FUNDATIA IOAN BARBUS

Protest la Ambasada Rusiei împotriva ororilor invaziei putiniste. Fundația Ioan Bărbuș sprijină Marșul pentru Ucraina de duminică, organizat de Asociația 21 Decembrie 1989

Pentru români, decembrie ‘89 a fost un timp al jertfei, al curajului nobil, al generozității și al solidarității. Atunci ne-am despărțit de Cortina de Fier impusă în 1945 de sovietici. 

În ultimele doua săptămâni, privim cu admirație spre ucraineni, care se apără cu un curaj eroic de Imperiul Răului și ajutăm prin puterile noastre pe cei care fug din calea dezastrului, spune președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș.

Mărieș anunță organizarea unui Marș pentru Ucraina duminica aceasta, 20.03.2022, începând cu orele 16.00, în Piața Universității, în fața Teatrului Național, “un apel la oamenii conștienți de ororile pe care le trăiesc semenii noștri din Ucraina să participe la un Miting de susținere publică a păcii și a libertății, urmat de un Marș de sprijin pentru poporul ucrainean”, “unde împreună vom face front comun împotriva Răului.”

Fundația Ioan Bărbuș sprijină marșul Asociației 21 Decembrie 1989 împotriva ororilor rusești în Ucraina. 

„În ultimele doua săptămâni, privim cu admirație spre ucraineni, care se apără cu un curaj eroic de Imperiul Răului și ajutăm prin puterile noastre pe cei care fug din calea dezastrului.

De la ora 17:45 ne vom deplasa către Ambasada Federației Ruse, pe traseul  Piața Romană, Piața Victoriei, Ambasada Ucrainei, Statuia Aviatorilor, Ambasada Federației Ruse.”

“Atacurile Rusiei lui Putin nu îi afectează doar pe ucrainieni, ci pe noi toti ca umanitate. Fiecare om cu conștiința libertății se simte atacat de invazia rusească. De aceea, nu avem altă alternativă decât să fim uniți.

Suntem convinși că, dacă poporul român s-ar fi confruntat cu o invazie a Rusiei, ucrainienii ar fi fost alături de noi. Haideți să fim alături de vecinii ucrainieni, pentru că ei puteam fi chiar noi, dacă nu eram membri ai structurilor NATO!

În acest context, e nevoie, mai mult ca niciodată, să solidari împotriva agresiunii rusești neprovocate, nejustificate și premeditate, împotriva ororilor invaziei putiniste. Veniţi în stradă acum, când nedreptatea și opresiunea ne atacă pe fiecare dintre noi.

Nu putem închide ochii, nu vrem să ne închidem inimile!

Voluntarii asociației sunt implicați în efortul de ajutorare a refugiaților ucrainieni, organizând acțiuni concrete de sprijin a acestora. Duminică va fi amenajat un spațiu special pentru donații”, spune președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș.

Foto: Bombardamente rusești în Kiev (AP: Emilio Morenatti)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Fundația Ioan Bărbuș

Fundația Ioan Bărbuș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi