FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Nu e destul ca PSD să piardă puterea, e esențial să scăpăm de tipul de stat socialist, maximal, care confiscă banii tuturor pentru a-i îmbogăți pe unii

Nu e destul să scăpăm de personaje detestabile ca Dragnea, sau ridicole, ca Dăncilă. Nu e destul ca PSD să piardă puterea.

Aduceți-vă aminte: am scăpat de Ceaușescu, dar regimul securist-comunist a continuat prin alți oameni și sub alte forme.

E esențial să scăpăm de tipul de stat socialist, maximal, care confiscă banii tuturor pentru a-i îmbogăți pe unii, pentru a da pensii speciale aparatului represiv, pentru a mitui electoratul cu excursii gratuite în Grecia (cum face sinistra Firea la București) etc.

Dincolo de oamenii corupți, există coruptibilitatea esențială a naturii umane și corupția inevitabilă a oricărui sistem socialist.

Degeaba scăpăm de corupții de la PSD dacă rămâne în urmă un stat la fel de abuziv.

Alegeri libere, echitabile și corecte, libertate (de asociere, întreprindere, conștiință etc.), stat minimal: iată programul.

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN   Facebook

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian