FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: A fost Revoluție pentru cei care au murit în decembrie 1989, lovitură de stat a fost pentru o mână de securiști

A fost Revoluție pentru cei care au murit în decembrie 1989.

A fost Revoluție pentru cei care au ieșit în stradă.

A fost Revoluție chiar și pentru cei ce au privit la televizor.

A fost Revoluție pentru toți cei care înțeleg acest adevăr simplu: comunismul a fost un regim ilegitim și criminal, care nu a produs niciodată niciunde nimic bun. Crima nu edifică, hoția nu poate fi considerată ordine.

A fost Revoluție chiar și pentru cei născuți după decembrie 1989, care însă profită de jertfa unor oameni, alegând, protestând, călătorind, crezând, muncind în libertate.

Re-voluție înseamnă re-venire la normalitate, adică la libertate.

A fost lovitură de stat pentru o mână de securiști, care au înlăturat un ticălos doar pentru a perpetua ticăloșia. De acești ticăloși, de urmașii lui Ion Iliescu, Iulian Vlad și Petre Roman nu am scăpat până azi.

În 1989, românii au făcut Revoluție. De aproape 30 de ani, trupul națiunii se luptă cu infecția rezistentă a comunism-securismului. Avem momente de însănătoșire și noi pusee de febră.

Hoția, imbecilitatea, cinismul, minciuna unor Dragnea, Dăncilă, Vâlcov, Teodorovici, Iordache, Șerban Nicolae, acești noi Ceaușescu, Gâdea, Burtică, Pacoste, Dincă, Bobu, Dăscălescu ne aduc aminte că otrava comunistă lucrează încă în corpul politic. Mizeria morală scoasă de comunism din străfundurile inculturii și ticăloșiei a rămas încă la vârful societății.

Revoluția s-a consumat în 16-22 decembrie 1989. Rezistența continuă.

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN FACEBOOK

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

4 Comments

 1. dorin
  22 December 2018

  Mulțumim pentru fotografii ! Ce mare păcăleală am tras… DAR, văzând unde am ajuns și cine ne conduce de atâția ani, se pare că era inerent !!

  În acest context, se poate merge pe logica „ce nu-i place rusului, aia e bine pentru noi” !! Deci este evident – răsturnarea actualului sistem, care ne debarcă de două ori: din zona Uniunii Europene / în zona gri din vecinătatea rusă !! Nici nu mai e nevoie să fie „de facto”…

 2. Dorin
  22 December 2018

  Astăzi, în Ajunul Nașterii Domnului, doresc să urez celor care au făcut posibilă existența acestui site, colaboratorilor lui extraordinari și celor care citesc cu bună credință – SĂRBĂTORI LUMINATE ! NAȘTEREA LUI HRISTOS SĂ VĂ FIE DE FOLOS, CU SĂNĂTATE ȘI ÎMPLINIRI !!

  Aceleași gânduri și pasagerilor atei, în speranța unei posibile deschideri spre cele spirituale creștine !!
  Iar dacă nu se poate, atunci moș gerilă să vă aburească cu răsuflarea lui transumanistă, cât va „ suna cornul” … în urma vizitei „mistrețului cu colți de argint ”………………………………….

 3. Anca Cernea
  22 December 2018

  Dorin,

  Mulțumim de urări!
  Vă dorim și noi tuturor să vă bucurați de Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului, să fiți tari în credință, sănătoși și biruitori!

 4. linus
  22 December 2018

  Lui Cristos, aghiuta i-a spus: toate regatele astea sunt ale mele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi