La revedere, William S. Lind, mergi cu Hurduzeu!

  39

  În urmă cu aproape 4 ani Vlad M. a tradus pentru patrupedbun.net, predecesorul inliniedreapta.net, articolul “Originile corectitudinii politice” al lui de Bill Lind (William S. Lind). Articolul, publicat pe situl academia.org în 2000, a fost tradus de Vlad 10 ani mai târziu, cu câțiva ani înainte ca ideile analizate să își facă simțită prezența în spațiul public românesc. Între timp, a apărut #unitisalvam, iar traducerea a devenit mai actuală ca niciodată, motiv pentru care îl recomand tuturor celor care doresc să înțeleagă, fără rest, ideologia din spatele protestelor “tinerilor frumoși și educați, vă rugăm să ne scuzați!”. Da! Știu că 99,9999% nu sunteți comuniști, mulți nu vă considerați nici măcar de stânga, dar nu contează. Nu mai explic încă o dată de ce.

  Între timp, pornind de la acest articol, am ajuns aici. Bill Lind și-a pierdut simțul critic și a început să scrie articole în care fostul agent KGB, Vladimir Putin, nostalgic înfocat al URSS și admirator al lui Stalin, este înfățișat în termeni glorioși ca “un lider al Dreptei internaționale” care conduce “cea mai conservatoare mare putere”“Conservatorii americani nu pot decât să viseze la un [astfel de] președinte…”

  O moștenire nefericită a Războiului Rece este atitudinea negativă pe care o mai au încă unii conservatori americani față de Rusia. Obișnuiți timp de decenii să pună semnul de egalitate între Rusia și Uniunea Sovietică, ei încă mai percep Rusia post-comunistă drept un pericol. Uită că Rusia țaristă a fost cea mai conservatoare mare putere…. Sub președintele Vladimir Putin, Rusia este în curs să redevină cea mai importantă putere conservatoare….. scrie New York Times – „definește rolul Rusiei pe plan mondial, nu pe baza învechitei paradigme a Războiului rece ci mai degrabă pe baza unei viziuni diferite care favorizează suveranitatea statului-națiune și stabilitatea status quo-ului în fața răspândirii democrației de tip occidental” … în revista Times, Putin a scris: „Este alarmant că intervenția militară în conflictele interne din țări străine a devenit un loc comun pentru Statele Unite. Este oare în interesul pe termen lung al Americii? Mă îndoiesc. Senatorul Robert A. Taft și Rusell Kirk, și ei aveau îndoieli în această privință”…. Orbiți de venerarea „Democrației”, idolul lor de lut, elitele din Washington nu pot percepe importanța realizărilor lui Putin, dar conservatorii ar trebui să priceapă…. „Trebuie să respectăm drepturile minorităților la diferență,” a adăugat, „dar drepturile majorității nu ar trebui să fie puse sub semnul întrebării.” Conservatorii americani nu pot decât să viseze la un președinte american care să rostească asemenea lucruri. Oare n-ar trebui să salutăm un președinte rus care îndrăznește să sfideze „corectitudinea politică”? …. Rusia își reafirmă rolul ei istoric ca lider al Dreptei internaționale… Lumea s-a întors cu fundul în sus. America, condamnând și chiar atacând alte țări pentru a impune „democrația” și definiții iacobine ale drepturilor omului, devine liderul Stângii internaționale. Întoarcerea Rusiei spre dreapta

  Ovidiu Hurduzeu

  Articolul a fost tradus de Ovidiu Hurduzeu, autor “paleoconservator” care cerea, într-un comentariu referitor la protestele de la Pungești (vezi și Implicarea Rusiei în protestele de la Pungești), nici mai mult, nici mai puțin decât “IMEDIAT ieșirea României din UE și NATO”, și “declararea statului de neutralitate al țării, [lucru care] ar paraliza Europa și le-ar tremura chiloții la toți politrucii de la Bruxelles”. Un luptător neînfircat împotriva “neoconilor” americani și a “terorizării populației civile ca pe timp de război” de către aceștia la Pungești, deci pentru interesele Gazprom în România. Ieșirea din NATO și UE, declararea neutralității, deci, judecând după cele mai recente scrieri și traduceri ale sale , majoritar filoruse, aderarea României la Eurasia stalinist-ortodoxă a lui Vladimir Putin.

  Pentru că știu cât se bucură să se scrie despre el, public și aceste comentarii făcute recent pe facebook:

  Ovidiu Hurduzeu s-a stabilit în 1988 în SUA și are un doctorat în “French and Humanities” la Stanford University. Textele lui, fiind în mod evident pe placul “grupului infracțional organizat”, au început să fie publicate și de foaia de dezinformare mogulistă, cotidianul.ro.

  P.S.

  http://activenews.ro/conservatorii-americani-despre-rusia-lui-putin_1813426.html

  Două articole care spulberă miturile cu care inclusiv Traian Băsescu a antagonizat societatea românescă în ultimii ani, prelungind inept retorica Razboiului Rece, fapt prin care România a fost scoasa din proiecte extrem de importante ca South Stream, făcând-o însă vulnerabilă în proiecte extrem de controversate (RMGC, Chevron) şi care pun în pericol nu numai securitatea națională, dar şi dreptul de a locui în condiții de normalitate al cetățeanului. Nu mai vorbim de implementarea forţată a ideologiei homosexuale într-o ţară tradiţională ca România, la care guvernul şi ambasada SUA au avut şi au în continuare un rol determinant.

  P.S.2
  Hurduzeu comenteaza la George Roncea pe facebook:

  De ce folosim mereu termenul “Rusia” in locul “Uniunii Sovietice”? Sunt de acord sa vorbim de actele cumplite comise de imperiul tarist impotriva romanilor – daca asemenea acte au existat – dar nu sa vorbim mereu de Rusia+KGB cand asemenea combinatie nu a existat. De ce ne mai suparam cand neocominternistii afirma ca romanii sunt legionari iar ptr occidentali in general suntem cu totii tigani?

  P.S.3


  link

  P.S.4 (ian. 2016)

  La primul  congres al Partidului România Unită (nume de inspirație putinistă / Partidul Rusia Unită al lui V. Putin) înființat de Bogdan Diaconu, Ovidiu Hurduzeu a fost ales vicepreședinte.

  hurduzeu partidul romania unita

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  39 COMENTARII

  1. Tov. Hurduzeu, ca cetăţean american ar trebui să cunoşti mai bine limba ţării care ţi-a acordat cetăţenia acum 25 de ani. Ca doctor, asta ar fi şi o obligaţie profesională. Dar poate că alte obligaţii prevalează în cazul de faţă.

  2. Hurduzeu ar trebuie sa stie si Constitutia, ca de aia a jurat cu mana pe ea.

   Mai exact ar trebui sa stie ca US e SINGURA tara care are aceasta lege care condamna actele de coruptie chiar daca nu se desfasoara pe teritoriul ei (The Foreign Corrupt Practices Act of 1977). Rusia nu. Aici e si diferenta principala dintre un stat de drept, bazat pe dreptul natural si inalienabil al oricarui om la o viata in care sa nu fie agresat sau furat de ceilalti (motiv pentru care dreptul de proprietate e drept negativ), si restul constitutiilor, unde toate drepturile nu sunt altceva decat privilegii.

   Constitutia US porneste de la principiul ca drepturile inalienabile (la viata, libertate, proprietate si cautarea fericirii) sunt universale si apartin ORICARUI om de pe glob. Altfel nu ar fi scris din start”all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain inalienable Rights” (* repet – pentru Hurduzeu, ca pricepe mai greu: ORICE om INDIFERENT de regiunea unde s-a nascut pe glob).

   Celelalte constitutii garanteaza tot felul de drepturi pozitive (vezi stupiditatea ONU cu dreptul la un “trai decent” – mai nou preluata inclusiv de MRU), si asta doar propriilor cetateni, adica se refera exact acele drepturi civile cu care defileaza socialistii peste tot (*sanatate, educatie samd), ce de fapt nu sunt altceva decat privilegii. Chiar daca ele sunt votate de majoritate. Din acest motiv legile vor fi contradictorii respectiv inaplicabile (de exemplu, faza cu “trai decent, sanatate, educatie” din carta ONU – de la cine, cine plateste, de ce?).

   De aici si toata nemultumirea lui Hurduzeu. El e revoltat ca taranilor li s-au incalcat drepturile civile . Nu cele inalienabile. De fapt nici el si nici restul propagandistilor Rusiei nu au aflat pana acum ce sunt drepturile inalienabile, habar nu au ce scrie in Constitutia Us, si nu vor sa citeasca despre acest subiect. Iar cand le zici de acel Foreign Practice Act, de zecile de condamnari inclusiv recente ce au avut loc pe baza lui (spre deosebire de Rusia), nu doar ca ignora si trec mai departe, dar considera acest lucru doar praf in ochi, au impresia ca toate legile si Constitutiile sunt asa, doar pentru fraieri, adica asa cum sunt de fapt doar in mintea lor.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_Corrupt_Practices_Act

  3. Rusii lucreaza de mai multi ai sa infiltreze dreapta americana. Se pare ca au reusit. Dupa Razboiul Rece americanii din pacate au lasat garda jos si rusii au facut recrutari masive. Libertarienii sunt contra razboiului din Irak, ecologistii contra gazelor de sist si in general contra dezvoltarii economice care polueaza si fac incalzire globala, distributistii cu modele economice care nu aduc dezvoltare reala si scad forta occidentului, avocatii LGBT sunt finantati de Moscova si apoi Putin pozeaza in salvatorul viril al occidentului slabit aflat in promiscuitatea morala, etc, etc.
   Razboiul de acum e parsiv, complex, foloseste tehnica noua pentru promovarea ideilor perverse si are loc pe mai multe axe.
   Ar merita facuta o analiza sistematica pe toate aceste capitole, cum actioneza Putin si regimullui contra Occidentului, cum coopereaza cu Islamul si Chinezii. Care sunt pericolele mari pentru civilizatia occidentala? Cum ne putem apara?

  4. Hurduzeu ca Hurduzeu, intrebarea mea e insa – cine e Bill/William Lind? N-am gasit nici in articolul din 2010 nimic despre el, 2-3 randuri n-ar fi stricat, zic si eu, ca prostul.

  5. @3 Gordy

   Da, din păcate se mai adaugă la categoria celor din dreapta occidentală care merg cu Hrd-zeu (mai bine zis, se duc racului) și conservatorii pro-life și pro-familie, fascinați de show-ul de virilitate cu care Putin pare să apere aceste lucruri. E consternant să vezi articole ca ăsta, sau discuțiile putinofile de pe blogurile pro-familie-normală din Franța. Ăștia, exact cum spune vorba aia, fug de stânga occidentală și dau de tac-su (Rusia kaghebistă).
   Iar „paleoconservatorii” ca Buchanan și libertarienii ca Ron Paul erau de multă vreme slugile rușilor.

   O analiză sistematică asupra blocurilor care amenință civilizația occidentală a făcut-o Olavo de Carvalho în polemica lui cu Dughin. Prof. Olavo arăta acolo că e vorba de trei astfel de blocuri, cel ruso-chinez, cel islamist și cel al globalismului stângist occidental. Aceste trei blocuri funcționează în alianță când este vorba să atace inamicul comun, civilizația iudeo-creștină. Dar au destule conflicte între ele și în interiorul fiecărui bloc.
   O primă mișcare ce ar trebui făcută pentru a apăra Occidentul este informarea. Spre deosebire de lumea vestică, despre care poți să afli câte și mai câte, numai să vrei să cauți, despre blocurile ruso-chinez și islamist, occidentalii știu foarte puține lucruri.

   Și totuși sunt în lume câteva locuri în care războiul cultural nu este încă decis. Cel puțin SUA, Polonia și Israel.
   În Europa de Est ar putea să se creeze o alianță a țărilor interesate să-și păstreze în primul rând independența față de Rusia, dar și față de demența ideologică a birocraților de la UE. Cam asta încercase să facă Lech Kaczynski.

   PS
   Comentariul @3 ridică probleme importante, care ar trebui discutate mult mai pe larg.

  6. Un articol promovat tot de zona hurduzeu-kapsali, inca un articol ceausist de cristi pantelimon, autor in “vocile dreptei” din evz.
   (alt articiol ceausist https://inliniedreapta.net/insemnare/nu-ne-vindem-tara-dreapta-adevarata-a-vorbit/ )

   Mitul lui Ceauşescu va salva, poate, România
   “Oricât aş încerca să găsesc un element de coagulare a ţării noastre în ultimii 24 de ani, nu-mi vine altul în minte decât Ceauşescu. Şi cum orice istorie începe cu un mit fondator (în ciuda a ceea ce crede istoricul neoraţionalist şi deconstructivist Lucian Boia), se prea poate ca viitorul nu foarte îndepărtat să apeleze la tot ce mai are România viu din recenta sa istorie. Iar acest ceva este Nicolae Ceauşescu…. http://estica.eu/article/mitul-lui-ceausescu-va-salva-poate-romania#.UtClXlXgcDw.facebook

   https://www.facebook.com/costin.andries/posts/240970789414416?comment_id=608942&notif_t=like

  7. Bine fac Lind, Hurduzeu, Putin, Mircea Platon. Ei sunt adevaratii oameni de dreapta, Monarhisti, Crestini, nu ca secta voastra basista de botezati cu briciul!!!
   Chiar si Victor Ponta, in ultima vreme a devenit deschis catre aceste valori si chiar spre Monarhie. Creste din ce in ce mai mult in ochii Dreptei Reale!
   In ultimele zile am vazut un Ponta vertical si apropiat de Biserica si Monarhie, iar faptul ca a refuzat sa primeasca lectii, sau sa fie urecheat de aceasta alta japita tip Gordon ( aprpos,cum naiba se face ca si asta-i tot din neamul cel spurcat al lui gelu Voican si Gordon ?!) este o palma pe care o primeste diplomatia americana. Care poate va pricepe ca în sfârsit, românii s-au saturat ca toti trimisii lor sunt israeliti ( pe asta o chema Neulendman 😉 ), lobisti si poponari pe deasupra,
   Ceea ce pentru un Popor Crestin-Ortodox de 2000 de ani ce traiseste in binecuvantata Gradina a Maicii Domnului se cheama insulta, bataie de joc si dispret pe fata.
   Daca niste marionete catarate în cârca lui, cu complicitatea nemijlocita a americanilor ( ce popor curajos, demn si mândru a fost si ce jalnica marioneta în mâna unor pretutindenari a ajuns), tac ca aia din papusoi, cu o slugarnicie si o lipsa de patriotism de neînchipuit, cei multi, oamenii adevarati, ce simt si gândesc româneste le-o spun în fata si cu multa parere de rau : Go Home !, îndemn pe care acum de abia am ajuns si noi sa-l întelegem mai bine !
   Nu pe astia i-am asteptat noi, parintii si bunicii nostri !
   Nu chipurile acestea hidoase, nu sufletele acestea nemiloase si puse pe furat si înselat le-am asteptat !
   Pacat ! Ne-au vandut in 45, ne vor vine sia acum! Macar Rusii s-au scuturat de bolile comunismului international evreiesc de cand vizionarul Putin ii ghideaza si se intorc la epoca Tarilor Crestini!!!

  8. Ia uite, priviti la liberalul Radu Humor, Crestin si Monarhist (cu litere mari, fireste), cum e cu dreapta asta adevarata, verticala!

   Chiar si Victor Ponta, in ultima vreme a devenit deschis catre aceste valori si chiar spre Monarhie. Creste din ce in ce mai mult in ochii Dreptei Reale!

   😆

   Antisemitism, antiamericanism, pro-socialism. Faina Dreapta Reala.

  9. Asa e, guys, nu stiati? Stanga e noua dreapta: Putin e, cum zice baeat-de-baeatul ala de mai sus, re-instauratorul imperiului tarist crestin!! Sigur, cum sa nu! Si, cum il intrebam si pe un alt amic-de-idei, apa curge la deal, cum, inca n-ati auzit? Sa va fie rusine, rauta-cizmelor si bocancilor care esteti!! :d
   Scuzati-i, nenea Humor, n-are cultura, ce sa le faci. Si nici humor. Dvs aveti. Involuntar si mult, cum bine ar fi spus un cunoscut prozator etilic.

  10. Costin, Mihaela, uite dovada (filmarea am obținut-o știți voi de unde)
   șeful lui humor era nervos azi-dimineață, nu i se părea nimic humoristic, l-a chemat pe humor de acasă drept la el în birou, i-a zis vreo câteva, apoi l-a scos la muncă,
   d-aia a scris humor comentariul de mai sus
   ei așa lucrează…


   צ’יוואווה כועסת

  11. Acuma, lasand gluma la o parte, cred ca ar fi un bun subiect de discutie involutia absolut socanta a multor “monarhisti” in anii din urma.
   Am cunoscuti monarhisti si oamenii astia erau normali pana prin 2007-2008. Ceva s-a intamplat cu ei, si teoria mea e ca odata cu infiltrarea lui Duda in Casa Regala, au fost infiltrati secursiti de tip vadimist-legionar in asociatiile si forumurile monarhistilor.
   Sa ma explic: cunoscutii mei au devenit gradual diseminatori si “belivers” ai teoriilor conspirationiste (masonii, noua ordine mondiala, everimea internationala, codex alimentarius, ue – noua urss, complexul farmaceutic criminal, sterilizarea populatiilor, s.a.m.d). E drept ca sunt si anti-incalzire globala, anti-islamism si nici pe chinezi sau africani nu-i inghit cine stie ce, fiind si destul de rasisti. Alta schimbare observata a fost inchiderea fata de valorile occidentale si intoarcerea privirii catre Est sau trecutul autohtonist. Daca in 2007 erau cititori de 22, Romania Libera, hotnews, admiratori ai intelectualilor din grupul GDS, acum ii resping cu vehementa pe acestia, numindu-i pornografi basisti (Cartarescu). Deja, de cativa ani isi cumpara in special carti scrise de diversi “ieromonahi”, gen Savatie Bastovoi, Dan Puric, Mircea Platon, Ov. Hurduzeu, renuntand in mare parte la literatura mai deschisa si mai diversificata pe care o citeau in trecut. Acum citesc Lumea, Cotidianul, Roxana Iordache, Radu Tudor, saccsiv, apologeticum, razboi intru cuvant, roncea, dcnews, stelian tanase, se uita mult la Antena 3 si Nasul TV, ii ridica in slavi pe Ilie Serbanescu, Dinu C. Giurescu, Golban ala cu datoria Germaniei (nu uitati, noi nu suntem colonie!). Evident, au fost pentru suspendarea Presedintelui (urmariti arhiva emisiunilor Ora Regelui din perioada suspendarii si va veti cruci), au sustinut teorii abracadabrante legate de venirea lui Crin ca interimar si tranzitia rapida spre Monarhie sub atenta si generoasa lui supraveghere, au votat USL-ul, acum lupta impotriva imperialistilor americani, a gazelor de sist si a justitiei basiste, ma trolluiesc cu informari de genul MRU si Basescu sunt evrei, dar Basescu e si tatar tigan (evident de numele mamei lui Ponta nu zic nimic :P).
   Toate aceste dezinformari si mistificari se trasmit pe calea forumurilor monarhistilor si la intalnirile simpatizantilor, ceea ce m-a facut sa ajung la concluzia ca avem de-a face cu un experiment social pus la cale de securistii lui Ion Iliescu.
   Probabil ca s-au gandit ca grupul monarhistilor, fiind destul de inchis, format din persoane destul de naive si idealiste, uneori in varsta, cu mult timp liber, ar merita dpdv al eficientei diseminarea propagandei de tip dughinist sau national-comunist. Le-a mers extrem de bine, foarte multi membri ai acestui grup au suferit o schimbare radicala a sistemului de valori, o modificare similara cu convertirea la o secta. Au devenit “oameni noi”, de nerecunoscut. Au devenit din modele pentru mine, oameni cu care sunt certat…
   Experimentul a reusit pe un grup test, intrebarea e cand urmeaza implementarea la nivel national (acuma imi permit si eu sa fiu un pic conspirationist :)). Ganditi-va ca un partid facut pentru “stimabilul” Radu Humor, condus de charismaticul Dan Puric ar putea sa stranga o multime de voturi atat din mediul urban, cat si din rural, atat taranime, cat si mic-intelectualitate, sau eterni dezamagiti. Amintiti-va de amenintarea Vocii Rusiei pentru partidele din USL dupa esuarea puciului din 2012. Gura lui Putin le spunea ca e dezamagita de modul in care au actionat si ca Rusia s-ar putea sa sprijine noi forte politice, mai capabile si mai hotarate in scoaterea Romaniei de pe orbita actuala.

   P.S.
   Uitati ce scria Marilena Rotaru in perioada referendumului: http://vasilebaescu.blogspot.ro/2012/08/indemnul-la-normalitate-al-doamnei_1.html
   Pai sa ajungi asa, dupa ce ai fost in anii ’90 alaturi de Regele fugarit pe aeroport si ai facut Memeoria Exilului, mi se pare absolut jenant! Cam asta e traiectoria pe care au parcurs-o si cunoscutii mei monarhisti. Cumva au urmat traiectoria casei Regale, care, de la opozanti ai regimului Iliescu, s-au transformat in comeseni cu Felix Varanul, Ponta sau Patriciu. Si e clar ca e un fenomen, involutia cunoscutilor mei nu a fost un caz particular, o vad la multe figuri publice apropiate de Monarhie si Casa Regala.

  12. Ganditi-va ca un partid facut pentru “stimabilul” Radu Humor, condus de charismaticul Dan Puric ar putea sa stranga o multime de voturi atat din mediul urban, cat si din rural, atat taranime, cat si mic-intelectualitate, sau eterni dezamagiti.

   In opinia mea, cu sau fara Humor si Puric, la asta se lucreaza, iar totul e gandit pe 10-15-20 de ani. Mobilizarea a inceput, iar in 5-10 ani un astfel de partid, un PRM/PPDD 2.0, va lua 15-20% din voturi. As vrea sa gresesc, dar nu cred.

  13. @17, dle Bill,
   cu tristete va spun urmatoarele 2 lucruri:
   a)din ce spuneti dvs, imi dau seama, in momentul asta (nu prea vorbesc cu el, parintii mei fiind divortati si eu fiind crescut de mama) ca asta e si traiectoria pe cere a urmat-o tatal meu: din puntul A-pro-monarhism, catre B-peremism crunt.
   @17, 18: b)impresia mea e ca, mai mult decat ce spune Costin, acel partid deja exista, el se numeste USL. Iar cand Costin spune 15-20%, mi-e, iarasi, teama, sa spun ca estimez un 40-50%, peste 4-5 ani. Asta daca dreapta ramane la fel de divizata si daca nu apare de nicaieri nici o persoana care s-o unifice cumva. Si sunt sanse mari ca asa sa se si intample. Apropo de asta, ati auzit cu totii despre demisia dnei Vranceanu-“Stirea” din PSD, nu? Ma uitam la dansa la tv si ma intrebam “ok, din gargara d-soarei, ce aflam noi? vorba replicii lui Caragiu din filmul celebru: ce aveeem noi aiiiici?”. Pai ce avem: i)pe plan moral, iata ca a ajuns tocmai mme SchFirea etalon de cinste si probitate, in Romania ii)pe plan politic, iata ca de la bezele peste gard si frecusuri de picioare pe sub masa, s-a ajuns deja la pupaturi si imbratisari in public, intre USL si PDL vreau sa spun. Ok, inseamna ca mariajul e “in lucru”, maine-poimaine vom afla si cum PDL s-a alaturat bravului colhoz, deja plin cu 4 partide+al 4-lea pe margine, aplaudand (ma refer aici la UDMR, desi in rolul asta s-ar potrivi si partidul lui DDTv). Si partidul asta mare va fi indreptat in directia mentionata de dl Bill, mai sus. Pam-pam….tare asta, nu?
   Planul lui Iliescu, sa faca un “partid mare”, iata ca se-mplineste, e drept, nu cand a vrut Tataia, dar n-are nimic.

  14. din seria „cine se mai duce cu hurduzeu”, mai bine zis, „cine se dă racului”:
   azi: Viktor Orban

   MOSCOW/BUDAPEST, Jan 14 (Reuters) – Russian nuclear power company Rosatom will expand Hungary’s only nuclear power plant, more than doubling its capacity in the biggest construction project in Hungary’s post-Communist history, the two countries agreed on Tuesday.

   Russian President Vladimir Putin said that he and visiting Hungarian Prime Minister Viktor Orban had signed an agreement on the project at Paks, in central Hungary, which already runs four Russian-made VVER-type reactors built in the 1980s.

   The Paks expansion is expected to become a hot topic ahead of parliamentary elections in April or May when Orban will seek reelection. Opposition parties were quick to criticize the deal, with one saying it made Hungary over reliant on Russia for energy. Orban’s centre-right Fidesz party has led in all polls by a wide margin.

   viszontlátásra…

  15. Are dreptate Platon, de fapt atentatul din 1914, din Serbia, nici n-a existat :d . Mare om, mare intelect, Platon asta. Si nici cele 2 razboaie balcanice, nici alea n-au existat, sunt numai o inventie de-a noastra, de-a dreptacilor, la fel cu Mos Craciun si cu Zana Maselutza, probabil. I-as dori sa vina langa mine, aici, in Copenhaga (care-i, vorba ceea, la 2 pasi de Germania, si care apartine unei tari a carei cultura a fost si este inca puternic influentata de Germania – inclusiv la capitolul work ethic), sa livreze ziare langa mine sau, de ce nu, sa vanda flori; sa compare apoi, cu aceeasi munca, facuta in Romania. Si apoi sa vorbeasca despre “clisee”. Este incomparabila, o zi de munca, aici, cu una din Romania. Din toate punctele de vedere. Dar ce stie Platon, altceva decat sa faca pe filozoful (sa faca aiurea, adica, pt. ca Platon ala de-acum 2000 de ani mai avea si un dram de talent, totusi). Si mai e si tare la gramatica, nea Platon: “Decât dureri înăbuşite şi drame sentimentale ascunse.”. Se zice “numai”, nea Platoane, in limba in care pretinzi ca filozofezi. Decat se foloseste in alte contexte; fuga la scoala, gramatica cls. V-VIII, studiu intens, ca vin acum, impreuna cu cei de pe ILD, si-ti dau dictare, si parca vad ca nimic nu stii!!! Nimic!!!! Si iei 2, si nu treci clasa!!! A-o-leuuuu!!!! Tz tz tz!!! :d:d :d :d

  16. Anti-europenismul acestor agramati semidocti pseudo-filozofi starneste pro-europeanul din mine. Astia sunt doar folositi, pepost de idioti utili, ca sa ni se poata spune noua, conservatorii care inca mai intelegem ce inseamna aia conservator si ce inseamna aia eurosceptic, “aaa, esti eurosceptic? pai esti in aceeasi barca cu Platon, Hurduzeu &co”. Ei n-au nici o vina, saracii, pt. un leu (nemuncit) in +, ar scrie ca e fascista si vremea de-afara, ca macar atata isi dau seama si ei: scriind CE scriu si UNDE scriu, si-au atins deja maximum de (in)competenta, mai mult de atat nu pot.

  17. @21Costin Andrieş

   despre guvernarea USL: “guvernare preocupată de revitalizarea economică şi culturală a României profunde, dedicată interesului naţional”,

   Domnule, acuma sa nu exageram, nu ne cade bine, ca dupa aia vine Platonelu’ si ne trage de urechiuse si iarasi intram in polemici, nu pe fond, ci pe forma.
   Baeatul zicea asa:
   “E o guvernare provincială în sensul de periferică interesului naţional. Ar putea fi însă o guvernare „provincială” în sensul de guvernare preocupată de revitalizarea economică şi culturală a României profunde, dedicată interesului naţional şi refractară la cerinţele centrului imperial al GEUrmaniei. Din păcate, guvernarea USL e, ca şi discursul public din România, acordată în cheia timidităţii în relaţiile cu mandarinatul teutono-bruxellez.”

   Acuma trecem peste faptul ca pentru zurliul de Platon USL nu e destul de antieuropeana (?!?!?!?), dar intentia lui nu era sub nicio forma sa spuna ca USL guverneaza cum ii place lui “Cristian” (observati ce nume predestinat de colaborator are :P?)

  18. Da Costin, e un “caracter” acest Hurduzeu! Iata-i nivelul:

   Ovidiu Hurduzeu Toate aceste lucruri sunt reale. Eu am o singura problema. De ce folosim mereu termenul “Rusia” in locul “Uniunii Sovietice”? Sunt de acord sa vorbim de actele cumplite comise de imperiul tarist impotriva romanilor – daca asemenea acte au existat – dar nu sa vorbim mereu de Rusia+KGB cand asemenea combinatie nu a existat. De ce ne mai suparam cand neocominternistii afirma ca romanii sunt legionari iar ptr occidentali in general suntem cu totii tigani?

   Nu este nicio legatura fratioare intre Rusia si KGB, absolut niciuna! Nu are rost sa apelam la banalitatea faptului ca Prezidientul Vladimir Putin era putin KGB-ist in URSS si se bucura de aparenta unui turist pe langa Reagan, ca evidenta nu incape in capul lui Hurduzeu:

   O-ex-presidente-americano-Ronald-Reagan-cumprimenta-supostos-turistas-em-Moscou_-Entre-eles-estaria-disfarcado-Vladimir-Putin-entao-agente-da-KGBReproducao-Sky

   reaganputin1

   untitled

  19. Ovidiu Hurduzeu: Putin si-a salvat tara iar carpele politice de la noi au distrus Romania. Oriunde in lume, cand un conducator isi salveaza tara din ghearele globalistilor, eu il voi saluta cu respect. Cu cateva luni in urma, semnalam pe Facebook atitudinea demna a presedintelui Rafael Correa al Ecuadorului. Azi il salut pe Putin. Sper ca maine sa salut salvatorul Romaniei.

   https://www.facebook.com/ovidiu.hurduzeu/posts/10203211495587459?stream_ref=10

  20. Vocea Rusiei: Russia is on God’s side – Pat Buchanan

   Analyzing Vladimir Putin’s speech on the day when Russia reunited with Crimea, Pat Buchanan made a conclusion that “Russia is on God’s side. The West is Gomorrah.” Pat Buchanan, Former Assistant to the President for Communications gave his assessment of Putin’s actions. According to him, Russia is “planting Russia’s flag firmly on the side of traditional Christianity”, standing firmly in its position against reproductive choice and LGBT rights. This, according to Buchanan is the evidence that God is on Putin’s side in his showdown with the West.

  21. Hurduzeu are profilul unui agent FSB/KGB. Emite din USA spre Romania. Cred ca CV-ul, parintii, neamurile si legaturile confirma ca opiniile lui nu sunt tocmai intamplatoare. Recomand introducerea pe lista si studierea cu atentie a discursului anti-romanesc si pro-putinist.

  22. @ 30 Sobieski
   În primul rând, La Mulți Ani de Sf. Gheorghe!
   Mă bucur că aduci vorba de listă.
   E în lucru.
   A propos de ăștia ale căror opinii nu sunt întâmplătoare:
   Ați văzut cine aruncă zilele astea găleți de lături înspre Petre Iancu, de la Deutsche Welle, care scrie cum nu le convine rușilor?
   Dorin Felixeevici Consilier-la-varan, roncea, agitatul ahmadinejad al blogosferei „ortodoxe”, și voxpublica, de sub Cozmin Gușă.
   Ăștia au ceva în comun, trebuie puși împreună pe listă, e păcat să-i despărțim.

  23. la revedere si Geert Wilders, care a ajuns sa tina discursuri la FN-ul finantat de Putin, si nu degeaba, serviciu contra-serviciu
   https://inliniedreapta.net/partidul-alternativa-socialista-garantat-putin-bonus/#comment-93585

   PVV-ul lui wilders, un partid mai degraba liberal clasic spre stanga libertariana, a ajuns ceea ce vedem mai jos, aliatul comunistilor si fascistilor in Crimeea putinizata

   Lista lui Anton Shekhovtsov cu cei care au votat impotriva unei rezoltuii “referitoare la presiunea exercitată de Rusia asupra țărilor din Parteneriatul estic și, în special, destabilizarea estului Ucrainei”:

   Austria
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Franz Obermayr
   FPÖ
   Far right
   Ewald Stadler
   Die Reformkonservativen
   Far right
   Belgium
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Philip Clayes
   Vlaams Belang
   Far right
   Bulgaria 
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Marusya Lyubcheva
   Coalition for Bulgaria
    Left-wing
   Czech Republic
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Věra Flasarová
   Komunistická strana Čech a Moravy
   Far left
   Jiří Maštálka
   Komunistická strana Čech a Moravy
   Far left
   Miloslav Ransdorf
   Komunistická strana Čech a Moravy
   Far left
   Denmark
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Rina Ronja Kari
   People’s Movement against the EU
    Eurosceptic
   France
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Patrick Le Hyaric
   Front de gauche
   Far left
   Jean-Marie Le Pen
   Front national
   Far right
   Marine Le Pen
   Front national
   Far right
   Jean-Luc Mélenchon
   Front de gauche
   Far left
   Younous Omarjee
   Liste “Alliance des Outre-Mers”
   Far left
   Marie-Christine Vergiat
   Front de gauche
   Far left
   Germany
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Cornelia Ernst
   Die Linke
   Far left
   Jürgen Klute
   Die Linke
   Far left
   Sabine Lösing
   Die Linke
   Far left
   Helmut Scholz
   Die Linke
   Far left
   Sabine Wils
   Die Linke
   Far left
   Gabriele Zimmer
   Die Linke
   Far left
   Greece
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Charalampos Angourakis
   Communist Party of Greece
   Far left
   Georgios Toussas
   Communist Party of Greece
   Far left
   Hungary
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Béla Kovács
   Jobbik
   Far right
   Krisztina Morvai
   Jobbik
   Far right
   Italy
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Mara Bizzotto
   Lega Nord
   Far right
   Mario Borghezio
   Lega Nord
   Far right
   Lorenzo Fontana
   Lega Nord
   Far right
   Fiorello Provera
   Lega Nord
   Far right
   Matteo Salvini
   Lega Nord
   Far right
   Giancarlo Scottà
   Lega Nord
   Far right
   Francesco Enrico Speroni
   Lega Nord
   Far right
   Gianni Vattimo
   Italia dei Valori
   Left-wing
   Latvia
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Alfreds Rubiks
   Saskaņas centrs
   Left-wing
   Tatjana Ždanoka
   Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā
   Pro-Russian
   Netherlands
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Lucas Hartong
   Partij voor de Vrijheid
   Far right
   Cornelis de Jong
   Socialistische Partij
   Left-wing
   Patricia van der Kammen
   Partij voor de Vrijheid
   Far right
   Laurence J.A.J. Stassen
   Far right
   Daniël van der Stoep
   Artikel 50
   Right-wing
   Auke Zijlstra
   Partij voor de Vrijheid
   Far right
   Portugal
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   João Ferreira
   Partido Comunista Português
   Far left
   Marisa Matias
   Bloco de Esquerda
   Far left
   Alda Sousa
   Bloco de Esquerda
   Far left
   Inês Cristina Zuber
   Partido Comunista Português
   Far left
   Spain
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Willy Meyer
   Izquierda Unida
   Left-wing
   United Kingdom
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Andrew Brons
   British Democratic Party
   Far right
   Nick Griffin
   BNP
   Far right
   Mike Nattrass
   Independence from Europe
   Eurosceptic
  24. Mi-am dat demisia din PRU imediat dupa alegerile din iunie 2016. A fost o greseala din partea mea, nu stiam ca se vor alia cu PSD-ul. Acum sustin Forta Nationala, dar nu sunt membru al acestui partid.
   Tot ce-am spus despre Rusia, a spus si Trump si echipa lui, mult mai tare si mai clar. Asa ca, “don’t shoot the piano player!”

  25. Păi, noi ce ziceam? Pe lista lui Dughin e loc de multe partide. Slugile rușilor cântă la diferite instrumente din dotare, cf. distribuției. Ba cu stânga, ba cu dreapta, care cu tentaculele, care cu copitele. Trâmbiță, balalaikă, sticle goale. Poate și pian, de ce nu? Important e că toți ascultă de bățul KGBistul șef.

  26. pt că a lăsat cineva capacul deschis la găleata cu spam a ILD
   și mai scapă comentarii reciclabile

  27. Peste 4 ani mai tarziu, Paul Ghitiu reia aceleasi declaratii ale lui Lind:

   . Vă ofer un articol al acestuia apărut în The American Conservative în ianuarie 2014, în traducerea unui vechi prieten, Ovidiu Hurduzeu, stabilit în SUA în urmă cu mulţi ani, un „mărturisitor” şi „apărător” al României profunde.

   Am trait s-o vad si pe asta. Hurduzeu, “marturisitor” si “aparator”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here