FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Scopul lui Putin coincide, ca pe vremea URSS, cu cel al stângii – distrugerea Occidentului

Ca Putin, stângiștii numesc “nazist” sau “fascist” orice li se opune. Așa își justifică ei agresiunea împotriva civilizației occidentale, iudeo-creștine. (Pe pancarta din spatele lui Putin, la mitingul de ieri, scria: “Pentru o lume fără nazism”). 

Stânga care-l proslăvea pe Stalin în 1948 s-a dat de trei ori peste cap în mai 1968 și s-a transformat în ecologism, sexomarxism, anticolonialism, socialism, BLM, Antifa etc. Acestea au generat pe de o parte ura de sine, anticreștinismul, antipatriotismul, anticapitalismul, antiamericanismul, cultura anulării, noua exacerbare a urii rasiale, disoluția morală și familială în Occident, iar pe de altă parte au promovat agresiv inginerii sociale extremiste, similare cu cele ale primilor bolșevici, în 1917-18.

Terorism cu acte în regulă: cine li se opune este denunțat ca suprematist alb, rasist, creștinopat, homofob, nazist, fascist etc. Metodele lor: redenumirea realității (“femeie trans”), linșajul adversarilor. Scopul lor: distrugerea civilizației creștine occidentale și instaurarea unei dictaturi egalitariste (vedeți colectivismului acelei Oana Bogdan de la Plusr-Cioloș), remodelarea până la abolire a umanului, rescrierea istoriei și a dicționarelor (vezi ultima ediție a dicționarelor Robert).

În chip simetric, Putin a reînviat cea mai autentică ideologie sovietică, care, prin cauțiunea stângismului occidental, nu a suferit niciodată o condamnare intelectuală, istorică, morală și penală comparabilă cu nazismul după Nürnberg. Putem spune că enablerii lui Putin sunt, indirect dacă nu direct, chiar teroriștii intelectuali care poartă războiul cultural în Vest. Putin își legitimează imperialismul și crimele prin pretenția că s-ar lupta cu “nazismul”. Nazism imaginar, firește, căci în afară de grupuri declasate, marginale și lipsite de influență politică, economică, mediatică sau intelectuală, nu există niciun nazism sau fascism în Europa sau SUA.

Scopul lui Putin coincide, ca pe vremea URSS, cu cel al stângii pacifiste, tiermondiste, ecologiste din Occident (în parte plătită de URSS): distrugerea Occidentului, subminarea umanismului creștin care încă domină cultura occidentală. Oricât ar instrumentaliza Putin ortodoxia rusă, testul anticreștinismului său este modul în care tratează demnitatea umană, viața sau libertatea semenilor (era să scriu supușilor): cu șenilele, cu poloniu, cu gloanțe, cu gulag, cu bombe.

Adrian Papahagi

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian