FUNDATIA IOAN BARBUS

Teroristul de pe scooter și Baroneasa Catherine Ashton (update: tragedia ar fi putut fi evitată)

Duminică 11 martie, la Toulouse, a fost asasinat de către un motociclist soldatul paraşutist Imad Ibn-Ziaten, asasinul executându-l de la mică distantă cu un glonte în cap.

Joi 15 martie, în jurul orei 14, în faţa a numeroşi martori, la Montauban (45 km. de Toulouse) un individ s-a apropiat de un grup format din 3 militari paraşutişti care scoteau bani de la un bancomat aflat chiar vis-a- vis de cazarma Doumerc, împuşcându-i în cap de la câţiva metri. Au fost ucişi pe loc Mohamed Legouad şi Abel Chenoulf, caporalul Loic Lieber, care a încercat să se adăpostească, a fost urmărit şi împuşcat deasemenea în cap, fiind rănit foarte grav. Au fost trase 17 gloanţe, asasinul părăsind locul faptei cu un scooter.

În ambele cazuri – Toulouse şi Montauban – asasinul a fost un motociclist care a folosit un pistol automat de calibru 11,43mm. Jonathan Sandler(30 ani),


Aryeh Sandler (3ani) și Gabriel Sandler (6ani) au fost asasinaţi în dimineaţa zilei de luni, 19 martie, în faţa colegiului evreiesc Ozar Hatorah din Toulouse. Asasinul şi-a parcat liniştit motocicleta după care a deschis focul cu un pistol automat (calibru 11,43mm) asupra celor aflaţi în faţa clădirii. A intrat apoi în curtea şcolii unde a prins-o pe Miryam Monsenego (8ani) pe care a împuşcat-o de câteva ori în cap; Miryam era fetiţa rabinului Yakoov Monsonego. Încă un tanar de 17 ani a fost grav rănit. Criminalul a filmat asasinatele cu ajutorul unei camere de luat vederi de mici dimensiuni, montată pe piept, părăsind locul masacrului tot pe motocicleta cu care venise.

Există, dupa cum se observă, o legatură certă între asasinatele petrecute la Toulouse şi Montauban, asasinul fiind descris de către martori ca un individ solid, de circa 1,70m înălţime, ce a folosit în toate cazurile un pistol automat de calibru 11,43mm.

Azi, ziarele franceze anunță că “asasinul de pe scooter”, de fapt teroristul, este Mohammed Merah, cetăţean francez de origine algeriană, în vârstă de 24 de ani. Mohammed Merah a participat ca luptător la jihad (“razboiul sfânt” islamic) în zonele fierbinţi de la graniţa Afganistanului cu Pakistanul. El a fost de altfel arestat în 2010, în Khandahar–Afganistan şi eliberat ulterior. Încă din cursul nopții, teroristul a fost înconjurat de forţele speciale ale poliţiei franceze, el aflându-se într-un imobil din cartierul Cote Pavee din Toulouse. Mohammed Merah a deschis focul asupra forţelor de politie, rănind 2 poliţişti.

Ministrul de interne francez Claude Gueant, a declarat: ”Mohammed Merah pretinde că este un mujahedin (luptător al lui Allah) al forţelor Al-Qaida ce a dorit să-i răzbune pe copiii palestinieni şi să pedepseasca armata franceză pentru intervenţiile sale în afara graniţelor ţării”. Teroristul, cu care se poartă negocieri, se află în posesia unui adevărat arsenal, pe lângă cele câteva pistoale, el dispunând de un khalaşnikov şi un pistol mitralieră Uzi. De altfel, el a aruncat pe geam un pistol Colt 45, primind la schimb un aparat de emisie-recepţie pentru a putea intra în legatură cu negociatorii forţelor speciale.

Mama şi fratele teroristului au fost reţinuţi de către poliţia franceză. Fratele lui Mohammed Merah este şi el un cunoscut radical musulman. Serviciile de informaţii occidentale estimau recent că numărul tinerilor luptători jihadişti din Afganistan, care s-au reîntors în “ţările lor” din Europa, se ridică la câteva zeci, dintre care, câţiva, au revenit în Franţa.

Baroneasa Catherine Ashton, fascista ce ocupă postul de Înalt Komisar al diplomaţiei europene, s-a solidarizat efectiv cu mujahedinul Mohammed Merah, declarând încă de luni: “Când ne gândim la ce s-a întâmplat astăzi la Toulouse, ne amintim de ce s-a întâmplat în Norvegia anul trecut, de ce se întamplă în Siria, de ce se întamplă în Fâşia Gaza şi în alte locuri”!

Update

Conform spuselor unui ofiţer al DRCI (Direcţia Centrală de Informaţii Interne) intervievat de reporterul site-ului JSS NEWS, încă de sâmbată 17 martie, poliţia franceză a identificat-o pe mama teroristului, datorită urmelor informatice lăsate de acesta în momentul cumpărării scooterului de la concesionarul Yamaha. Mama teroristului figura în baza de date a persoanelor susceptibile a fi în legatură cu organizaţii teroriste.

Ofiţerii poliţiei judiciare, însărcinaţi cu dosarul, au cerut imediat parchetului din Toulouse autorizaţia de ascultare a telefoanelor membrilor familiei Merah.

Acestă cerere a fost refuzată de judecător, pe motiv că din dosar lipseau elementele probatorii care să justifice cererea de punere sub ascultare! Potrivit sursei JSS NEWS, dacă această cerere ar fi fost aprobată, ea ar fi avut ca efect interceptarea şi arestarea lui Mohammed Merah şi a fratelui său, înainte ca primul să mai aibă posibilitatea să înfăptuiască atentatul de la colegiul Ozar Hatorah!

Acum ştim că nu s-a întâmplat aşa. A trebuit ca la dosar să fie adăugate ca “elemente probatorii” trupurile neînsufleţite a încă 4 victime, şi ca Procurorul Parchetului din Paris însărcinat cu afacerile teroriste să treacă la conducere luni după amiază, pentru ca aprobarea pentru interceptare să fie dată! Astfel, Justiţia franceză, se aşează mândră alături de alte instituţii ale statului.

Update2

Fără a exagera pot spune că fuga evreilor din Europa (în Israel și SUA de obicei) este de fapt un nou exod. Canarii erau folosiți în mină pentru că erau sensibili la scurgerile de gaze, de aici și metafora „canarului din mină” folosită pentru evrei: cînd o societate începe să aibe probleme grave și ireversibile, la început evreii sînt cei mai afectați, atacați, prigoniți. Apoi urmează ceilalți. detalii aici. (Costin)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

44 de comentarii

 1. bogdan calehari
  21 martie 2012

  Mohammed Merah a fost arestat in Afganistan in 2007 ( potrivit declaratiei directorului inchisorii din Kandahar, care este citat de agentia Reuters) in timp ce punea bombe in regiunea Kandahar. A evadat dupa cateva luni si a fost arestat din nou in decembrie 2007 cand a fost condamnat la 3 ani de inchisoare!! A evadat din nou in iunie 2008, impreuna cu alti 1000 de detinuti, in momentul in care un comando taliban a atacat inchisoarea!
  De la intoarcerea in Franta se afla sub supravegherea DGSE(Directia Generala de Securitate Externa) si DCRI- adica era monitorizat si de FBI si de CIA- !!
  Culmea ridicolului este ca, despre acest super terrorist, ministrul de interne Claude Gueant declara impasibil, cu o liniste vecina cu idiotenia ca: “ era urmarit pentru un angajament salafist, dar nimic nu a dat de gandit ca ar fi fost pe punctul de a trece la acte criminale” !!!
  Fratele lui, Abdelkhader Merah, si el un salafist fanatic, si el urmarit de DCRI, a fost arestat ieri, asupra lui descoperindu-se mai multe sute de grame de explozibil. !!

  Un caz, ca si multe altele, in care oameni nevinovati platesc cu viata, pentru faptul ca serviciile secrete si politia nu-si mai pot face datoria, paralizate de “presiunile corecte politic” exercitate asupra lor.
  Unul din vecinii lui Mohammed Merah a declarat presei :”Mohammed era un produs 100% al Frantei si nu al Islamului”!
  Hm! Mai sunt unii care gasesc diferente!

 2. bogdan calehari
  21 martie 2012

  Ebba Kalondo, redactor sef la France 24, a spus ca la ora 1 am, teroristul a sunat la redactie fara insa a-si declina identitatea. El a dat informatii precise despre crime, prezentandu-se ca autorul asasinatelor. ” A spus ca este in legatura cu Al-Qaida si ca, ceea ce a facut este debutul unei importante campanii teroriste” a declarat Ebba Kalondo. Teroristul a explicat ca este contra „Legii valului”(intrata in vigoare in 2011) si ca lupta contra prezentei armatei franceze in cadrul operatiunilor NATO din Afganistan. ” Evreii ii ucid pe fratii si surorile noastre in Palestina” a adaugat teroristul.
  El a afirmat -a adaugat Ebba Kalondo- ca a filmat toate asasinatele, si ca filmele vor fi postate pe internet.
  Neo-nazist, extrema dreapta, asasin rasist, xenofob. Stanga franceza, si nu numai, era in delir. In realitate este vorba doar despre unul dintre reprezentantii unei religii ucigase, pe care idiotii o numesc, Religia Pacii.

 3. euNuke
  21 martie 2012

  Ministrul de interne al Franţei se face vinovat de înaltă trădare* prin participarea fără înconjur la operaţiunea de diseminare a mesajelor jihadiste, prin acceptarea rolului de purtător de cuvînt al acestui criminal odios. Asistăm practic la o vastă campanie de islamizare in direct, prin ziarele şi televizinile franceze ce refuză să privească realitatea cu proprii ochi şi să condamne laşitatea şi umilinţele fără precedent pe care autorităţile şi organele de poliţie de îndură din partea unui singur individ. Legea, ordinea şi autoritatea statală, viaţa şi libertatea cetăţenilor nu mai reprezintă nimic pentru aceste agenţii de propagandă islamistă. Acest episod fabulos marchează începutul islamizării instituţiilor Franţei, al supunerii şi aplecării lor in faţa ofensivei războinice a ramurilor europene ale islamului. Negocierea cu adepţii terorii a atins cote uluitoare de contorsionism moral prin îngenuncherea grotescă a poliţiei, a trupelor speciale, a armatei, a executivului, a presei in faţa unui singur asasin ce agită vehement 2 pistoale şi profită de obedienţa autorităţii ca să transforme delirul său intr-un veritabil şou mediatic, iar fapta sa intr-o pildă pentru toţi decerebraţii sectelor islamice.

  In mod firesc, orice guvern european ar trebui de-acum să se gîndească serios la denunţarea Acordului Schengen şi la închiderea graniţelor cu acest euroafghanistan in care se transformă fosta Franţă. Proliferarea celulelor teroriste şi cultivarea gărgăunilor antisemiţi pe teritoriul acestei ţări este deja un fapt, de asemenea este vizibilă şi tulburătoare neputinţa autorităţilor de a stopa acest fenomen precum şi tentaţia cedării in faţa pretenţiilor agresorilor. O Franţă intrată pe calea islamofascismului este un pericol pentru întreaga Europă.

  *nu că ar mai avea vreun sens această noţiune de drept penal, trădarea, in naţiunile atrase in aventura totalitaristă a ue.

 4. bogdan calehari
  21 martie 2012

  euNuke are dreptate cand vorbeste despre „operatiunea de diseminare a mesajelor jihadiste” si despre”purtatorul de cuvant” al teroristului.
  Stafeta a fost preluata de catre procurorul Parisului,Francois Molins, care a tinut o conferinta de presa in care a transmis ultimile mesaje „catre tara” ale asasinului: ” Vorbind despre sejurul petrecut in Afganistan, el a explicat ca nu are sufletul unui sinucigas, nu are sufletul unui martir si prefera, daca putem spune asa, sa ucida si sa ramana in viata” sau ” El nu are nici un regret decat, poate, acela de a nu fi facut mai multe victime” si, pour la bonne bouche, domnul procuror a transmis si strigatul de mandrie al teroristului musulman ” AM PUS FRANTA IN GENUNCHI!”

 5. bogdan calehari
  21 martie 2012

  Jihadistii se numesc nu numai Mahomed, ci si Livingston. Ken Livingston – fostul primar al Londrei 2000-2008- supranumit si Ken cel Rosu, datorita faptului ca este un trotkist fanatic, este in campanie electorala pentru obtinerea unui nou mandat la primaria Londonistanului. Intr-un discurs tinut intr-o moscheie, in fata unei gloate de musulmani radicali, Red Ken a spus:” Voi transforma Londra intr-un far al cuvintelor profetului Mahomed”.
  Candidatul Partidului Laburist a continuat ” Imi voi petrece urmatorii 4 ani asigurandu-ma ca toti non-musulmanii londonezi vor cunoaste si vor intelege cuvintele si mesajul profetului” !! Moscheea centrala din nordul Londonistanului in care si-a tinut predica Red Ken, a fost intrecut controlata de catre recrutorul de teroristi Abou Hamza. Acum, noul imam se numeste Ken Livingston!

 6. Corneliu
  21 martie 2012

  Iata un „buletin de identitate” al teroristului si al organizatiei din care face parte, conform relatarii „MEMRI”:
  http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/6204.htm

  Toulouse Shooter Affiliated with French Al-Qaeda Group Fursan Al-‘Izza
  On March 19, 2012, a terrorist opened fire on the Jewish school Ozar Hatorah in Toulouse, France. As of this writing, the suspected gunman, 24-year-old Muhammad Merah, is holed up in a nearby apartment building, with French police still attempting to negotiate his surrender.

  Merah, a French-Algerian who spent time training in jihad camps in Pakistan and Afghanistan in 2010 and 2011, told the French authorities that the shooting was to avenge the deaths of Palestinian children. He also claimed responsibility for the March 15 murder of three French soldiers, which he said was due their role in the Afghanistan war.

  Merah claims to belong to Al-Qaeda, and, indeed, appears to be a member of the French Al-Qaeda branch Fursan Al-‘Izza („The Knights of Glory,” spelled in French, „Forsane Alizza”).

  Following is an overview of this group:
  ……………………………………………..

  Fursan Al-‘Izza emblem
  ……………………………………

  Fursan Al-‘Izza Affiliated with Global Shari’a Movement

  For its logo, Fursan Al-‘Izza uses Al-Qaeda’s well-known black flag, and is ideologically aligned with the worldwide shari’a movement calling to Islamize Western states and societies by „implementing shari’a law,” „exalting the word of Allah,” „abolishing democratic states,” and „replacing them with Islamic regimes.”

  The group’s leaders include Abu Hamza, aka Mohamed Achamlane, who used the handle „Cortex” on Islamic forums. Abu Hamza, 33, hails from the French city of Nantes, is fluent in both Arabic and French, and identifies himself as Fursan Al-‘Izza’s spokesman. He was set to stand trial on June 24, 2011, in Limoges for incitement, and for publicly trampling a copy of the French Penal Code while saying: „This is the book that should be burned,” apparently in a reference to Koran burnings spurred by American pastor Terry Jones. Another man, Oueri Neba, was to stand trial along with Abu Hazma for antisemitic comments he made at a McDonald’s restaurant in Limoges.

  Another central figure in Fursan Al-‘Izza, who used the handle „MedMed,” described himself as living in Caen, France. He is the creator of Fursan Al-‘Izza’s official website and a longtime active member of France’s Islamist forums.

  Fursan Al-‘Izza has supporters and members in Limoges, Caen, Paris (specifically in the 17th district and the immigrant suburb La Courneuve), and Toulouse, the scene of the shooting. In one of the group’s videos, it is shown holding a public meeting, which it says are held weekly and intended to „confront unbelievers” and provide „Islamic reminders [of a Muslim’s duties].”

  Fursan Al-‘Izza’s pages on Facebook have been closed down several times. For this reason, the group is mainly active on Mon-islam.com, a comparable social network used by France’s Islamist community. It also maintains a Twitter page.

  A recent Fursan Al-‘Izza video calls on „all Arab countries to boycott France and its products, and to teach them a lesson” by „pushing France a little deeper into the [economic] rut it has dug for itself,” until it repeals its laws banning the niqab and hijab. The video opens with the slogan „Restore the Caliphate,” and ends with the slogan „Disavow the idol of democracy.”

  „The future is Islam”
  ……………………………..
  Fursan Al-‘Izza Participates in Islamist Demonstration against France’s Burqa Ban

  On April 4, 2011, Fursan Al-‘Izza, along with other Islamist groups like Jama’at Al-Tawheed, Sharia4Belgium, and Sharia4UK, announced that it would take part in an April 9 demonstration in Paris’s Place de la Nation against the French law prohibiting full concealment of the face – the so-called burqa ban – which went into effect on April 11.The French authorities ultimately revoked the demonstration’s permit and broke it up, arresting several participants.

  Following is a summary of the events:
  Online flier for the April 9 demonstration: „The ummah is awakening!”
  ……………………………………………………………………………………………………..
  On April 3, 2011, Sharia4Belgium issued a video in which its leader, Abu Imran, aka Fouad Belkacem, responded to the France-based Jama’at Al-Tawheed’s call to participate in an April 9 demonstration against France’s so-called burqa ban, by affirming that he would, indeed, be in Paris to take part. Abu Imran also called on Carla Bruni to divorce French President Nicolas Sarkozy and to don the niqab. He asked Allah for the strength to hoist the black flag of Al-Qaeda atop the Elysée Palace. On April 6, MEMRI TV posted the video, with English subtitles, on its site. On April 7, Jama’at Al-Tawheed’s website featured both the Sharia4Belgium video as well as another video, in which UK-based Islamist Anjem Choudhary, head of Sharia4UK, said he would also attend the April 9 demonstration in Paris.

  On April 8, the demonstration, which had until then been authorized by the police, was banned on the grounds of „possible violence and turmoil.” Anjem Choudhary and Abu Imran were arrested en route to Paris, as were 19 niqab-clad women on their way to the Place de la Nation. One of these women was carrying an „illicit weapon.”

 7. emil borcean
  21 martie 2012

  Mircea Platon Suprematicus e cu ochii in patru! Mai moale cu islamofobia, va rog ????

 8. Corneliu
  21 martie 2012

  Cui ii pasa?!

 9. Costin Andrieş
  21 martie 2012

  http://gatesofvienna.blogspot.com/2012/03/joseph-goebbels-alive-and-well-at-bbc.html

  BBC Reporting. Joseph Goebbels would have been proud.

  by Cyrus Spitama

  Anyone following to the BBC’s coverage the Toulouse shootings can’t have missed the terms ‘xenophobic’, ‘anti-immigration’, ‘far-right’, ‘neo-Nazi’, ‘Islamophobia’ and ‘anti-Semitism’ peppered liberally throughout their reports

  And of course the name of Marine Le Pen has been a regular feature in the BBC’s reporting, as well as the linking Sarkozy’s move to the right to these murders.

  I read in The Telegraph this morning that the shooter is a Muslim jihadist of Algerian ethnicity called Mohammed.

  So I looked in on the BBC news website to see their take on it. After all, they clearly felt that ethnicities and religions of the victims were very important and relevant, so I wanted to see how they reported the background of the shooter. But predictably, they didn’t.

  All they reported this morning was that the murderer “has claimed affiliation to al-Qaeda”.

  I scoured the report to see for any morsel of news regarding the man’s ethnicity or religion. Nothing. However, there was this at the end of report:
  Mr Sarkozy and the Socialist presidential candidate Francois Hollande will attend the memorial service in Montauban for the three soldiers killed in last week’s attacks.

  Marine Le Pen, the leader of the far-right Front National, will also be at the service.

  She is often associated with the more controversial debates on immigration and her presence will be closely observed in light of recent events, reports the BBC’s Christian Fraser in Toulouse.

  The page has disappeared in the last hour but you can see it here.

  Lets look at that line again:

  “She is often associated with the more controversial debates on immigration and her presence will be closely observed in light of recent events…”

  Incredible.

  To paraphrase Goebbels: The BBC doesn’t let facts get in the way of their message — they just keep repeating the lie until eventually people come to believe it.

 10. George Daniel
  21 martie 2012

  Dupa 33 de ore fortele speciale franceze au luat in sfarsit cu asalt casa in care se baricadase teroristul. In timpul interventiei, Mohamed a fost din pacate ucis. Ar fi meritat, ca si Breivik, cativa ani intr-un penitenciar, cu 3 mese pe zi, TV dat pe Al Jazeera si sala de bowling. Ca doar oameni suntem!
  Surpriza uriasa ramane insa faptul ca francezii nu s-au predat in grup, insa probabil ca nici macar Mohamed nu avea atatea catuse.
  O interventie rusinoasa. Daca asa raspunde unul dintre cele mai puternice state europene la un act de terorism, inseamna ca viitorul e destul de sumbru. Ce vom face daca vom avea 10 astfel de cazuri simultane, in 10 orase diferite din Franta? Ne predam? Predam cheile Parisului? Rusinos.

 11. Vlad M.
  21 martie 2012

  Ne predam, desigur. Cel mai destept cedeaza. Nu?

 12. Costin Andrieş
  21 martie 2012

  asta e atitudinea care a facut posibila tragedia din Toulouse, si va mai face posibile atentate similare viitoare in toata Europa:

  „Islamul înseamnă progres, ştiinţă, fineţe, modernitate” (Nicolas Sarkozy)
  http://inliniedreapta.net/dereferinta/despre-religia-pacii/

  Fuga evreilor din Franta de teama musulmanilor este un fenomen care se petrece de ani de zile:
  A TUNDRA TABLOIDS EXCLUSIVE: RISE OF ANTI-SEMITISM CAUSES FORMERLY SECULAR-JEWISH DOCTOR TO LEAVE FRANCE FOR GOOD…….

  dar aceste probleme nu sint doar in Franta:
  Ştiri din Raiul Multicultural Olandez: “Evreii trebuie să părăsească ţara în 2011″

  comunitatea evreiasca din Malmo, in sudul Suediei pleaca spre alte tari din cauza atacurilor tot mai frecvente din partea musulmanilor:
  JEWS FLEEING MALMÖ DUE TO RISING ANTI-SEMITISM…….

  Tot in Malmo, cind joaca Israelul Cupa Davis se joaca cu tribunele goale de teama ca jucatorii evrei sa fie atacati de stingiti (criticataci mai avansati) si musulmani:
  C-aşa e-n tenis! Cupa Davis se ține cu ușile închise cînd joacă Israelul.

  Iar a fi pro-israel in Suedia este un pericol la siguranta publica:
  Pro-Israel in Suedia

  Suedia, Belgia, in unievrsitati se intimpla acelasi lucru
  Bine ati venit in viitor

  in Germania, la fel

  toate acestea sint roadele multiculturalismului.

  cum care multiculturalism? asta..
  Londonistan Calling – multiculturalism cu peripeții (România face aceleași greșeli)
  2011 Plan National Ac

 13. DanCanada
  21 martie 2012

  Am auzit la radio dimineata (la AM640 care de altfel e cam cel mai de dreapta din zona Toronto), cica blocajul „ended up bad”.
  S-a terminat rau adica.
  Nu-i chiar asa, ar fi fost rau daca nu l-ar fi gasit si ar mai fi impuscat alti nevinovati.
  Sau sa scape din blocada, asta ar fi fost rau.

  Iaca asa baga mass media vestica timpenii political correct. Probabil din reflex, fara sa mai gindeasca.
  Picatura cu picatura prostimea e educata sa creada ce trebuie.

 14. Costin Andrieş
  21 martie 2012

  A Jew-free Europe
  Op-ed: The ongoing process of Jews leaving European continent is tragic but unavoidable
  Giulio Meotti

  The Jews of Europe are once again in grave danger, while anti-Semitism has become the common currency of politics in many European countries.

  Seventy years after the Holocaust, a pogrom took place in Toulouse, one of the most pleasant French cities. An Israeli rabbi and three Jewish children were executed during a killing spree. Four Jews “returned” to Israel in a coffin.

  The question we face at this time is as follows: will the Jews have a place in the New Europe? Or will the remnant of European Jewry flee once again?

  Nearly 80% of European Jews today can be found in France and in the United Kingdom. In both countries, the number of Jews is dramatically falling. When Prime Minister Ariel Sharon, reacting to anti-Semitic attacks in France, said in 2004 that French aliyah is “a must and they have to move immediately,” people were embarrassed. But these sentiments have changed.

  A new exodus from the Diaspora could now take place. In the past few years, the number of French Jews immigrating to Israel has doubled. Hundreds of French Jews have bought apartments in Israel. It’s their “pied-a-terre” in case the situation gets darker in Europe.

  According to the statistics available, due to aliyah and assimilation, French Jewry is projected to experience a dramatic decline from 520,000 in 2000, to 480,000 in 2020, to 380,000 in 2050, and to 300,000 by 2080. The Jewish population in the United Kingdom will also decline to 240,000 in 2020, 180,000 in 2050, and 140,000 in 2080.

  Rabbi Adin Steinsaltz, the world’s leading Talmudic scholar, recently delivered an apocalyptic vision: “The Jewish community in Europe is dying.” Enclaves of ultra-Orthodox Jews are likely to prevail in the main European cities, but Judaism will survive as mere folklore.

  The Auschwitz burden
  Prominent Dutch politician Frits Bolkestein recently sparked an uproar in the Netherlands by saying that Jews “should emigrate to the US or Israel.” Bolkestein’s remarks echoed those of Benjamin Jacobs, Holland’s chief rabbi, who in 2010 said that “the future for Dutch Jewry is moving to Israel.”

  Last autumn, the ancient synagogue of Weesp became the first synagogue in Europe since the Second World War to cancel Shabbat services due to threats to the safety of the faithful.

  The Pew Research Center’s 2008 Global Attitudes Project found that 46% of Spanish residents held an unfavorable view of Jews. Meanwhile, 47% of Germans are of the opinion that “Israel is exterminating the Palestinians,” according to a poll undertaken by the Friedrich Ebert Foundation, affiliated with the German Social Democratic Party.

  There are more than 1,000 Jews in Oslo, but you never see them. Not one. Jews in Norway make upjust 0.003% of the total population, but the country is a bulwark of global anti-Semitism. Elsewhere, due to security reasons, Jews are fleeing the Swedish city of Malmo and Antwerp in Belgium, a town once proudly called “the Northern Jerusalem.”

  To quote psychiatrist Zvi Rex: “Europe will never forgive the Jews for Auschwitz.” Europe doesn’t want to live under the psychological burden of Auschwitz forever. The Jews are living reminders of the moral failure of Europe. This leads to the projection of guilt on Israel and the remaining European Jews.

  Indeed, it’s a tragic but unavoidable process: the New Europe will be a Jews-free continent.

 15. roadrunner
  21 martie 2012

  #14


  … Therefore, my Harry,
  Be it thy course to busy giddy minds
  With foreign quarrels
  ; that action, hence borne out,
  May waste the memory of the former days.

  ( King Henry IV, Part II http://www.shakespeare-online.com/plays/2kh4_4_5.html)

 16. roadrunner
  21 martie 2012

  #15 @roadrunner :mrgreen:

  Explicatie pentru Costin la al meu #15

  Draga Costin,

  Soarta articolelor puse pe comentarii la un blog, fie ca pui doar un simplu link, fie ca you blockquote fragmente din el este una singura si trista: Nimeni nu da click pe linkuri si/sau citeste blockquotele. Eu am citit, exceptional, ce-ai pus. Am citit de mai multe ori.

  Draga, trebuie sa recunosc ca de mult n-am mai citit un text mai isteric decit asta (cel pe care l-ai pus la #14). Daca vrei, sint dispus sa ti-l demontez fraza cu fraza. Am o luuunga, luunga lista de citate din el si de refutatzii la ele. Daca te intereseaza, da-mi un semn. Daca nu, poate-i intereseaza pe altii. Daca ei imi vor da un semn, le voi pune aici ca si cum le-as fi pus pentru tine.

  Sa fim intelesi: am fost la fel de oripilat la fel ca oricine de evenimentele de la Toulouse. Numai ca, vezi tu, propaganda de la #14 nu prea are de-a face cu ceea ce s-a intimplat la Toulouse. E o chestie de statistica simpla: cuvintul Toulouse apare doar o singura data, in prima fraza. The rest is garbage.

 17. Costin Andrieş
  21 martie 2012

  roadrunner, cauta in arhiva ‘o noua shoah’ si ‘giulio meotti’, foloseste search. Tipulk scrie de ani de zile despre lucrurile astea. Arunca o privire, mai tempereaza-ti un pic entuziasmul si spune. M-as bucura s-ajung sa inteleg ca situatia e mult mai roza. Vezi si #12, poate demontezi si ce-i acolo.

 18. roadrunner
  21 martie 2012

  #17 @costin

  Okay…

  Una: n-am timp sa ma duc pe unde m-ai trimis. Iau mesajul tau ca vrei/esti de acord sa discutam pe ce ti-am propus: #14. Daca o fi cazul, voi face efortul sa ma duc la sursele tale. Pentru moment, n-am nevoie.

  Deci, sa demontam #14. Asta a fost propunerea mea!

  Seventy years after the Holocaust, a pogrom took place in Toulouse

  N-a fost nici un pogrom in Toulouse! Pogrom in Toulouse inseamna ca francezii din Toulouse se apuca, in corpore, cu catel, cu purcel, sa-i omoare pe evreii din Toulouse. Asta este dupa orice definitie a notiunii de pogrom: inclusiv dupa wikipedia.

  Nearly 80% of European Jews today can be found in France and in the United Kingdom. In both countries, the number of Jews is dramatically falling.

  Si, cu toate astea, presedintele Frantei este un evreu-francez (sau francez-evreu; noi americanii sintem innebuniti de corectitudinea politica cu hyphen-atele astea: nu stim cum sa le mai dam? asa? sau invers?)
  Stii cum vine asta de-o zice gagiul tau? La fel cum fac stingistii din America: de cind s-a ales Obama toata lumea (stinga adica) zice ca americanii sint rasisti! Cum dracu’ vine asta? cine l-a ales pe Obama?

  Hundreds of French Jews have bought apartments in Israel. It’s their “pied-a-terre” in case the situation gets darker in Europe.

  Ce sa-ti povestesc! Argument ca evreii din Franta sint in pericol.
  Cum se zice la noi in America, it’s nothing personal, it’s just business. Eu, roman-american (sau american-roman) am cumparat citeva proprietati in Romania. De ce? Pentru ca erau ieftine! How about that?

  According to the statistics available, due to aliyah and assimilation, French Jewry is projected to experience a dramatic decline from 520,000 in 2000, to 480,000 in 2020, to 380,000 in 2050, and to 300,000 by 2080. The Jewish population in the United Kingdom will also decline to 240,000 in 2020, 180,000 in 2050, and 140,000 in 2080.

  That’s the most funny of all! Ameteste-l pe bizon cu cifre! Tu realizezi despre ce discuta ala acolo? Tu te-ai uitat la ani? 2080? Are you kidding me?

  Cine stie ce-o sa fie miine?

  Ai prins anii dictaturii? Citi ani aveai in 1985? Stiai tu in 1985 (again, daca existai pe atunci), ca in 1990 toata lumea ta se va schimba? Si bou’ asta de propagandist ma plimba pina in 2080!

  Hey, citi ani au trecut de la holocaust? Citi ani sint pina in 2080? What the hell is he talking about? Chiar asa de gaini proaste ne crede?

  Cine-i ma, bou’ asta de Giulio si mai cum il mai cheama?

  Rabbi Adin Steinsaltz, the world’s leading Talmudic scholar

  Rabbi who? Din cite mai stiu eu, judaismul este asa, mai democratic, nu au vreo autoritate suprema. Cam la fel ca musulmanii, ca nici astia n-au. Spre deosebire de biserica catolica, care-l are pe Papa. Cind Papa zice ceva, e batut in cuie! Dar de rabinul suprem, n-am auzit.

  Cine-i rabinu’ asta, „the world’s leader”? Pai, stiu si eu rabini, si-am sa ma duc la ei sa-i intreb! Doar asa, de curiozitate!

  When Prime Minister Ariel Sharon, reacting to anti-Semitic attacks in France, said in 2004 that French aliyah is “a must and they have to move immediately,” people were embarrassed. But these sentiments have changed.

  A new exodus from the Diaspora could now take place. In the past few years, the number of French Jews immigrating to Israel has doubled.

  Daca the Prime Minister of Israel le zice evreilor din diaspora ca „aliya is a must”, o fi avind motivele/interesele lui. Intreaba-i pe romanii care au aplicat emigrare pentru Canada si, cind li s-a aprobat cererea, au crezut ca l-au apucat pe Dzeu de picior. Nimeni nu le-a zis ca, virgula, Canada avea nevoie de fresh, new, able-working taxpayers.

  Ce stiu eu este ca fiica-mea, studenta, are citiva colegi, pe unul in cheama Evghenyi, pe altul Serghey, toti din Haifa (!). I-am cunoscut personal, la petrecerile trintite de fiica-mea, i-am intrebat de ce au venit in America. Sa-ti spun ce mi-au zis?

  Nu. I thought so…

  Si despre ce sa mai discutam din textul tau? Despre antisemitii de norvegieni? Despre antisemitii de suedezi? Despre antisemitii de europeni? Am obosit…

  Costin, exista notiunea asta de self-fulfilling prophecy Cind discuti despre un lucru, oricit de absurd, daca discuti suficient de mult despre el, se va intimpla.

  Beware of self-fulfilling prophecies!

 19. roadrunner
  21 martie 2012

  reposted with propr formatting: please delete the peivoius one

  #17 @costin

  Okay…

  Una: n-am timp sa ma duc pe unde m-ai trimis. Iau mesajul tau ca vrei/esti de acord sa discutam pe ce ti-am propus: #14. Daca o fi cazul, voi face efortul sa ma duc la sursele tale. Pentru moment, n-am nevoie.

  Deci, sa demontam #14. Asta a fost propunerea mea!

  Seventy years after the Holocaust, a pogrom took place in Toulouse

  N-a fost nici un pogrom in Toulouse! Pogrom in Toulouse inseamna ca francezii din Toulouse se apuca, in corpore, cu catel, cu purcel, sa-i omoare pe evreii din Toulouse. Asta este dupa orice definitie a notiunii de pogrom: inclusiv dupa wikipedia.

  Nearly 80% of European Jews today can be found in France and in the United Kingdom. In both countries, the number of Jews is dramatically falling.

  Si, cu toate astea, presedintele Frantei este un evreu-francez (sau francez-evreu; noi americanii sintem innebuniti de corectitudinea politica cu hyphen-atele astea: nu stim cum sa le mai dam? asa? sau invers?)
  Stii cum vine asta de-o zice gagiul tau? La fel cum fac stingistii din America: de cind s-a ales Obama toata lumea (stinga adica) zice ca americanii sint rasisti! Cum dracu’ vine asta? cine l-a ales pe Obama?

  Hundreds of French Jews have bought apartments in Israel. It’s their “pied-a-terre” in case the situation gets darker in Europe.

  Ce sa-ti povestesc! Argument ca evreii din Franta sint in pericol.
  Cum se zice la noi in America, it’s nothing personal, it’s just business. Eu, roman-american (sau american-roman) am cumparat citeva proprietati in Romania. De ce? Pentru ca erau ieftine! How about that?

  According to the statistics available, due to aliyah and assimilation, French Jewry is projected to experience a dramatic decline from 520,000 in 2000, to 480,000 in 2020, to 380,000 in 2050, and to 300,000 by 2080. The Jewish population in the United Kingdom will also decline to 240,000 in 2020, 180,000 in 2050, and 140,000 in 2080.

  That’s the most funny of all! Ameteste-l pe bizon cu cifre! Tu realizezi despre ce discuta ala acolo? Tu te-ai uitat la ani? 2080? Are you kidding me?

  Cine stie ce-o sa fie miine?

  Ai prins anii dictaturii? Citi ani aveai in 1985? Stiai tu in 1985 (again, daca existai pe atunci), ca in 1990 toata lumea ta se va schimba? Si bou’ asta de propagandist ma plimba pina in 2080!

  Hey, citi ani au trecut de la holocaust? Citi ani sint pina in 2080? What the hell is he talking about? Chiar asa de gaini proaste ne crede?

  Cine-i ma, bou’ asta de Giulio si mai cum il mai cheama?

  Rabbi Adin Steinsaltz, the world’s leading Talmudic scholar

  Rabbi who? Din cite mai stiu eu, judaismul este asa, mai democratic, nu au vreo autoritate suprema. Cam la fel ca musulmanii, ca nici astia n-au. Spre deosebire de biserica catolica, care-l are pe Papa. Cind Papa zice ceva, e batut in cuie! Dar de rabinul suprem, n-am auzit.

  Cine-i rabinu’ asta, „the world’s leader”? Pai, stiu si eu rabini, si-am sa ma duc la ei sa-i intreb! Doar asa, de curiozitate!

  When Prime Minister Ariel Sharon, reacting to anti-Semitic attacks in France, said in 2004 that French aliyah is “a must and they have to move immediately,” people were embarrassed. But these sentiments have changed.

  A new exodus from the Diaspora could now take place. In the past few years, the number of French Jews immigrating to Israel has doubled.

  Daca the Prime Minister of Israel le zice evreilor din diaspora ca „aliya is a must”, o fi avind motivele/interesele lui. Intreaba-i pe romanii care au aplicat emigrare pentru Canada si, cind li s-a aprobat cererea, au crezut ca l-au apucat pe Dzeu de picior. Nimeni nu le-a zis ca, virgula, Canada avea nevoie de fresh, new, able-working taxpayers.

  Ce stiu eu este ca fiica-mea, studenta, are citiva colegi, pe unul in cheama Evghenyi, pe altul Serghey, toti din Haifa (!). I-am cunoscut personal, la petrecerile trintite de fiica-mea, i-am intrebat de ce au venit in America. Sa-ti spun ce mi-au zis?

  Nu. I thought so…

  Si despre ce sa mai discutam din textul tau? Despre antisemitii de norvegieni? Despre antisemitii de suedezi? Despre antisemitii de europeni? Am obosit…

  Costin, exista notiunea asta de self-fulfilling prophecy Cind discuti despre un lucru, oricit de absurd, daca discuti suficient de mult despre el, se va intimpla.

  Beware of self-fulfilling prophecies!

 20. Theo
  21 martie 2012

  1. In Israel rabinii sefi (sunt doi, unul askenazi, altul sephard) au autoritate de directori ai vietzii religioase (sunt alesi, daca nu ma insel pe 10 ani) insa de obicei nu au autoritate spirituala. Autoritatea spirituala este detinuta de rabinii considerati ca fiind experti in diverse materii religioase. Unul poate fi cel mai mare expert in probleme de viata religioasa, un altul poate fi considerat cel mai erudit in Kabala, etc. Rabinul Adin Steinsaltz este o somitate in materie de interpretare a Talmudului.

  2. Cine este Catherine Ashton (pe cat se pare un rahat cu mac):

  http://www.youtube.com/watch?v=wFXSj5WofYA

  Cucoana face parte din birocratia de la Bruxelles care impreuna cu conducatorii Europei din ultimile generatii conduc natiunile Europei spre sinucidere.

 21. Theo
  21 martie 2012

  Referitor la emigratia franceza in Israel: intr-adevar evreii francezi se prepara de plecat. Cunosc cazuri cand au cumparat deja casa in Israel si numai faptul ca au un business bun in Franta, ii impiedica sa plece definitiv. Insa in mod clar sunt pe picior de plecare.

  Situatia in anumite orase si cartiere din Franta este foarte neplacuta pentru evrei, mai ales in cartiere in care au patruns musulmanii. Insa nu numai pentru evrei.

  Am o amica al carei tata a fost unul din liderii comunitatzii evreiesti din Frantza. Mi-a povestit ca dupa unul din actele „obisnuite” de antisemitism, au fost chemati la primarul Parisului care le-a dat asigurari, asa si pe dincolo ca o sa faca totul etc, etc. Unul din lideri a zambit si atunci primarul l-a intrebat nedumerit daca a spus ceva gresit.

  La care respectivul i-a raspuns: Domnule primar, noi evreii suntem obisnuitzi sa plecam cand situatia se ingroasa… Dar voi ce o sa faceti? Toata lumea a izbucnit in ras, mai putin primarul. Autentic.

 22. Costin Andrieş
  21 martie 2012

  @19, vezi @21

 23. Silvapro
  21 martie 2012

  #19 Roadrunner
  Daca nu te documentezi nu inteleg de ce iti asumi dreptul sa comentezi? Derizi ca ideile de acolo nu sint bazate, dar dumneata pe ce te bazezi? Asa cum spune Costin, Meotti cerceteaza subiectul de ani de zile, deci e clar ca e mai fondat si informat ca tine.

  Vin aici francezii puhoi, auzi f. multa fraceza pe strada, ceea ce rareori era auzita in trecut.
  Se pare ca nu stii preturile de case in Israel – sint f. scumpe. Daca spui ca sint pentru investitie, cum se face ca tocmai acum cind islamismul s-a intetit, si-au adus aminte francezii evrei sau evreii francezi de aceasta posibilitate?

  Presedintele Frantei actual mai degraba este francez-evreu decit invers, mai ales ca e departe de a fi suta la suta evreu. In plus de asta ti s-a mai explicat de citeva ori ca a fi evreu nu inseamna a fi automat si pro-israelian sau pro-iudaic. Ti s-au dat nu stiu cite exemple de evrei antisemiti. Nu sustin ca Sarko este antisemit sau nu, dar nu face cit ar trebui sa faca chiar un neevreu impotriva islamismului, in calitatea lui oficiala.

  In pofida stingismului multiculturalist care ar trebui in mod corect politic sa te caracterizeze, cam dai dovada de nerespect fata de o anumita etnie.

  Inchipuieti ca exista pe tera si o autoritate evreiasca. Ca nu te afecteaza pe dumneata si nu o cunosti tu, nu inseamna ca nu exista.

 24. Silvapro
  21 martie 2012

  Pastor Neimoller said about the World War II:

  First they came for the Communists, and I didn’t speak up, because I wasn’t a Communist. Then they came for the Jews, and I didn’t speak up, because I wasn’t a Jew. Then they came for the trade unionists,and I didn’t speak out because I wasn’t a trade unionist.Then they came for the Catholics, and I didn’t speak up, because I was a Protestant. Then they came for me, and by that time there was no one left to speak up for me.

  Dar roadrunneru e prea obosit ca sa-si mai osteneasca his busy giddy mind with foreign quarrels, e plictisit de discutii despre antisemitism, documentarea e ceva de prisos, dara-mi-te sa mai si speak up pentru altii who.

 25. Theo
  21 martie 2012

  36 pietre de mormant din cimitirul evreiesc din Nice au fost avariate in noaptea de joi spre vineri, saptamana trecuta. Evenimente de genul acesta au devenit cam „normale” in Franta si de multe ori nici nu mai sunt pomenite in presa.

 26. roadrunner
  21 martie 2012

  #24 @silvapro

  Am o rugaminte la tine: daca esti dragutza, putem sa renuntam la fitile de doua parale precum „stingism care ar trebui sa te caracterizeze”, „dai dovada de nerespect”, si alte asemenea?

  Cunosc tactica, am fumat-o de atitea ori! Tactica are doua scopuri: unu, sa traga discutia pe linie moarta; doi, sa-l enerveze/irite/agaseze pe interlocutor astfel incit acesta sa consume trei/patru mesage ca sa respinga asertiunile, din care mesage sa rezulte ca el, interlocutorul, a fost intr-adevar enervat/iritat/agasat, schimbul terminindu-se cu scorul final de 2-0 pentru fitilist. It does not work with me. Don’t bother.

  Am sa continui sa ma refer la subiectul discutiei, articolul citat de Costin la #14.

  Articolul este si ramine unul de propaganda, si inca pe ton isteric pe deasupra.

  Nu a fost nici un pogrom la Toulouse. Tragedia de la Toulouse isi are radacinile si explicatia, pentru cine cauta onest raspunsuri, intr-o, yes, a foreign quarrel far, far away of France si cu care francezii n-au de-a face nici in clin, nici in mineca.

  Respingator este faptul ca autorul se foloseste de tragicul eveniment ca sa construiasca imaginea „apocaliptica” (cuvint extras din articol) a unei Europe in care evreii iau cu asalt garile, porturile si aeroporturile ca sa scape dintr-o Europa devenita insuportabila. Ca sa-si sustina punctul autorul vine, printre altele, cu statistici demografice abracadabrante.

  Si mai mentioneaza autorul, pe nume, patru tari europene: Franta, Marea Britanie, Norvegia (?) si Suedia (?). Norvegia si Suedia! Give me a break!

  Nu mi-e deloc clar la ce serveste un articol in care Norvegia este desemnata drept a bulwark of global anti-Semitism. Cum am zis mai sus, beware of self-fulfilling prophecies.

 27. Theo
  21 martie 2012

  Evreii nu iau cu asalt garile insa retragerea evreilor din Europa e un fact. Ca se intampla in 5 sau in 15 ani, putin conteaza. Despre ce se intampla in Norvegia si Suedia, eu cred ca noi cunoastem ceva mai mult. In mod natural, suntem mai informati despre ce se intampla acolo pentru ca ne intereseaza mai mult decat ii intereseaza pe americani . Nu vreau sa incep o discutie despre asta.

  Statistici sunt furnizate peste tot. ONU furnizeaza statistici demografice pentru 2050 in fiecare an. In acelasi fel exista demografi evrei care studiaza miscarile populatiei evreiesti in lume.

  Cat despre „Cum am zis mai sus, beware of self-fulfilling prophecies”, este o expresie care incearca sa dea vina pe evrei despre ce se intampla acolo si din punctul meu de vedere este pur si simplu gretzoasa.

 28. Silvapro
  21 martie 2012

  A propos, daca s-au ridicat dubii, trebuie precizat ca Giulio Meotti nu este evreu de nici o culoare. Asa ca ideea de propaganda ar trebui lasata balta.

  Apoi:

  …a foreign quarrel far, far away of France si cu care francezii n-au de-a face nici in clin, nici in mineca

  Pai cum departe cind incidentele se intimpla chiar pe pamintul Frantei? Cind Islamismul e in plina desfasurare la francezi acasa? Si nici macar inca nu le-a venit mintea la cap sa inchida granitele?

 29. emil borcean
  21 martie 2012

  Roadrunner. Norvegia, in perioada moderna (secolul 19 catre prezent), si-a mesterit un renume binemeritat de „bastion al antisemitismului”. Nu stiu cat de „mondial”, dar sigur la nivel european.

  Our World: Norway’s Jewish problem

  Alan Dershowitz and Norwegian Anti-Semitism

  Making sense of Norwegian anti-Semitism

  Outrage over Holocaust-denying Norwegian lawmaker

  Norway – a paradigm for anti-Semitism

  Nu sunt un fan, dar ajuta si Wikipedia:

  History of the Jews in Norway

 30. Vlad P.
  21 martie 2012

  Teacher holds moment of silence for France killer

  The teacher claimed that Merah was a victim and that his supposed link to al-Qaeda was invented by the media and by French President Nicolas Sarkozy

  mare idioată

 31. roadrunner
  21 martie 2012

  #28 @silvapro

  trebuie precizat ca Giulio Meotti nu este evreu de nici o culoare.

  And who said that?

  Pai cum departe cind incidentele se intimpla chiar pe pamintul Frantei? Cind Islamismul e in plina desfasurare la francezi acasa?

  Punctul cu islamismul ar avea merit daca articolul de la #14 ar fi pomenit cuvintul islamism si ar fi subliniat ca asta-i motivul cel mai important pentru care evreii nu se mai simt bine in Europa.

  Daca articolul ar fi pomenit de islamismul din Europa n-as fi avut nici un beef cu el; nici macar nu l-as fi bagat in seama, daca ma crezi ce-ti spun.

  Problema articolului de la #14 este ca urla disperat ca evreii din Europa sint amenintati si ca trebuie sa plece de acolo a.s.a.p. De ce? Articolul nu spune. Fiecare este liber sa-si imagineze ce vrea. Si fiecare face exact asta! Isi imagineaza ce-i trece prin cap. Daca tie iti trece prin cap islamismul, altora le trece sigur, you can bet on that! tot felul de alte chestii si traznai.

  Actually, articolul face tot posibilul ca sa-i trimita pe cititorii neavizati in alte directii decit islamismul. Vezi apropoul la Auschwitz.

  Iti repet: incidentul intimplat la Toulouse pe pamintul Frantei isi are radacinile intr-o foreign quarrel. Ca s-a intimplat pe pamintul Frantei, tough luck! Pentru francezi.

  Opinia mea este ca in Franta/Europa apele sint deja tulburi ca dracu’. Si cu cit sint mai tulburi, cu atit apar pescuitori cu agende din cele mai diverse care sa le tulbure si mai mult. Fiecare isi imagineaza, evident, ca le va tulbura in sensul dorit de el. Nimeni nu stie insa sigur cu ce o sa se aleaga. Beware of unintended consequences.

  Daca te intereseaza cit de tulburi sint acele ape, vezi un articol proaspat: Toulouse: The dark side of diversity

 32. Silvapro
  21 martie 2012

  Ca sa vedem pina unde ajunge absurditatea si lipsa de bun simt & lipsa de respect fata de adevaratele victime..

  Si astea se numesc cadre educative…

 33. Silvapro
  21 martie 2012

  Idioata cu I mare, idioata utila… Jihadului.

 34. roadrunner
  21 martie 2012

  #29 @ emil

  Primele trei articole pe care mi le-ai pus se invirt in jurul faptului ca Alan Dershowitz a fost „banat” sa-si tina conferinta la nu stiu de universitate norvegiana. Asta-i faptul in sine daca dai la o parte toate trimiterile istorice la 1814, Quisling, scriitori care au luat premiul Nobel (ce mai inseamna un premiu Nobel in ziua de azi? nimic!). N-am nici o problema sa inteleg ca Dershowitz e suparat ocna pe chestia asta.

  Numai ca Dershowitz ar trebui sa stie mai bine! Boicoturi precum cele de la universitatile norvegiene s-au intimplat si la universitati americane. A fost odata o miscare a universitatilor sa se „divesteze” de orice colaborare cu universitati israeliene.

  As vrea sa-l vad pe Dershowitz la fel de suparat si pe universitatile americane, sa-l vad tunind si fulgerind fara sa-i fie frica ca-i incomodeaza pe prietenii de la New York Times, Washington Post, Harvard si alte Ivy Leagues. Sau sa-l vad pe Giulio scriind un articol cum ca evreii din America trebuie musai sa fuga in Israel (s-ar putea sa existe, nu stau acum sa caut).

  Uite cum vad eu problema antisemitismului norvegian sau de orice alta nationalitate (europeana). Sint cel putin doua generatii care au fost educate si crescute la o lunga, lunga distanta in timp de Quisling, laureatul premiului Nobel nazist, constitutia norvegiana din 1814, si alte asemenea.

  Pentru generatiile astea al doilea razboi mondial este plasat in timp la fel cum e plasat Mihai Viteazu pentru mine.

  Generatiile astea au fost educate si crescute intr-o atmosfera de toleranta. La scoala li s-a dat versiunea politic corecta a lumii. Au avut norocul sa traiasca intr-o perioada de pace. In principiu sint pasnice si la locul lor, nu vor sa supere pe nimeni.

  Si iata ca aceste generatii, ajunse la maturitate, sint bombardate cu tot felul de acuze pe care sint incapabile sa le inteleaga. Le aud si se intreaba mirate „eu cu ce am gresit?”. Atentie: generatiile astea sint usor manipulabile. Si pline de amor propriu! Ajunge o acuzatie nefondata ca sa le trimiti in bratele cui nu vrei sa ajunga. Care ii asteapta cu bratele deschise.

 35. Silvapro
  21 martie 2012

  Observ ca intre timp intre mine si Vlad a mai aparut un comentariu, deci ceea ce scriu in 32 si 33 se refera la 30.

  @ Roadrunner,
  Ce sa fac daca nu ridici manusa sa citesti itemul cu Meotti. Este vorba de cartea “O nouă Shoah – Povestea nepovestită a victimelor terorii în Israel“. Vezi totusi aici, plus comentariile. In ele apar persoane care au cunoscut familiile unor victime.

  http://inliniedreapta.net/o-noua-shoah/

  Deci subiectul care il preocupa pe Meotti este Islamismul.
  Tot la acea pagina vei descoperi ca nu este evreu.

  A propos, prin acest link trimis de o ruda am ajuns eu pe ILD.

 36. bogdan calehari
  21 martie 2012

  @26@31 roadrunner

  “Tragedia de la Toulouse isi are radacinile si explicatia, pentru cine cauta onest raspunsuri, intr-o, yes, a foreign quarrel far, far away of France si cu care francezii n-au de-a face nici in clin, nici in mineca.”
  Interesant, foarte interesant! Afirmatia asta, ca sa nu-i spun teorie, da de pamant cu realitatea actuala de-i sar fulgii, si pune la loc de cinste, pe perete, frumos inramata, urmatoarea imagine: evreii si musulmanii, inclestati ca intre neamuri, unul in beregata celuilat, navalesc neinvitati in casa bietilor francezi tocmai cand acestia, in familie, stateau linistiti la masa. Buimaciti, bietii francezi privesc inmarmuriti cum scandalagii-cred ca echidistanta este vizibila- distrug totul in jurul lor, in timp ce se paruiesc si se injunghie unii pe altii.
  Privind tabloul, imi dau seama cu intarziiere – dar mai bine mai tarziu…- de greseala facuta de francezi: ar fi trebuit sa convietuiasca linistiti, asa cum au facut-o atata timp, cu musulmanii, si sa nu accepte imigratia a milioane si milioane de evrei.

 37. roadrunner
  21 martie 2012

  #35 @silvapro

  Deci subiectul care il preocupa pe Meotti este Islamismul.

  O fi. Eu n-am citit din Meotti decit #14, iar in #14 nu e vorba de nici un islamism.

  Cit despre alte lecturi din Meotti, am si eu o pasarica. La mine unul care incearca sa ma imbrobodeasca n-are decit o incercare, una singura. Dupa ce l-am prins cu cioara vopsita l-am sters definitiv de pe lista. Am sa retin numele, Meotti, doar ca sa nu ma apuc sa-l citesc si sa-mi pierd timpul cu el din greseala.

 38. Israelianca
  21 martie 2012

  roadrunner,

  se pare ca pe Meotti il intereseaza soarta poporului evreu de-a lungul istoriei sale, atit in contextul fundamentalizarii islamului la el acasa si de import in Europa, cit si, sau mai bine zis, mai ales in vestul occidental crestin, care, in mod politically correct, a transformat antisemitismul in antisionism, cf. aceeasi Marie cu alta palarie. Dupa cum am afirmat in trecut, in alte discutii si comentarii, evreii au o istorie un pic mai milenara decit multe popoare care traiesc azi in Europa, ce sa-i faci daca am fost contemporanii cu dacii, romanii, galii si filistinii. Deci aici iti dau dreptate, ce rost are sa speculezi ce se va intimpla peste 80 de ani cu evreii din Europa sau aiurea? Evreii au reusit sa supravietuiasca faraonilor, lui Nabucodonosor, lui Mahomed, Inchizitiei, lui HItler, probabil ca vor continua sa supravietuiasca undeva, cumva, si peste 80 de ani, chiar daca „boul” de Meotti este ingrijorat si indurerat de soarta lor.

  Ca s-a intimplat pe pamintul Frantei, tough luck! Pentru francezi.

  Chiar? Patru victime de origine evreiasca, dintre care trei copii intre 3 si 8 ani si tatal a doi dintre ei, precum si trei soldati, doi musulmani si unul din Antile cu o zi doua inainte. Cred ca „tough luck” e de partea victimelor, daca se poate numi „tough luck” soarta unui copil care este impuscat in cap in drum spre scoala.

  Bineinteles ca ai dreptul, in calitate de cititor, sa-ti alegi lecturile dupa gustul si preferinta personale. Nu cred ca Meotti va fi foarte afectat de faptul ca il vei evita.

  Si ca veni vorba de ce alegi sa citesti sau nu. Emil ti-a oferit mai sus citeva linkuri. Ce-i drept, in primele trei Dershowitz isi smulge parul din cap de necaz ca nu a fost lasat sa tina o conferinta in Norvegia. Dar ai avut curiozitatea sa arunci o privire peste al cincilea link?

 39. Silvapro
  21 martie 2012

  Buna Israelianco! Ma bucur sa te revad pe site. Cu asta, in sfirsit Roadrunnerul isi indreptateste participarea in cadrul acestui site. Dar nu mai putin, cred ca lui Meotti i se poate atribui meritul…

  Emil a pus niste articole f. bune, care rezuma clar situatia. A propos, in plus de al cincelea link, Caroline Glick ca intotdeuna stie sa puna problema. E vorba de linkul al patrulea de la Emil.

 40. Costin Andrieş
  21 martie 2012

  intre timp, aflam de pe national review ca in sua conducatorul contraterorismului este un convertit la islam
  http://www.nationalreview.com/corner/294346/our-top-counterterrorism-officer-convert-islam-daniel-foster

  Colleagues describe Roger as a collection of contradictions. A chain-smoker who spends countless hours on a treadmill. Notoriously surly yet able to win over enough support from subordinates and bosses to hold on to his job. He presides over a campaign that has killed thousands of Islamist militants and angered millions of Muslims, but he is himself a convert to Islam.

 41. Costin Andrieş
  21 martie 2012

  O profesoara din Paris a cerut elevilor ei sa tina un moment de reculegere in memoria criminalului de la Toulouse

  A French teacher faces disciplinary action for allegedly asking her students to observe a moment of silence for Toulouse terrorist Mohammed Merah a day after he was killed by police, AFP reported Friday.

  According to a report on the website of French newspaper Paris Normandie, the 56-year-old English teacher in Rouen, North of Paris, urged students to honor the Toulouse killer shortly before classes started.

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4206978,00.html

 42. Silvapro
  21 martie 2012

  Costin, aflaram asta inca de la Vlad #30, poate o pui din nou de intarire si din amazement la gradina D-lui, care se pare ca e intr-adevar f. larga in specimene….

 43. Theo
  21 martie 2012

  Obraznicie: tatal teroristului a anuntzat ca va da in judecata guvernul francez pentru ca i-a omorat fiul in loc sa-l captureze in viata.

 44. Silvapro
  21 martie 2012

  Guvernul francez cel putin a incercat. Ceea ce nu se poate spune despre fiu in legatura cu multele lui victime. Intentia lui a fost de la capul locului sa ucida si inca se mai si socotea erou care este merituos sa primeasca si premiu de la Allah – cele 72 de virgine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian