FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Efectele psihologice ale pandemiei. N-are decât Putin să invadeze jumătate de Europă, pe ei nu-i afectează

Ar merita studiate efectele psihologice ale pandemiei. S-o fi scris oare despre “psychological long covid”? Acesta îi afectează în special pe cei care au rezistat eroic vaccinurilor. Aceștia prevedeau moartea iminentă a tuturor vaccinaților și dictatura sanitară mondială (nazipass generalizat, etc.), iar acum par în mod paradoxal dezamăgiți că n-am murit cu toții (în afară de ei, cei cu sânge pur), că oculta mondialistă n-a reușit să impună dictatura, și că dictaturile din SUA și UE au ridicat de mult toate restricțiile.

Deși lumea a revenit de mult la normal (vacanțe, călătorii, birturi, plus descoperirea că unele joburi se pot face măcar parțial și de-acasă, iar unele ședințe se pot ține și online), ei au rămas în tranșee. N-are decât Putin să invadeze jumătate de Europă, pe ei nu-i afectează nici când cad bombe lângă granița României și explodează mine la Costinești. Lupta lor e în continuare cu serul experimental (varianta criminală a celui revelat), cu globalismul (combătut de pe telefoane americane sau coreene pe platforma globalistă Facebook, în ciuda invitațiilor prof. Aligică de-a ne muta toți pe rusescul Telegram, pe care nici dânsul nu le-a urmat).

Îi observ cu amuzament vag îngrijorat, sau cu o îngrijorare amuzată pe acești freedom-fighters, capabili să vadă moartea fantasmatică din seringile cu Pfizer, dar pe cea reală, a oamenilor sufocați de viroza chinezească, sau uciși de bombe rusești în Ucraina se obstinează să o ignore.

Majoritatea dintre noi, vaccinați sau nu, trecuți prin boală sau nu, am depășit de mult momentul. Cum ne-am priceput fiecare, am traversat acei ani fantomatici, având grijă să nu ne omorâm bunicii și părinții, reușind chiar cu dificultate să ne vedem rudele din străinătate în momentele în care se putea circula, lucrând și supraviețuind cum s-a putut, fără mari sechele fizice, psihice, economice sau profesionale.

Nu și cei atinși de “psychological long covid”. Aceia se luptă în continuare cu vaccinuri pe care (cel puțin în România) nu i-a obligat nimeni să le facă, cu botnița și nazipass-ul, și par să le poarte o stranie ranchiună celor care, deși s-au vaccinat, se obstinează să nu moară, infirmându-le astfel teoriile.

Adrian Papahagi

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian