FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Anul 20 după George Floyd

Tânărula Viorelle e activistă de gen. Ela și-a scris lucrarea de masterat despre “Dreptate retroactivă de gen în politicile Uniunii Europene” sub coordonarea renumitulei Anna Sparanghel, elevă a miticulei Gabriela Moroiu, al căruiei nume ilustru îl poartă Academia Genurilor Proxime, instituția abilitată să acrediteze noi genuri. După un stagiu la Central Gender and Race University din capitala Ungariei, în care a preferat să protesteze împotriva discriminării intersecționale (intersecția în care s-a oprit a fost cea a stângacilor transsexuali și supraponderali de culoare), Viorelle a obținut o bursă Dulles la universitatea Hardward, unde s-a remarcat prin militantantism împotriva ultimelor vestigii creștinopate, suprematiste albe, elitiste și discriminatoare. Astfel, alături de ceilalți studenți puternic ofensați și discriminați din mișcarea BSM, Viorelle a obligat universitatea să-și schimbe motto-ul din latinescul post-medieval, sclavagist și rasist “Veritas” în “E-quality”, și să distrugă busturile lui Socrate și Aristotel dosite de Prof. Littleman în cabinetul său. Cu acea ocazie, s-a vădit că, în ciuda numeroaselor sale scrieri eliberatoare despre pedofilie în opera lui Platon, Prof. Littleman (indice Kirsch 1984) era de fapt un nostalgic al tristei epoci de dinainte de George Floyd, și chiar un reacționar periculos. Descoperirea busturilor, sculptate în marmură albă (circumstanță agravantă!), a generat o serie de micro- și macro-agresiuni împotriva studenților de culoare, care au cerut drept compensație să fie scutiți de taxe și de examene timp de un semestru. Au fost iertați doar de examene, iar Prof. Kirsch a fost concediat, în ciuda unei scrisori plângăcioase, în care se scuza că nu mai fusese de mult în Grecia și uitase că artefactele din biroul său erau statui, că din cauza unui defect de vedere nu realizase că erau din marmură albă, și (argument ingenios), că monumentele nu-i reprezintă pe sclavagiștii albi morți Socrate și Aristotel, întrucât nimeni nu știe cum arătau cu adevărat aceștia. Profesorul Littleman mai promitea să își dedice restul carierei studiului sclaviei în dialogurile platoniciene, să desfășoare muncă în folosul comunității și să participe la toate acțiunile BSM – dar toate acestea nu i-au servit la nimic, odată ce fusese demascat.

Cu acest CV impresionant, Viorelle s-a întors la București, pentru a sprijini pe plaiurile natale lupta împotriva inegalității pluri-intersecționale. Deși președinta Hellman (Uniunea Salvați Intersecția) și primul ministru Caramiță (Mișcarea COVID-19) interziseseră de doi ani creștinismul retrograd și partidele de centru-dreapta arhaic, supraviețuiau în clandestinitate suficient de mulți retrograzi medievali care să justifice activismul lui Viorelle. Publicată de prestigioasa revistă VICES (factor de impact 3,14) și înscrisă în doctorat la Școala Națională de Studii Progresiste și Antirasiste, Viorelle are lumea la picioare. Este invitată frecvent în cadrul orelor de educație de gen din școli, unde face prezentări multimedia, multiculturale și multidiverse despre gen și rasă în lupta de eliberare intersecțională.

Trebuie spus că, începând cu promoția COVID-28, învățământul secundar înlocuise materiile reacționare și discriminatorii cu studii adaptate prezentului și mai ales viitorului. Astfel, literatura română, dominată de autori români albi morți (RAM), considerată retrogradă și naționalistă, fusese înlocuită cu ore de scriere creativă hip-hop-pop-vibe-unheard, iar elevii erau încurajați să compună propriile texte, înlocuind astfel un canon fosilizat și retrograd cu literatura vie, progresistă. După încercări de rescriere a manualelor de istorie, din care să fie epurate personalitățile sclavagiste, sexiste, heterosexuale, albe și românești, colectivul condus de Mugurel Mordor a conchis că istoria antică (adică ante-George Floyd) e irecuperabilă, și a decis ca studiul să se limiteze la istoria luptei de eliberare sexuală și rasială din ultimele decenii. Matematica, fizica, și chimia au suscitat aprige dezbateri de societate între adepții Științei, sprijiniți de Cultul Raționalist, pe de o parte, și activiștii Eliberării Totale și Permanente, care susțineau că efortul mental presupus este discriminator față de elevii altfel-dotați. Nu a servit nici intervenția discretă a Serviciului Recent de Investigații, care și-a instruit agenții să explice că producția de savanți e în interesul național – științele au fost eliminate din programă. Biologia, cu informațiile ei depășite despre cromozomi și sexe, fusese eliminată încă din anul 5 d. G. F. Rămăseseră în programă studiul romglezei și al interglezei nenormative (folosindu-se doar texte și filme corecte politic din era noastră), educația de gen și cea civic-revoluționară.

Cu toate acestea, Viorelle știe că lupta pentru eliberare e abia la început. În virtutea principiului “publish or perish”, exprimat de Kirsch, și al revoluției permanente, teoretizate de marele Troțchi, harnicii profesori și cercetători de la SNSPA și de la Agenția Genurilor Proxime descoperă zilnic noi intersecții neexplorate, ocupate adesea de minorități constituite dintr-un singur individ, care cer noi reparații morale și materiale, smulse de la statul matriarhal.

Adrian Papahagi

SURSA   Facebook

foto: „Black Trans Lives Matter march in London”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

2 comentarii

 1. Stefan
  29 iunie 2020

  Am gasit o greseala logica colosala in predictia dl. Papahagi:
  „După un stagiu la Central Gender and Race University din capitala Ungariei … Viorelle a obținut o bursă Dulles …”.

  Asta presupune ca peste 20 de ani Viktor Orban nu va mai fi Premierul Ungariei.

 2. Priapistul
  29 iunie 2020

  Foarte interesant acest text, ma trimite cu gandul la „Turner Diaries”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian