FUNDATIA IOAN BARBUS

Atentat terorist islamic în Stockholm

Două explozii s-au produs ieri în centrul Stockholmului, aproape concomitent, la cîteva sute de metri una de alta.

Prima a explodat o maşină, provocînd doi răniţi uşor, iar cîteva minute mai tîrziu un bărbat musulman s-a aruncat în aer. Nu au fost alte victime.

Cu aproximativ 10 minute înaintea exploziilor, agenţia de ştiri TT şi Säpo, serviciul secret suedez, au primit un email adresat “Suediei şi poporului Suedez”. Emailul vorbeşte despre tăcerea suedezilor în legătură cu caricaturile lui Lars Vilks…

Despre Lars Vilks: Lars, suedezii şi mahomedanii
….şi despre soldaţii suedezi din afganistan spunînd:

acum copiii voştri, fiicele şi surorile voastre vor muri, la fel cum mor fraţii şi surorile noastre.”(…) “Atîta timp cît continuaţi să duceţi război împotriva islamului, să insultaţi profetul şi să îl susţineţi pe porcul Vilks, acţiunile noastre vor vorbi de la sine

Islamistul a făcut şi un apel musulmanilor din Suedia şi Europa în general:

tuturor mujahedinilor din Europa şi Suedia, acum este momentul să atacăm, nu mai aşteptaţi. Atacaţi cu orice aveţi, chiar dacă e doar un cuţit, şi ştiu că aveţi mai mult decît cuţite. Nu vă temeţi de nimeni, nu vă temeţi de închisoare, nu vă temeţi de moarte.

Referindu-se la vizitele lui în Orientul Mijlociu, spune:

Nu am fost în Orientul Mijlociu pentru a munci sau a face bani, am fost acolo pentru jihad.

Poliţia a declarat că dacă toate canistrele cu gaz din maşină ar fi explodat, rezultatul ar fi fost un masacru.

Completare calehari:

Atentatorul sinucigas purta o centura cu 6 incarcaturi explozive dintre care , din fericire a explodat doar una singura . El avea in spate un rucsac in care exista posibilitatea sa mai fi fost inca o bomba . Inainte de a declansa explozia , atentatorul a strigat cateva cuvinte in araba , potivit martorilor oculari . Din fericire atentatorul s-a aruncat in aer , pe o strada relativ pustie (Briggargatan ) daca explozia s-ar fi produs pe o strada adiacenta , ar fi fost un carnagiu . Potrivit mail-ului primit de agentia de presa TT si de politia suedeza , atentatorul isi cere scuze familiei sale pentru ca a mintit-o : ” Nu am plecat in Orientul Mijlociu pentru a munci si pentru a castiga bani. Am plecat la Jihad . ”
Se pare ca atentatorul este Taimur Abdul wahab in varsta de 28 de ani ; ca imbecilul las care este premierul Suediei , nu vrea sa planeze vreo banuiala asupra musulmanilor si din cauza asta nu vede vreo legatura intre evenimentele intamplate in capitala Suediei in ultimile 24 de ore , nu mai mira pe nimeni . In orice caz o palma zdravana primita de seviciile secrete suedeze , minate din interior de corectitudinea politica .

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

  1. George Daniel
    12 decembrie 2010

    Premierul Suediei: Sa nu tragem concluzii pripite!

  2. Vlad M.
    12 decembrie 2010

    Individul asta este o rusine pentru lumea civilizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian