FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Stângiștii duc un război continuu împotriva creștinismului. Să nu ne lăsăm intimidați!

Prima țintă: creștinii înșiși. Aceștia sunt înjurați, ridiculizați, acuzați de toate fobiile posibile. Nu pot fi învinuiți de nicio crimă? Nu contează, se scoate de la naftalină Inchiziția (extrem de relevantă mai ales pentru noi, românii, n-am ce spune).

Apoi, trebuie discreditate Biserica și preoții, pictați în cele mai negre culori: pedofili, hoți, profitori, paraziți, primitivi.

Apoi, sărbătorile creștinilor. Crăciunul devine festivalul cadourilor, iar Paștele se reduce la ouă, iepuraș și miel. În engleză, „Season’s greetings” trebuie să îl oculteze pe Christ din Christmas, așa cum Moș Gerilă evacuase Crăciunul sub comuniști.

Firește, se duce o luptă continuă pentru eliminarea a tot ce e creștin din spațiul public, de la cruci la ora de religie; se modifică limba, se rescrie istoria.

Cel mai greu e cu bisericile, care nu pot fi demolate chiar așa ușor. Zic mulți: ce contează zidurile, atunci când oamenii au apostaziat, timorați sau tembeli? Contează, fiindcă ele sunt cel mai greu de eliminat din peisajul și conștiința publică; ele rămân în fiecare piață europeană, în fiecare centru de sat și de oraș, ca o mustrare pentru cei ce le-au abandonat, ca un îndemn pentru cei care trec pe lângă ele, ca o dovadă a faptului că trăim într-o civilizație creștină.

De-aia fac stângiștii ca toți dracii atunci când se construiesc biserici noi. Nu banul cheltuit îi deranjează, ci faptul că creștinii se încăpățânează să construiască, să creadă, să se manifeste la lumina zilei, să ocupe centrul civilizației.

Să nu ne lăsăm intimidați!

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN   Facebook

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian