FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Severin și Miliția Spirituală: anticorupția din România e un complot occidental

Vechea și Noua Stîngă își dau mîna. Din nou.

Ruxandra Ivan – Miliția Spirituală, vorbește așa probabil din prea puțină experiență (deocamdată), experiență care lui Adrian Severin nu îi lipsește.

După ce timp de cîteva minute s-a justificat în fața lui Claude Karnoouh pentru folosirea limbii de lemn, Ruxandra Ivan a teoretizat corupția conform ultimelor cerințe ale relativismului moral – a identificat corect faptul că în România corupția este percepută ca un fatalism, dar un minut mai tîrziu se contrazice și descrie aceeași corupție ca “o determinantă culturală” ce trebuie valorificată, în loc să folosim cu atîta încăpățînare “categoriile occidentale”.

Adrian Severin vorbește prostii cu siguranță din prea multă experiență cu buzunarele altora.

Pentru Adrian Severin, un vestit șpăgar care în urma unui scandal internațional de corupție a fost rugat de socialiștii din Parlamentul European să plece (și a refuzat), a ținut la scurt timp după incident o conferința în care descrie corupția estului drept un mit, o ficțiune, un complot occidental pentru a se menține dominant.

Impunînd această definiție a corupției în toată lumea, occidentul “este cel care se comportă mistic, holistic, intolerant, distructiv şi despotic (cel puţin în relaţiile internaţionale).”

LE: Patru ani și jumătate mai târziu, în noiembrie 2016, Adrian Severin a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Adrian Severin a spus:

Am aici o hartă foarte interesantă – “Percepția corupției la nivel mondial în 2010” […] Jumătatea orientală este, mă rog, o culoare închisă, și jumătatea occidentală este o cluloare deschisă. Occidentul e curat, orientul este murdar. Este imposibil să fie așa! Este imposibil să existe o asemenea împărțire a lumii în cinstiți și în necinsitiți. Deci această hartă… sigur, vorbește de percepție, și e corect… percepția, nu realitatea arată că în mintea noastră s-a creat un mit. Un mit, însă, care nu s-a creat inocent. Este un mit care a fost indus și este indus de secole, de secole occidentul pretinde că este infailibil și absolut curat, în timp ce orientul este absolut murdar.

Iar demonizarea României pe tema corupției trebuie încadrată în această acțiune vastă a superentității mitologice numită “occident” de a-și definit identitatea consonant cu inclinațiile sale narcisiste, prin contrast cu o entitate tot mitologica și eminamente rea, numtă orient. Occidentul salvator față de orientul damnat este, regăsim aici, limbajul biblic, limbajul scripturilor, și ne dăm seama, cum spuneam înainte, occidentul este mândru, și pe bună dreaptate, mandru de câștigarea laicității în relațiile sale interne, el practică dogmatismul în relațiile internaționale. Tocmai în ideea ca prin acest contras să își degaje superioritatea. Iar această superioritate mitologică vizavi de o inferioritate tot mitologică, să îi justifice acțiunea dominantă.

Vedeți și https://inliniedreapta.net/insemnare/militia-spirituala-viitorul-e-in-miinile-voastre-voi-sinteti-elita/

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 Comments

  1. bogdan calehari
    15 February 2012

    Imi place mult : ” Occidentul e curat, Orientul este murdar! Este imposibil sa fie asa!” Pristanda, europarlamentar – Curat misel! ????

  2. adi
    15 February 2012

    Haha… imi place ranjetul tau din fundal ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi