FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Socialismul, care se opune personalismului creștin, nu poate sfârși decât în nedreptate și crimă

Umanitatea nu a uitat crimele oribile ale naziștilor și ele nu pot fi uitate. Milioane de oameni nevinovați, majoritatea evrei, au fost chinuiți și uciși doar pentru că erau ce erau.

Holocaustul a fost precedat de Holodomor, un act similar de exterminare a unei întregi populații, kulacii ucraineni, înfometați și uciși la ordinul lui Stalin în 1932-1933.

Din nefericire, comunismul nu este astăzi tratat la fel cu nazismul. Cele două chipuri ale ororii socialiste sunt privite diferit: internațional-socialismul nu este condamnat precum național-socialismul (Nazionalsozialismus = Nazi), deși el continuă să înfometeze și să asuprească popoare întregi (Venezuela și Coreea de Nord sunt două exemple).

Socialismul, care se opune personalismului creștin, este o oroare ideologică, fiindcă pune un ipotetic interes național sau social peste demnitatea ireductibilă și nenegociabilă a fiecărei ființe umane. De aceea, el nu poate sfârși decât în nedreptate și crimă.

Ideologia socialistă, sub diversele ei declinări, a cauționat mereu masacrul inocenților: de la milioanele de copii gazați de naziști sau uciși prin înfometare de comuniști, până la copiii răpuși de foamete în Venezuela și Coreea de Nord.

Lupta împotriva socialismului, sub toate formele sale, este lupta pentru demnitatea persoanei umane și pentru viață.

Poze: 1. copii ucraineni în timpul foametei organizate de Stalin; 2. ziar american din acea epocă; 3. copii de la Auschwitz; 4. copii nord-coreeni.

copii ucraineni în timpul foametei organizate de Stalin
ziar american din acea epocă
copii de la Auschwitz
copii nord-coreeni

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN FACEBOOK

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

  1. Dorin
    28 ianuarie 2019

    A nu face publice, pe cele mai frecventate canale, aceste articole, este cu adevărat o eroare !! Cred că trebuie construite niște adrese ( sau „pereți”, nu știu exact, că nu folosesc f.b.) inclusiv pe facebook sau twitter cu aceste texte !
    Pentru că dacă faci un site de știri și articole în viziune creștin-democrată nu intră să le viziteze tocmai grupurile-țintă…
    De ex. președintele D. Trump continuă să aibă un canal valabil de comunicare pe twitter, deși pentru „puriști” pare cumva derizoriu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian