General sirian: Rusia instruiește fanatici care apoi îngroașă rândurile Statului Islamic

  0

  Witold Gadowski, un cunoscut jurnalist polonez de investigație și reporter de război relatează de la granița turco-siriană. Acesta descrie un interviu luat unui general sirian care acuză Rusia că susține Statul Islamic, preluat de portalul polonez wpolityce.pl.

  “Un general sirian acuză Rusia – Informații obținute în cursul filmărilor pentru documentarul “Insha Allah sângele martirilor”, scrie Witold Gadowski.

  “Generalul de brigadă Ahmad Aljjdeaa, ofițer cu o vechime de treizeci de ani în armată, în prezent ministru adjunct al apărării în guvernul sirian în exil, declară:

  “Ofițerii ruși sunt în mod constant prezente în unitățile armatei siriene, susțin regimul lui Bashar Assad, lupta de partea lui.”

  Și informația cea mai surprinzătoare – General Aljjdeaa continuă:

  “Rusia are un interes în tulburările din Siria. În Rusia există patru centre de pregătire militară, în care sunt instruiți fanatici care apoi îngroașă rândurile armatei statului islamic (ISIS). Printre cei instruiți sunt și ceceni.”

  Auzind ce spune militarul sirian este mai ușor de înțeles de ce Occidentul este atât de reținut față de bestialitatea Statului Islamic. Tentaculele rușilor sunt lungi, încheie wpolityce.pl.

  Citiți și „De ce a creat Vladimir Putin ISIS?”

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCriza migranților? Întrebați un mitic!
  Articolul următorCriza migranților: De ce țările bogate din Golf nu primesc sirieni
  Anca Cernea
  De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here