FUNDATIA IOAN BARBUS

Anatol Șalaru: De ce preotul Longhin Jar e cu rușii? De ce nu aderă la Biserica orotodoxă românească?

Slugile lui Putin au protestat în fața ambasadei Ucrainei din București, anunțându-și sprijinul pentru preotul Longhin Jar. Poate le spune cineva că Rusia a atacat Ucraina, că omoară, violează, răpește civili, distruge infrastructura energetică și încearcă să distrugă poporul ucrainean.

Foto: Steagul și stema Rusiei pe șapca Codruței Cerva, la protestul de la ambasada Ucrainei de ieri, 17 noiembrie 2023. În poză e și activistul prorus Călin Mărincuș

Biserica rusă, împreună cu armata rusă, se află în avangarda acestui război. Prin această susținere a crimelor, biserica rusă s-a descalificat ca biserică creștină și Ucraina pe bună dreptate a interzis funcționarea acestei organizații pe teritoriul său.

În Ucraina există mulți preoți români în bisericile din satele românești. Unii din ei au trecut la biserica ucraineană, alții la Patriarhia Română, iar unii, precum Longhin Jar au rămas credincioși patriarhului Kiril și Rusiei și duce o activitate anti ucraineană.

De ce preotul Jar nu vrea să adere la biserica ortodoxă românească știu doar Sosoaca, Simion și FSb-ul. Iar eu știu că Ucraina și Republica Moldova au dreptul să se apere de agresiunea rusă interzicând activitatea subversivă a bisericii kaghebiste rusești.

Anatol Șalaru

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian