FUNDATIA IOAN BARBUS

O nouă mineriadă este posibilă

O nouă mineriadă este posibilă și are susținători.

Un porc transpirat de la “Romania 3.0”, Daniel Dragomir, cere intervenția armatei împotriva protestatarilor; un alt porc transpirat de la Sputnik, Bogdan Duca, cerea pe 10 seara arestarea lor. Un al treilea porc transpirat de pe lângă PSD spunea că demonstranții trebuie “mitraliați”. Altul spunea că trebuie “călcați în picioare”. “Tineretul Social Democrat” e tânăr, dar tot la minerii lui nea Nelu visează (*).

În urmă cu vreo 5 ani, arhetipul porcului tranpirat și nelustrat, Mircea Dogaru, dughinist și ceaușist, spunea, citez:

regret că armata, la ordinul Partidului, n-a tras în decembrie ’89, poate nu mai aveam atîția eroi de mucava astăzi… regret că n-a tras!

Cristian Pătrășconiu scrie azi pe marginaliaetc.ro că PSD e “un PRM mai mare și la vedere”:

Declarație 1: ” Ce Diaspora reprezentau ăia? Peluza Paris sau peluza Madrid? Nu mai plângeți și rostogoliți imbecilități pe rețele. Trebuiau mitraliați, nu stropiți cu apă!!!””

Autor: Cristian Bîrdac, consilier de stat, deci ministru adjunct, la Secretariatul General al Guvernului.

Declarație 2: ” Câți ați fost 20.000, 40.000 , 50.000? Nu ne provocați că venim 1 milion și vă călcăm în picioare. ”

Autor: Cristian Rădulescu, deputat PSD, supranumit ”Mitralieră”.

Nu am văzut, pînă la această oră, nici măcar o scuză oficială pentru reacțiile odioase ale unora dintre oamenii din zona PSD. O scuză ar fi ceva minimal; după părerea mea, ceva necesar, dar nu suficient. Oricum, un început. Nu am avut așa ceva. Și ceva îmi spune că e puțin probabil că vom avea. Fiindcă pozițiile de mai sus nu sunt marginale, excentrice, accidentale în PSD. De mai mult timp, dar în momente în care timpul politic se accelerează, detaliile acestea ies și mai clar în evidență, liderii și purtătorii de mesaj ai social-democraților întrețin o relație extrem de tensionată cu decență și una extrem de fertilă cu diverse tipuri de violență.

Mai mult, cine nu uită istoria noastră (relativ) recentă, poate găsi în memorie amenințări similare – cu mitralierea celor care apără democrația și statul de drept (pe stadioane sau în afara lor), cu ”călcatul în picioare” – veneau în mod constant dinspre brațul isteric și violent al lui Ion Iliescu, Corneliu Vadim Tudor.

Odată cu dispariția odiosului lider al Partidului România Mare, discursul extremist și amenințările extreme pe care le folosea aceasta au ajuns în centrul agendei și a punctajelor PSD.

Nu mai departe decît acum cîteva săptămâni, să ne amintim, Liviu Dragnea a spus de cîteva ori, în cel mai pur stil nazist, că e foarte deranjat de niște ”șobolani”.

Ce spun cei doi de mai sus, Bârdac și Rădulescu, ce indică liderul suprem, Liviu Dragnea, ce repetă, cu voluptate, diverși alți lideri ai PSD (fie ei de la centru sau din teritoriu) sunt dovezi incontestabile că acest partid, social-democrat, e vadimizat. De data aceasta, pe față, cu gir de la vîrf. PSD a ales să fie un PRM mai mare și la vedere.

Și un citat mai vechi din porcul transpirat Rogozanu:

…am văzut la televizor că minerii făceau ravagii în Bucureşti. Normal. Doar golanii începuseră primii. Am strîns puţin din ochi la primele imagini cu tineri prinşi şi bătuţi groaznic. Dar am trecut peste destul de uşor […] Iliescu ne-a eliberat de Ceauşescu, cum îşi permit ăia din Piaţa Universităţii să o ţină langa cu folk (folk!)!? […] Ţara asta era compusă 90% din mineri în cuget şi-n simţiri. Bucureştenii i-au întâmpinat cu bucurie şi flori […] în anii 90, pe cînd eram prepuber, am ţinut cu minerii pentru că vroiam linişte şi program normal la televizor.

Dacă ne lăsăm descurajați și cuprinși de lehamite, ca în anii ’90, PSD a învins.

(*)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

1 Comment

  1. dorin
    12 August 2018

    Eu nu cred ca mai mult de 10 voturi au mers catre acesti nemernici !
    Se pare ca frauda electorala este mult mai mare decat credem…
    De aceea cat mai multi din diaspora trebuie sa vina 2 zile acasa sa voteze !!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi