FUNDATIA IOAN BARBUS

Alexandru Lazescu: Schimbarile climatice fac parte din evolutiile normale de pe Terra, impactul factorului uman este aproape imposibil de calculat

„Daca ii intrebi cum e cu ciclurile geologice ale Terrei, de ce am avut glaciatiuni si incalziri accentuate (la un moment dat se cultiva chiar vita de vie inspre polul nord) in ultimele mii de ani desi nu existau automobile si fabrici, si de ce e asa de rau Bioxidul de Carbon – fara de care vegetatia nici nu ar putea exista, 99,9% din cei care se aduna pe strazi sub stindardul titanicei lupte cu Carbonul si pentru Salvarea Planetei nu au habar de nimic”, scrie Alexandru Lazescu, comentand pe Facebook un articol despre protestele studentilor si elevilor din toata lumea. „Pina si dna Merkel se intreba la Conf de Securitate de la Munchern cum se face ca brusc se organizeaza falange de adolescenti prinsi in batalia schimbarilor climatice.

Asistam la una dintre cele mai mari operatiuni gloable de spalare pe creier care insa foarte probabil va scapa de sub control si va produce pagube mult mai mari decit cele pe care chipurile vor sa le preintimpine. Avem deja un efect: Alexandru Ocasio Cortez si fantasmagoricul „New Green Deal”. Sper sa gresesc dar ceea ce se intimpla este un nou cui in sicriul unei civiliziatii occidentale care si-a pierdut busola si pare gata sa ofere lumea la cheie unor regimuri autoritare care asista probabil cu placere la implozia acesteia, sub impactul unor forte destructive care par tot mai greu de oprit.

Ca sa nu fiu gresit inteles:
1. lupta impotriva poluarii e benefica; asa ca nu e rau sa se treaca la automobile electrice desi nu exista niciodata un „free lunch” pt ca la fel ca in cazul energiei nuclare a scapa de deseurile reprezentate de sute de milioane, miliarde, de bateriile electrice nu va fi o treaba foarte simpla.

2. exista schimbari climatice, asta se vede; dar ele fac parte din evolutiile normale de pe Terra iar sistemul reprezentat de atmosfera terestra e atit de complex incit impactul factorului uman este aproape imposibil de calculat; alti factori, precum recent observata modificare a polului magnetic ar putea avea o influenta mult mai mare.

3. combaterea efectelor schimbarilor climatice trebuie facuta inteligent alocind resurse acolo unde sunt absolut necesare. De pilda in diguri si alte solutii de aparare impotriva ridicarii nivelului apelor. A manipula oamenii emotional facindu-i sa creada ca toate masurile radicale propuse vor duce, cred unii, la blocarea cresterii temperaturii pe glob nu e doar incorect, e iresponsabil.”

Alexandru Lazescu

SURSA   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

5 Comments

 1. Dorin
  20 March 2019

  În sfârșit un articol foarte pertinent despre climă și ideologia „încălzirismului” utilizată pentru a manipula mințile și investițiile occidentalilor !!

  Și prin asta se poate aprecia cât de ordinară este media „progresist-regresistă” și cum toată lumea se face că nu există GRUNELAND / GROENLAND/ GREENLAND !! Nume dat de vikingii antici , care au descoperit acolo un neașteptat Eldorado pt. agro-zootehnie.

 2. Emil Silvestru
  20 March 2019

  Climatul este ciclic și dinamic.
  Vreme de 11 ani ma fost în fiecare lună la Peșera Scărișoara – fiind cercetător la Institutul de Speologie ˝Emil Racoviță˝. Vreme de 8 ani am director la Institutul de Speologie ˝Emil Racoviță˝ (Cluj) – 1990-1998. Știu de aceea în amănunțime variabilitatea climatului.

  Din 2002 până în 2012 am fost speaker la Answer in Genesis & Creation Ministry International. Puteți să vedeți https://creation.com/emil-silvestru.

 3. Lupul Albinelor
  20 March 2019

  El Dorado pentru agro-zootehnie?
  Serios?
  Cam asta e?
  https://qpho.fs.quoracdn.net/main-qimg-637eecffcf09160f221bccc99a4721d6

 4. .
  20 March 2019

  E doar o șmecherie din care birocrația de stat americană sau de altundeva, mult umflată și plină de reguli la regulamente decurse din normele de aplicare izvorâte din decrete de aplicare a ordonanțelor emise pentru aplicarea legilor votate de moțul politic al său (al birou crației mult prea umflate și contraproductive), să mai scoată ceva bani.Ați auzit vreodată ca banii plătiți de poluator să fie folosiți la cumpărarea de teren agricol pentru reîmpădurire? Dar ca acciza de pe caburant la construcția de parcuri urbane sau subvenționarea transportului public?Adică la plata curentului și îndesirea curselor, a întreținerii parcului rulant și a conducătorilor de vehicule și nu a primelor și salariilor astronomice ale cohortelor de directori și băgători de seamă, sinecuriști și alți paraziți de lux ai transportului public.La scăderea prețului călătoriei care și așa, depășește costurile unui drum cu mașina p.p. poate? Și-n definitiv, prostia asta cu clima nu a fost anunțată de vreun consiliu mondial al înțelepților lumii științifice, ci de un ilustru exponent al puterii de dragul puterii și al banului care circulă cu avionul turboreactor personal și își încălzește piscina la curent, Al Gore secretar de stat sub alt mincinos notoriu, William Clinton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi