozofia de viata a imigrantilor este una de paraziti pe societatile in care ei penetreaza. Acestia nu au nici un interes sa se integreze in societatile de adoptie. Ei vin doar ca sa beneficieze de protectia sociala oferita fara discernamant de statele europene anchilozate si paralizate de coruptia si hotia endemica, cum ziceam. Cu timpul ei nu reusesc sa inteleaga ca de fapt neintegrarea copiilor lor vine de la educatia exclusiv islamica si izolationista primita in casa, de la mama. Mama avand rolul de educator in familie, tocmai ea care nu are voie sa iasa din casa, care nu stie mai nimic de noua tara in care traiesc. Din acest mediu sarac si izolat sunt recrutati viitorii dusmani ai societatii ce-i respinge dupa mintea lor. Asa ca , trebuie gandita o schimbare radicala in politica de imigratie, asa cum o au deja USA. Ar fi multe de spus dar ma rezum la atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian