FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: În 2024 îmi doresc înfrângerea blestematei Rusii

Ce-mi doresc cel mai mult în 2024 pentru întreaga umanitate? Înfrângerea blestematei Rusii, imperiul răului, și căderea în irelevanță a tuturor celor care o susțin sau îi minimizeză/cauționează crimele.

Rusia e dușmanul major al lumii noastre, al păcii în Europa, al intereselor României.

Centrala de propagandă a Rusiei e puternic infiltrată în conservatorimea trumpistă, în extrema dreaptă și extrema stângă europeană, inclusiv în toată zona AUR la noi. Ea cultivă naționalismul agresiv, revizionismul, șovinismul, rescrierea istoriei, nostalgia comunistă.

Rusia întreține conflicte (Serbia), dă speranțe revizionismului (Ungaria lui Orbán), duce un război economic/energetic hibrid în Europa, inclusiv prin cozi de topor ca regimurile din Austria și Ungaria (care vor pierde din nou, ca în 1918).

Influența nefastă a Rusiei a menținut românii de peste Prut în sărăcie. Acum, grație eroismului Ucrainei, ei au șansa să ajungă alături de noi, în civilizație, întregind patria română în patria noastră lărgită, UE.

Rusia susține toate dictaturile, din Coreea de Nord și Iran până în Venezuela.

Rusia e prietena teroriștilor islamici și de orice denominație.

Rusia dezbină lumea ortodoxă și ar vrea să o domine. Ortodoxia românească e opusul celei ruse: educată, smerită, umană, cu adevărat creștinească.

Rusia duce peste tot moarte, ruină și suferință. A nenorocit jumătate de Europă din 1945 până în 1989, dar ungurii par să fi uitat tancurile rusești care ucideau la Budapesta, slovacilor pare să nu le mai pese de Praga, devenită străină, iar la noi destui nemernici reevaluează comunismul adus de cizma sovietică.

Rusia nu contribuie cu nimic decisiv la civilizație, în schimb datorează totul Europei. Toată cultura ei majoră (literatură, muzică) se datorează occidentalizării. La apogeu, geniul rus al lui Cehov, Dostoievski, Tolstoi, Bulgakov sau Soljenițîn, Ceaikovski sau Rachmaninov, e lupta unor mari oameni cu barbaria infinită, abjecția și tirania orientală a Rusiei.

Pacea Europei nu se clădește prin compromisuri lașe cu barbaria, ci prin înfrângerea ei. Cu Hitler sau Putin nu tratezi, ci îi îngenunchezi.

Sper ca Europa și America să treacă cu bine prin anul electoral 2024, să se unească în jurul valorilor comune, și să sprijine decisiv Ucraina pentru a scăpa de ultima cizmă rusească de pe teritoriul ei. Uniunea Europeană și NATO trebuie întărite masiv, iar Centrala de propagandă a Rusiei trebuie neutralizată.

Adrian Papahagi

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

  1. Stefan
    7 ianuarie 2024

    „Rusia duce peste tot moarte, ruină și suferință. A nenorocit jumătate de Europă din 1945 până în 1989, dar ungurii par să fi uitat tancurile rusești care ucideau la Budapesta, slovacilor pare să nu le mai pese de Praga, devenită străină, iar la noi destui nemernici reevaluează comunismul adus de cizma sovietică.”.

    Da, dar uite ca Finlanda a invatat si a pus in practica lectiile propriei istorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian