Conservatorul Juan Manuel Santos câştigă detaşat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Columbia

  0

  Juan Manuel Santos, candidatul sprijinit de presedintele conservator Alvaro Uribe, a castigat zdrobitor primul tur al alegerilor prezidentiale din Columbia, desfasurat fara incidente duminica trecuta. Santos a obtinut 46,57% din voturi, dupa o campanie in care a promis columbienilor ca va continua cu aceeasi determinare politica presedintelui Uribe, deosebit de apreciata de cetateni, in primul rand in ceea ce priveste combaterea terorismului FARC. Desi s-a apropiat mult de procentul necesar pentru a obtine victoria din primul tur, Santos nu l-a atins din cauza dispersarii voturilor dreptei intre mai multi candidati.

  Juan Manuel Santos a fost ministru al Apararii si a coordonat cu succes lupta contra narco-teroristilor marxisti din FARC (o analiza in acest sens in Revista 22: Infrangerea FARC si perspective de viitor)

  Urmatorul plasat, omul stangii, verdele Antanas Mockus, a obtinut doar 21,5%.

  Mockus, un candidat ciudat, pe care nu il deranjeaza sa fie considerat favoritul lui Hugo Chavez, a fost rasfatat de institutele de sondaj (iata un articol TOTB scris in cel mai lemnos limbaj eco-marxist: Columbia ar putea alege primul presedinte “verde” din lume), beneficiind de procente umflate grosolan in campanie, care, insa nu s-au confirmat la urne. Evident, sprijinitorii lui Mockus se plang ca de frauda (lor le place sa fie lucrurile clare, ca in Cuba, Venezuela, Iran, unde castiga cine trebuie, cu 99%, fara atata suspans).

  Organizatia terorista FARC il sprijina pe Mockus in cel de-al doilea tur al alegerilor.

  Anca Cernea

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentBine aţi venit în Franţa, albilor
  Articolul următorDispariţia inamicului comun, o iluzie periculoasă pentru conservatori şi libertarieni*
  Anca Cernea
  De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here