FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Din România nu doar se pleacă, sper să înceteze moda emigrației și depresia colectivă

Din România nu doar se pleacă. Sora mea, care a trăit unsprezece ani la Roma și tot atâția la Bruxelles, a revenit în patrie, alături de soțul ei belgian (care vorbește perfect limba noastră) și de adorabilii mei nepoței, de azi școlari clujeni. Sunt încântați de cartierul verde, de școala apropiată și bună, de puzderia de magazine care nu închid la ora 6pm, de vremea frumoasă, și preferă multiculturalismul din Cluj celui din Bruxelles.

România are viitor, românii au viitor în țara lor. Sper să înceteze moda emigrației și depresia colectivă. Niciodată țara nu a dus-o mai bine, niciodată nu am avut atâta libertate, prosperitate și îndelungă pace, iar situația se va ameliora în anii care vin.

A, e greu? Și unde nu e? Trăiești umilințe? Și unde nu le trăiești? Te lupți să răzbați? Și unde nu te lupți?

Sper sincer că tot mai mulți români tineri cu copii mici vor reveni în patrie, aducând cu ei hotărârea de a reuși, exigența civilizației și forța vitală care a dus înainte națiunea noastră în vremuri infinit mai ingrate.

Adrian Papahagi

Sursa: Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

2 comentarii

 1. revelare
  9 septembrie 2019

  Felicitări !
  „Românul” dacă nu are Rolls-Royce se consideră sărac lipit pământului….

 2. Dorin
  9 septembrie 2019

  Ca de obicei, A. Papahagi are multă dreptate și privește lucrurile în bunul spirit Creștin !

  Dar mai sunt tot felul de alte categorii de oameni – am și eu rude mai tinere, care au la bază doar liceul; pentru ei situația din țară înseamnă locuri de muncă mai „interesante”, adică nu prea solicitante, să nu se ceară pregătire superioară, să nu fie în schimburi, să fie cu salarii consistente,etc….. Cu trei copii deja mari, s-au întors din Italia, dar n-au găsit cum ziceam mai sus și au plecat deja în Germania „la produs”, lăsându-i pe școleri în grija bunicii (vara mea)…

  Este foarte clar că, în lipsa unei schimbări totale a clasei politice (dar nu în paradigma u.s.r.-plus cioloș…), aceste categorii de tineri (aproape foști-tineri) nu se vor împământeni aici !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian