FUNDATIA IOAN BARBUS

Imagini şocante. Crime de război ale invadatorilor ruşi în Ucraina

 

Sunt scene de război din Ucraina cum nu vedeţi la TV, încărcate pentru prima dată pe youtube pe 25 ianuarie. Arată soarta prizonierilor ucraineni capturaţi de teroriștii ruşi.

Atenție! Sunt scene care vă pot afecta emoţional.

Ceea ce se vede pe film este o crimă de război.

 

 

Convenţiile de la Haga interzic maltratarea prizonierilor şi interzic expunerea lor publică în ipostaze umilitoare. Or, atât parada prizonierilor prin oraş, scuipaţi şi bătuţi de lume cât şi filmarea acestora de televiziunile ruseşti este o crimă de război.

Televiziunea de stat din Rusia "Pervîi Kanal" se implică activ în încălcarea Convenţiei de la Haga
Televiziunea de stat din Rusia “Pervîi Kanal” se implică activ în încălcarea Convenţiei de la Haga

 

Vedeţi pe la min. 18.00 microfonul băgat sub nasul unui prizonier este inscripţionat “Pervîi Kanal”, televiziunea publică rusă, cum ar fi TVR la noi. Adică o instituţie de stat e complice.

Pe la începutul video ruşii aruncă nişte ucraineni morţi dintr-o dubă.
După părerea mea, sunt prizonieri interogaţi şi apoi executaţi cu sânge rece. Nu avea sens ca ruşii să adune de pe câmpul de luptă cadavrele unor ucraineni, să le bage în dubă şi apoi să le arunce în centrul oraşului, doar ca să-şi bată mai apoi capul cum să scape de ele. Cred că prizonierii ucraineni au fost împuşcaţi în dubă. De exemplu, celui cu cască, de la sfârşitul scenei, se vede cum îi gâlgâie sângele din cap. Cred că era împuşcat cu un minut înainte să fie aruncat din dubă.

Rusul care-i interoga la început, nu prea pare rus. De-abia pricep ce spune. Pare “cernozopie”, “cur negru”, adică cecen.

Interogatoriul de la început era în scopuri propagandistice, nu urmărea obţinerea de informaţii militare. Ruso-cecenul îi întreba pe rând: “Ce căutaţi aici la noi, de unde sunteţi?”

Şi amărâţii de prizonieri răspundeau: “Din Vinniţa, din Cernigov etc”. Acelea sunt regiuni cu etnici ucraineni 100%, aflate la distanţă de Donbas.

Linia de mesaj a Moscovei pe care se pliază interogatoriul este: Cei din Donbas, adică rebeli, cazaci etc sunt paşnici, iar cei din Kiev i-au invadat. Mercenarii Kremlinului ar fi paşnici, îşi apără chipurile glia, că nu s-au dus ei la Kiev să atace.

Faptul că prizonierii ucraineni aparţin armatei regulate care acţionează pe teritoriul naţional nu se mai spune.

Aşadar, acest video care arată infracţiuni împotriva convenţiei de la Haga are următoarele scopuri:
1. Propagandă. Susţine mesajul Kremlinului că ucrainenii sunt “invadatori” în propria ţară.
2. Război psihologic. Să-i intimideze pe ucraineni care fie să dezerteze de frică, fie să nu se supună la încorporare.

Același mesaj l-a dat Vladimir Putin.

Vladimir Putin: Armata Ucrainei este Legiunea straina a NATO

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Dumitru

George Dumitru

51 Comments

 1. Costin Andrieş
  26 January 2015

  un preacucernic national-bolsevic (pentru ca de ortodoxie nu poate fi vorba) ajuta la eliberarea Ucrainei de “rasa bastarda” impotriva caeia ideologul lui Putin indemna recent la un nou Holodomon.

  “Ucraina ar trebui să fie curățată de idioți. Sugerez genocidul cretinilor. Cretinii diabolici sunt surzi la vocea Logosului, și sunt mortali datorită stupidității lor incredibile. Nu cred că aceștia sunt ucraineni. Ucrainenii sunt slavi frumoși. Aceștia au apărut din văgăuni ca o rasă bastardă.” (Alexandr Dughin)

  POW+24[1]

  POW+25[1]

  mai multe imagini: http://ukraineatwar.blogspot.co.uk/2015/01/graphic-warcrimes-russians-shoot.html

 2. silviu
  26 January 2015

  este normal sa fie frustrati rusii ( nu spun separatiști pro-rusi) după ce timp de 230 de zile 100 de ucrainieni au rezistat eroic in fata lor , a armatei ruse . Si poate mai rezistau dacă primeau muniție si alimente si mai presus de toate dacă nu era acest al doilea armistițiu .Majoritatea celor din aeroport au fost uciși de gazele de lupta folosit de rusi .

 3. Alex
  26 January 2015

  Vai de capul meu, ce carnagiu este acolo fratilor ! dar si ucrainienii astia sunt tare batuti in cap , na ca-mi pare rau sa zic asa despre ei. Au mai fost vreo doua armistitii anul trecut mi se pare in care rusii nu au facut altceva decat sa se replieze si sa se reaprovizioneze. Ucrainienii nu au invatat lectia ca nu te poti increde in cuvantul rusilor facand din nou greseala acceptarii armistitiului. Nu in ultimul rand, iata ca prostia si indiferenta guvernarii lor din anii trecuti se transpune acum in umilinte si sange. Sa trimiti pe front soldati fara echipamente necesare , armament corespunzator si munitie, hrana, mi se pare o crima pe care singuri au comis-o prin ignoranta din anii trecuti cand totusi nu le mirosea de bine dinspre rusi.
  In alta ordine de idei, vazand aceste imagini , nu am cum sa nu ma cutremur la gandul ca asta se intampla la o aruncatura de bat de noi. Nu am cum sa nu ma gandesc la faptul ca Rusia sta cu ochii pe noi ca pe butelie si daca au atita ura pe ucrainieni , imi imaginez cata ura, razbunare si sete de sange romanesc zace in ei . Ma refer la repetatele amenintari la adresa Romaniei , razboiul informational declansat in tara noastra , miscarile din Rep.Moldova si vizitele ciudate ale lui Dughin. Probabil ca ne poarta ura de pe vremea WW2 cand o tara ca Romania a avut tupeul sa atace Rusia pentru a-si lua teritoriile inapoi. Pesemne ca fantoma Maresalului Antonescu si acum ii bantuie. In acele vremuri, armata romana nu tremura de frica sovieticilor, poate singura armata din estul Europei careia nu i-a fost frica de urs, ba dimpotriva, a semanat frica in inima URSS. Acum vremurile s-au schimbat si ma intreb cu groaza, guvernul Romaniei este oare constient de pericolul de la granita de Nord ? ne mai jucam mult de-a politica si economia austera ? Dragile noastre servicii secrete, de spionaj si contraspionaj platite din banii nostrii, cand au oare de gand sa ia masuri urgente impotriva propagandei agresive rusesti pornite in tara noastra prin trompetele lor (in speta in mediul online) ? Dupa parerea mea, ar trebui urgent inceput cu siturile de propaganda rusa antiromanesti si antieuropene care nu fac altceva decat sa semene ura, batjocura la adresa statului roman, sa demoralizeze poporul roman si sa creeze panica si dezbinare. Desfiintarea urgenta a respectivelor situri si bloguri, identificarea si arestarea propagandistilor din spatele lor sau ridicarea cetateniei romanesti si expulzarea lor in Rusia , pentru tradare sau subminare. Si bineinteles, pompati bani si resurse in armata. Cu o armata bine pregatita, hranita, echipata si inarmata pina in dinti cu armament modern, se vor multumi sa ramina doar la stadiul de amenintari la adresa noastra. Domnul presedinte Iohannis stie oare ce se intampla la cativa kilometrii de granita cu Ucraina ?

 4. Lar
  26 January 2015

  Unde e armata ucrainei? unde au disparut cu totii? De ce doar 100 de rusi sau un contingent mic a ramas la aeroport si nu au primit intariri?

 5. Theo Hahn
  26 January 2015

  Și vor mai fi, încă. Asta e caracteristica fundamentală a rușilor: sunt obișnuiți să facă să curgă sânge.

 6. Alex
  26 January 2015

  ‘Armata Ucrainei este legiunea straina a NATO ce are ca scop controlul Rusiei’… hai ca asta le intrece pe toate ! Putin e un dement lasat intentionat in libertate. Bunaoara ar vrea desfiintarea armatei Ucrainei spre a nu se mai simti amenintat de o legiune straina. Rusii nu mai au nici un fel de scrupule si retineri. Tot mai agresivi si sangerosi. Ne arata ca nu se joaca de-a razboiul ci chiar se afla in razboi . In timp ce Europa tot mai stangista se gandeste cum sa-mblinzeasca ursul fioros si sa reia bunele relatii economice cu el ( evident, calcand pe cadavrul Ucrainei). Depling soarta ucrainenilor lasati de izbeliste. Dupa ce au fost decimati si aproape exterminati prin foamete si alte inginerii scornite de Stalin (vezi The Soviet Story) in fata unei Europe mute si inerte, acum sunt loviti de un nou blestem numit Putin, in fata aceleiasi Europe mute si inerte. Avem de meditat pe marginea acestui aspect. Daca SUA si NATO ne parasesc, e vai de pielea noastra. Sa speram ca nu.

 7. florincernat
  26 January 2015

  Tot respectul faţă de această publicaţie care se opune propagandei putleriste!

 8. Leonid Nichita
  26 January 2015

  Se întâmpla ce propovăduia Dughin! Cine mai spune ca Dughin nu e important? Ce zice omul chiar se întâmpla. Măcel in toată regula.

 9. pista laszlo
  26 January 2015

  3 ” Alex

  Nici nu ştii câtă dreptate ai.
  Ne urăsc groaznic, dar mă refer la clasa politico-militară, că poporului îi suntem indiferenţi, pentru nu ştie geografie sau istorie şi are şi alte griji mai presante.
  Ne urăsc şi pentru că i-am atacat în trecut. Nu prea li s-a întâmplat deseori, şi încă din partea unei naţiuni mai mici, ceea ce e şi mai şocant pentru ei.
  Ne urăsc pentru că le stăm în drum. Tăiem în două blocul slav care ajunge la Adriatica.
  Ne urăsc pentru că suntem stat NATO.
  Ne urăsc pentru că se tem foarte tare să nu cumva să recuperăm Basarabia.

 10. Alex
  26 January 2015

  Dar cat de mult au insistat cu imaginea pe soldatul acela cu capul facut terci. Clar, spre a induce teroare si frica in randul recrutilor ucraineni. Asta se intampla chiar dupa anuntului de mobilizare facut de guvernul de la Kiev. Soldati amarati ce se fac vinovati de faptul ca si-au aparat tara. Cinste lor, au rezistat pana la ultima suflare aparand aeroportul , Dumnezeu sa-i ierte.
  In timpul asta, trompetele putiniste din tara noastra scriu pe bloguri despre panica si teroarea din randul romanilor din Ucraina la aflarea vestii mobilizarii . De cand se chinuiesc ei sa semene ura intre noi si ucraineni !! se pricep foarte bine la a baga ura si zazanie. La modul josnic in care manipuleaza Rusia , strigand ca sunt atacati atuci cand de fapt ei ataca, sunt macelariti cand de fapt ei macelaresc, sunt amenintati cand de fapt ei ameninta si la cate minciuni si diversiuni odioase sunt in stare, nu stiu care stat in lumea asta a mai facut asa ceva. Chiar si organizatiile teroriste islamice isi revendica atacurile, macar au o urma de onoare, pe cand rusii nici macar atita.
  Apropo, urmaream in filmare cum gloata aceea de oameni spalati pe creier de propaganda rusa ii scuipa si isi varsa furia pe prizonieri facandu-i FASCISTI. Exact ceea ce induce propaganda rusa ca motiv al atacarii unei tari : fascismul. In WW2 au atacat Polonia pe motiv ca era fascista. au atacat Finlada spre a ””eradica fascismul de la Helsinki””. Au atacat tarile baltice din acelasi motiv. Se pare ca au ramas de atunci in priza , facandu-i pe ucraineni fascisti, la fel si Romania e fascista ( declaratia de anul trecut facuta de Rogozin : vom veni intr-o zi sa eliberam Bucurestiul de fascism ). Sunt penibili dar deja nu-i mai intereseaza ce cred altii despre ei.

 11. Leo
  26 January 2015

  Efectul va fi invers, asa se cladeste o natiune, cu sange ! pe de alta parte,problema noastra este ca multi pun botul la teorii conspirationiste si ca 30% sunt pro-Putin ! propaganda rusa si prostia ortodoxa autohtona ne poate fi fatala ! vom vedea !

 12. ionut
  26 January 2015

  va rog foarte mult sa imi spuneti si mie care e faza intre rusi si ucrainieni. pentru ce se bat astia mai exact? si cine are dreptate si cine nu? de mult tot aud pe la televizor dar niciodata nu am inteles motivul adevarat. cine e la curent si imi poate spune motivul real pentru care se tot omoara aia sa intre pe fb-ul meu si sa imi lase un mesaj. ms mult https://www.facebook.com/icraciun3

 13. Alex
  26 January 2015

  Pista Lazslo
  Corect. Eu cred ca trei sunt natiile pe care rusii le urasc din toata fiinta lor : evreii, finlandezii si romanii. Pe ceilalti doar ii desconsidera. Tipetele legate de ura lor vs SUA este frectie la piciorul de lemn. In realitate le este frica de SUA.
  -Pe evrei : deoarece au fost alesi de Dumnezeu ca popor al Sau . Curat tupeu din partea evreilor , ca nu i-au intrebat pe rusi daca nu cumva doresc ei acest privilegiu.
  -Pe finlandezi : ca in timp ce armata sovietica facea ravagii pe unde trecea,cei cativa finlandezi au avut nesimtirea sa nu se lase calcati in picioare si sa le-o traga urat de tot . De fapt visul rusilor in nord s-a spulberat rapid in Finlanda care a devenit neincapatoare pentru milionul de cadavre rusesti.
  -Pe romani : ca au avut asa cum ziceam, tupeul si nesimtirea de a-si cere inapoi teritoriile si de a-i fi atacat . Sa te atace o tara mica pe tine marele urs rus, e o umilinta. Si inca nu o umilinta mica. Antonescu i-a facut praf pina la Stalingrad si ameninta sa puna cu botul pe labe un stat cat un continent. Daca armata germana a avut probleme grave cu iarna rusa, armata romana s-a simtit ca la pomana porcului. Nu de Rusia a fost invins Antonescu. Ci de ordinul venit de la tradatorii de acasa, de a opri avansarea si a ordona intoarcerea acasa, intr-un moment culminant. Dar deh, a fost candva. Sa vedem ce-o fi pe viitor.

 14. Costin Andrieş
  26 January 2015

  se pare ca filmarea a fost prima data publicata pe facebook de un polonez care a fost acolo, Tomasz Maciejczuk

  El
  https://m.youtube.com/watch?v=Rn7JAJePAtQ&feature=youtu.be

  https://m.facebook.com/tomasz.maciejczuk.16?_rdr

 15. CODRUT
  26 January 2015

  Oameni buni in ce era tram?In ce secol ne aflam?Cat ne mai suporta Dumnezeu si chiar nu mai avem nici un fel de simt ca totusi suntem oameni si nu animale?Nici animalele nu fac asa ceva,sincer nu m-am putut uita dar imi dau seama ce se petrece pt ca m-am uitat acum vreo 2 luni si am vazut zeci de oameni morti pe strada,oameni care inca traiau si cereau ajutorul,oameni care nu au nici o vina si mor in chinuri groaznice lasand in urma familii dezbinate sotii vaduve si copii care o sa traiasca cu ura toata viata.
  Problema este alta,de ce nu ia cineva masuri?DE CE NU INTERVINE NIMENI SA OPREASCA CARNAGIUL?De ce europenii si americanii doar si-au bagat coada si au fugit?De ce nu ii ajuta acum pe acesti oameni nevinovati nimeni?Cat o sa mai dureze carnagiul si cum o sa se termine?Daca cive stie raspunsul la toate intrebarile astea sa ne spuna si noua,oamenilior de rand.

 16. TranssylvaniaPhoenix
  26 January 2015

  Romania are trebui sa urmeze exemplul Elvetiei: fiecare cetatean intre 18 si 45 de ani sa devina un soldat-cetatean, antrenat timp de doua saptamani in fiecare an in folosirea armelor usoare de infanterie. Pe perioada anternamentului, cetatenii vor fi platiti o suma egala cu salariul primit la locurile lor de munca. Competitiile de tir cu arma de asalt trebuie sa devina sport national iar fiecare Roman trebuie sa devina un tragator expert. De asemenea fiecarui Roman trebuie sa i se dea in grija o arma de asalt cu care sa se antreneze si pe care sa o tina acasa gata de lupta in caz de mobilizare generala.
  Daca Romania ar adopta aceasta tactica defensiva Rusii nu ar avea nici o speranta de a incerca un atac impotriva Romaniei
  Stiu, Romania este membru NATO si in teorie ar trebui sa ne bucuram de protectia acestei aliante. Insa trebue sa consideram lectiile istoriei – de cele mai multe ori aliantele s-au dovedit inutile si semnaturile aliatilor n-au valorat nici cat hartia pe care au fost scrise. Daca va inchipuiti ca un leader fricos ca Obama va declara razboi deschis Rusiei in cazul in care Putin va decide sa anexeze Moldova (in intregimea ei) va inselati amarnic. Romania nu este protejata decat in imaginatia noastra fiindca NATO si Obama nu vor avea curajul sa inceapa al treilea razboi mondial de dragul unei tari ca Romania. Sa fim sinceri, Romania nu inseamna pentru vest Europeni decat tara din care vin tziganii iar pentru Americani tara in care s-a nascut Nadia Comaneci, Dracula si Ceausescu – nimic mai mult. Nu avem petrol, nu suntem o forta economica majora, iar influenta noastra politica in Statele Unite (lobby) este foarte apropiata de zero. Trebuie sa ne obisnuim cu gandul ca pe tabla de sah a lumii nu suntem decat un pion care poate fi sacrificat oricand daca interesele pieselor importante sunt puse in pericol de nebunul rosu din Kremlin.
  Asa ca singura alternativa viabila pentru noi este sa-i facem pe rusi sa inteleaga sensul cuvintelor pe care amiralul japonez Isokoru Yamamoto le-a rostit atunci cand a fost intrebat de politicienii care vroiau sa declare razboi Americii: “Nu putem invada America, acolo ne va astepta cate o pusca ascunsa in spatele fiecarui fir de iarba”. Yamamoto, care fusese atasat militar in Statele Unite cunostea faptul ca Americanii sunt antrenati in manuirea armelor din copilarie si in casa fiecarui American se afla cel putin o arma de foc. Yamamoto a mai spus cu o alta ocazie: “Cel mai de temut sarpe poate fi invins de un roi de furnici”. Armata profesionista a Romaniei nu ar putea decat sa intarzie o invazie a sarpelui rus decat pentru cel mult cateva zile. Insa sapte sau opt milioane de puscasi Romani antrenati si inarmati din timp si gata sa intre in actiune ca niste roiuri de furnici, fiecare cetatean soldat cu misiunea sa vaneze rusi oriunde i-ar gasi, asta ii va da mult de gandit lui Putin.

 17. Vlad P.
  26 January 2015

  @TP, amen to that! Asta repet si eu in discutii cu diversi:
  1. Suntem un popor dezarmat in fata celei mai de temut/insidioase puteri.
  2. Oare cati dintre cei pana in 35 de ani stiu sa tina o arma in mana?

  Scenariu horror!

 18. S. Musulbas
  26 January 2015

  In nainte de vizionarea vedeam lucrurile din Ucraina foarte apropiat de comentariile de mai sus. Sunt vorbitor de limba rusa. Nu stiu cat de regizate sunt intamplarile, sunt incalcate drepturile prizonierilor, insa nu pot trece cu vederea reactiile si vorbele localnicilor civili. Este un inceput fara sfarsit. Rusia nu vrea sa se opreasca aici…

 19. S. Musulbas
  26 January 2015

  Si ca urmare Rusia isi doreste inceperea conflictului din Transnistria. Asta cu renuntarea pentru recunoasterea Crimeia este o fumigena. Rusia nu renunta niciodata, ca dovada sta istoria. Rusii au dus toate conflictele pana la capat.

 20. UnRoman
  26 January 2015

  Perfect conturat TranssylvaniaPhoenix!! Asta este solutia, imi permit sa reiau mesajul tau care ar trebui sa fie repetat de toti cei care tin la tara asta pana devine realitate.

  Romania are trebui sa urmeze exemplul Elvetiei: fiecare cetatean intre 18 si 45 de ani sa devina un soldat-cetatean, antrenat timp de doua saptamani in fiecare an in folosirea armelor usoare de infanterie. Pe perioada anternamentului, cetatenii vor fi platiti o suma egala cu salariul primit la locurile lor de munca. Competitiile de tir cu arma de asalt trebuie sa devina sport national iar fiecare Roman trebuie sa devina un tragator expert. De asemenea fiecarui Roman trebuie sa i se dea in grija o arma de asalt cu care sa se antreneze si pe care sa o tina acasa gata de lupta in caz de mobilizare generala.
  Daca Romania ar adopta aceasta tactica defensiva Rusii nu ar avea nici o speranta de a incerca un atac impotriva Romaniei
  Stiu, Romania este membru NATO si in teorie ar trebui sa ne bucuram de protectia acestei aliante. Insa trebue sa consideram lectiile istoriei – de cele mai multe ori aliantele s-au dovedit inutile si semnaturile aliatilor n-au valorat nici cat hartia pe care au fost scrise. Daca va inchipuiti ca un leader fricos ca Obama va declara razboi deschis Rusiei in cazul in care Putin va decide sa anexeze Moldova (in intregimea ei) va inselati amarnic. Romania nu este protejata decat in imaginatia noastra fiindca NATO si Obama nu vor avea curajul sa inceapa al treilea razboi mondial de dragul unei tari ca Romania. Sa fim sinceri, Romania nu inseamna pentru vest Europeni decat tara din care vin tziganii iar pentru Americani tara in care s-a nascut Nadia Comaneci, Dracula si Ceausescu – nimic mai mult. Nu avem petrol, nu suntem o forta economica majora, iar influenta noastra politica in Statele Unite (lobby) este foarte apropiata de zero. Trebuie sa ne obisnuim cu gandul ca pe tabla de sah a lumii nu suntem decat un pion care poate fi sacrificat oricand daca interesele pieselor importante sunt puse in pericol de nebunul rosu din Kremlin.
  Asa ca singura alternativa viabila pentru noi este sa-i facem pe rusi sa inteleaga sensul cuvintelor pe care amiralul japonez Isokoru Yamamoto le-a rostit atunci cand a fost intrebat de politicienii care vroiau sa declare razboi Americii: “Nu putem invada America, acolo ne va astepta cate o pusca ascunsa in spatele fiecarui fir de iarba”. Yamamoto, care fusese atasat militar in Statele Unite cunostea faptul ca Americanii sunt antrenati in manuirea armelor din copilarie si in casa fiecarui American se afla cel putin o arma de foc. Yamamoto a mai spus cu o alta ocazie: “Cel mai de temut sarpe poate fi invins de un roi de furnici”. Armata profesionista a Romaniei nu ar putea decat sa intarzie o invazie a sarpelui rus decat pentru cel mult cateva zile. Insa sapte sau opt milioane de puscasi Romani antrenati si inarmati din timp si gata sa intre in actiune ca niste roiuri de furnici, fiecare cetatean soldat cu misiunea sa vaneze rusi oriunde i-ar gasi, asta ii va da mult de gandit lui Putin.

 21. sașa
  26 January 2015

  la sfîrșitul clipului cînd lumea îl atacă pe Colonel, soldații ruși îi liniștesc și le spun să nu-și facă griji că oricum îl vor executa prin împușcare, altul striga că îl va spînzura în piața

 22. C.Echim
  26 January 2015

  “De asemenea fiecarui Roman trebuie sa i se dea in grija o arma de asalt cu care sa se antreneze si pe care sa o tina acasa gata de lupta in caz de mobilizare generala.” – cred ca glumesti. asta ne mai trebuia, dupa ce ca avem multi huligani si cocalari sa le mai dam si arme legale si letale. bravo ba…crezi ca natia noastra seamana cu elvetianu`….

 23. marius
  26 January 2015

  Mai oameni buni, aceste imagini sunt accesibile copiilor!!! Ti-e rau , te apuca greata si se invarteste totul cand vezi asa ceva…Parca as vedea imagini cu holocaustul nazist…E cumplit razboiul si blestemate fiintele care incep asa ceva…

 24. Alex
  26 January 2015

  Marius
  Si eu am avut acelasi sentiment de repulsie cand l-am vizionat dar mi-am adus aminte ca asta este razboiul : macelarie si carnagiu. Cand primesti avertismente clare ca stat si natie ca vei fi atacat cu razboi, trebuie sa intelegi ca aia nu vin sa te pupe nici sa te mangaie. Nu vin sa joace mingea pe maidan cu tine si nici ca sa faca trante . Vin ca sa te ciopirteasca , sa te ucida. Tu pe el ori el pe tine, nu mai este ca la box. Si daca ai cazut pe mainile lor, cam asta te asteapta . Nu or sa te invite la cina de seara ci in cateva minute sau secunde, trebuie sa te trimita in lumea celor drepti.
  Asa ca am fost de acord cu mesajul postarii : poate ne vom trezi din starea de letargie . Nu stiu daca mai sunt si alte situri romanesti care avertizeaza asupra pericolului bolsevic putinist in afara ILD , nu am verificat. Dar stiu ca sunt multe care aduc oda si slava Rusiei , incercand sa ne induca sentimente de frica si neputinta, neincredere sau panica. Si culmea, cica sunt ortodoxe si nationaliste. Si culmea culmilor, serviciile noastre se fac ca nu le vad. Ma intreb , oare cati din cei care lucreaza in serviciile noastre sunt prorusi si cati sunt proRomania ? si cam cat la suta din agentii serviciilor romanesti care iubesc Moscova conduc si decid , din moment ce Romania a devenit aproape un fief al propagandei ruse ?

 25. Transsylvania Phoenix
  26 January 2015

  24C.Echim
  cred ca glumesti. asta ne mai trebuia, dupa ce ca avem multi huligani si cocalari sa le mai dam si arme legale si letale. bravo ba…crezi ca natia noastra seamana cu elvetianu`….

  Crezi dumneata ca huliganii si cocalarii nu au deja arme la ora actuala, cand legea interzice posesia lor?
  Esti de-a dreptul naiv daca iti imaginezi ca infractorii respecta legea si nu-si fac rost de arme de contrabanda. Altminteri nu s-ar mai numi infractori, daca ar respecta legea – nu-i asa?
  Argumentul pe care il aduci cred ca se bazeaza pe parerea foarte proasta pe care o ai despre propriul tau popor. Nu este intru totul de neasteptat deoarece judecand dupa modul in care mi te-ai adresat cu acel foarte familiar “bravo ba” se pare ca si dumneata faci parte din una dintre cele doua categorii pe care le-ai mentionat.
  Eu unul inclin sa cred ca marea majoritate a Romanilor nu sunt nici huligani si nici cocalari ci oameni cu capul pe umeri. Poate dumneata confunzi viata zilnica cu clipurile manelistilor de pe Youtube, sau poate ca anturajul prost in care te misti iti da impresia ca cei mai multi Romani ti se aseamana. Nimic mai fals decat aceasta impresie pe care o ai.

 26. sax
  26 January 2015

  neam de criminali alcoolici usor de manevrat de alti asasini cu capul limpede ce stau cocotati la Kremlin. Asta au fost mereu si asta vor ramane

 27. Cain
  26 January 2015

  Problema e ce facem cu retarzii romani platiti de Russia sa bage strambe in Romania, macar la noi sunt vizibili dar in Grecia, Slovacia si Ungria mai putin. E clar ca nu se mai poate face nimic in potolirea lui Putin, mai devreme sau mai traziu o sa iintre si NATO cu trupe trimise in permisie…

 28. Mihai
  26 January 2015

  Unde a disparut toata demnitatea umana?…ma mir de rabdarea lui Dumnezeu…

 29. вдв
  26 January 2015

  Acolo la voi în redacție trebuie sa fie psihologic bolnavi la cap …ca sa spui teroriști ruși …sa spui a fi fost qcolo rusia ..ajungeau în chiev și le dădeau numai în cap la guvernul ucrainean ..Dacă vedete pe imaginile date arata cum îi învață să nu caute război ..in alte cadre care nu Se afla aici ..sunt si imagini cum odată la 3 zile îi informează tot pe acestea omeni …. ce se petrece în tara lor și la urma zimbesc ..și încă ceva acești oameni au fost mințiți d e la bun inceput de guvern de la bun inceput ca se duca sa salveze sa aducă oamenii răniți din aeroport dar la jumătate de drum al fost anunțați ca se duc sa ocupa aeroportul …..dar unde sunt cadre cu omeni din донбасс луганск care au luptat pentru familie lor …ce fac ei cu ei ??? Toată vina tot ce de petrece acolo în locurile fierbinți ale ucrainei o poarta conducerea …si ar trebui sa fiți deacord cu mine ..!!mai mari prostologii mai multe minciuni din gura lui acestui Арсений Яценюк ..oameni buni trebue doar sa punem mintea în mișcare și sa ne gândim unde se duc toți bani care Ucraina îi împrumută din alte tari ???? În armata ucrainei ..!!!

 30. Daniel Francesco
  26 January 2015

  Mai “davai-ceas-davai-palton” , ia mai du-te-n CriticSpanac ca numai acolo-ti gasesti tavarascii de mahorca si guleai! Ia uita-te la el, desteptul Asiei cum vine cu tupeu si ne invita sa ne punem “mintea in miscare”. Bai Ivane, voi in afar de omorat oameni ce mai stiti ma? Spune-le celor care te-au trimis ca e o magarie sa folosesti google translate ca sa ne transmiti mesaje si o sa-ti spun si de ce: pentru ca internetul si Google sunt creatie a americanilor si e o rusine ca un rusnac sa le foloseasca! Rusul foloseste prost chestiile destepte, asta se stie, ati ajuns de rasul lumii, nu ai cum sa intelegi ce aiureala lemnoasa a iesit din traducerea pe care ai postat-o, doar cu tancurile mai reusiti sa “iesiti in lume”, neam de frustrati ce sunteti!

 31. Vasile cel Mare
  26 January 2015

  Poporul român are o vorbă înţeleaptă:
  Dacă dai nas lui ivan, el se urcă pe divan.

  Cam asta a făcut UE şi USA ani buni, iar acum culeg rezultatele.
  Din păcate nu numei ei.

 32. Vasile cel Mare
  26 January 2015

  вдв – Русский свинья
  Вы придерживаться в пизду своей матери

 33. pista laszlo
  26 January 2015

  “32 Daniel Francesco

  Tovarăşul вдв de la nr.31nu are nicio treabă cu criticatac de care probabil nici nu a auzit. Este un rus care nu ştie nimic de România. Textul este tradus pe internet cu Google Translation sau ceva asemănător.

  Te cerţi degeaba cu el. Nu înţelege limba română şi nici nu va reveni pe forum niciodată. Probabil au un soft, ceva, postează pe unde sunt filmele astea de război. De fapt вдв nici nu există.

 34. Brunei
  26 January 2015

  imediat dupa terminarea videoclipului, aveti reversul medaliei: IN UCRAINA E GENOCID NU RAZBOI.
  Cine poate sa se uite.

 35. SWISS BAYONET
  26 January 2015

  TranssylvaniaPhoenix, Vlad P., UnRoman – un articol pentru voi:
  “WHY I KEEP A SWISS BAYONET ON MY DESK” , care incepe asa:
  “Most armed; most free.” So the renowned Italian thinker and strategist Niccolo Machiavelli described the Swiss five centuries ago.

  Continua asa:
  Switzerland is the world’s oldest democracy, dating from 1291. As a former resident, I believe this beautiful nation is the world’s most perfect and sensible democracy.

  Germany and Italy wisely decided to leave the Swiss porcupine alone. Some leftist historians claim it was because the Axis needed the Swiss banks. Nonsense. Berlin and Rome had access to banks in neutral Portugal, Sweden and Turkey. The real reason was all those angry Swiss mountaineers, with their rifles zeroed in at 300 meters.

  Si se incheie cu:
  Hitler thundered “I will teach these insolent Swiss cheese-makers a lesson.” Until his generals told him how much invading the high Alps would cost. So wise old Machiavelli was right about the Swiss.

  Articolul e aici:
  https://tinyurl.com/qg8w73q

  P.S.
  Si o vorba pentru C.Echim:
  “An armed society is a polite society.”

 36. icecat20
  26 January 2015

  http://youtu.be/ZJdFmZWCqi4

  Ce interesant!?rusi nascuti deja in Romania,majoritatea din Bucuresti sectorul 6,au aderat la trupele”Novorossiei”,de ce UE nu sanctioneaza Romania?

 37. Vlad M.
  26 January 2015

  Am indoieli ca ar fi rus nascut in Romania, dar sigur nu e roman. Au incercat si tovarasii sa faca putina propaganda pentru cauza lor, dar nu le-a iesit. Poate data viitoare.

 38. TranssylvaniaPhoenix
  26 January 2015

  #38 Swiss bayonet:
  Excelent articolul, multumesc. Pate ca ar trebui tradus si publicat aici pe ILD

 39. TranssylvaniaPhoenix
  26 January 2015

  #39 icecat20
  Daca aia sunt rusi/romani nascuti la Bucuresti, atuncea eu sunt nascut la palatul Buckingham si nepot al reginei Elisabeta.
  Mai priveste odata video, asculta accentul de rus grosolan cu care vorbeste individul si trage concluzia corecta de data asta.

 40. Costin Andrieş
  26 January 2015

  @icecat20, @Vlad, @TP, despre asta a scris deja Gelu Trandafir, chiar atunci cand a aparut clipul. sunt la fel de rusi ca putin, girkin, molotov si strelkov

  Românii” de la Donețk sunt ruși pur-sânge. DIVERSIUNE RUSEASCĂ LifeNews.ru

 41. adib
  26 January 2015

  Ia uite ce zice Longhin, episcop vicar de Bănceni:

  http://adevarul.ro/locale/suceava/Ingroziti-razboi-romanii-ucraina-fug-inrolare-oficiali-ucraineni-acuza-romania-gazduieste-recrutii-disparuti-1_54cc94f0448e03c0fd234563/index.html

  Episcopul asta e roman? Patriarhia Moscovei ? Credinta ortodoxa promovata in Ucraina de Patriarhia Moscovei difera de credinta ortodoxa promovata de aceeasi patriarhie in Rusia?

 42. nelu
  26 January 2015

  interesant…

 43. nelu
  26 January 2015

  1. Imaginile nu sunt șocante pentru cei care cel puțin își dau seama ce înseamnă un război. Deschideți ochii cea ce vedeți din filmări sunt acțiuni de război. Da, anume război, nu acțiuni antiteroriste impotriva rebelilor proruși, ci război declarat unei jumătăți a țării (cel puțin a 7 milioane de locuitori). Imaginați-vă situația cînd România declară cei 4 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova drept teroristi și incepe să bată din unități de artilerie localitățile, populația pașnică deoarece ea e prorusă. Dați-vă întrebarea care va fi reacția moldovenilor față de eventualii prizonieri, oaspeți… numiții cum doriți. Războiul nu are legi. Judecă cel care invinge (cel care rămîne viu).
  Ciudat, reiese că femeia, copilul căreia de o săptămînă în urmă a fost zdrobit de un obuz de artilerie antiteroristă care a lovit in casă în timp ce copilul de 5 ani se juca pe covoraș în liniște, poate fi condamnata conform Convenției. Pentru ce? Pentru că a scuipat în prizonier, pentru că l-a lovit cu mătura? Sau poate jurnaliștii care riscînd cu viața au avut curajul să vă dezvăluiască strășniciile războiului trebuie să fie condamnați. Război în care se ucide frate pe frate. Pentru ce? Pentru dorința de a fi in UE? Chiar se merită de adera la UE prin nimicirea a unei jumătăți de națiune? Ce interese stau in spate? A cui? A Rusiei? Care e logica acțiunilor?
  2.”După părerea mea, sunt prizonieri interogaţi şi apoi executaţi cu sânge rece.” – Iar dupa părerea mea sint soldati care au fost uciși in luptă. Craniul zdrobit așa de tare pote fi rezultat a loviturii de un corp foarte greu peste cască sau mai putin greu dar cu viteza mare (schijă de obuz etc.) ”Teroristul rebel” tinăr din cadru îi comunică jurnalistului in limba rusă că ”el adică ei toți au nimicit 6”.

 44. pista laszlo
  26 January 2015

  Nelu, tu eşti Vanea şi Rossia RTR sau Pervîi Kanal ţi-au prăjit creierul, adică “mozgu”, ca să fie pe înţelesul tău.
  Eşti un maldavan bolşevic din Republica Moldova. Româna ta chinuită, gândită în ruseşte, adică язы свиней sau limba porcească te trădează.
  Ce cauţi pe un forum de români? Paşol nahui la Dodon Gandon al tău! Marş în Evrazia!

 45. Anca Cernea
  26 January 2015

  Cum o fi ieșit nelu din fosa septică?

 46. pista laszlo
  26 January 2015

  5o Nelu-Vanea ai băut prea mult samagon. Unde m-am plâns că mă urăşte cineva și care-i treaba cu istoria şi geografia?
  În ţara pe care o străbăteai într-o săptămână cum spui tu, copiii visau să ajungă kosmonavtî, nu astronauţi cum scrii tu, că erau sovietici, nu americani. Dar ajungeau nişte beţivi rataţi ca tine când creşteau şi se făceau mari.

  Dacă spui de astronauţi în loc de cosmonauţi cred că ai sub 30 ani. Nici nu ai trăit era sovietică şi îmi spui mie ce visau copiii atunci. E regretabil că eşti tânăr şi nu au trăit în URSS dar rusoii borâţi tot ţi-au prăjit mozgu.

 47. Anca Cernea
  26 January 2015

  Stimați cititori și Piszta Laszlo @49,
  Ne cerem scuze, fosa septică a portalului nostru s-a deschis fără să vrem – o mică defecțiune tehnică, datorată faptului că nelu se agita în ea făcând valuri, care l-au scos pentru scurt timp la suprafață.
  Am remediat problema tehnică, am tras apa după nelu și am fixat bine capacul.
  În ultimul său comentariu, nelu bolborosise o mică odă dedicată URSS, cum știa el, și ceva despre astronauții sovietici – dar nu se prea înțelegea ce vrea, pentru că scria agramat, cu accent rusesc, și cu tot felul de porcării. Am șters acel comentariu cu un dezinfectant performant.
  Mulțumim pentru înțelegere.

 48. Radu Cioboata
  26 January 2015

  Așa se poate înțelege mai bine ce înseamnă COMUNISM CU FAȚĂ UMANĂ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi